10 keuntungan saka kothak sumbangan ing sekolah

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Mupangate kothak sumbangan ing sekolah ora bisa diremehake. Iku cara sing apik kanggo ngasilake dana menyang akun sekolah.

Mula, sumbangan kasebut bisa migunani kanggo sekolah, staf (kanthi nambah gaji), lan siswa (kanthi nyuda sampah) kanthi wutuh.

iklan

Sing paling penting, kothak sumbangan bakal menehi kesempatan marang para siswa kanggo nyumbang barang-barange lan kanthi mangkono, rumangsa motivasi lan dihargai kanggo mbantu sekolah berkembang.

Keuntungan saka kothak sumbangan ing sekolah

Nempatake kothak sumbangan ing sekitar kompleks sekolah tetep dadi cara sing gampang nanging efektif kanggo ngasilake dana ekstra.

Sawise diselehake kanthi strategis, dheweke dadi taktik penggalangan dana supaya sekolah tetep cedhak karo sumber daya lan perawatan sing dibutuhake.

Yen sampeyan duwe pikiran liyane babagan manggonke a kothak sumbangan ing sekolah sampeyan, sampeyan bisa uga pengin mriksa keuntungan kasebut.

Keuntungan saka kothak sumbangan ing sekolah

1. Nggawe dana tambahan kanggo sekolah.

Keuntungan saka kothak sumbangan ing sekolah akeh banget, nanging sampeyan bakal setuju manawa paling gedhe yaiku ngasilake dana ekstra menyang akun sekolah.

Saliyane dhuwit, para dermawan lan donor seneng nyumbang barang-barang berharga liyane kayata sandhangan, bahan tulis, buku, perabotan, lsp.

Yen kothak sumbangan bisa ngumpulake lot kasebut kanggo panguwasa sekolah, apa keuntungan liyane sing luwih gedhe tinimbang iki?

2. ngedongkrak Employee morale

Salah sawijining mupangat saka kothak sumbangan ing sekolah yaiku bisa ngundhakake semangat para staf sekolah.

Bayangake duwe sekolah sing karyawan sampeyan sing nyumbang dhuwit liyane kanggo entuk perlengkapan sekolah.

Piye perasaanmu? Ora kuwat, sedih, tega, utawa ngganggu? Kanthi bantuan kothak sumbangan, sampeyan bakal bisa ngasilake dana ekstra kanggo nggampangake kabutuhan sekolah.

Kanthi nggunakake dana kanggo entuk kabeh barang sing dibutuhake kanggo sekolah, bakal nambah semangat karyawan lan dheweke bakal semangat kerja kanthi efektif lan efisien.

3. Nggawe donor luwih seneng.

Nyelehake kothak sumbangan ing sekolah sampeyan ora mung entuk manfaat kanggo sekolah, nanging uga bakal nggawe donor rumangsa seneng lan kepenak.

Sawise kabeh, rasa seneng umum minangka salah sawijining perkara; kepuasan urip liyane. Nyumbang kanggo tujuan apik menehi loro.

4. Ngurangi beban pajak sekolah.

Ing urat sing padha, sumbangan amal kanggo sekolah lan perguruan tinggi bisa mbantu nyuda beban pajak ing pungkasan taun.

Sumbangan amal liwat kothak sumbangan ca digunakake kanggo nglengkapi beban tax sekolah lan kuwi, nggawe kabeh luwih gampang.

5. Mbantu sponsor sing kurang ndarbeni hak istimewa.

Liwat dhuwit lan barang-barang liyane sing diselehake ing kothak sumbangan, panguwasa sekolah bisa nggunakake sawetara kanggo nyeponsori wong sing kurang mumpuni ing antarane para siswa.

Mbayangno siswa utawa wong tuwa nyumbang seragam lawas lan seragam kasebut dipilih dicuci lan disetrika kanggo siswa sing kurang mumpuni. Piye menurutmu perasaane?

Siswa kasebut mesthi bakal rumangsa kepenak, lan panyumbang bakal seneng yen dheweke uga kena urip.

6. Ngenalaken para siswa babagan pentinge loman.

Manfaat liyane saka kothak sumbangan ing sekolah yaiku ngenalake para siswa babagan pentinge loman.

Ngidini para siswa ndeleng lan nuduhake saka pengalaman nyumbang kanggo amal ing sekolah mesthi bakal menehi pengaruh positif ing jagade.

Mesthine, bocah-bocah seneng nuduhake barang-barange karo wong liya, mula nyelehake kothak sumbangan ing papan kasebut bakal mbantu nuwuhake sifat loman.

Dadi, dheweke bakal tuwuh kanthi apresiasi sing gedhe marang sing cilik, lan bakal terus ndhukung wong sing andhap asor ing mangsa ngarep.

7. Iku nyengkuyung staf sekolah lan siswa kanggo nindakake padha.

Gantung kothak sumbangan ing tembok sekolah pancen bakal nyengkuyung dewan sekolah utawa manajemen, staf, lan siswa kanggo tujuan amal.

Sumbangan amal philanthropist bisa menehi inspirasi kanggo ewonan wong liya kanggo nindakake sing padha. Kothak sumbangan nggawe ikatan antarane sekolah lan komunitas.

8. Iku dadi pangrembakane masyarakat.

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, bantuan kothak sumbangan nggawe hubungan antarane sekolah lan Komunitas sing paling cedhak. Iku mbantu bolster sesambetan menyang goal bebarengan.

Kanthi bantuan saka kothak amal, sekolah bisa mulyo ngumpulake dhuwit luwih (liwat bantuan masyarakat) sing sumbangan individu ora bisa ngalahake.

9. Iku nambah kepuasan urip.

Iki penting saka kothak sumbangan ing sekolah migunani kanggo loro donor lan sekolah kabeh.

Minangka donor, nyumbang kanggo tujuan sing apik ora bakal migunani kanggo sekolah sing nampa amal mung, bisa uga menehi hadiah kanggo sampeyan.

Sanadyan sekolah bakal entuk urip sing luwih apik liwat dana lan barang-barang liyane sing disumbang, para panyumbang uga bakal rumangsa kepenak lan kepenak.

10. Nyengkuyung keterlibatan sipil.

Sukarelawan lan tumindak amal minangka cara sing apik kanggo ningkatake kesehatan lan umur dawa institusi lokal.

Duwe kothak sumbangan ing sekitar sekolah bakal nyengkuyung wong-wong kanggo nyumbang wektu lan dhuwit kanggo tujuan sing apik.

5 perkara sing kudu dilebokake ing kothak sumbangan ing sekolah

Saliyane dhuwit, ana akeh barang sing bisa dicelupake ing kothak sumbangan sing diselehake ing sekitar sekolah.

Nanging, item kasebut disorot ing ngisor iki:

Kaos kaki lan jeroan: iki bakal diedum-edum marang sing kurang mumpuni ing antarane para siswa.

Blanket: Liyane saka mahasiswa, Staff ing upah murah padha bisa entuk manfaat saka item iki.

Buku: nyelehake buku ing kothak sumbangan bakal dadi dalan gedhe ing urip para siswa. Buku teks bakal diselehake ing perpustakaan lan buku cathetan bakal digunakake ing kelas.

Electronics: Barang-barang elektronik kaya bolam, lampu, sistem, lan liya-liyane minangka barang sing cocog sing bisa disumbangake menyang sekolah.

Supplies School: nyumbangake perlengkapan sekolah kayata spidol papan tulis, kertas tisu, kardus, pulpen, meja kursi, lan liya-liyane, kanggo sekolah bakal dadi dalan kanggo njaga integritas sekolah.

Cathetan pungkasan

Ing titik iki, penting kanggo takon apa sampeyan wis ndeleng keuntungan saka kothak sumbangan ing sekolah utawa ora?

Paling ora, kita wis ndeleng 10 alasan sing nyenengake kenapa kothak sumbangan ing sekolah uga ora ala.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar