Kasunyatan babagan Bola Basket: Rahasia sing Ora Pengin Sampeyan Ngerti ing 2023

Nyebar katresnan

Ditinjau liwat Soliu.

Salah sawijining fakta sing nyenengake babagan basket yaiku bola basket sing sepisanan warnane coklat, nanging diowahi dadi oranye ing taun 1957 supaya luwih gampang dideleng.

Basket minangka olahraga sing mapan ing ati lan pikiran jutaan penggemar ing saindenging jagad.

Tumindak sing cepet, ketangkasan sing luar biasa, lan ujung sing nggegirisi wis narik kawigaten para pemain lan penggemar nganti meh seabad.

Nalika pemain basket profesional bisa uga ora duwe rahasia sing dijaga kanthi teliti, ana bebener sing kurang dikenal sing bisa nambah rasa tresna sampeyan marang game kasebut.

Artikel iki bakal mbukak sawetara fakta sing nggumunake babagan basket sing bisa kaget sampeyan.

Sawetara fakta sing nggumunake babagan basket sing bisa uga kaget

Ing ngisor iki sawetara kanyatan sing nggumunake babagan basket sing ora ana sing bisa ngandhani:

1. Pangembangan Slam Dunk

National Collegiate Athletic Association (NCAA) nglarang slam dunk, gerakan olahraga penonton populer, saka 1967 nganti 1976. Watesan kasebut dileksanakake kanggo njaga kompetisi ing game kasebut lan nyegah pemain sing luwih gedhe supaya ora entuk keuntungan sing ora adil. Mung nalika Asosiasi Bola Basket Nasional (NBA) nyetujoni pamindhahan sing nyenengake iki, mula ana ing budaya basket.

2. Wit Basket

Asring dipercaya manawa basket digawe saka karet sing dipanen saka tanduran sing diarani "wit basket". Konstruksi nyata saka basket kasusun saka macem-macem komponen gawean, kalebu kulit lan karet, bebarengan karo nguyuh internal digawe saka lateks.

3. Kahanan sing Ora Dijelasake Saubengé "Piala Larry O'Brien"

Piala Kejuaraan NBA Larry O'Brien, sing dianugerahake kanggo para pemenang NBA saben taun, beda karo piala asli sing diwenehake kanggo juara liga. Ing taun 1977, piala asli, Walter A. Brown Trophy, dicopot saka layanan amarga wis rusak amarga digunakake. Iki diwenehake marang Boston Celtics minangka hadiah kanggo kabeh wektu. Nanging, saiki isih ditemtokake ing ngendi papan kasebut.

4. Pemain NBA kanthi stature paling miniatur

Tyrone "Muggsy" Bogues, sing dhuwuré mung 5 kaki 3 inci (160 cm), minangka pemain paling cendhak ing liga. Iki mbedakake raksasa sing dhuwur kaya Shaquille O'Neal lan Wilt Chamberlain, sing wis ndominasi Asosiasi Bola Basket Nasional. Senadyan pigura cilik, Bogues nduweni karir sing apik minangka penjaga titik, ing ngendi dheweke dikenal kanthi pertahanan sing kuat.

5. Simfoni Singit

Yen sampeyan nate kepengin weruh apa sing diomongake wasit sing nyusup, sampeyan kudu ngerti manawa basa kasebut minangka basa kode. Saben jeblugan singsot ngandhani informasi sing béda, kayata anané pelanggaran, kesalahan, lan wektu entek. Iku cara inovatif sing ngidini pejabat kanggo komunikasi tanpa ngganggu aliran alam game.

6. Senjata Rahasia Michael Jordan

Michael Jordan, sing dianggep minangka pemain basket paling apik ing kabeh wektu, dikenal kanthi nggunakake senjata sing ora konvensional, yaiku ilat. Nalika Yordania nyopir menyang kranjang, ing pirang-pirang kesempatan, para pengamat weruh dheweke ngetokake ilat. Dheweke ujar manawa mbantu dheweke konsentrasi lan fokus sanajan dheweke ngalami tekanan.

7. Enigma Nomer Piandel

Pedoman lan prentah ing pitakonan Nomer kanggo NBA Nomer iki nggantosi circumference saka werni ing inci. Iki minangka pangukuran sing signifikan amarga mengaruhi cara bal mumbul lan rasane ing tangan pemain.

8. Pemain paling tuwa ing NBA All-Time

Pamuter paling tuwa ing sajarah Asosiasi Basket Nasional (NBA) yaiku Nat Hickey, sing bersaing kanggo Providence Steamrollers ing 1948 ing 45. Sanajan dheweke mung main ing siji game, prestasi kasebut bakal mudhun ing sejarah basket minangka unparalleled.

9. The unconquerable Harlem Globetrotters

Harlem Globetrotters, sing kondhang kanggo nyelehake ing game pameran sing loro nglipur lan bakat, duwe rekor nyengsemaken sakabèhé. Dheweke ngaku yen sajrone sejarah sing dawa, dheweke wis menang luwih saka 98% game, dadi salah sawijining organisasi atletik sing paling sukses ing sejarah.

10. Paling TCTerms ngetung 

Tanggal 2 Maret 1962, nalika main kanggo Philadelphia Warriors nglawan New York Knicks, pemain legendaris NBA Wilt Chamberlain nyetak rekor skor game siji kanthi jaring 100 poin ing siji kontes. Nomer iki terus dadi rekor Asosiasi Bola Basket Nasional kanggo poin paling akeh sing dicetak dening pemain siji ing game siji.

11. Pesen kode sing ana ing Plays

Ing lantai, tim basket asring komunikasi karo siji liyane liwat sinyal rahasia. Pelatih lan pemain bakal nggunakake sinyal tangan utawa basa kode sing rumit kanggo mbingungake mungsuh lan nindakake maneuver tanpa menehi rencana.

12. Karir kanthi rentang paling cendhak

James Naismith, penemu basket, duwe karir paling cendhak ing National Basketball Association (NBA) sanajan dadi pemain ing liga. Ing taun 1941, nalika dheweke ngatur game minangka wasit tip-off kehormatan, dheweke wis umur pitung puluh taun.

13. The Unbreakable Records

Ana rekaman basket tartamtu sing katon ora bisa dikalahake. Contone, karir John Stockton mbantu (15,806) lan nyolong (3,265) cathetan samesthine bakal tahan uji wektu amarga ora mungkin pemain liyane bakal nglumpukake jumlah sing dhuwur ing mangsa ngarep.

14. Lomba Slam Dunk

Game All-Star ABA 1976 minangka papan kanggo Kontes Slam Dunk NBA pisanan. Julius Erving, kadhangkala dikenal minangka "Dr. J," nindakake dunks gravitasi-defying sing nggumunake wong akeh lan mbantu nggawe tradhisi National Basketball Association (NBA) sing ditresnani.

15. Makna Rahasia Ing Logo NBA

Asring, maskot saben klub NBA duwe makna sing didhelikake utawa komponen sing unik kanggo tim kasebut. Contone, logo kanggo Milwaukee Bucks deftly nggabungke huruf "M" lan sirah kidang menyang desain siji. Nemokake seluk-beluk strategi ing saben simbol bisa dadi hiburan sing nyenengake kanggo wong sing seneng babagan topik kasebut.

16. Game paling cendhak ing Sejarah NBA

Tanggal 22 November 1946, Philadelphia Warriors lan Toronto Huskies bersaing ing game paling cendhak ing sajarah National Basketball Association (NBA). Game kasebut mung luwih saka 13 menit nganti papan mburi rusak. Warriors metu ing ndhuwur, 2-0.

17. Rutinitas Pregame Diterusake dening Michael Jordan

https://m.youtube.com/watch?v=Zx9SrbLYCXA

Sadurunge saben pertandhingan, Michael Jordan nambah kapercayan kanthi nganggo celana pendek nalika main ing North Carolina kanthi seragam sing dianggo karo Chicago Bulls. Takhayul iki raket banget karo kariré sing luar biasa.

18. Cara Ora Dikarepke kanggo Shooting Free Throws

Chris Jackson, sing dadi dikenal minangka Mahmoud Abdul-Rauf sawise mlebu Islam lan ngganti jeneng, duwe technique aneh kanggo njupuk free throws. Sadurunge njupuk tembakan, dheweke bakal mundur alon-alon banjur jongkok. Iki ngidini dheweke entuk salah sawijining persentase uncalan gratis karir paling apik ing sejarah NBA.

19. Rahasia Maskot

Maskot awal Orlando Magic dikenal minangka "Stuff the Magic Dragon," dijenengi miturut lagu klasik "Puff the Magic Dragon" dening Peter, Paul, lan Mary. Iki minangka dolanan sing cerdas babagan tembung sing nambah sentuhan pribadine unik kanggo identifikasi skuad kasebut.

20. Paling Rekam-Setting Assist ing Sejarah NBA

Ing taun 1987, Manute Bol, pusat sing dhuwuré 7 kaki 7 inci lan misuwur amarga kemampuané kanggo mblokir tembakan, nggawe tandha anyar kanggo pitulung paling dhuwur ing sajarah NBA. Sawise mungkasi tembakan sing dialihake menyang dheweke, dheweke banjur nulungi kancane.

21. Perkembangan "Jump Shot"

Ing taun 1930-an, Kenny Sailors ngembangake komponen dhasar basket sing saiki dikenal minangka jump shot. Ing jaman biyen, para pemain mung ngandelake tembakan pesawat, sing umume ora mbutuhake dheweke mlumpat saka lemah.

22. Pemain NBA kanthi dhuwur paling cendhak kanggo dunk

Spud Webb, sing dhuwuré mung 5 kaki 7 inci (170 cm), menang ing Kontes Slam Dunk NBA ing taun 1986, mbuktekake manawa dhuwur dudu faktor sing paling penting ing dunks kanthi kaliber sing luar biasa.

23. Mung musim sing ora kalah ing sajarah NBA

Wilt Chamberlain lan Jerry West mimpin Los Angeles Lakers menyang musim sampurna pisanan ing omah ing sajarah Asosiasi Bola Basket Nasional (NBA) nalika musim 1971-1972. Ing musim reguler, dheweke ora kalah ing omah kanthi rekor 36-0.

24. Legenda Urban sing "Wong Putih Ora Bisa Mlumpat"

Senadyan kapercayan sing nyebar manawa pemain basket putih ora bisa mlumpat kanthi dhuwur kaya kanca-kancane Ireng, sawetara pemain putih wis mbantah stereotipe iki ing taun-taun pungkasan. Pemain kanthi lompatan vertikal sing luar biasa, kayata Larry Bird lan Dirk Nowitzki, bisa mbanting bal kanthi apik lan uga dikenal kanthi kepinteran aerial.

25. Pengaruh Basket ing Skala Global

Basket nduwe akeh penggemar ing saindenging jagad, lan papan sing nggumunake dadi luwih antusias babagan olahraga kasebut. Contone, Lithuania, negara sing nduwe pedunung udakara 2.8 yuta jiwa, seneng banget karo basket lan wis ngasilake akeh pemain sing wis main ing NBA.

26. Wiwitan Garis Tiga Titik

Liga Bola Basket Amerika (ABL), organisasi sing nduweni peran penting ing perkembangan basket modern, pisanan ngenalake garis telung titik ing taun 1961 kanthi tujuan supaya game kasebut luwih nyenengake lan nambah jumlah poin sing dicetak. Asosiasi Bola Basket Nasional (NBA) ngadopsi garis telu titik ing taun 1979.

27. Bor Mikan 

"Mikan Drill" minangka latihan latihan basket dhasar sing dijenengi sawise pusat NBA legendaris George Mikan. Laku nggawe layup saka sisih kiwa lan tengen basket kanggo nambah akurasi shooting.

28. Rasional ing Konco Ayunan

Struktur jaring, sing padha karo bolong lan nyebabake guncangan nalika bal kasebut liwat, minangka panyebab saka swara swishing sing diprodhuksi minangka basket liwat jaring. Pemain lan penonton padha bakal nemokake swara iki cukup nyenengake.

29. Penghargaan "Wong Sixth of the Year". 

Penghargaan "Manusia Keenam Taun" diwenehake dening Asosiasi Bola Basket Nasional (NBA) kanggo ngenali pemain bangku paling apik ing liga. Penghargaan iki ngakoni kontribusi sing digawe pemain cadangan kanggo sukses sakabèhé tim NBA.

30. Sejarah Turnamen Bola Basket Olimpiade

Olahraga basket pisanan dikenalaké ing Olimpiade ing taun 1936 minangka acara demonstrasi, lan rong taun sabanjure, olahraga kasebut ditampa minangka kompetisi Olimpiade resmi. Amerika Serikat wis cukup sukses ing olahraga iki, nggawa ngarep akeh medali emas.

31. A "Phantom Punch" kanggo nomer 

Ing game sing dianakake ing taun 1991 antarane Chicago Bulls lan Detroit Pistons, Isiah Thomas ujar manawa dheweke wis menehi Scottie Pippen minangka "punch hantu". Pippen, ing sisih liya, nyatakake yen pukulan kasebut ora kedadeyan, lan ora ana bukti kamera sing nuduhake kanthi jelas.

32. Aspek Teknis Sepatu Atletik

Sajrone sejarahe, basket sepatu wis ngalami pembangunan pinunjul, berkembang kanggo kalebu macem-macem teknologi saiki sing asil ing kinerja meningkat. Panggunaan bantalan udara ing sepatu basket ora dadi populer nganti taun 1980-an nalika Nike ngeculake merek Air Jordan.

33. Pengaruh NBA ing Negara liya

Asosiasi Bola Basket Nasional (NBA) duwe basis penggemar internasional sing akeh, lan macem-macem pemain saka negara liya wis menehi kontribusi sing signifikan kanggo game kasebut sajrone pirang-pirang taun. Wong kaya Dirk Nowitzki, Yao Ming, lan Manu Ginóbili kalebu salah sawijining pemain sing wis nyumbang kanggo popularitas game kasebut ing macem-macem bagean ing jagad iki.

34. Wasit Tim Donaghy Skandal 

Skandal sing nglibatake wasit NBA Tim Donaghy ngrusak legitimasi olahraga kasebut. Ing 2007, diselidiki dening FBI dicethakaké Donaghy wis melu ing kegiatan gambling ilegal, menehi bookmakers kauntungan ora adil.

National Basketball Association (NBA) mutusake kanggo nglarang Donaghy kanthi permanen lan njupuk pancegahan luwih lanjut kanggo nyegah kedadeyan kasebut ing mangsa ngarep. Skandal kasebut isih dadi bab sing peteng ing sejarah basket profesional, lan nyimpulake fakta babagan basket. 

kesimpulan

Kabeh fakta sing nyenengake babagan basket lan misteri iki nambah daya tarik lan sejarah basket sing sugih. Saka asal saka slam dunk kanggo ilang piala juara, olahraga iki sugih ing crita enthralling lan sajarah. Kanthi ngelingi rincian sing ora jelas iki, para pengagum lan pamirsa bisa ngurmati sejarah lan keanehan olahraga sing sugih, saengga bisa nambah rasa seneng olahraga kasebut.

Apa sampeyan ora seneng main game lan, sing paling penting, mbuwang hoops lan ngrungokake swara whooshing?

Ayo kita ngerti carane akeh sing seneng game ing bagean komentar. 🏀 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar