Napa Sinau ing Kanada luwih apik tinimbang ing India.

Foto penulis
Ditulis dening Emeka Eregbu

 

Nyebar katresnan

Sampeyan bisa uga nimbang sinau ing luar negeri ing Kanada, utawa ing India. Kita bakal ngrembug kenapa sinau ing Kanada luwih apik tinimbang ing India. 

Kanada minangka negara paling gedhe nomer 2 ing donya miturut massa darat kanthi populasi udakara 34 yuta jiwa. Iki minangka salah sawijining ekonomi sing tuwuh paling cepet ing donya.

iklan

Nduwe masyarakat sing luwih multikultural lan luwih akeh wong sing nganggo basa Inggris. India ing sisih liya duwe populasi luwih gedhe 1 milyar lan minangka negara nomer 7 paling gedhe ing donya miturut massa darat. 

Ing ngisor iki ana alesan konkrit kenapa mupangat sinau ing Kanada luwih gedhe tinimbang sinau ing India 

Kencangake sabuk pengaman nalika kita numpaki iki.

Napa Sinau ing Kanada luwih apik tinimbang ing India

Napa Sinau Ing Kanada Luwih Luwih Sinau Ing India

1. Bhineka

Masyarakat Kanada maneka warna lan uga sistem universitas. Kanada minangka papan kanggo luwih saka 200 kelompok imigran, kalebu populasi etnis Tionghoa paling gedhe ing njaba China.

Kanada macem-macem etnis lan keragaman kasebut nyebabake kreatifitas lan inovasi. 

India ora duwe populasi imigran sing akeh sing nyumbang kanggo kohesi sosial amarga umume pedunung India.

Basa lokal ing kene kayata Hindi, Marathi, lan Tamil dituturake dening meh kabeh wong India ing India sanajan latar mburi. Ing Kanada, ora umum krungu akeh wong sing nganggo basa sing beda kayata Cina, Prancis, utawa Spanyol ing omah utawa ing kantor. 

Universitas India utamane diisi siswa saka siji wilayah. Ing Kanada, siswa bisa saka ngendi wae ing donya amarga ana akeh siswa manca sing sinau ing Kanada. 

Dadi saka wilayah apa wae ing donya sampeyan, Liberality budaya lan sistem pendhidhikan Kanada nduweni kaluwihan tinimbang India amarga sampeyan bisa kanthi gampang manggon ing lingkungan kaya ngono tinimbang ing bunderan India sing luwih konservatif.

2. Keunggulan akademik

Universitas ing India apik nanging ora cocog karo institusi Kanada.

Kaunggulan akademik Universitas ing Kanada setara karo Universitas terkemuka ing donya. Siji bisa ndeleng manawa Universitas Kanada duwe rekor penempatan sing luwih apik tinimbang India. 

Penggabungan siswa internasional ningkatake keragaman akademik lan ningkatake inovasi.

3. Entuk nalika sampeyan sinau

Kanada nawakake kabeh siswa internasional kesempatan kerja nganti 20 jam saben minggu sajrone semester lan full-time sajrone istirahat musim panas lan musim dingin amarga undang-undang sing unik. 

Kajaba iku, siswa bisa njelajah dalan wirausaha lan magang. . Sampeyan ora mbutuhake ijin kerja sing kapisah kanggo kerja ing kampus utawa minangka intern ing bisnis apa wae amarga ijin sinau sampeyan cukup kanggo ndhukung panelusuran kerja paruh wektu.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Dadi mahasiswa ing India sampeyan duwe kesempatan winates kanggo entuk nalika sinau. Sampeyan bisa uga kudu kerja sawise jam kerja utawa njupuk wektu istirahat kelas mung supaya sampeyan bisa entuk dhuwit ekstra nanging skenario kasebut ora bisa ditemokake ing Kanada.

Iki minangka alesan liyane kenapa sinau ing Kanada luwih apik tinimbang ing India.

4. Keamanan pribadi

Pentinge aspek iki ora bisa diremehake. Donya wis dadi papan sing luwih cilik lan mulane kudu rumangsa aman nalika sinau ing luar negeri. Kanada minangka negara paling aman nomer 6 ing donya miturut Indeks Pembangunan Manusia Perserikatan Bangsa-Bangsa.

Miturut Indeks Perdamaian Global, Kanada minangka negara paling aman nomer enem ing donya, nyekel peringkat kasebut wiwit taun 2019. Kanada entuk skor sing dhuwur banget kanggo stabilitas politik, tingkat kejahatan, lan konflik internal.

Kanada nawakake prospek kerja sing apik, akses sing gampang menyang perawatan kesehatan, lan pamrentah sing efisien, saliyane sawetara wong sing paling ramah ing donya. Dibandhingake karo pepadhamu, Amerika Serikat, Kanada nduweni tingkat kejahatan sing kira-kira siji-katelu luwih murah.

iklan

iklan

Nanging ing India, wong kudu ngati-ati babagan lelungan ing wayah wengi utawa ngubengi pasar sing rame dhewe amarga masalah safety lan wanita kudu diiringi wong liya nalika metu saka omah.

5. Peluang Riset Ground-Breaking

Kanada wis salah siji saka program riset paling bergengsi ditingkat antarane sawetara sing paling Ph.D. program-program.

Kursus ing universitas kayata McGill University, University of Toronto, Queen's University, lan Western University ana ing antarane sawetara kursus paling apik sing ditawakake ing Kanada kanggo macem-macem subjek kayata teknik, ilmu pengetahuan, administrasi bisnis, lan liya-liyane.

6. Proyek Ing Pungkasan Tunnel

India minangka salah sawijining ekonomi sing tuwuh paling cepet ing saindenging jagad, nanging mung menehi lulusan. Lulusan Kanada, ing sisih liya, duwe kesempatan kerja sing luwih apik amarga program pendidikan gratis Kanada.

Tingkat pengangguran sithik banget ing Kanada dibandhingake karo India sing dadi berkah kanggo mahasiswa universitas sing nyoba mlebu pasar kerja. 

Ana luwih akeh kesempatan kerja sing kasedhiya ing macem-macem lapangan kayata Kedokteran, Ekonomi, Bisnis, lan Teknik.

7. Pendidikan Tinggi lan Tunjangan kaya Beasiswa & Bursaries 

Pamrentah Kanada nawakake akeh beasiswa lan bursaries kanggo siswa saka sak ndonya. Dheweke nyedhiyakake sarjana internasional, lulusan, lan Ph.D. siswa kanthi utangan kanggo biaya kuliah, buku, lan biaya urip.

Yen sampeyan dadi mahasiswa Kanada sing sinau ing Kanada, sampeyan duwe hak kanggo nglamar program iki. Biaya pendhidhikan universitas ing Kanada luwih akeh tinimbang utangan lan dana siswa. Pamrentah Kanada nyedhiyakake dhukungan finansial kanggo siswa internasional liwat beasiswa lan bursaries.

iklan

Priksa iki Biro Nggawe ing Kanada kanggo ngurus kabutuhan Siswa Internasional (inklusif beasiswa). Iki nuduhake manawa Pamrentah Kanada ngerti pentinge mesthekake siswa internasional ora ngalami finansial sajrone wektu ing Kanada.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

8. Karesidenan permanen

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sawise rampung sinau, siswa duwe kesempatan kanggo nglamar dadi warga Kanada. Pamrentah Kanada nampani siswa asing kanggo tetep ing negara kasebut.

Pamrentah Kanada wis nggawe pangaturan ing taun-taun pungkasan sing migunani kanggo siswa internasional sing golek status permanen. Ing ngisor iki minangka rong peraturan sing paling penting kanggo siswa ing luar negeri supaya bisa nyepetake prosedur:

Siswa sing wis sinau ing Kanada saiki bisa nglamar imigrasi ing negara asal amarga kelas pengalaman Kanada.

Ijin kerja mbukak-Miturut kualifikasi, siswa internasional sing wis sinau ing luar negeri suwene rong taun utawa luwih bisa njaluk ijin kerja mbukak telung taun.

iklan

Kaloro program kasebut menehi kesempatan para siswa kanggo ngrancang lan nglumpukake pengalaman kerja kanthi bener kanggo nyiapake pendhudhuk permanen Kanada.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

9. Keterjangkauan

Ragad kuliah rata-rata kanggo gelar sarjana Kanada yaiku $6,630. Iki mesthi luwih murah tinimbang sinau ing AS. Malah kanggo siswa internasional ing AS, biaya kuliah ora terjangkau kaya ing Kanada.

kesimpulan

Dadi saka kabeh perkara sing kasebut ing ndhuwur, Kanada ngalahake tangan India nalika milih arep sinau ing Kanada utawa India. Saiki kabeh gumantung ing individu lan apa sing paling penting.

Nanging yen sampeyan mutusake sinau ing Kanada, sampeyan bakal nindakake selawase dadi pengalaman sing luwih apik lan luwih nyenengake tinimbang sinau ing India.

Yen sampeyan nggoleki informasi luwih lengkap kaya iki, priksa iki - Apa luwih gampang golek kerja ing Kanada utawa Australia?


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar