60 Ide Bisnis Cilik Sing Bisa Ing Nigeria (20 Kerja saka Omah)

Foto penulis
Ditulis dening John

 

Konten Halaman

Nyebar katresnan

Artikel iki butuh telung sasi kanggo nyiapake. 60 gagasan bisnis cilik sing bakal bisa digunakake ing Nigeria. Saka 60, 20 kerja saka omah. Dadi njupuk wektu kanggo maca liwat artikel.

Artikel iki dipérang dadi rong bagéan, bagéan pisanan bakal nuduhake 40 gagasan bisnis cilik ing Nigeria, nalika bagean liya bakal matesi gagasan bisnis iki kanggo bisa saka gagasan bisnis ngarep aku wis wong digunakake kanggo nggawe dhuwit ing Nigeria.

iklan

Njupuk wektu kanggo maca liwat.

40 Ide Bisnis Cilik Sing Bisa Digarap ing Nigeria

Ora ana kabar, keuntungan dadi bos dhewe. Sampeyan kudu mutusake wektu lan kasedhiyan sampeyan. Saliyane dadi bos sampeyan dhewe, tingkat pengangguran ing Nigeria wis nyebabake akeh wong enom dadi putus asa. Sing kasedhiya dijupuk dening individu sing duwe "hak istimewa".

Akeh wong sing mutusake kanggo miwiti bisnis dhewe, nanging asring bingung kepiye carane nindakake. Ana sewu siji gagasan bisnis cilik sing bisa digunakake ing Nigeria. Maca artikel iki bakal mbantu sampeyan mutusake bisnis sing bakal diwiwiti.

Gabung yuta sinau kode ing Codecademy!

Gagasan bisnis cilik ing Nigeria

Kanggo tujuan artikel iki, kita bakal ndeleng 40 ide bisnis cilik ing bagean iki.

1) Menjahit / ngrancang busana

gagasan bisnis cilik

Jahit minangka salah sawijining ide bisnis cilik. Penjahit yaiku wong sing nggawe / njahit sandhangan kanggo wong nalika desainer busana nggawe ide kain sampeyan, lan mbantu sampeyan nggawe gaya. Jahitan sadurunge katon minangka pakaryan kanggo wong sing kurang mampu ing masyarakat. Narasi ganti cepet amarga malah lulusan, nggawe urip lan urip gedhe saka jahitan.

Kanggo dadi tukang jahit sing apik, sampeyan bisa uga pengin nggawe ceruk dhewe. Apa sampeyan pengin dadi tukang jahit, tukang jahit, utawa tukang jahit. Nduwe niche ndadekake sampeyan profesional lan sing uga ndadekake sampeyan metu.

Kanthi sethithik 20-40 ewu naira, sampeyan bisa sinau saka penjahit profesional. Nyetel dhewe karo peralatan sing dibutuhake kaya mesin jahit, mesin tenun lan liya-liyane bisa uga larang. Sampeyan bisa miwiti bisnis saka ruang paling ngisor omah lan nalika entuk bathi, sampeyan bisa nggedhekake.

2) Nulis

gagasan bisnis cilik

Nulis wiwit berkembang saka ide bisnis cilik dadi karir sing lengkap. Akeh wong sing entuk mata pencaharian saka nulis.

Sampeyan bisa dadi panulis lepas lan nawakake katrampilan sampeyan ing platform kaya Upwork, Elance lan Fiverr. Sampeyan uga bisa kerja ing perusahaan, ngatur platform media sosial lan nggawe konten kanggo dheweke.

Minangka panulis, sampeyan bisa macem-macem dadi copywriting, deskripsi produk, salinan iklan, salinan penjualan, nulis konten, panulis konten media sosial, proofreading, nyunting, nulis CV lan liya-liyane. Luwih becik milih niche lan tuwuh ing kono.

Sawetara kursus kasedhiya kanggo panulis lan panulis wannabe online. Platform kaya Udemy nyedhiyakake platform kasebut.

3) Mini impor

gagasan bisnis cilik

Wong sing beda-beda ngurusi sawetara item. Salah sawijining tantangan utama sing diadhepi yaiku impor lan repot ngresiki barang ing Pelabuhan. Impor mini minangka ide bisnis cilik sing nguntungake lan nguntungake. Minangka importir mini, kaya jeneng mini, sampeyan nangani impor barang-barang bisnis cilik kayata bahan renda, kain siap, peralatan pawon, peralatan medis, rambut, sepatu, tas lan liya-liyane. Negara utama sing diimpor wong yaiku China, amarga gampang lan efisiensi ndadekake daya tarik.

Minangka importir, sampeyan bisa mutusake kanggo adol barang kasebut dhewe, utawa kolaborasi karo grosir, pengirim barang lan malah konsumen rantai pungkasan.

Kanggo mlebu ing bisnis impor mini, sampeyan kudu dilatih dhisik. Sawetara wong ngajari impor mini mung kanthi token.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Kanggo miwiti ngimpor, sampeyan bisa uga kudu njupuk survey babagan bisnis sing nguntungake ing sekitar wilayah sampeyan, lan ngobrol karo pemilike babagan pasokan.

Modal kanggo bisnis kasebut relatif marang barang sing diimpor. Kanggo wiwitan, ora bakal biaya akeh, nanging kanthi mlebu pelanggan lan pesenan, sampeyan entuk dhuwit luwih akeh.

Modal kanggo bisnis kasebut relatif marang barang sing diimpor. Kanggo wiwitan, ora bakal biaya akeh, nanging kanthi mlebu pelanggan lan pesenan, sampeyan entuk dhuwit luwih akeh.

4) Adol kerajinan tangan

Yen sampeyan duwe spesialisasi kanggo nggawe kerajinan tangan, sampeyan bisa ngedol kanthi online, ing platform kaya Etsy. Kerajinan gawenan tangan bisa kalebu boneka dicet, vas, kasus telpon, perhiasan etc. Sampeyan ora perlu akeh ing ngisor iki ing Etsy, minangka wis pirsawan perlu.

5) Bisnis dry cleaning

gagasan bisnis cilik

Kanggo miwiti bisnis cuci garing, sampeyan kudu nyewa papan utawa mbangun. Gumantung saka bobot kanthong sampeyan, sampeyan bisa tuku mesin cuci, setrika uap sing apik, papan setrika, lan sawetara barang cilik liyane.

iklan

iklan

Dry-cleaning minangka salah sawijining ide bisnis cilik sing bisa diwiwiti, nanging kanthi konsistensi, bathi bakal mlebu.

6) Budidaya iwak

AtlanticRide

Ana sawetara restoran sing nyedhiyakake sup mrico iwak utawa iwak bakar. Biasane sesambungan karo petani iwak cilik, kanggo nyedhiyakake menyang restoran.

Kanggo dadi petani iwak, sampeyan butuh dedikasi lan konsistensi. Kaping pisanan, perlu kanggo nggawe kolam kanggo iwak. Banyu mlaku lan feed uga kudu dituku lan pungkasane, sampeyan bisa tuku fingerlings.

Budidaya iwak banget nguntungake ing Nigeria. Saliyane adol menyang restoran, wong-wong uga tuku iwak seger. Kanthi wektu lan tenaga kerja, sampeyan bisa uga mutusake kanggo nglebokake iwak. Iki bakal nggawe boom sing luwih gedhe, ing bisnis.

7) Peternakan unggas

AtlanticRide

Peternakan unggas ing biasane populer ing mangsa tartamtu taun. Panjaluk manuk mundhak nalika Natal lan Paskah, utamane kanggo wong Kristen.

Peternakan unggas minangka ide bisnis cilik liyane sing apik, sing nguntungake, utamane yen dikelola kanthi bener.

Sadurunge mbukak unggas, penting kanggo nindakake riset sing tepat supaya ora entuk kerugian.

Kaping pisanan, ing skala cilik, papan kanggo nyiyapake unggas. Sampeyan uga bisa mutusake nggunakake kayu kanggo mbangun unggas.

iklan

Cahya sing nyukupi dipasang kanggo ngasilake anget lan banjur tuku panganan. Cah ayu didol regane #500. Sampeyan bisa tuku kaya sing dikarepake, miturut kanthong sampeyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Ing skala sing luwih gedhe, sampeyan bisa uga pengin ngenalake adol kalkun, unggas Guinea lan pitik lokal.

Kanthi wektu, nalika manuk tuwuh lan bisnis berkembang, sampeyan bisa miwiti adol lan nyedhiyakake endhog.

Bisnis unggas iku salah siji saka akeh gagasan bisnis cilik ing Nigeria, lan banget lucrative.

Uga Waca: Bisnis Sampeyan Bisa Miwiti Kanthi 50K utawa Kurang:

8) Baking

AtlanticRide

iklan

Ana tansah ulang tahun, wedding, mengeti marriage, katelu etc kang ngrayakake saben dina ing Nigeria.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nggawe roti lan kue minangka salah sawijining ide bisnis cilik sing nguntungake ing Nigeria. Ora kaya sawetara bisnis liyane, siji bisa miwiti manggang tanpa modal gedhe. Sampeyan uga bisa sinau saka comfort saka ngarep.

Ana sewu siji barang sing bisa dipanggang. Kue ulang tahun, potongan cilik, chinchin, pai daging, lumpia lan liya-liyane.

Kanggo dadi tukang roti sing apik, sampeyan bisa ndhaptar lan sinau ing wong liya utawa ing akademi baking utawa sampeyan bisa mulang dhewe ing omah nggunakake video YouTube lan liya-liyane.

Minangka tukang roti, sampeyan bisa miwiti nggawe dhuwit kanthi nyedhiyakake jajanan menyang toko ing wilayah sampeyan. Sampeyan uga bisa ngiklanake ing media sosial nalika nuduhake conto karya sampeyan.

9) Cuci mobil

AtlanticRide

iklan

Bisnis cuci mobil minangka ide bisnis cilik, relevan ing wilayah sing nduweni mobil manggon utawa kerja. Umume wong sing duwe 9-5 proyek luwih seneng nyuci mobil, tinimbang stres dhewe.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Cuci mobil ora mbutuhake katrampilan khusus. Iku mung perlu papan parkir, banyu mlaku, selang, lan sawetara deterjen kanggo ngumbah.

Sampeyan entuk dhuwit saka saben mobil sing wis dicuci lan yen sampeyan apik banget, wong bakal bali maneh.

web:  Tim Bal-balan College paling tuwa ing Amerika [14 paling ndhuwur]

10) Desain grafis

AtlanticRide

Ing jaman iki, wong angel maca teks sing ditulis. Gambar luwih ekspresif lan bakal narik kawigaten. Kanggo efek iki, sawetara perusahaan, start-up, lan perusahaan gedhe, meh tansah mbutuhake layanan saka desainer grafis.

Desain grafis minangka salah sawijining ide bisnis cilik sing nguntungake. Piranti sing dibutuhake mung laptop lan piranti lunak sing cocog.

iklan

Sampeyan bisa sinau desain grafis online, utawa sinau fisik saka wong. Ana sawetara aplikasi piranti lunak, supaya bisa gampang. Pangisian daya kanggo saben karya, Aku ditemtokake dening sampeyan lan persetujuan antarane dhewe lan customer.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

11) Bisnis transportasi

AtlanticRide

Miwiti bisnis transportasi ing Nigeria bisa uga mbutuhake kendaraan sampeyan dhewe. Iki minangka salah sawijining ide bisnis cilik sing cocog. Kanggo mlebu bisnis transportasi, sampeyan bisa ndhaptar karo perusahaan kaya Uber utawa Taxify. Sampeyan uga bisa mutusake dadi wiraswasta lan nindakake kanthi syarat sampeyan.

Sawetara wong luwih seneng ngeculke kendaraan kanggo sawetara wektu lan wong kasebut mbayar maneh.

Bisnis transportasi pancen nguntungake amarga individu terus maju. Bathi teka saben dina, gumantung saka jumlah penumpang sing digawa.

12) Bisnis make-up/kosmetik

gagasan bisnis cilik

Ora ana kesempatan, kanggo wong wadon, tanpa ngalahake pasuryan. Make-up wis dadi bagian penting saka arsenal wanita. Amarga kasunyatan kasebut, bisnis make-up lan kosmetik minangka ide bisnis cilik sing nguntungake.

iklan

Kanggo miwiti bisnis iki, sampeyan bisa uga kudu njupuk kelas make-up amarga seni sampeyan adol dhewe. Uga nandur modal ing item make-up asli.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sampeyan uga bisa ngedol barang-barang make-up lan perawatan kulit saliyane mbukak salon dandanan.

Klik kene kanggo tips kanggo miwiti bisnis kosmetik dhewe.

13) Usaha kayu

Woodworking, uga dikenal minangka pertukangan utawa bisnis nggawe perabot minangka ide bisnis cilik sing cocog ing Nigeria. Furnitur lan upholsteri penting kanggo facelift saben omah utawa apartemen. Minangka tukang kayu, sampeyan ora bisa miwiti nggawe upholsteri. Langkah cilik dhisik.

Kaping pisanan, sinau babagan kayu luwih apik tinimbang sawetara bisnis liyane sing bisa dipelajari kanthi online.

iklan

Sampeyan bisa nyiyapake ruang kerja ing pager cilik lan miwiti njupuk pesenan. Kaya seni liyane, karya sampeyan adol dhewe. Yen pelanggan sampeyan marem, dheweke bakal ngrujuk wong liya menyang sampeyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

14) Bisnis real estate

AtlanticRide

Bisnis real estate bisa uga ora dadi ide bisnis cilik. Ana subsections sing nduweni kualifikasi minangka ide bisnis cilik.

Kaping pisanan, real estate ana hubungane karo adol lan tuku omah, komplek kantor, lemah lan liya-liyane. Iku sektor bisnis gedhe.

Subbagian sing nduweni kualifikasi minangka bisnis cilik yaiku

a) Agen. Agen yaiku wong sing nggoleki para panuku kanggo omah, lemah utawa produk utawa layanan apa wae sing didol. Dheweke ngubungi para panuku lan dadi penghubung antarane panuku lan bakul. Dheweke nggawe dhuwit kanthi pembayaran sing diwenehake dening panuku sing diarani ragad agensi lan uga potongan sing diwenehake dening penjual kanggo nggawa pelanggan.

iklan

Bisnis agensi wis munggah lan mudhun. Bisnis bisa uga ora cepet, kajaba sampeyan makarya ing kutha sing sibuk.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

15) Layanan kurir

AtlanticRide

Layanan kurir minangka bisnis penting sing dikarepake saben dina. Iki minangka ide bisnis cilik sing nguntungake.

Layanan kurir kalebu nggawe pangiriman kanggo perusahaan menyang pelanggan utawa malah nindakake tugas kanggo pelanggan.

Usaha iki bisa diwiwiti kanthi skala cilik utawa gedhe. Ing skala cilik, sampeyan bisa uga mutusake kanggo miwiti nganggo motor. Iki kanggo circumvent kabeh masalah lalu lintas ing dalan.

Sampeyan bisa uga gabung karo perusahaan, utawa mutusake dadi independen. Apa wae sing sampeyan pilih, usaha kanggo ngiklanake layanan sampeyan ing offline lan online, kanggo patronase. Penting duwe platform media sosial, ing ngendi sampeyan uga bisa nyengkuyung para pelanggan supaya menehi kesaksian babagan layanan sampeyan. Kesaksian kasebut dadi magnet kanggo pelanggan liyane.

16) Produksi blok es

gagasan bisnis cilik

iklan

Blok es dibutuhake kanggo ngombe ombenan, banyu, panganan, lan liya-liyane sing kudu tetep adhem. Ing wilayah kita, amarga sumber daya epilepsi, macem-macem wong nggunakake cara liya kanggo nyedhot omben-omben sing didol. Iki nggawe bisnis blok es, ide bisnis cilik sing apik.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Plus iki business yaiku sampeyan bisa miwiti ing omah sampeyan. Yen sampeyan duwe freezer jero lan tas banyu, voila, bisnis wis diwiwiti.

Kantong banyu beku didol menyang pedagang sing njaluk. Sampeyan kudu mutusake rega sing pengin didol. Iki minangka ide bisnis cilik sing populer ing Nigeria.

17) Perencana lan dekorator acara

Perayaan kaya Thanksgiving, pesta ulang tahun, pemakaman, pernikahan, lsp saben dina ana ing Nigeria. Layanan saka perencana acara dibutuhake kanggo ngilangi stres lan nyuda beban para perayaan lan kulawargane.

Bisnis perencanaan acara minangka salah sawijining ide bisnis cilik, sing nduweni kapasitas kanggo tuwuh dadi bisnis gedhe. Dadi perencana acara ora larang regane, sampeyan mung kudu duwe kontak sing tepat kaya tukang roti, dekorator, katering lsp.

iklan

web: 38 cara sah kanggo nggawe dhuwit online

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

18) Pelatih fitness

Dadi fit dianggep kurang. Wong mboko sithik ngerti kabutuhan pas nanging informasi kasebut diwatesi. Pelatih fitness, menehi saran fitness lan rutinitas olahraga kanggo individu.

Kanggo tujuan bisnis, pelatih fitness bisa nyiyapake gym. Iki bisa dadi intensif modal. Sampeyan uga bisa mutusake kanggo nuntun wong liwat rutinitas fitness online utawa nglatih wong-wong mau ing omah kanthi ragad.

Elinga yen bisnis iki mbutuhake kehadiran online kanggo pariwara, lan kaya seni liyane, sukses sampeyan adol dhewe, mula butuh testimoni.

19) Bisnis pengangkutan lan logistik

AtlanticRide

Logistik lan pengangkutan penting ing kutha gedhe lan kutha cilik. Meh ora ana bisnis sing ora mbutuhake layanan angkut. Pengangkutan kalebu ngeterake barang saka wilayah siji menyang wilayah liyane.

iklan

Baca kene kanggo informasi luwih lengkap babagan miwiti bisnis.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

 20) Miwiti toko persediaan

gagasan bisnis cilik

Miwiti toko persediaan minangka salah sawijining ide bisnis cilik ing Nigeria. Iki minangka bisnis sing nguntungake sing bisa ngasilake bathi akeh utamane ing wilayah sing ora ana toko persediaan.

Modal kanggo miwiti toko persediaan ora akeh. Sampeyan bisa nggedhekake wektu terus.

21) Salon tata rambut

Kanggo miwiti dandanan rambut, sampeyan ora kudu duwe salon sing bertentangan karo kapercayan populer. Tata rambut minangka ide bisnis cilik ing Nigeria. Sampeyan bisa entuk akeh keuntungan saka hairdressing.

Tata rambut, minangka ide bisnis cilik ing Nigeria, bisa diwiwiti kanthi kepenak ing omah sampeyan. Sampeyan uga bisa nawakake layanan omah nganti entuk papan dhewe kanggo nyiyapake toko.

iklan

Keuntungan ditampa saka rega sing dibayar pelanggan. Bisnis iki duweni potensi kanggo berkembang dadi bisnis gedhe kanthi wektu.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

22) Layanan Fotografi

Fotografer dibutuhake kanggo njupuk foto ing njero ruangan lan ruangan, kanggo pesta pernikahan, ulang taun, pemakaman, pesta lan liya-liyane.

Iki minangka ide bisnis cilik ing Nigeria. Kanggo miwiti bisnis minangka fotografer, sampeyan kudu sinau kanthi bener, seni fotografi lan nyunting. Minangka wiwitan, sampeyan kudu ora duwe studio njero ruangan. Sampeyan bisa uga mung mbutuhake kehadiran media sosial sing apik utawa situs web, ing ngendi wong bisa menehi buku kanggo gambar.

Fotografi minangka seni lan karya sing apik banget rame ing luar negeri.

Sampeyan uga penting kanggo dicathet yen ana macem-macem jinis fotografi. Landscape, isih wangun etc. Sampeyan uga bisa njupuk gambar sing apik lan adol online.

iklan

Aku ngerti kanca sing a fotografer ing Anambra, dheweke entuk dhuwit akeh saka bisnis fotografi.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

23) Bisnis breeding asu

gagasan bisnis cilik

Pembiakan asu minangka bisnis sing populer ing Nigeria. Akeh omah duwe asu lan akeh liyane sing pengin tuku.

Miwiti bisnis breeding asu ora kudu ing skala gedhe. Sampeyan bisa tuku kirik lanang lan wadon, lan ngresiki nganti tuwuh lan wiwit berkembang biak. Rega anak kirik gumantung saka spesies asu sing dikembangake.

Kanthi wektu, sampeyan bisa nggedhekake bisnis kanggo ngidini nyebrang asu wadon. Sing nduweni mbayar jumlah tartamtu saka dhuwit kanggo asu nyabrang nalika lagi panas.

Bisnis breeding asu, sanadyan idea bisnis cilik, bisa cukup nuntut lan tasking. Butuh kesabaran lan keamanan sing maksimal.

iklan

Nalika asu tuwuh, sampeyan bisa uga kudu nyimpen asu kasebut ing kandang sing kapisah kanggo tujuan safety.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

24) Search Engine Optimization lan Search Engine Marketing

Bisnis online, utamane ngembangake konten, blogging lan liya-liyane wis dadi kompetitif. Kanggo tetep ing ndhuwur game lan tetep relevan, pamilik situs web lan blogger nggunakake Optimasi Mesin telusuran lan pemasaran Mesin telusuran. Iki minangka ide bisnis cilik sing bisa ditindakake kanthi kepenak ing omah sampeyan.

25) Bisnis babi

AtlanticRide

Daging babi minangka panganan sing enak ing Nigeria. Sawetara restoran lan restoran nyedhiyakake daging babi. Minangka peternak babi, sampeyan bisa nyedhiyakake daging babi menyang restoran lan restoran kasebut. Saliyane daging babi, daging babi lan produk liyane sing dipikolehi saka babi akeh dikarepake.

Miwiti peternak babi ing wiwitan bisa dadi intensif modal nanging ing jangka panjang, keuntungan luwih gedhe tinimbang upaya sing ditindakake.

Temokake carane dadi peternak babi sing sukses kene.

26) Dodolan kembang

iklan

Kembang bisa diwenehi hadiah kanggo wong sing ditresnani ing acara khusus kaya dina Valentine, dina Natal, ulang taun pernikahan, lsp.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

web:  Kepiye carane nulis surat lamaran ing Nigeria

Mbukak toko kembang ora kaya modal sing katon. Usaha utama ditindakake kanggo nglakokake pariwara, nduwe kehadiran online sing kuat, nggawe kiriman lan ngrawat kembang amarga alus.

Baca kene kanggo informasi luwih lengkap babagan mbukak toko kembang.

27) Produksi jus/smoothie

Omben-omben lan panganan sing sehat dadi populer. Owah-owahan saka minuman bersoda menyang alternatif sing luwih sehat pancen akeh banget.

Nggawe jus lan smoothies iku cilik banget idea bisnis ing Nigeria. Sawetara wong wis miwiti bar jus utawa toko sing nggawe smoothies, parfait, jus buah seger lan liya-liyane. Duwe bar cemilan utawa kolaborasi karo tukang roti malah luwih becik kanggo nggawe bisnis lancar.

28) Layanan Katering

gagasan bisnis cilik

iklan

Ora ana pungkasan kanggo perayaan. Perayaan mbutuhake dhaharan wiwit saka sega, sop, salad lan liya-liyane. Katering nyakup kabeh sing mulyo lan plus iku sampeyan bisa miwiti cilik. Sinau luwih lengkap babagan katering lan carane dadi katering sing apik kene.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

29) Budidaya keong

AtlanticRide

Kaya ternak iwak lan babi, mesthi ana panjaluk bekicot. Tani bekicot bisa ditindakake kanthi gampang lan minangka ide bisnis cilik sing cocog. Wis kapasitas kanggo tuwuh dadi luwih gedhe.

Baca kene kanggo informasi luwih lengkap babagan budidaya bekicot.

30) Usaha warung makan/restoran

Restoran lan restoran minangka papan sing nyenengake kanggo individu. Miwiti restoran, minangka ide bisnis cilik sing bakal bisa digunakake lan berkembang utamane ing wilayah sing padhet.

Panganan sampeyan bisa diwiwiti minangka bar cemilan banjur tuwuh dadi luwih gedhe.

iklan

Baca kene kanggo informasi luwih lengkap.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

31) Bisnis banyu murni

Banyu sachet minangka bentuk banyu ngombe sing populer ing Nigeria. Iki minangka alternatif sing luwih murah tinimbang banyu botol.

Bisnis manufaktur banyu murni minangka ide bisnis cilik sing nguntungake. Minangka produsen banyu sachet, sampeyan bisa miwiti nyedhiyakake toko utawa toko ing sekitar sampeyan lan entuk bathi.

Deloken kene kanggo rincian babagan miwiti bisnis banyu murni.

32) Produksi sabun cair

Sabun cair migunani kanggo saben dina. Digunakake kanggo ngumbah sandhangan, piring lan ing jaman saiki, kanthi wabah penyakit CoronaVirus, panjaluke wis tikel kaping papat.

iklan

Modal kanggo miwiti bisnis iki sithik banget. Kanthi iklan sethithik minangka #5000, sampeyan bisa miwiti nggawe sabun cair lan branding lan ngrekam bathi gedhe, utamane yen sampeyan duwe wong sing bisa nyedhiyakake.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Deloken kene kanggo informasi babagan miwiti bisnis sabun cair.

33) Layanan rental

Layanan sewa wis dadi ide bisnis cilik sing populer ing Nigeria. Layanan rental minangka istilah umum. Sawetara layanan sing bisa disewakake kalebu kanopi, kursi, piring, sendok, piring chaffing kanggo katering, mobil, ambulans, gaun pengantin lsp.

Milih bagean sing arep dilebokake gumantung saka keputusan lan modal sing sampeyan duwe.

34) Pusat nonton bal-balan

Pusat nonton bal-balan minangka sumber dana utama kanggo para pamilik. Liga bal-balan dimainake kanthi ajeg lan sayangé ora akeh wong sing bisa nonton. Kanggo sawetara individu, sanajan duwe sarana, kesenengan sing dipikolehi saka nonton ing pusat tampilan ora bisa dipadhakake karo nonton piyambak. Iki minangka ide bisnis cilik sing nguntungake ing Nigeria.

iklan

Miwiti pusat nonton mung butuh ruang, piring satelit lan televisi. Saben individu sing teka kanggo nonton bal, mbayar token tartamtu.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kanthi wektu lan entuk bathi, panyiapan sing luwih gedhe ditetepake.

35) Wig nggawe

Wig wis nggawe katon apik lan modis kurang ngepenakke. Panjaluk kanggo wig wis mundhak sacara eksponensial, utamane sawise popularitas tenun rambut manungsa.

Ana macem-macem jinis wig kalebu wig braid, ponytails, tutup lan wig frontal lan liya-liyane.

Sampeyan bisa sinau nggawe wig saka wong utawa online.

iklan

Miwiti bisnis nggawe wig dhewe bisa uga ora luwih saka #20,000. Kaya seni, bisnis sampeyan adol dhewe. Aja nglirwakake bagean pariwara lan nduwe kehadiran media sosial sing apik.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

36) Bisnis kertu isi ulang

Kertu ngisi ulang lan bisnis adol dina minangka salah sawijining ide bisnis cilik sing cocog ing Nigeria. Kertu ngisi ulang sing dicithak bisa dikirim menyang toko ing sekitar sampeyan, utawa didol Online. Nanging sampeyan kudu ngumumake babagan bisnis kasebut.

37) Nggawe sepatu

AtlanticRide

Shoemaking minangka salah sawijining ide bisnis cilik sing populer ing Nigeria, utamane ing kutha komersial. Kanggo sinau nggawe sepatu, sampeyan bisa uga kudu njupuk sawetara kursus utawa sinau ing wong liya.

Sampeyan bisa miwiti bisnis nggawe sepatu saka comfort saka ngarep. Sampeyan kudu tuku bahan lan peralatan sing dibutuhake lan uga ngupayakake kehadiran online.

Dolan maring kene kanggo pandhuan babagan bisnis nggawe sepatu.

38) Perdagangan mata uang kripto

iklan

Jaman mata uang digital wis teka. Dagang Cryptocurrency misuwur ing Nigeria. Kejabi Bitcoin, cryptocurrencies liyane Tron, Ethereum etc.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Dagang crypto kudu sinau. Iki minangka ide bisnis cilik sing cocog amarga bisa ditindakake kanthi kepenak ing omah, mung nggunakake telpon utawa laptop.

Dolan maring kene kanggo informasi luwih lengkap.

39) Perawatan kewan

Sawetara omah ing Nigeria duwe pets. Akeh sing butuh bantuan kanggo dandan kewan. Dandan kasebut kalebu adus, wulu kusut, gunting kuku lan liya-liyane.

Minangka groomer pet, sampeyan nawakake layanan iki kanggo pemilik pet kanthi rega. Sampeyan bisa mbukak sistem layanan omah utawa nggawa pets menyang ruang kerja sampeyan.

iklan

Klik kene kanggo informasi luwih lengkap.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

40) Layanan ngresiki omah.

gagasan bisnis cilik

Layanan reresik omah lan kantor minangka ide bisnis cilik sing apik. Miwiti ora biaya akeh. Kabeh sing sampeyan butuhake yaiku nindakake pariwara lan uga njaluk pitunjuk marang klien.

Part 2: Bisa saka gagasan bisnis ngarep sing wis digawe dhuwit saka Nigeria

Dadi, saiki wis rampung karo ide bisnis cilik, ayo goleki ide bisnis cilik sing bisa digunakake ing omah. Dadi, sampeyan butuh ide bisnis sing duwe bathi sing bisa diwiwiti saka omah ing Nigeria kanggo nggawe kebebasan finansial? Yen ya, bagean artikel iki bakal menehi sampeyan 20 karya paling apik saka ide bisnis omah sing aku wis entuk dhuwit saka Nigeria.

Sing ekonomi Nigeria nyenyet lan ora grapyak kanggo akeh ora Piece saka warta maneh, nomer kaetung wong metu ana berjuang ing srengenge scorring kanggo nggawe ends ketemu.

Nalika ora ana pekerjaan kerah putih sing cukup kanggo ngladeni kabeh wong, ana akeh kesempatan bisnis ing njaba sing durung dimanfaatake kanthi lengkap. Saka kesempatan kasebut, ana ide bisnis ing omah, ana ide bisnis online lan uga ana bisnis fisik sing durung ditindakake.

iklan

Salajengipun, ide bisnis saka omah sing bakal dibahas iki cocog kanggo para siswa, ibu tunggal, buruh kantor full-time sing butuh kesibukan kanggo nglengkapi upah utawa gaji, lsp.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Apa wae kategori wong sing sampeyan tindakake, ing ngisor iki, nanging ide bisnis lan kesempatan ing omah ing Nigeria sing nguntungake lan nguntungake.

Sampeyan uga bisa kaya: 7 Alasan Kenapa Freelancer Kudu Duwe Situs Web Dhewe

Ndhuwur 20 Gagasan Bisnis Saka Ngarep lan Kesempatan ing Nigeria

41. Informasi Pemasaran

Pemasaran informasi minangka kesempatan bisnis berbasis online ing Nigeria sing wis ngilangi sawetara wong saka kemiskinan. Bisnis iki kalebu nulis babagan apa sing ora dingerteni wong nanging digoleki.

Ayo ngomong, sampeyan ngerti carane miwiti peternakan unggas saka awal utawa sampeyan ngerti carane nggawe akun PayPal sing ngirim lan nampa dhuwit utawa ngerti carane dadi copywriter, sampeyan bisa paket informasi kasebut menyang ebook, audio, utawa video. file lan ngedol online.

42. Panulisan lepas.

iklan

Salah sawijining karya paling apik saka ide bisnis omah sing aku entuk dhuwit ing Nigeria yaiku nulis freelance. Nyatane, aku isih golek dhuwit kanthi nindakake bisnis iki saka kepenak omahku.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sing dikandhakake, ana ewonan blogger ing njaba nggoleki panulis sing luar biasa kanggo nyedhiyakake situs web lan blog kanthi artikel sing menarik.

Dadi yen sampeyan ngerti aturan dhasar saka Inggris plus kawruh SEO, sampeyan bisa nggawe dhuwit saka ngarep ing Nigeria nulis kanggo pemilik blog ing mouthwatering a.

nulis freelance minangka ide bisnis omah ing Nigeria sing bisa digunakake

43. Nggawe Perhiasan

Yen sampeyan mahasiswa, ibu tunggal, utawa ibu sing manggon ing omah, nggawe perhiasan minangka salah sawijining ide bisnis omah sing kudu sampeyan pikirake kanggo nggawe aliran penghasilan sing tetep.

Perhiasan bisa digawe saka mutiara, kayu, lan malah manik-manik. Dadi venturing menyang bisnis iki lan sijine karya rampung utawa pungkasan produk online iku salah siji saka cara sampurna kanggo njaluk pamirsa potensial kanggo ndeleng lan patronize sampeyan.

44. Nggawe Manik.

iklan

Kaya nggawe perhiasan, nggawe manik liyane apik, ora ibukutha intensif, lan karya dipercaya saka idea bisnis ngarep ing Nigeria sampeyan bisa nimbang netepake kebebasan financial yen duwe skills perlu lan peralatan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Target pamirsa kudu bocah-bocah, siswa, lan wanita setengah baya sing isih populer. Nalika bisnis iki ora kudu duwe papan khusus kerja sadurunge sampeyan miwiti, yen peralatan sing tepat lan marketing sing tepat, sampeyan bisa nggawe karya rampung didol online kanthi cepet.

45. Pengecer paket data.

Nigerian seneng ngakses platform media sosial kanggo ngobrol, gosip, maca warta, upload lan seneng gambar, nonton video lan liya-liyane ing internet, mula dheweke butuh paket data lan langganan kanggo seneng surfing.

Ing cathetan iki, bisnis adol maneh data minangka karya liyane saka bisnis omah sing bisa ditindakake ing Nigeria tanpa ngerti sapa musiman sampeyan, uga pelanggan potensial amarga sampeyan bakal transaksi karo wong-wong mau liwat internet.

web:  7 Alasan Kenapa Freelancer Kudu Duwe Situs Web Dhewe

web: Sekolah Nyopir Truk CDL Paling Apik ing Atlanta, GA [13 Ndhuwur]

46 Blogging

iklan

Sing seneng karo Linda Ikeji saka blog Lindaikeji, Makinde Azeez saka Naijaloaded, Mark Anthony Essien saka Hotels Ng, lan liya-liyane tetep nyata ing industri blogging Nigeria, dadi yen sampeyan kepengin dadi blogger ana akeh artikel online lan video YouTube. kanggo nuntun sampeyan liwat proses.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Bab liyane yaiku ide bisnis saka omah iki dudu skema sing cepet sugih, mbutuhake kerja keras, ketekunan, lan konsistensi kanggo nggayuh ndhuwur. Linda Ikeji ora tekan ndhuwur sajrone sedina, dheweke uga ora bisa turu.

Blogging minangka ide bisnis cilik saka omah

47. Desain Grafis

Ana akeh perusahaan penerbitan sing golek desainer grafis profesional lan kreatif kanggo mbantu babagan branding organisasi lan aspek grafis perusahaan.

Dadi yen sampeyan minangka desainer grafis profesional, sampeyan bisa kerja saka omah lan entuk dhuwit liwat bisnis kasebut. Sampeyan mung kudu nggawe sawetara gig online utawa offline banjur sampeyan nindakake pakaryan ing zona nyaman sampeyan.

Lan yen sampeyan uga ora duwe kawruh babagan ngrancang, ana akeh video YouTube babagan ngrancang lan sampeyan bisa njupuk kursus grafis ing Udemy, Coursera, lan liya-liyane.

48. Ngrancang busana

iklan

Akeh perancang busana sing misuwur lan misuwur ing Nigeria wis ngembangake bisnis fashion dadi usaha sing duwe bathi wiwit saka omah.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kabeh sing sampeyan butuhake kanggo ngatasi alangan para klien yaiku nggunakake instrumen media sosial kanggo keuntungan sampeyan. Unggah gambar saben rasukan sing dirancang ing kaca media sosial minangka status kanggo kontak, kanca, lan target pamirsa.

49. Desain Web

Yen sampeyan trampil ing coding lan bisa ngrancang situs web sing apik banget lan estetis, kenapa sampeyan ora ngowahi hobi kasebut dadi bisnis kanthi mbantu perusahaan lan individu ngrancang lan ndandani blog kanthi biaya sing lumayan?

Kanggo nggayuh manggung desain web sing sepisanan, telusuri "papan proyek desain situs web lepas" ing Google kanggo platform sing cocog kanggo dibukak kanggo klien potensial sing mbayar dhuwur.

50. Pakar SEO.

Jumlah blogger (loro profesional lan newbies) ing Nigeria dina iki banget nguwatirake sing industri nyopir akeh wong perkakas amarga lack of lalu lintas. Mula, dheweke tansah golek spesialis SEO.

iklan

Dadi yen sampeyan wis ngerti babagan Optimasi Mesin Telusur, sampeyan bisa menehi layanan menyang blogger kanthi profesional mbangun SEO off-page lan ora spamming kanggo lalu lintas organik kanthi jumlah sing nguntungake.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Layanan SEO larang banget yen sampeyan ngerti cara sampeyan ngubengi industri. Kanggo entuk klien sing bakal melu layanan sampeyan, sampeyan bisa ngunjungi lan ndhaptar minangka anggota ing macem-macem papan kerja ing njaba kaya Fiverr, Upwork, lan liya-liyane.

51. Bisnis daycare.

Layanan bisnis babysitting utawa daycare minangka cara liya kanggo golek dhuwit saka omah ing Nigeria, dadi yen sampeyan seneng dolanan karo bocah-bocah, kenapa sampeyan ora melu bisnis iki lan mandiri kanthi finansial?

Bisnis perawatan dina ing Nigeria yaiku kerja saka omah lan bisa ditindakake kanthi modal cilik

52. Pengaruh media sosial.

Apa sampeyan duwe pengikut media sosial sing aktif banget? Apa sampeyan pribadine online kanthi akeh penggemar? Yen ya, kenapa ora dadi influencer media sosial ing ngendi bisnis individu lan pribadi bakal ngubungi sampeyan kiriman sing disponsori?

Ing kene, sampeyan bakal nulungi wong lan pamilik bisnis kanggo promosi konten, produk, utawa layanan ing garis wektu kanthi nimbang dhuwit sing disepakati.

iklan

Amarga sampeyan duwe basis penggemar sing akeh, ana kecenderungan gedhe yen para pengikut sampeyan bakal ngurmati produk sing sampeyan pariwara lan uga migunani kanggo para pamilik.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

53. Adol ing toko eCommerce.

Pasar online kaya Jumia, OLX, Konga, lan liya-liyane ngidini sampeyan entuk ewonan yen ora mayuta-yuta naira kanthi mung adol barang utawa produk.

Dadi, yen sampeyan minangka mahasiswa, ibu tunggal, utawa calon pengusaha tanpa lokasi permanen kanggo bisnis sampeyan, sampeyan isih bisa miwiti bisnis impen saka omah sampeyan lan nggunakake platform e-commerce sing kasedhiya minangka toko sampeyan.

54. Bisnis Printing Kartu Isi Ulang.

Peluang bisnis iki mbutuhake modal yen sampeyan bakal miwiti saka awal. Nanging yen sampeyan ora bisa tuku kabeh peralatan sing dibutuhake kanggo pambayaran kertu, sampeyan bisa miwiti cilik ing omah kanthi adol kertu ngisi ulang amarga wong-wong mesthi njaluk ing lingkungan omah ing wayah wengi utawa esuk sadurunge metu.

Nanging, yen sampeyan duwe kabeh iku njupuk kanggo tuku mesin needed kanggo printing kertu kredit, lan sampeyan cukup buoyant kanggo dikenani biaya liyane kiro-kiro saka ndhaptar karo Telekomunikasi perlu kanggo makaryakke Staff, banjur sampeyan apik kanggo pindhah.

55. Bisnis Radio Internet.

iklan

Ing urat sing padha, bisnis radio internet uga minangka salah sawijining karya sing duwe bathi nanging intensif modal saka ide bisnis omah sing bisa diwiwiti ing Nigeria dadi mandiri kanthi finansial.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Dadi yen sampeyan pengin banget nyoba radio internet, sampeyan kudu ngerti manawa iki beda banget lan beda karo persiyapan radio konvensional. Ing kene, peralatan lan alat utama kanggo bisnis radio yaiku komputer lan data internet sing ora diganggu.

Kajaba iku, sadurunge sampeyan miwiti bisnis iki, priksa manawa sampeyan nemtokake target pamirsa, topik apa sing bakal dadi kapentingan kanggo dheweke, kepiye golek lan supaya ngerti babagan eksistensi bisnis radio, lsp.

Sawise sampeyan bisa nindakake kabeh, organisasi bisnis lan individu bakal miwiti pariwara lan promosi konten utawa merek karo sampeyan, saéngga njupuk dhuwit kanggo njaga bisnis lan kanthong sampeyan ing wektu sing padha.

56. Pemasaran Media Sosial.

Sampeyan kudu eling yen ana bedane antarane influencer media sosial lan marketing media sosial, sanajan loro-lorone minangka cara kanggo entuk dhuwit saka omah, ruang lingkup utawa mode operasi rada beda.

iklan

Minangka pemasar media sosial, sampeyan kudu mbantu perusahaan lan merek bisnis sing paling dhuwur ing pasar lan promosi produk utawa layanan menyang pamirsa sing luwih akeh. Tugas utama influencer media sosial yaiku promosi kiriman sing disponsori kanthi sithik utawa ora ana recourse kanggo tingkat konversi.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nanging ing kene, sampeyan bakal dibayar adhedhasar konversi sampeyan. Tegese, pembayaran sampeyan bisa dadi jumlah dhuwit sing disepakati utawa komisi saben adol, saben klik, utawa kesan. 

Sampeyan uga bisa kaya: Kode Ussd Eco Bank | Cara nggunakake Kode Transfer Ecobank

57. Latihan online.

Apa sampeyan tukang roti kreatif utawa copywriter sing luar biasa, sampeyan bisa ngrancang blog, utawa ngerti banget babagan pertambangan crypto? Preduli saka wilayah sing sampeyan ngerti, sampeyan bisa ngatur latihan online ing ngendi sampeyan bakal nglatih para pemula babagan carane miwiti lan entuk dhuwit kanthi nindakake perkara kasebut.

Mesthi wae, ora ana sing gratis sanajan ing Freetown, sampeyan kudu ngisi dhuwit kanggo para peserta sing kasengsem minangka ragad registrasi. Sampeyan bisa malah janji wong eBook sing duwe sawetara kertu rahasia kanggo sukses ing.

iklan

Sadurunge sampeyan ngerti, atusan wong bakal mlebu ing kothak mlebu takon rincian liyane babagan latihan lan uga sawetara barang pribadi liyane sing isih bisa njupuk dhuwit kajaba kelas sing wis dijadwal.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

58. Panjarwa.

Nigeria minangka negara heterogen lan negara merdika sing duwe lipatan perusahaan multinasional sing nglakokake bisnise. Amarga perusahaan-perusahaan kasebut duwe karyawan saka macem-macem negara kanthi dialek sing beda-beda, mesthine mbutuhake penerjemah.

Dadi, yen sampeyan ngerti luwih saka rong basa, sampeyan bisa dadi penerjemah sanajan saka kenyamanan kamar turu nganti saiki sampeyan duwe sistem lan paket data kanggo nyambung menyang internet.

59. Asisten Virtual

Tugas asisten virtual mbutuhake bantuan organisasi gedhe kanggo nindakake sawetara karya riset dhasar. Kanggo entuk proyek asisten virtual, sampeyan kudu bisa ngomong lan nulis basa Inggris utawa basa ibu sampeyan.

Lan uga, pakaryan saka omah iki mbutuhake nada sing sopan lan ngormati nalika nggawe utawa mangsuli telpon dhukungan, ngirim e-mail menyang pelanggan lan tanggung jawab sekretaris liyane amarga sampeyan bisa diarahake dening majikan sampeyan.

iklan

Sampeyan bisa ndeleng video ing ngisor iki babagan carane dadi asisten visual kanthi cepet.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

6o. Dadi YouTuber.

YouTube meh padha karo blog, mung bedane antarane loro yaiku sing pertama mbutuhake ngunggah konten video nalika sing terakhir menehi hasil karo nerbitake konten evergreen.

Ing kene, sampeyan bisa entuk dhuwit saka omah minangka YouTuber kanthi ngrekam video dhewe sing nindakake apa sing paling apik kanggo konsumsi pamirsa utawa mung ngunggah video wong liya (kanthi ijin) ing saluran sampeyan kanggo entuk manfaat para pamirsa.

Uga maca: Bisnis sampeyan bisa miwiti karo 100k ing Nigeria lan Sukses

kesimpulan

Ana akeh gagasan bisnis saka omah ing Nigeria liyane saka sing kasebut ing ndhuwur, nanging sawetara sing dipilih iki nguntungake, nguntungake, lan ora mbutuhake modal kanggo dibandhingake karo wong liya.

iklan

Ana akeh ide bisnis cilik ing Nigeria. Sampeyan bisa milih salah siji sing nerangake karo ease kanggo sampeyan lan bisa hard ing. Konsistensi dibutuhake kanggo ngembangake bisnis sampeyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki


Nyebar katresnan

3 pikirane babagan "60 Gagasan Bisnis Cilik Sing Bisa Ing Nigeria (20 yaiku kerja saka Omah)"

Ninggalake Komentar