Kenapa Diskriminasi Kedadean?

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Senajan kita wis njupuk langkah menyang masyarakat sing luwih inklusif lan tresna, diskriminasi isih umum ing sawetara wilayah ing donya.

Diskriminasi nuduhake perlakuan sing ora adil marang individu adhedhasar klompok sing diduweni utawa salah sawijining ciri sing dilindhungi.

iklan

Sawijining individu bisa didiskriminasi adhedhasar siji utawa luwih ciri kasebut. Sawetara jinis diskriminasi sing paling umum kalebu umur, identitas jender, orientasi seksual, etnis, kebangsaan, lan kapercayan agama. Wong uga bisa ngalami diskriminasi amarga status perkawinan, meteng, lan cacat.

Diskriminasi bisa kedadeyan ing kahanan apa wae, kalebu ing papan kerja utawa ing umum lan bisa nyebabake kualitas urip individu. Bisa ngrusak kapercayan lan nggawe dheweke rumangsa ora dikarepake lan ora aman.

Kenapa Diskriminasi Kedadean?

Kenapa Wong Mbedakake?

Njawab pitakonan kenapa diskriminasi isih ana ing jaman saiki angel. Otak lan pikiran manungsa rumit, lan kita ora bakal bisa ngerti kanthi lengkap kenapa kita nindakake apa sing kita lakoni.

Nalika kita tuwuh, otak kita sinau carane nggolongake samubarang menyang bagean beda. Iki minangka proses alami sing kedadeyan kanthi otomatis.

Amarga kategorisasi alam iki, kita bisa nemokake awake dhewe nyelehake wong menyang kothak tartamtu adhedhasar pengamatan kita marang wong liya. Ing sawetara wong, iki bisa nyebabake diskriminasi, ora sadar utawa ora sadar.

Apa Dampak Diskriminasi?

Diskriminasi ora mung mengaruhi individu dhewe. Iku mengaruhi masyarakat minangka kabèh. Nduwe akibat langsung lan ora langsung sing bisa nyebabake klompok wong tartamtu rumangsa ora kalebu ing masyarakat lan entuk kesempatan luwih sithik tinimbang liyane.

Ing basis individu, diskriminasi bisa nyegah wong saka tekan potensial lengkap. Bisa mbatesi dheweke ngembangake hubungan sosial, ngakses fasilitas pendidikan lan kesehatan, entuk kesempatan kanggo mbangun karir, lan ngembangake katrampilan pribadi lan profesional.

Apa sing Bisa Ditindakake Babagan Diskriminasi?

Yen sampeyan ngalami diskriminasi utawa wong sing sampeyan kenal lagi didiskriminasi, apa ing setelan profesional utawa pribadi, penting kanggo njupuk tindakan langsung.

Yen sampeyan ora yakin apa sing kudu ditindakake, sampeyan bisa entuk saran diskriminasi saka pengacara HKM. Ngomong karo pengacara sing duwe spesialisasi ing hukum lan peraturan diskriminasi bakal mbantu sampeyan njupuk langkah sing bener kanggo ngatasi diskriminasi kasebut.

Gumantung apa sing dikarepake asile, langkah-langkah sing ditindakake bakal beda-beda. Contone, sampeyan bisa uga pengin entuk ganti rugi finansial kanggo pengalaman sampeyan utawa mungkin sampeyan seneng karo njaluk ngapura sing gampang saka pelaku.

Salah sawijining perkara sing paling gampang lan efektif sing kudu ditindakake nalika sampeyan ngalami diskriminasi yaiku nggawe keluhan. Sampeyan bisa uga sambat menyang manajer utawa tim HR supaya bisa tumindak kanggo mungkasi prilaku diskriminatif.

yen diskriminasi terus sawise sampeyan wis ngajokake complaint resmi, sampeyan bisa uga kudu njupuk tindakan legal. Iki bakal kalebu nyewa pengacara diskriminasi sing bisa nuntun sampeyan ing proses nggawe klaim marang pelaku.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar