Kode Kanggo Mblokir Rekening Bank Saka Telpon Liyane (Diupdate 2023)

Nyebar katresnan

Ditinjau liwat Soliu.

Sawise mundhut telpon utawa kertu ATM, sampeyan bisa kanthi cepet mungkasi akses menyang akun bank nggunakake kode USSD ing ngisor iki: First Bank: Kirimi teks "BLOKIR" menyang 30012 saka piranti seluler. Union Bank: Kirimi pesen "BLOCK CARD NUBAN" kanggo 20123., etc.

Sawise sawetara panjaluk saka para pamaca, kita bakal ngrembug kode kanggo mblokir akun bank saka telpon liyane dina iki.

Yen telpon ilang utawa dicolong, utawa yen sampeyan curiga ana kegiatan fraudulent ing akun bank, sampeyan kudu tumindak cepet kanggo nglindhungi dhuwit. Salah siji sing paling apik sing bisa ditindakake yaiku mblokir akun bank saka telpon liya.

Umume bank nawakake kode USSD sing sampeyan bisa nelpon kanggo mblokir akun sampeyan. Kode iki biasane unik kanggo bank sampeyan, dadi sampeyan kudu mriksa karo bank kanggo kode tartamtu. Sawise sampeyan duwe kode, sampeyan bisa nelpon saka telpon sembarang, sanajan iku dudu duweke.

Sawise sampeyan nelpon kode kasebut, sampeyan bakal dijaluk ngetik nomer akun. Sawise sampeyan ngetik nomer akun, akun sampeyan bakal diblokir saka kabeh transaksi debit. Iki tegese ora ana sing bisa mbatalake dhuwit saka akun sampeyan tanpa ijin sampeyan.

Carane nutup akun bank lan mbusak kertu SIM saka nggunakake.

  1. Babagan pisanan sing kudu ditindakake yaiku hubungi departemen layanan pelanggan panyedhiya jaringan seluler lan njaluk sambungan sampeyan diputus. Yen sampeyan duwe masalah finansial, sampeyan kudu njaluk bantuan kanthi cepet saka bank, yen sampeyan mbukak. 
  1. Sampeyan bisa nelpon Layanan Pelanggan lan menehi informasi babagan akun bank yen sampeyan butuh akses menyang Internet utawa yen cabang bank sampeyan ditutup. Sawise iku, sampeyan kudu mateni ATM nggunakake akun perbankan online. 
  1. Sampeyan uga bisa nggunakake telpon sing bisa diakses kanggo nelpon kode akses bank banjur tindakake pandhuan ing layar.BSampeyan uga bisa nggunakake sembarang telpon sing bisa diakses kanggo nelpon kode bank banjur nerusake karo instruksi. 

Ing acara sing telpon utawa kertu ATM ilang utawa dicolong, utawa yen sampeyan duwe alesan kanggo pracaya sing kriminal manipulating akun, sampeyan bisa nyegah akun bank saka debited dening transaksi digawe nggunakake ponsel.

  1. Ketik kode bank menyang keypad telpon lan ngrungokake instruksi. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing bakal dibutuhake kanggo sampeyan ngetik jeneng lan nomer akun. Sembarang panjalukan kanggo transaksi debit kanggo diproses liwat akun sampeyan bakal langsung ditolak. 

Sawetara bank mbutuhake sampeyan nelpon departemen layanan pelanggan supaya bisa mblokir akun, dene liyane bisa njaluk sampeyan ngetik kode USSD.

Kanggo nutup akun karo institusi finansial tartamtu, sampeyan kudu nelpon layanan pelanggan, dene karo wong liya, sampeyan bisa uga kudu ngetik kode USSD.

Kode Kanggo Blokir Rekening Bank Saka Telpon Liyane

Sawise ilang telpon utawa kertu ATM, sampeyan bisa kanthi cepet mungkasi akses menyang akun bank nggunakake kode USSD ing ngisor iki:

  • Bank Pertama: Kirim teks "BLOK" menyang 30012 saka piranti seluler sampeyan.
  • Nomer Routing Bank Zenith: 966-911#
  • GTBank nelpon 7375110#.
  • Union Bank: Kirim pesen "BLOCK CARD NUBAN" menyang 20123  
  • Telpon Fidelity Bank *770911# 
  • Bank Keystone: Telpon 23470020003000.
  • Sterling Bank, hubungi 070078378464.
  •  Ecobank Kirim pesen "STOP" bebarengan karo nomer akun menyang 0806326226 
  • FCMB: Aja ragu-ragu. Telpon +2342798800
  • Bank Akses, hubungi +23412802500.
  • Wema Bank, hubungi 08039003700
  • Polaris Bank monggo nelpon +2341270850.
  •  IBTC, pencet *909#.

Kepiye carane sampeyan mesthekake yen ora ana sing bisa nggunakake kertu SIM? 

Saliyane kode kanggo mblokir akun bank saka telpon liya sing lagi wae disedhiyakake, sampeyan bisa kanthi cepet mateni kertu SIM kanthi nggunakake salah sawijining cara ing ngisor iki: 

  1. Nggunakake kode sing dikenal minangka IMEI. 

Nomer International Mobile Equipment Identity (IMEI) minangka pengenal unik telpon. Ing paket setelan telpon, sampeyan bakal nemokake nomer IMEI. Yen ana wong sing njupuk telpon sampeyan, sing pertama sampeyan kudu laporake pencurian kasebut menyang panguwasa ing kantor polisi lokal sampeyan. 

Sawise iku, njupuk laporan polisi lan kertu identifikasi nalika sampeyan menyang panyedhiya layanan. Panyedhiya layanan telekomunikasi bakal mateni telpon lan kertu SIM. Yen sampeyan lali ing Nomer IMEI kanggo telpon, sampeyan isih bisa mateni kertu SIM lan telpon kabeh. 

Supaya baris sampeyan dilarang, sampeyan kudu ngubungi panyedhiya layanan internet lan njaluk panjaluk kasebut. Yen kedadeyan kasebut, sampeyan kudu menehi identifikasi lan menehi jawaban kanggo sawetara pitakon supaya bisa nuduhake manawa sampeyan minangka pemilik telpon sing sah.

Kaluwihan kanggo ngadopsi USSD kanggo Internet banking.

  • Sampeyan bisa ndhaptar akun saka ngendi wae.
  • Ora perlu ngisi makalah kanggo entuk layanan.
  • Nalika miwiti akun anyar nggunakake USSD, sampeyan ora perlu duwe imbangan awal minimal.
  • Ora ana ragad sing ana gandhengane karo layanan kasebut.
  • Sampeyan bisa mlebu menyang akun sawayah-wayah, lan bakal tansah bisa diakses.
  • Ora ana katergantungan ing Internet utawa pihak katelu liyane.
  • Diakses watara jam lan saben dina minggu.
  • Sampeyan ora kudu menehi hasil karo kuatir ngadeg ing baris ing bank.

Miwiti proses perbankan karo USSD

Transaksi seluler sing nggunakake kode USSD mbutuhake ndhaptar akun kanggo pangguna sing sepisanan lan PIN (4 utawa 5 digit, gumantung saka bank sing melu). 

Iki bisa ditindakake kanthi mung nelpon kode USSD bank sing beda-beda (sing bisa ditemokake ing ngisor iki) lan tindakake pandhuan layar sing katon ing piranti sampeyan. Nomer identifikasi pribadhi (PIN) sampeyan minangka garis pertahanan pertama sampeyan nglawan individu sing ora jujur ​​lan bakal dibutuhake kanggo kabeh transaksi finansial ing mangsa ngarep.

Kode USSD Bank Nigeria

  • Bank Akses *901#
  • ALAT Bank *945#
  • Ecobank *326#
  • Bank Fidelity *770#
  •  FCMB *329#
  •  First Bank *894#
  • GTBank *737#
  •  Bank Warisan *745#
  •  Bank Keystone *7111#
  • Polaris Bank *833#
  • Stanbic IBTC Bank *909#
  • Bank Sterling *822#
  • UBA *919#
  • Union Bank *826#
  •  Bank Unity *7799#

kesimpulan 

Bisa uga ngganggu yen ilang telpon lan dompet utawa dicolong, utamane yen sampeyan duwe nomer telpon sing disambungake menyang akun bank.

Babagan pisanan sing kudu ditindakake yaiku ngunci akun bank. Iki bakal nyegah wong sing ora sah njupuk dhuwit saka akun sampeyan utawa entuk akses tambahan menyang akun sampeyan, uga informasi sensitif sing ana.

Yen ora kejawab kode Bank kanggo mblokir akun bank saka telpon liya, sebutno jeneng bank sampeyan ing bagean komentar.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar