Apa keterlibatan karyawan ing HR? Pandhuan mini

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Manajemen karyawan minangka salah sawijining tantangan paling gedhe sing kudu ditindakake saben dinane departemen sumber daya manusia. Yen buruh wareg ing organisasi, iku indikator paling penting sing organisasi ing trek tengen.

Yen karyawan melu kerja lan rumangsa semangat, dheweke rumangsa duwe. Ndelok survey, 93% buruh sarujuk yen rasa nduweni ndadékaké kinerja organisasi sing luwih apik. Nanging, iku ora gampang, nanging sampeyan bisa nggawe proses effortless dening njupuk langkah sing tepat. Dadi, ayo miwiti karo iki:

keterlibatan karyawan

Apa keterlibatan karyawan? Definisi lengkap:

Jeneng panganggitDefinition
Panggonan kerja kuantumIki minangka kekuwatan sambungan sing dirasakake karyawan marang pakaryane.
Willis Towers WatsonKemampuan karyawan kanggo kontribusi kanggo tujuan lan sukses perusahaan
Aon HewittIki minangka tingkat investasi psikologis karyawan ing karya lan organisasi.

iklan

"Keterlibatan karyawan minangka konsep sing misuwur ing HR. Nanging, iki nyritakake tingkat semangat lan dedikasi sing dirasakake para pekerja menyang pakaryan kasebut.

Karyawan sing melu luwih peduli babagan pakaryane lan nyoba menehi pengaruh marang kinerja kanthi positif. Nanging ing kene, penting kanggo nyebutake manawa keterlibatan karyawan lan kepuasan kerja ana hubungane.

Contone, yen karyawan seneng karo proyek kasebut, dheweke bakal bisa ngupayakake luwih akeh kanggo nggayuh tujuan organisasi. Mangkene sawetara definisi liyane sing nemtokake konsep kasebut: 

Konsep keterlibatan karyawan diwiwiti pisanan ing 1990 dening Willian Kahn. Karyawan melu kanthi fisik, emosional, lan mental ing karyane. Dadi, alasan utama ing mburi konsep iki yaiku kanggo ngadili apa wong seneng karo pakaryane utawa ora. 

Karyawan sing melu lan ora melu: 

Sadurunge, kita ngrembug manawa keterlibatan karyawan penting amarga mbantu rekrutmen lan retensi lan nambah produktivitas. Nduwe sesambungan sing cedhak karo keamanan karyawan, kesehatan, lan kesetiaan sing luwih apik.

Survei ditindakake ing India kanthi luwih saka 1000 karyawan, lan 80% ujar manawa keterlibatan karyawan penting kanggo sukses sakabèhé. Nanging sadurunge ngleksanakake strategi apa wae, sinau prabédan antarane karyawan melu lan disengaged. 

Karyawan sing meluKaryawan disengage
OptimistisPesimis
Tim berorientasiMandhiri
Golek solusiSikap negatif
Ora duwe atiEgo-sentris
Nuduhake semangat kanggo sinauFokus ing dhuwit lan gaji
Iku ngluwihi lan ndhuwur learningTetep absen saka karya

Miturut Gallup, 85% buruh ora melu utawa tetep ora kerja. Buruh sing dipisahake ora rumangsa ana hubungane karo karya kasebut. Miturut Forbes, buruh sing melu tetep motivasi lan setya marang majikan, organisasi, lan kerja. 

Kepiye carane nggawe keterlibatan karyawan ing karyawan?

Keterlibatan karyawan sing tambah nandhani pengaruh positif ing bisnis. Mangkono, iku bisa malah yen sampeyan a sinau adoh lan mbukak bisnis dhewe. Sing paling penting, iki minangka upaya sing apik kanggo nyuda dampak negatif lan nambah bathi. Mangkene cara ing ngisor iki kanggo nambah keterlibatan karyawan sing dibuktekake kanthi statistik: 

Dadi, yen sampeyan pengin entuk level sing padha, departemen HR kudu nyetel aturan tartamtu lan nggunakake piranti lunak HR paling apik lan teknik. Kanthi cara iki, sampeyan bisa melu lan nglacak karyawan kanthi ngetutake aturan sing disetel. Nanging, ing ngisor iki sawetara pembalap sing bisa digunakake kanggo keterlibatan: 

Menehi karyawan swara mbukak: 

Validasi minangka perkara utama sing ningkatake moral karyawan. Kanthi cara iki, para karyawan rumangsa duwe nilai ing organisasi, lan pimpinan ndhuwur siap ngrungokake pendapate. Kanthi tembung sing gampang, kita bisa ujar manawa iki minangka kebebasan berekspresi amarga karyawan bisa ngungkapake pikirane lan melu debat.

Nanging, yen sampeyan manajer baris, sampeyan kudu ngrungokake gagasan anyar lan nggawe kabijakan kanggo implementasine. Dadi, yen sampeyan nggunakake komunikasi terbuka ing organisasi, mula komunikasi sing luwih apik ing antarane karyawan.

Kajaba iku, yen ana kesalahan ing sistem, departemen HR kudu ngrungokake keluhan kasebut. Contone, bisa uga ana kesalahan ing generator paystub laporan utawa piranti lunak rawuh. Dadi, masalah kaya iki kudu dirampungake kanthi prioritas. 

Coba ganjaran karyawan: 

Sistem Ganjaran minangka pilar penting liyane saka organisasi sing ningkatake karyawan supaya bisa kerja luwih tantangan. Nanging nalika nggunakake praktik iki, coba pilih ganjaran sing katon. Contone, ing ngisor iki sawetara conto ganjaran sing katon lan migunani kanggo karyawan: 

  • Mbantu karyawan kanggo ngrampungake pendidikan sing luwih dhuwur 
  • Menehi wong bonus 
  • Mbantu rekan kerja ing barang sing ana gandhengane kanggo nyuda beban kerja 
  • Mbantu ing kegiatan CSR 

Nanging, ganjaran lan pangenalan mbantu nggawe lingkungan sing nyurung karyawan. Mengko, kabeh sistem ngedongkrak buruh kanggo kerja keras kanggo sukses lan wutah. Yen organisasi milih ganjaran sing katon, mula uga nambah standar kerja.

karyawan melu

Nggawe rotasi proyek: 

Yen karyawan bosen karo pakaryane, bisa nyebabake kepuasan lan keterlibatan kerja. Dadi, departemen HR kudu ngupayakake dalan iki minangka prioritas. Nanging, tujuan utama rotasi kerja yaiku nggawe keseimbangan kerja-urip kanggo karyawan.

Contone, yen karyawan pengin, dheweke bisa milih jam kerja sing fleksibel miturut kabutuhan. Rotasi kerja bisa ngilangi rasa males, lesu, lan monoton saka pakaryan. Ndhuwur kabeh, karyawan bakal bisa nindakake pakaryan kanthi maksimal. 

Kejelasan peran: 

Sampeyan bisa ngobong karyawan kanthi menehi tanggung jawab, ora ing JD. Kanthi cara iki, karyawan bakal kesel lan ora bisa fokus ing tugas asline. Dadi, departemen HR kudu nemtokake tugas kerja ing JD lan nindakake wawancara.

Mengko, kudu ana aturan manawa ora ana karyawan sing nindakake pakaryan sing ora ana ing JD. Dadi, yen ana kajelasan peran, ora bakal nggawe ambiguitas antarane departemen, panguwasa, lan karyawan.  

Pembalap liyane kanggo mbangun keterlibatan karyawan: 

Ora gampang kanggo mbangun keterlibatan karyawan amarga kerjane tetep. Dadi, DEPARTMENT SDM kudu terus-terusan ngupayakake upaya cilik nanging penting. Mangkene pembalap liyane sing ningkatake keterlibatan karyawan ing organisasi: 

Komunikasi mbukakImbangan kerja-urip
Penghargaan & pangenalanAkses menyang produktivitas & alat manajemen wektu
Learning lan pangembangankeluwesan
Payrolls tengen lan akses menyang generator paystubBudaya papan kerja sing positif
Nggawe acara kanthi kerepimplementasine kabijakan

Nanging, yen sampeyan pengin ngukur keterlibatan karyawan, komitmen karyawan, motivasi, lan semangat kerja, iki minangka indikator sing kuat. Dadi, HR bisa ngukur kepuasan kanthi ngukur sikap lan prilaku tumrap karya.

Kajaba iku, aja nglirwakake pentinge komunikasi lan nyoba ngatasi masalah liwat dialog utawa rapat siji-siji. Kita bisa ujar manawa komunikasi minangka aliran getih saben bisnis, lan kita ora kudu nglirwakake iki. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar