Kombinasi Subjek Jamb lan WAEC kanggo Komunikasi Massa

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa komunikasi massa?

Komunikasi massa bisa dadi lapangan sing cepet lan nyenengake kanthi koleksi kesempatan karir sing akeh ing wilayah kaya pariwara, penyiaran, jurnalisme, hubungan masyarakat lan uga pemasaran.

iklan

Minangka siswa komunikasi massa, sampeyan bakal nliti cara kerja media lan kepiye pengaruhe ing masyarakat kita kanthi sosial lan budaya. Sampeyan bakal sinau luwih lengkap babagan sejarah, teori lan kritik babagan media massa-saka carane media wis biasa nyurung ekonomi sakabèhé nganti cara sing wis biasa nyebaraké warta lan hiburan.

Apa kombinasi subjek KOMUNIKASI MASSA

Sinau babagan komunikasi massa uga ngemot psikologi lan bidang prilaku media. Amarga panggunaan lan efek komunikasi massa wis adoh, kudu ana peraturan, kabijakan lan hukum kanggo mbantu ngawasi lan ngontrol praktik kasebut.

Suwene suwene sinau komunikasi massa?

Komunikasi massa rumit banget lan kalebu macem-macem cabang. Sejatine, butuh 4 taun kanggo entuk gelar komunikasi massa ing umume universitas Nigeria.

Napa Sinau Komunikasi Massa?

Apa sampeyan mikir babagan sinau kursus sing apik iki? Ing ngisor iki sawetara alasan kanggo ngarahake keputusan sampeyan:

1. Komunikasi massa nawakake akeh pilihan karir sawise lulus:

Bersenjata karo sertifikat sampeyan ing komunikasi massa, sampeyan bisa milih kerja ing sawetara lapangan kaya kasebut ing ndhuwur. Amarga kabeh jagad gumantung ing media kanggo macem-macem informasi lan komunikasi, sampeyan duwe kesempatan karir sing apik banget ing lapangan iki. Kualifikasi komunikasi massa sing dipikolehi saka sekolah sing apik bisa mbukak akeh lawang kanggo meh kabeh proyek media massa.

2. Sampeyan bakal entuk kompetensi sing bisa ditrapake ing ngendi wae:

Katrampilan sing dipikolehi ing komunikasi massa bisa ditrapake ing sembarang setelan kerja. Katrampilan kaya pemecahan masalah, komunikasi, nulis, lan ngomong bisa mbantu sampeyan ngukur babagan bidang apa wae sing ana gandhengane ing komunikasi massa.

Kesempatan karir ing Komunikasi Massa

3. Sampeyan ora mbutuhake pengalaman utawa kualifikasi sadurunge kanggo sinau komunikasi massa:

 Siswa saka latar mburi akademisi kaya ilmu utawa seni duwe kesempatan gedhe kanggo unggul ing program iki. Yen sampeyan wedi ora nindakake kanthi apik amarga latar mburi sekolah menengah, aja wedi, sampeyan duwe apa sing kudu ditindakake supaya bisa maju ing komunikasi massa.

Uga maca: Cara mriksa asil jamb online

4. Kawruhmu ing donya bakal ditambahi:

Media lan komunikasi massa nyiapake sampeyan kanggo mangerteni masalah paling rumit ing donya ing wilayah kayata politik, budaya, lan bisnis. Sampeyan uga bakal duwe kemampuan kanggo mengaruhi mayuta-yuta salah siji kanthi ngadeg ing ngarepe wong akeh ngandika utawa lungguh konco á mesin nulis.

5. Komunikasi massa minangka media kanggo entuk proyek sing luwih akeh:

Sampeyan bakal nemokake akeh kesempatan ing agensi iklan, media cetak, media penyiaran, media visual, lan pungkasan, internet. Sampeyan bisa kerja minangka pembuat film, copywriter, penyiar, pelawak, lan lapangan liyane. Industri iku padhang.

web:  Program perawat 2 taun ing Kanada kanggo siswa internasional lan biaya sekolah

6. Yen sampeyan wong sing ora tahan matematika, sampeyan bisa milih komunikasi massa:

Ora ateges sinau dhasar aljabar iku ala, nanging yen sampeyan duwe masalah matematika, arep komunikasi massa ora bakal dianggep minangka pilihan sing salah. Kajaba iku, yen sampeyan minangka wong sing seneng ngomong lan dirungokake, komunikasi massa bisa entuk kesempatan kasebut.

Karir ing Komunikasi Massa. Ing endi aku bisa kerja kanthi gelar komunikasi massa

Kanthi data nggawe konten lan prilaku pamirsa, profesional komunikasi massa dadi sing paling apik kanggo ngirim pesen kanthi efektif kanggo pamirsa sing tepat.

Mangkene dhaptar karir potensial ing media lan komunikasi massa sing mbukak kanggo lulusan ing lapangan.

  1. Direktur Media:
  2. Wartawan:
  3. Direktur Umum Humas:
  4. Direktur Pemasaran lan spesialis
  5. Spesialis konten web: Spesialis konten kalebu spesialis media massa sosial, spesialis pemasaran mesin telusur (SEO), lsp.
  6. Perusahaan web:
  7. dosen:

Komunikasi massa minangka subyek multidisiplin, ana macem-macem lapangan sing bisa sampeyan lebokake. Coba nganyari dhewe karo kedadeyan ing lapangan iki. Ngasah katrampilan sampeyan supaya bisa entuk kesempatan sing akeh ing industri kasebut.

Jamb subyek Kombinasi kanggo komunikasi massa

CourseKomunikasi Massa - Ing Art
kualifikasiBABSc. (Hons.)
Pira taun3 - 4 Taun
Sapa sing bisa sinau kursus ikiSiswa seni lan komersial
Cut tandhabeda-beda
EntranceBanget Kompetitif
Kasedhiyan ProyekDhuwur lan Kompetitif

Sampeyan kudu dadi mahasiswa kanthi latar mburi sing apik ing Seni supaya sampeyan bisa sinau kursus Komunikasi Massa ing Universitas Nigeria. Kita bakal nutupi jawaban kanggo pitakonan sing ana gandhengane karo level O lan syarat diakoni level A.

Kombinasi subyek WAEC (syarat) kanggo Komunikasi Massa

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sampeyan kudu duwe 5 kridit ing WAEC. Kombinasi subjek uga ditrapake kanggo ujian O'level liyane kayata GCE lan NECO. Kombinasi subyek sing dibutuhake kanggo sinau Komunikasi Massa ing Nigeria kudu kalebu:

1. Sastra Basa Jawa

2. Basa Inggris

3. Pemerintah

4. Ekonomi/Geografi

iklan

iklan

5. Sembarang Basa Nigerian

6. IRS / CRS

7. Pendidikan Kewarganegaraan

8. Lulus ing Matematika ditampa

9. A subyek perdagangan

Kanggo kabeh sing takon yen CRS wajib kanggo komunikasi massa, jawabane NO, CRS ora wajib sinau komunikasi massa.

Saiki, sampeyan ngerti subjek komunikasi massa wajib kanggo sapa wae sing nulis WAEC lan ujian tingkat O liyane. Aku bakal menehi saran supaya sampeyan kalebu Basa kayata Igbo utawa Yoruba ing subjek level O.

Supaya sampeyan ngerti, yen sampeyan pengin mlebu ing universitas, kuliah utawa politeknik ing Negara Bagian Lagos, Basa Yoruba wajib supaya sampeyan bisa entuk diakoni Komunikasi Massa. Saiki sampeyan ngerti syarat kombinasi subjek tingkat O wajib kanggo sinau Komunikasi Massa, ayo deleng JAMB UTME lan syarat entri Langsung uga.

Pendaftaran Jurusan Komunikasi Massa

JAMB UTME (syarat) kombinasi subyek kanggo Komunikasi Massa

iklan

The Joint Admission and Matriculation Board (JAMB) tanggung jawab kanggo diakoni ing Universitas utawa institusi liyane ing Nigeria. Kombinasi subyek JAMB wajib kanggo Komunikasi Massa sing kudu sampeyan ndhaptar ing JAMB UTME kanggo sinau Komunikasi Massa kudu kalebu:

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

1. Sastra Basa Jawa

2. Basa Inggris

3. Pemerintah

4. Sembarang Basa Nigerian

iklan

Elinga yen matematika ora dadi subyek wajib kanggo nulis ing jamb yen sampeyan pengin sinau komunikasi massa. Coba lan skor ndhuwur 200 kanggo mesthekake yen diakoni ing universitas, yen ora, sampeyan bisa nglamar menyang politeknik utawa perguruan tinggi pendidikan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Dhaptar Universitas Nawakake Komunikasi Massa lan Requirements.

  1. UNIVERSITAS ADEKUNLE AJASIN, AKUNGBA-AKOKO, NEGERI ONDO – AAUA
  2. CARITAS UNIVERSITY, AMORJI-NIKE, ENUGU, ENUGU STATE – CARITAS
  3. UNIVERSITAS TEKNOLOGI CROSS RIVERS, CALABAR, CROSS RIVERS STATE – CRUTECH
  4. UNIVERSITAS ILMU DAN TEKNOLOGI NEGARA ENUGU, ENUGU, NEGARA ENUGU - ESUTECH
  5. UNIVERSITAS MADONNA, ELELE, RIVERS STATE - MADONNA
  6. NASARAWA STATE UNIVERSITY, KEFFI, NASARAWA STATE – NASARAWA
  7. WELLSPRING UNIVERSITY, IRHIHI-OGBANEKI, BENIN CITY, EDO STATE – WELLSPRING
  8. WESTERN DELTA UNIVERSITY, OGHARA, DELTA STATE – WESTERN-DEL
web:  14 Skills Dhuwur Panjaluk Sing Bisa Mbantu Sampeyan Entuk Dhuwit Luwih

Syarat Entri Langsung: Loro (2) Tingkat lulus ing Sastra ing Inggris, Ekonomi utawa Pemerintah.

Keperluan UTME: Lima (5) kridit SSC kanggo nyakup Basa Inggris, Sastra ing Inggris lan Pamrentah ditambah pas ing Matematika.

Kombinasi subjek UTME: Sastra ing Inggris, Ekonomi lan Pamrentah.

  • UNIVERSITAS ADEKUNLE AJASIN, AKUNGBA-AKOKO, NEGERI ONDO – AAUA
  1. UNIVERSITAS AJAYI CROWTHER, OYO, NEGERI OYO – AJAYI
  2. UNIVERSITAS NEGERI AKWA IBOM, IKOT-AKPADEN, NEGERI AKWA IBOM – AKSU
  3. UNIVERSITAS AL- HIKMAH, ILORIN, NEGERI KWARA – AL-HIKMAH
  4. UNIVERSITAS BENIN, KOTA BENIN, NEGERI EDO – BENIN
  5. BINGHAM UNIVERSITY, KARU, NASARAWA STATE – BINGHAM
  6. UNIVERSITAS PERJANJIAN, TANAH CANAAN, OTA, NEGARA OGUN - PERJANJIAN
  7. UNIVERSITAS EVANGEL, AKAEZE, NEGERI EBONYI - EVANGEL
  8. UNIVERSITAS JOS, JOS, PLATEAU NEGERI – JOS
  9. UNIVERSITAS NEGERI KWARA, MALETE, ILORIN, NEGERI KWARA – KWASU
  10. IBRAHIM BADAMASI BABANGIDA UNIVERSITY, LAPAI, NIGER STATE – LAPAI
  11. UNIVERSITAS MAIDUGURI NEGERI LAHIR – MAIDUGURI
  12. NASIONAL OPEN UNIVERSITY OF NIGERIA, LAGOS STATE - NOUN
  13. UNIVERSITAS NEGARA DAERAH, BOKKOS, NEGARA DAERAH – PLASU
  14. UNIVERSITAS SALEM, LOKOJA, NEGERI KOGI – SALEM
  15. UNIVERSITAS NIGERIA NSUKKA, NEGARA ENUGU - UNN

Persyaratan Entri Langsung: Loro (2) Tingkat lulus ing subyek sing relevan.

iklan

Keperluan UTME: Lima (5) kredit SSC kanggo kalebu Basa Inggris.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kombinasi Subjek UTME: Telung (3) subjek Seni lan Ilmu Sosial.

  1. UNIVERSITAS NEGERI ABIA, UTURU, NEGARA ABIA – ABSU
  1. UNIVERSITAS AHMADU BELLO, ZARIA, NEGERI KADUNA – ABU
  2. UNIVERSITAS ACHIEVERS, OWO, NEGERI ONDO – ACHIEVERS
  3. UNIVERSITAS AL- HIKMAH, ILORIN, NEGERI KWARA – AL-HIKMAH
  4. ANCHOR UNIVERSITY, AYOBO, LAGOS STATE – ANCHOR-UNI
  5. ADELEKE UNIVERSITY, EDE, OSUN STATE – AUE
  6. AMERICAN UNIVERSITY OF NIGERIA, YOLA, ADAMAWA STATE - AUN
  7. UNIVERSITAS BABCOCK, ILISHAN-REMO, NEGARA OGUN - BABCOCK
  8. UNIVERSITAS BAYERO, KANO, NEGERI KANO – BAYERO
  9. BAZE UNIVERSITY, ABUJA, FCT – BAZE
  10. UNIVERSITAS BENIN, KOTA BENIN, NEGERI EDO – BENIN
  11. BINGHAM UNIVERSITY, KARU, NASARAWA STATE – BINGHAM
  12. UNIVERSITAS BENSON IDAHOSA, KOTA BENIN, NEGERI EDO – BIU
  13. UNIVERSITAS BOWEN, IWO, NEGERI OSUN – BOWEN
  14. UNIVERSITAS NEGERI BENUE, MAKURDI, NEGERI BENUE – BSU
  15. CALEB UNIVERSITY, IMOTA, LAGOS STATE – CALEB
  16. CARITAS UNIVERSITY, AMORJI-NIKE, ENUGU, ENUGU STATE – CARITAS
  17. UNIVERSITAS CHRISLAND, OWODE, NEGARA OGUN - CHRISLAND
  18. CHRISTOPHER UNIVERSITY, MOWE, OGUN STATE - CHRISTOPHER
  19. UNIVERSITAS KOTA BATUBARA, ENUGU, NEGERI ENUGU - KOTA BATUBARA
  20. CHUKKWUEMEKA ODUMEGWU OJUKWU UNIVERSITY, ULI, ANAMBRA STATE – COOU
  21. CRAWFORD UNIVERSITY, IGBESA, OGUN STATE - CRAWFORD
  22. UNIVERSITAS CROWN HILL, EIYENKORIN, NEGERI KWARA – CROWN-HILL
  23. UNIVERSITAS CRESCENT, ABEOKUTA, NEGARA OGUN – CUAB
  24. DELTA STATE UNIVERSITY, ABRAKA, DELTA STATE – DELSU
  25. UNIVERSITAS DOMINICAN, IBADAN, NEGERI OYO – DOMINICAN-UNI
  26. UNIVERSITAS NEGERI EBONYI, ABAKALIKI, NEGERI EBONYI – EBSU
  27. EDWIN CLARK UNIVERSITY, KIAGBODO, DELTA STATE – EDWIN CLARK
  28. UNIVERSITAS ELIZADE, ILARA-MOKIN, NEGARA ONDO - ELIZADE
  29. UNIVERSITAS ILMU DAN TEKNOLOGI NEGARA ENUGU, ENUGU, NEGARA ENUGU - ESUTECH
  30. EDO UNIVERSITY, IYAMHO, EDO STATE – EUI
  31. ALEX EKWUEME FEDERAL UNIVERSITY, NDUFU-ALIKE, EBONYI STATE – FED-NDUFU
  32. UNIVERSITAS FEDERAL, OYE-EKITI, NEGARA EKITI – FED-OYE EKITI
  33. UNIVERSITAS FOUNTAIN, OSOGBO, NEGERI OSUN – ESUN
  34. GODFREY OKOYE UNIVERSITY, URGWUOMU- NIKE, ENUGU STATE - GOUU
  35. GREGORY UNIVERSITY, UTURU, ABIA STATE - GREGORY
  36. UNIVERSITAS IGBINEDION, OKADA, KOTA BENIN, NEGARA EDO - IGBINEDION
  37. UNIVERSITAS ILORIN, ILORIN, NEGERI KWARA – ILORIN
  38. IMO STATE UNIVERSITY, OWERRI, IMO STATE – IMSU
  39. JOSEPH AYO BABALOLA UNIVERSITY, IKEJI-ARAKEJI, OSUN STATE – JABU
  40. UNIVERSITAS NEGERI KADUNA, KADUNA, NEGERI KADUNA – KASU
  41. UNIVERSITAS KOLADAISI, IBADAN, NEGERI OYO – KOLADAISI
  42. UNIVERSITAS NEGERI KOGI, ANYIGBA, NEGERI KOGI – KSU
  43. UNIVERSITAS KWARARAFA, WUKARI, NEGERI TARABA – KWARARAFA
  44. UNIVERSITAS NEGERI KWARA, MALETE, ILORIN, NEGERI KWARA – KWASU
  45. UNIVERSITAS LAGOS, LAGOS STATE – LAGOS
  46. IBRAHIM BADAMASI BABANGIDA UNIVERSITY, LAPAI, NIGER STATE – LAPAI
  47. LAGOS STATE UNIVERSITY, OJO, LAGOS STATE – LASU
  48. LEGACY UNIVERSITY, OKIJA, ANAMBRA STATE - LEGACY
  49. Universitas McPHERSON, SERIKI SOTAYO, NEGARA OGUN - MCPHERSON
  50. UNIVERSITAS MKAR, GBOKO, NEGERI BENUE – MKAR
  51. UNIVERSITAS Ndhuwur GUNUNG, MAKOGI-OBA, NEGARA OGUN – Ndhuwur GUNUNG
  52. NASARAWA STATE UNIVERSITY, KEFFI, NASARAWA STATE – NASARAWA
  53. UNIVERSITAS NILE NIGERIA, Abuja - NILE
  54. UNIVERSITAS NOVENA, OGUME, NEGARA DELTA - NOVENA
  55. OBONG UNIVERSITY, OBONG, NTAK, AKWA IBOM STATE – OBONG
  56. UNIVERSITAS ODUDUWA, IPETUMODU, NEGERI OSUN – ODUDUWA
  57. OLABISI ONABANJO UNIVERSITY, AGO-IWOYE, OGUN STATE – OOU
  58. PAN-ATLANTIC UNIVERSITY, AHMED ONIBUDO STREET, VICTORIA ISLAND, LAGOS STATE – PAN-ATLANTIC
  59. PAUL UNIVERSITY, AWKA, ANAMBRA STATE – PAUL
  60. UNIVERSITY OF PORT-HARCOURT, RIVERS STATE - PHC
  61. UNIVERSITAS NEGARA DAERAH, BOKKOS, NEGARA DAERAH – PLASU
  62. UNIVERSITAS PENEBUS, NEGERI OSUN – PENEBUS
  63. RENAISSANCE UNIVERSITY, OJIAGU-AGBANI, ENUGU, ENUGU STATE – RENAISSANCE
  64. RHEMA UNIVERSITY, ABA, ABIA NEGERI - RHEMA
  65. UNIVERSITAS ILMU DAN TEKNOLOGI NEGARA RIVERS, PORT HARCOURT, RIVERS STATE – RSUST
  66. SAMUEL ADEGBOYEGA UNIVERSITY, OGWA, EDO STATE – SAU
  67. SKYLINE UNIVERSITY NIGERIA, KANO, KANO STATE - SKYLINE
  68. SUMMIT UNIVERSITY, OFFA, KWARA STATE – SUMMIT
  69. UNIVERSITAS TANSIAN, OBA, NEGARA ANAMBRA – TANSIAN
  70. UNIVERSITAS NEGERI TARABA, JALINGO, NEGERI TARABA – TSUJ
  71. UNIVERSITAS AFRIKA, TORU-ORUA, NEGARA BAYELSA - UNI-AFRIKA
  72. UNIVERSITAS NNAMDI AZIKIWE, AWKA, NEGARA ANAMBRA – UNIZIK
  73. UNIVERSITAS UYO NEGERI AKWA IBOM – UYO
  74. UNIVERSITAS VERITAS, ABUJA, FCT – VERITAS
  75. WELLSPRING UNIVERSITY, IRHIHI-OGBANEKI, BENIN CITY, EDO STATE – WELLSPRING
  76. UNIVERSITAS WESLEY, ONDO, NEGARA ONDO – WESLEYUNI
  77. WESTERN DELTA UNIVERSITY, OGHARA, DELTA STATE – WESTERN-DEL
web:  11 Universitas paling apik kanggo program PhD ing AS

Persyaratan Langsung: Loro (2) A-Level lulus ing subjek Seni utawa Ilmu Sosial.

Keperluan UTME: Lima (5) kredit SSC lulus ing Basa Inggris lan papat (4) mata pelajaran liyane ing Seni utawa Ilmu Sosial.

Kombinasi Subjek UTME: Telu (3) saka subjek Seni utawa Ilmu Sosial.

Deskripsi kursus komunikasi massa 

iklan

Komunikasi Massa minangka kursus interdisipliner lan mbukak lawang kanggo spektrum karir, saka pariwara lan penyiaran nganti hubungan masyarakat lan penerbitan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Siswa jurusan komunikasi massa biasane kasengsem ing karir jurnalisme, penyiaran, komunikasi digital, utawa manajemen pers lan penjualan. Kurikulum konvergen unik kalebu sawetara kelas inti sing fokus ing katrampilan jurnalistik lan teknologi lintas media, katrampilan riset lan komunikasi, lan kawruh babagan konsep, etika, hukum lan sejarah komunikasi massa.

Kursus utawa subjek ing Komunikasi Massa sampeyan bakal utawa bisa sinau;

Kursus outline

• Pambuka kanggo Komunikasi Massa

• Sajarah Media Massa

iklan

• Sistem Komunikasi Afrika I

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Cut-off Mark kanggo kursus Komunikasi Massa

Tandha cut-off kanggo Komunikasi Massa beda-beda. Sampeyan bisa browsing situs web universitas iki utawa JAMB UTME. Aturan jempol yaiku yen tandha potong kanggo komunikasi massa yaiku 200 kanggo universitas lan 180 kanggo politeknik lan perguruan tinggi. Nanging aku menehi saran supaya nyoba lan menehi skor saka 230 lan ndhuwur supaya bisa mesthekake yen sampeyan bakal kalebu wong sing diakoni kanthi merit.

Komunikasi Massa ana ing fakultas apa ing Nigeria?

Miturut JAMB, Komunikasi Massa ana ing Fakultas / Sekolah / College of Art nanging bisa uga ana ing fakultas sing beda ing sawetara universitas ing Nigeria. Contone, komunikasi massa ing Unizik (Universitas Nnamdi Azikiwe), komunikasi massa ana ing sangisore fakultas ilmu sosial.

Apa bisa sinau Komunikasi Massa Ilmu utawa Komersial?

ya wis! Yen sampeyan mahasiswa ilmu utawa komersial, sampeyan bisa sinau Komunikasi Massa ing sekolah yen sampeyan duwe kombinasi subjek sing dibutuhake ing asil 0-tingkat. Yen sampeyan isih sekolah menengah, sampeyan bisa uga angel ngganti mata pelajaran supaya cocog karo kursus sing dikarepake nalika ndhaptar WAEC amarga sawetara universitas bisa uga nglawan.

Kajaba iku, sajrone registrasi WAEC utawa NECO, priksa manawa subjek sing didaftar kanggo sampeyan bener amarga aku wis krungu pirang-pirang kesalahan nalika registrasi babagan kombinasi subjek kanggo komunikasi massa.

Pertimbangan khusus kanggo kombinasi subyek kanggo Komunikasi Massa

iklan

Saiki aku yakin manawa sampeyan ngerti subjek wajib sing dibutuhake kanggo sinau Komunikasi Massa ing WAEC lan Jamb. Nanging elinga iki - Sawetara Universitas bisa nampa D7 utawa E8 ing sawetara subjek wajib tinimbang Kredit. Kajaba iku, sawetara bisa ngakoni utawa nolak loro lungguh. Iku kombinasi asil WAEC, NECO, utawa GCE.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki


Nyebar katresnan

1 mikir babagan "Kombinasi Subjek Jamb lan WAEC kanggo Komunikasi Massa"

Ninggalake Komentar