Kombinasi Subjek Jamb lan WAEC kanggo Administrasi Umum

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan nggoleki Kombinasi Subjek sing tepat kanggo Administrasi Umum supaya sampeyan bisa ngerti kursus sing kudu fokus lan lulus ing JAMB lan WAEC? Aja katon maneh amarga, ing artikel iki, kita bakal nuduhake Kombinasi Subjek sing tepat kanggo Administrasi Umum.

Waca uga: Cara mriksa asil jamb online

Ora mangu, faktor penting kanggo mlebu ing institusi tersier sing sampeyan pilih ing Nigeria kanggo sinau kursus sing dikarepake yaiku nyukupi syarat lan duwe kombinasi subjek sing cocog kanggo kursus kasebut kaya sing dijaluk dening institusi sing pengin sinau.

Gagal nyukupi kahanan iki paling asring, patine pangarep-arep entuk mlebu ing institusi kasebut lan kursus sing dikarepake ing taun kasebut. Iku luwih saka mung duwe pass kredit utawa bédané ing subyek nanging kombinasi subyek tengen.

Sampeyan uga bisa kaya: Kombinasi Subjek Jamb lan WAEC kanggo Komunikasi Massa

Tingkat kombinasi subjek sing salah dening calon saben taun ana ing tingkat sing nguwatirake. Kombinasi subjek sing salah wis mbatalake akeh calon sawise nglamar, sanajan sadurunge diundang kanggo screening utawa ngirim UTME, nanging ana sing ditolak mlebu sesi kasebut, amarga ora bisa nggawe owah-owahan, wong liya sing ngliwati bisa ngganti kursus kasebut. Applied kanggo utawa njupuk langkah liyane kanggo ngatasi iki.

AtlanticRide

Kombinasi Subjek sing dibutuhake kanggo Administrasi Umum iki dipilih saka asil O'level (WAEC, NECO, lsp) sing nyatakake dhaptar 9 subjek kanthi nilai sing cocog kanggo saben subjek. Asil iki minangka penentu utama kanggo milih kursus apa sing bakal ditindakake ing institusi tersier tartamtu.

Yen wis rampung, sampeyan bakal luwih maju ing proses diakoni kanthi nulis UTME (Ujian Matrikulasi Tersier Terpadu) uga dikenal minangka JAMB (Papan Administrasi Bersama lan Matrikulasi) yaiku ujian mlebu Nigeria kanggo institusi tingkat tersier. Prasyarat kanggo nulis ujian iki nduweni asil O'level sing cukup, ing tangan utawa ngenteni.

Kombinasi subjek sampeyan ing Ujian Matrikulasi Tersier Bersatu (UTME) uga kudu cocog karo kombinasi subjek kanggo kursus sinau sing dikarepake. Duwe kombinasi subjek sing salah ing kene uga bisa mbatalake calon.

Kanggo nggampangake panelusuran kanggo kombinasi subjek sing tepat lan uga gampang proses diakoni, ing ngisor iki minangka kombinasi subjek kanggo aspirants Administrasi Umum.

Kaya sing wis dingerteni sadurunge, saben institusi tersier duwe kombinasi sing dibutuhake kanggo saben kursus sinau. Kosok baline, siswa kanthi asil O'level "lengkap", utamane ing subyek sing relevan karo program studi sing dikarepake bisa nerusake ndhaptar ujian JAMB, kanthi kombinasi subjek khusus sing dibutuhake dening calon institusi lan kursus. saka sinau.

Administrasi Umum minangka salah sawijining jinis sing paling dhuwur sawise kursus lan mesthi ana luwih akeh calon tinimbang sekolah sing bisa diakoni saben taun, mula iki minangka kursus sing kompetitif. Iki minangka kursus kanggo siswa sing seneng seni lan komersial; siswa sing lulus lan duwe asil O'level minangka saka Sekolah Menengah Atas.

web: Dhaptar Universitas Kedokteran Paling Apik ing Kanada

Kombinasi Subjek kanggo Administrasi Umum

Kombinasi Subjek O'level kanggo Administrasi Publik

Calon calon Administrasi Umum kudu, paling ora, kelas kredit ing limang subjek O'Level sing kalebu:

  • Matématika,
  • Inggris,
  • Pamrentah,
  • Ekonomi,
  • lan subjek ilmu sosial liyane kayata Sejarah, Perdagangan, Akuntansi, lsp.

Calon kasebut saiki bisa nerusake ndhaptar ujian JAMB.

Kombinasi subjek sing dibutuhake kanggo ujian JAMB sing bakal diakoni kanggo calon sinau lan ing institusi sing dikarepake rada angel. Ing kono, institusi sing beda duwe syarat kombinasi sing spesifik lan beda kanggo saben kursus.

Uga Waca: 29 Kursus Paling Apik kanggo Sinau ing Nigeria Supaya Sukses

Kombinasi Subject JAMB kanggo Administrasi Umum

Nanging, ing jarak gratis, ujian JAMB mbutuhake kombinasi subjek kanggo aplikasi sing sukses menyang institusi sing dipilih lan kanggo Administrasi Umum minangka kursus sinau sing dikarepake yaiku:

  • Inggris,
  • Mathematics
  • Government
  • Ekonomi utawa subjek ilmu sosial liyane

Subjek JAMB ana papat (4) dibandhingake karo syarat kanggo asil O'level. Kanggo kemungkinan sing luwih apik kanggo entuk diakoni, calon kudu ora mung ketemu tandha potong JAMB kanggo diakoni nanging duwe skor ing ndhuwur 200, iki bakal mbantu nambah skor agregat calon nalika diitung lan uga ketemu karo tandha cutoff.


Nyebar katresnan

5 pikirane babagan "Kombinasi Subjek Jamb lan WAEC kanggo Administrasi Umum"

  1. Mangga aku ora nulis sejarah ing tingkat o
    Aku nulis matématika, Inggris, sastra ing Inggris, CRS, pamaréntahan, pendidikan sipil, ekonomi marketing lan biologi. Apa aku bisa sinau administrasi umum kanthi asil iki

    Reply

Ninggalake Komentar