Kepiye Katrampilan Presentasi Bisa Mbantu Sampeyan Nganyarke Karir?

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Ora bisa nolak manawa kabeh perusahaan golek profesional kanthi katrampilan komunikasi sing unggul tanpa preduli saka industri utawa jabatan. Saiki, duwe katrampilan wicara umum utawa presentasi sing unggul bisa dadi pengalaman sing tantangan kanggo akeh.

Nanging, katrampilan kasebut uga penting kanggo nggawe tandha ing pakaryan lan ngedongkrak manifolds prospek karir. Asring wong mikir yen kudu dadi salesman kanggo nguwasani seni presentasi utawa katrampilan public speaking. 

iklan

Lha kuwi ora bener! Saben karyawan bisa nggarap katrampilan presentasi lan sukses. Umpamane, aktivitas saben dina ing karya nduweni keterlibatan macem-macem pihak.

Iki menehi akeh kesempatan kanggo nampilake menyang tim internal, lan manajemen ndhuwur & narik kawigaten para pemangku kepentingan liyane kanggo sampeyan. Ing kirim iki, kita bakal ngomong babagan carane sampeyan bisa nguwasani katrampilan komunikasi sing sampeyan butuhake kanggo nganyarke karir & dadi karyawan sing kudu kerja lan dianggep minangka pakar ing niche sampeyan.

Wong ing Beige Blazer Nyekeli Komputer Tablet lan menehi kanggo rekan kerja
Sumber: Pexels.com

Apa sing Digoleki Perusahaan ing Pasar Saiki?

Saliyane kudu duwe, katrampilan teknis sing padhet ing domain sampeyan, pengusaha saiki wis mulai menehi nilai luwih kanggo profesional sing duwe katrampilan presentasi lan komunikasi sing apik.

Kanthi aspek kritis bisnis sing ana ing sekitar karyawan kaya rapat, dodolan, acara, konferensi, jaringan, lan ningkatake hubungan karo pelanggan, perusahaan cenderung luwih seneng karo wong sing duwe katrampilan alus sing ora ana ing kothak.

Ayo maju lan temokake sawetara tips sing apik banget sing dadi pangowahan game kanggo grafik karir sampeyan:

Game Changer tips wutah grafik karir

Asah Soft Skills:

Nalika sesambungan kanthi tentrem karo kanca-kanca, manajemen & pelanggan ing pakaryan, katrampilan alus sampeyan duwe peran sing paling dhuwur.

Sanajan katrampilan keras kayata ngrancang, akuntansi, utawa teknik penting kanggo mbukak bisnis utawa entuk kerja, nguwasani katrampilan alus kayata presentasi, jaringan, kerja tim, utawa komunikasi sing efektif uga penting kanggo sukses karir.

Katrampilan presentasi sing apik yaiku sing mbedakake pimpinan saka wong akeh. Asring wong galau presentation kanggo koleksi mung saka nomer lan gambar padha kudu saiki lan njaluk liwat karo!

Profesional sing sukses tetep komunikasi ing ati, kolaborasi & saiki kanggo menehi inspirasi kanggo tumindak. Nggarap katrampilan presentasi sampeyan bisa nglengkapi sampeyan supaya bisa ngomong kanthi yakin karo wong akeh, ngirim informasi sing transparan, netepake integritas lan miwiti call-to-action (CTA).

Gunakake Alat Profesional:

Saiki sampeyan duwe gagasan sing adil babagan apa sing dibutuhake kanggo nggawe presentasi sing menarik. Sampeyan bisa njupuk katrampilan menyang level anyar kanthi nggunakake siap digunakake Cithakan geser.

Slide readymade nyedhiyakake desain, tata letak, utawa infografis PowerPoint sing paling canggih, uga ngidini sampeyan ngirit wektu lan nggawe presentasi sing kuat.

Nggunakake bantuan alat profesional bisa ngidini sampeyan luwih fokus ing nggawe konten sing paling apik kanggo presentasi lan pangiriman sakabèhé lan ora kuwatir babagan nggawe 'presentasi sing sampurna'.

Sampeyan bisa nggunakake desain lan tata letak sing ramah perusahaan kanggo mbujuk pamirsa kaya sadurunge. Cukup, lebokake konten sing wis dikurasi kanthi apik ing placeholder lan gawe presentasi sing apik sajrone sawetara menit.

Aja Lali Latian:

Pungkasan, presentasi apik banget kaya pangiriman! Salah sawijining sebab presentasi ora dadi pengalaman sing bisa dielingake kanggo pamirsa yaiku pangiriman sing kurang apik.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Yen sampeyan lagi ing panggung lan kabeh mata nate nate, kepiye carane sampeyan ngomong bakal nggambarake tujuan presentasi & wutah karir. Presenter sing cedhak sampurna bisa komunikasi kanthi efektif nganggo swara & gerakan nalika nggunakake presentasi minangka media kanggo nandhakake apa sing diomongake. 

Tujuan utama saka presenter sing becik yaiku nggawe lingkungan sing nyaman kanggo pamirsa lan banjur pengaruhe, ngajari utawa nransfer kawruh apa wae.

Mulane, yen sampeyan wis nggawe presentation menang, langkah sabanjure kanggo mesthekake pangiriman rapi padha. Tampilake ing ngarep pangilon, nulungi kanca, elinga ekspresi lan gerak lan kerjaake kontak mripat amarga kabeh iku penting!

Kredit Gambar: Christina Morillo | Pexels.com

Kepiye Presentasi Kualitas minangka Pengganti Game ing Skenario Bisnis?

Rapat tim:

Kita kabeh ngerti manawa rapat kasebut dadi pusat bisnis apa wae. Asring wong gagal ngerteni manawa presentasi minangka pembalap rapat kasebut.

Apa sampeyan menehi presentasi menyang kolega, manajemen tingkat perusahaan, utawa klien potensial, kanthi slide presentasi sing tepat, sampeyan bisa nggawe target lan target kanthi lancar, nyorot data kritis lan ningkatake sesi kawruh sing ora bisa dilalekake kanggo pamirsa.

iklan

iklan

Wong-wong kelangan minat nalika rapat-rapat mboseni amarga slide sing dirancang kanthi apik lan sanajan presentasi presentasi ora ditandhani.

Dadi, yen sampeyan ngerti apa katrampilan presentasi dhasar, sampeyan bakal duwe sisih ndhuwur supaya para pamirsa tetep melu lan ngowahi rapat dadi sesi crito lan dudu proyeksi sawetara slide.

Sales pitches:

Ngyakinake pelanggan kanggo ngowahi minangka bagean paling angel ing proses penjualan. Ical wis dina nalika sampeyan bisa menehi pitch padha kanggo meh saben customer liyane.

Dina iki, customer ora mung modern, lan uga-informed nanging uga hard kanggo ngematake. Minangka profesional sing nggawe lapangan, sampeyan kudu menehi pengalaman dodolan pribadi sing nggumunake nalika nyedhiyakake kabeh informasi sing dibutuhake kanggo nggawe keputusan.

Tujuane ing kene yaiku kanggo melu pelanggan potensial, menehi motivasi kanggo nggawe keputusan tuku sing tepat, lan ngowahi.

Umpamane, sampeyan bisa uga nimbang nggunakake tampilan profesional cithakan diagram fishbone, mbantu pamirsa nindakake analisis sing unggul, nimbang pro lan kontra lan banjur nggawe keputusan bisnis sing informed.

Acara & Konferensi:

Kanggo akeh, presentasi ing acara utawa konferensi bisa dadi pengalaman sing nggegirisi, utamane yen sampeyan ora yakin karo katrampilan presentasi sampeyan. Nanging, gagasan sampeyan mung bisa menang yen sampeyan komunikasi kanthi jelas.

Contone, yen sampeyan nampilake menyang pamirsa ing acara crowdfunding, sampeyan kudu menehi kabeh informasi kritis babagan perusahaan utawa produk sampeyan, supaya pamirsa ora kepunjulen, ngerti informasi kasebut kanthi gampang & njupuk dalan. sarujuk kanggo sampeyan.

iklan

Katrampilan presentasi sing kurang apik nggawe sampeyan ora bisa didekati. Ing istilah sing luwih gampang, slide sing katon biasa lan presentasi sing ora apik kaya mbucal informasi siji-sisi. Nanging, presentasi kudu dadi obrolan crita sing ora bisa dilalekake ing ngendi kabeh pemangku kepentingan melu lan rumangsa diakoni lan dadi bagean saka ekosistem presentasi.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Mula, kanthi katrampilan presentasi sing tepat, sampeyan bisa nggawe gambar sing positif supaya sampeyan bisa entuk kesempatan amarga wong ngerti sampeyan resep ngrungokake.

Bungkus:

Minangka prakara kasunyatan, carane uga-dipikir lan dicocogake presentation punika bisa nggawe kabeh prabédan ing nutup kesepakatan kasil utawa ndamu metu! Ing sawetara titik ing karir sampeyan, sampeyan mesthi bakal ditugasake nyedhiyakake informasi menyang klompok wong.

Saiki, kepiye carane nggawe sing paling apik bisa nggambarake lintasan karir sampeyan. Gagasan sing dibahas ing artikel kasebut bisa mbantu sampeyan miwiti katrampilan presentasi, nggawe slide sing menarik, lan menehi informasi kaya profesional!


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar