Keuntungan saka Terapi Online

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Salah sawijining perkara sing paling medeni babagan miwiti apa wae sing anyar yaiku kudu mlaku kanthi fisik menyang bangunan lan menyang kantor sing durung nate tekan lan ketemu wong sing ora sampeyan kenal.

Nalika kantor ing bangunan sing sawetara wangun Therapist, lan sampeyan curiga yen sampeyan bakal mbukak sawetara saka pikirane lan rahasia paling intim lan pribadi, tingkat kuatir soar liwat gendheng.

iklan

Yen sampeyan nekani amarga sampeyan nandhang kuatir, nggumunake yen sampeyan bisa nyelehake sikil siji ing ngarep liyane.

Amarga pandemi Covid wis nyebar ing saindenging jagad sajrone rong nganti telung taun kepungkur lan rapat-rapat adhep-adhepan dadi ora mungkin sajrone kunci, gerakan kanggo therapy online sesi wis entuk manfaat kanggo ngurangi rasa wedi lan kuatir sing ana gandhengane karo ngunjungi terapis.

Njaluk pitulungan kanggo masalah kesehatan mental, gedhe utawa cilik, isih nggawa stigma yen mung kanggo wong edan, utawa paling ora kanggo wong sing ringkih kanggo ngatasi masalah pribadine.

Nggolek bantuan, apa wae, nanging utamane kesehatan mental sampeyan minangka tandha kekuwatan lan wani!

Paling ora ana pitung keuntungan saka therapy online.

Keuntungan saka Terapi Online

1. Aksesibilitas

Yen sampeyan arep nguwuh-uwuh babagan perasaan lan masalah pribadi, bisa nindakake kanthi nyaman ing omah sampeyan dhewe, kanthi kewan sing snuggled ing jejere sampeyan, bisa nggawe olah raga kasebut kurang nggegirisi.

Yen sampeyan duwe piranti sing bisa internet, kabeh masalah transportasi bakal diilangi.

2. Wektu

Amarga sampeyan ora kudu travel kanggo njaluk menyang terapis Panjenengan, janjian bakal njupuk wektu kurang saka dina sibuk.

Nanging amarga ahli terapi uga bisa kerja saka omah, dheweke bisa dadi luwih fleksibel nalika kerja. Mulane, sampeyan bisa kerep ngatur wektu janjian sing ora ngganggu dina kerja, utawa aktivitas liyane.

Apa yen janjian esuk sadurunge mangkat kerja, utawa ing wayah sore sawise nedha bengi, utawa malah ing akhir minggu nalika kulawarga liyane wis ninggalake omah kanggo petualangan akhir minggu sing normal.

3. Kebijakan

Ora ana rasa wedi marang wong sing sampeyan kenal weruh sampeyan mlaku menyang kantor terapis lan wiwit nyebar desas-desus babagan carane sampeyan kudu edan.

Kanthi enkripsi online sing nyedhiyakake keamanan, sampeyan bisa yakin yen sampeyan ketemu terapis ing papan sing aman.

 4. Kenyamanan Ngarep

Mbukak kanggo wong liyo mesthi dadi tantangan nanging bisa milih lokasi sampeyan dhewe kanggo janjian bakal nggawe sampeyan kepenak. Lokasi kasebut bisa dadi ruang istirahat utawa kamar turu, utawa ing mobil sing diparkir ing papan favorit.

Yen sesi online ora liwat link video, sampeyan isih bisa nganggo piyama utawa nganggo tutup nyaman sing paling nyaman tinimbang salah siji saka rasukan 'arep menyang kutha'.

5. Biaya

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Iki minangka salah sawijining alangan utama sing nyegah akeh wong njaluk bantuan sing dibutuhake banget.

Terapi online cenderung luwih murah tinimbang rapat pribadi.

Nalika terapi liwat chatting utawa liwat nampa vlogs utawa podcast direkam, biaya bisa malah luwih murah.

6. Jarak Sosial

Sanajan jarak sosial dudu masalah sadurunge, nanging isih ana risiko saben sampeyan gabung karo wong liya.

Sanajan wis divaksinasi, sampeyan isih bisa nyekel Covid, lan sanajan ana gejala sing entheng kanggo sawetara, kanggo wong liya wis nyebabake masalah jangka panjang, lan yen sampeyan duwe kahanan sing ndasari, iki isih ana risiko sing ngancam nyawa.

iklan

iklan

Terapi online ngidini sampeyan ngindhari risiko kasebut, supaya sesi terapi sampeyan bisa ngatasi sampeyan lan masalah sampeyan tanpa kuwatir babagan nyekel Covid ing dalan menyang utawa saka sesi kasebut.

7. Wawasan Luwih

Yen sampeyan duwe sesi terapi ing omah liwat video, ahli terapi bakal ndeleng sampeyan ing lingkungan sampeyan dhewe lan bakal luwih cepet ngrasakake sampeyan tinimbang ketemu ing lingkungan profesional terapis.

Iki kadhangkala bisa ngaktifake wawasan sing luwih gedhe kanggo terapis sing bisa migunani kanggo mbantu klien ngatasi masalah kasebut.

Apa Terapi Online Bisa?

Ya.

Ora ana wangun terapi sing nduweni asil pass utawa gagal, manawa ing wong utawa online.

Dirasakake manawa kanggo ngerti sapa wae sampeyan kudu bisa ndeleng komunikasi non-visual lan malah rapat liwat video isih ora pribadi.

Nanging, pasinaon nuduhake yen terapi online efektif karo masalah kesehatan mental. Terapi perilaku kognitif online wis ditemokake ing studi sing padha efektif minangka perawatan pasuryan kanggo depresi utama, gupuh, kuatir sosial, lan gangguan kuatir umum.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar