Kepiye carane iklan Google bisa mbantu sampeyan maju target bisnis

Foto penulis
Ditulis dening Precious Onuekwusi

 

Nyebar katresnan

Saiki, kabeh bisnis, saka toko "ibu lan pop" cilik nganti merek global sing gedhe banget, saiki nggunakake iklan google kanggo narik klien anyar liwat mesin telusur paling gedhe ing planet iki.

Nanging, mung amarga perusahaan akeh kanggo nampilake pariwara ing Google Ads ora ateges sampeyan kudu nindakake perkara sing padha.

Tekan klien potensial ing wektu lan panggonan sing tepat kanthi jawaban sing bener sing dibutuhake minangka dhasar marketing digital.

Sampeyan bisa entuk iki kanthi nggunakake platform pariwara. Nanging bisa uga dadi sampah gedhe yen kampanye sampeyan nargetake pamirsa sing salah utawa nggunakake tembung kunci sing ora relevan. Iklan online mbantu sampeyan tekan pelanggan sing nggunakake macem-macem piranti kaya smartphone, TV cerdas, laptop, desktop, lan tablet.

Google Ad ngijini sampeyan kanggo njupuk kauntungan saka akeh kesempatan sing teka karo iklan internet, preduli saka tingkat skill.

Ing artikel iki, kita bakal ngrembug babagan carane iklan google bisa ningkatake tujuan bisnis lan jinis iklan google kanggo bisnis.

iklan google

Apa sing diarani Google Ads?

Google Ads minangka platform pariwara online sing ngidini bisnis kanggo pasar produk lan layanan menyang pelanggan potensial. Iklan bisa digawe dening bisnis kanggo mbukak ing YouTube, Google Display Network, lan asil panelusuran Google.

Google Ads minangka platform pariwara bayar saben klik (PPC) paling gedhe lan paling populer. Bisnis sing nggunakake PPC mbayar ragad saben siji iklan diklik.

Kanthi Google Ad, perusahaan bisa nyetel anggaran kanggo kampanye iklan. Perusahaan kasebut mung bisa dikenani biaya nalika iklan diklik. 

Kajaba iku, Google Ad nyedhiyakake sawetara alat sing bisa ningkatake penargetan iklan kanggo bisnis, kalebu target tembung kunci lan lokasi. Bisnis uga bisa nggunakake analytics rinci kanggo ngawasi efektifitas pariwara. 

Umumé, Google Ad minangka cara sing sukses kanggo perusahaan kanggo nggayuh pamirsa gedhe kanthi pesen marketing.

Cara Kerja Google Ads

Sinau cara kerja Google Ads minangka kunci kanggo mangerteni carane Google nemtokake iklan sing bakal ditampilake.

Proses iki dikenal minangka pricing adhedhasar lelang. Iku nganggep sawetara unsur, kayata kualitas iklan sampeyan, lan relevansi karo maksud panelusuran pangguna. Uga, rega sing disiapake kanggo mbayar saben klik (PPC).

Kualitas iklan sampeyan ditemtokake dening tingkat klik-tayang (CTR). Iki minangka jumlah kaping wong ndeleng iklan sampeyan lan ngeklik. Sing luwih dhuwur CTR sampeyan, luwih dhuwur skor kualitas sampeyan. Luwih akeh kemungkinan iklan sampeyan bakal ditampilake.

Posisi iklan sampeyan ing asil panelusuran ditemtokake dening jumlah sing sampeyan pengin mbayar saben klik nalika sampeyan nawarake tembung kunci. Tawaran sing luwih dhuwur nambah kemungkinan sampeyan bakal katon.

Kajaba iku, sampeyan bisa nargetake pariwara menyang demografi, kapentingan, lan wilayah tartamtu.

Google Ad minangka alat sing migunani kanggo nyambungake karo calon klien sing wis kasengsem karo produk lan layanan sampeyan.

Kepiye Google Ads Bisa Nggawe Sasaran Bisnis Sampeyan?

Iklan Google mbantu sampeyan mbangun kesadaran merek. Adhedhasar informasi demografi lan riwayat telusuran, iklan ngarahake pangguna tartamtu. Yen pangguna nyukupi syarat kasebut, pariwara sampeyan bakal langsung ditampilake, promosi kesadaran merek. 

Kesadaran merek penting nalika ngarahake menyang ndhuwur corong penjualan. Ing wektu iki, konsumen nggoleki kawruh babagan carane ngatasi masalah kasebut. Nanging bisa uga ora siap tuku apa-apa.

Sampeyan ngembangake kapercayan lan muhibah kanthi ndhisiki pelanggan ing wektu iki lan mangsuli pitakone. Kanthi cara iki, kemungkinan dheweke bakal milih sampeyan minangka panyedhiya solusi nalika miwiti mudhun corong lan dadi luwih siyap kanggo tuku luwih dhuwur.

Google Ad bisa ningkatake dodolan kanthi macem-macem cara. Google Ad menehi sampeyan cara kanggo nggayuh pelanggan sing luwih siap tuku kanthi menehi rute langsung menyang produk sampeyan.

Konsumen saiki bakal ana ing tahap pertimbangan lan konversi saka corong penjualan.

As 87% utawa tukang toko miwiti lelampahan tuku online, kapasitas kanggo mimpin dodolan, loro ing wong lan online, dramatically tambah nalika iklan iku pisanan wong ndeleng. 

Google Ads bisa mangaruhi keputusane wong kanggo nimbang produk lan layanan sampeyan. Kanggo nggayuh iki, google nampilake pariwara sampeyan menyang pangguna sing wis kenal karo merek sampeyan lan nggoleki solusi sampeyan nanging durung njelajah situs web sampeyan (Ing 30 dina pungkasan). 

Kanthi nindakake iki, pangguna bakal bisa ndeleng tawaran sampeyan lan mbedakake karo pesaing sampeyan.

Jinis Google Ads

Jinis iklan google

Google minangka mesin telusur utama nampa akeh pitakon saka wong ing saindenging jagad. Kanggo mbantu bisnis nyambungake karo pelanggan potensial, google nawakake macem-macem opsi iklan. Ana 5 jinis utama iklan google, sing paling populer yaiku iklan telusuran.

  • Iklan Telusuran Google

Iklan telusuran minangka jinis iklan online sing ngidini bisnis nyelehake iklan ing google SERP. Nalika ana wong ngetik tembung kunci sing cocog ing bilah telusuran, iklan sampeyan duwe kesempatan kanggo muncul bebarengan karo asil panelusuran organik.

Yen sampeyan wis tau nggunakake google kanggo nggoleki soko ing internet, sampeyan mesthi wis ndeleng iklan telusuran google.

  • Iklan Tampilan Google 

Liwat panggunaan Google Display Ad, bisnis bisa ngiklanake produk lan layanan menyang pelanggan potensial ing situs web ing internet. Iklan tampilan bisa diselehake ing situs web apa wae ing jaringan Google sing akeh, ora kaya iklan telusuran umum, sing adhedhasar teks.

  • Iklan Video Google

Ing YouTube lan Google Display Network, Google Video Ads bisa dideleng ing situs web partner video, aplikasi seluler, lan level game. Bisa uga sadurunge, sajrone, utawa sawise konten video lan bisa dilewati utawa ora. Tekan target pamirsa kanthi konten video sing menarik gampang karo iklan video Google.

  • Iklan Google Shopping

Google Shopping Ads minangka jinis iklan online sing ngidini perusahaan ngiklanake barang ing mesin telusur Google. Iklan teks tradisional ditampilake bebarengan karo iklan blanja google, sing bisa dituju kanggo pangguna tartamtu gumantung saka kebiasaan mbuwang. Nanging, bisa uga larang regane saben klik tinimbang jinis iklan online liyane.

  • Iklan Aplikasi Google

Jumlah individu sing nggunakake aplikasi tambah akeh bebarengan karo panggunaan smartphone. Dadi, duwe aplikasi seluler minangka kauntungan tambahan kanggo bisnis. Iki menehi kesempatan khusus kanggo perusahaan nggunakake iklan app kanggo nggayuh pamirsa target. Google App Ad minangka cara sing apik kanggo narik pelanggan menyang app sampeyan.

kesimpulan

Minangka pemain dominan ing iklan online, iklan google minangka alat sing apik kanggo perusahaan kanggo nggayuh tujuan generasi lan konversi.

Iklan Google ora mung mbantu sampeyan maju target bisnis. Dheweke uga bisa nyurung dodolan kanthi menehi bisnis nalika pelanggan siyap tuku.

Deleng uga Taktik kanggo Entuk Keterlibatan ing Saluran Youtube ing 2022


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar