Bab-bab Penting sing Perlu Dingerteni Saben Pemilik Omah Anyar

Foto penulis
Ditulis dening James

 

Nyebar katresnan

Ndhuweni properti kalebu tanggung jawab hukum, finansial, lan moral sing bisa dadi angel digayuh. Malah luwih angel kanggo sing duwe omah sing sepisanan ngerteni kerumitan tuku lan duwe properti.

Minangka rumit minangka kabeh bisa njaluk nalika sampeyan lagi tuku omah kanggo pisanan, iku paling apik ora kanggo njaluk kejiret munggah ing rincian apik. Ngelingi tugas-tugas utama bakal nyuda stres lan njamin kabeh proses bisa lancar.

iklan

Pitakonan yaiku, apa sing kudu digatekake nalika sampeyan tuku properti anyar? Ayo goleki prekara-prekara kasebut ing ngisor iki supaya sampeyan ora kelangan apa wae sing penting. Tip iki bakal ditrapake yen sampeyan lagi pindhah saka California menyang Texas utawa omah anyar sampeyan mung cedhak dalan saka panggonan sampeyan saiki.

Nggawe Asuransi Omah

Nalika sampeyan tuku omah anyar kanthi silihan hipotek, sampeyan bisa uga ditawani asuransi omah minangka bagean saka kesepakatan kasebut. Priksa manawa kanggo konfirmasi rincian insurance karo Panjenengan tukang kredit hipotek menawi mekaten.

Ana uga pilihan kanggo nyiyapake asuransi omah sampeyan dhewe. Iki dadi pilihan sing luwih populer kanggo sing duwe omah sing sepisanan amarga bisa nemokake panyedhiya sing nyukupi kabutuhan.

Entuk rencana insurance kang duwe omah kanggo kurang kanthi mbandhingake macem-macem kuotasi saka macem-macem panyedhiya lan nemokake tawaran sing paling murah. Priksa manawa sampeyan ngatur iki luwih dhisik supaya kabijakan asuransi bisa diwiwiti wiwit dina sampeyan pindhah.

Gagal nyiyapake asuransi omah bisa nundha proses tuku. Sampeyan ora bakal bisa mlebu kontrak sadurunge bisa menehi bukti asuransi omah.

Set-Up Utilitas Panjenengan

Gampang banget lali babagan nyiyapake utilitas nalika sampeyan lagi tuku omah pertama nanging sampeyan ora pengin mandheg listrik utawa banyu nalika pindhah!

Yen sampeyan ora seneng karo panyedhiya sing duwe omah saiki, sampeyan bisa ngalih menyang perusahaan sarana anyar. Kontak wa panyedhiya energi paling murah sing bisa nemokake kanggo ndeleng apa tawaran padha kasedhiya. Sampeyan bisa ngatur tanggal mangsa kanggo miwiti kontrak, supaya sampeyan ora mbayar apa-apa sadurunge pindhah menyang properti.

Elinga ngatur panyedhiya kanggo gas, listrik, lan banyu. Biasane, gas lan listrik diwenehake dening perusahaan sing padha, lan banyu sampeyan bakal diwenehake dening panyedhiya sing beda.

Ngandhani Wong Penting babagan Pindhah Sampeyan

Babagan liyane sing bisa nyebabake pikiran sampeyan ing tengah-tengah kekacauan pindah omah yaiku ngandhani kabeh wong sing dibutuhake. Sampeyan kudu menehi wong lan perusahaan sing perlu ngerti babagan owah-owahan alamat sampeyan supaya duwe rincian kontak sing bener.

Ayo bank, panyedhiya utangan, panyedhiya asuransi, lan majikan ngerti yen sampeyan pindhah. Priksa manawa sampeyan uga ngarahake kiriman sampeyan supaya sampeyan ora kantun huruf penting.

Wong lanang lan bojone pindhah menyang omah sing lagi wae dituku

Nanging apa sing kudu ditindakake ing lingkungan omah sing anyar?

Ing ngisor iki sawetara perkara sing sampeyan pengin ngerti babagan dadi sing duwe omah yen sampeyan durung krungu kanthi dawa.

1. Ojo wedi”

Nduwe omah dhewe minangka keputusan sing gedhe, nanging uga entuk bathi. Bisa uga larang, ya - lan tuku omah sing ora bisa sampeyan lakoni yaiku sing meh kabeh kita lakoni paling ora sepisan. . . utawa kaping pindho. . . utawa luwih! Nanging keuntungan bakal luwih gedhe tinimbang biaya ing umume kasus. Lan yen sampeyan tuku omah sing sampeyan ora bisa mbayar lan kerja keras kanggo nyuda pembayaran hipotek saben wulan, ora ana keraguan manawa tuku omah sampeyan bakal dadi sing cocog kanggo sampeyan.

2. Pay manungsa waé kanggo panggunaan energi

Salah sawijining biaya paling gedhe sing kudu ditindakake pemilik omah yaiku tagihan energi. Yen sampeyan duwe omah, mesthine sampeyan pengin ngerti pira tagihan energi omah sampeyan - lan iki bisa mbantu! Sampeyan bisa tuku peralatan hemat energi sing bakal nyuda tagihan - kaya bolam lampu lan kulkas (ya, sanajan ana kompartemen beku). Nanging ana prekara liya sing bisa uga ora sampeyan pikirake: AC.

Yen sampeyan manggon ing wilayah negara ngendi AC ora perlu kanggo paling taun, banjur aja kuwatir babagan tuku dhewe AC sing! Cukup ngandelake penggemar utawa mbukak jendhela supaya omah ora panas banget.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Yen sampeyan manggon ing wilayah sing luwih sedheng, sampeyan bisa uga bisa urip kanthi mung unit AC sing duwe timer dibangun supaya bisa urip lan mateni dhewe. Nanging yen ing ngendi sampeyan manggon tansah panas, sampeyan kudu mikir babagan tuku unit AC khusus, bisa uga AC inverter.

Yen sampeyan nggoleki unit AC sing hemat energi kanggo omah sampeyan, mula sampeyan bisa nggoleki kanthi online, nanging disaranake maca review sadurunge tuku apa wae. Ana sawetara kontraktor tenan teduh metu ana sing ora ndhuwur nyoba kanggo rip sing duwe omah mati nalika padha nyoba kanggo tuku AC.

3. Banyu

Tagihan banyu minangka barang liyane sing kudu sampeyan bayar yen sampeyan duwe omah ing omah sampeyan. Yen sampeyan ora bakal mikir, banjur nimbang pinten biaya botol banyu bisa, utawa malah carane akeh galon banyu saring sampeyan liwat saben sasi ing dhewe - lan mutusaké apa utawa ora sing ndadekake pangertèn kanggo gaya urip.

Pangopènan pemanas banyu minangka perkara liya sing kudu digatekake para pemilik omah. Yen pemanas banyu wis suwe ora diganti, bisa uga wis suwe sampeyan nindakake.

Kanggo mbantu mbayar biaya kasebut, coba goleki sistem reverse osmosis kanggo omah sampeyan. Iki minangka perkara sing ditindakake dening akeh wong kanggo nyuda tagihan banyu - lan bisa ditindakake yen sampeyan salah sijine. Nanging yen sampeyan mung nggunakake sawetara galon banyu saben dina, banjur aja kuwatir!

iklan

4. Kekancan karo Tanggane

iklan

Cara liya sing duwe omah bisa nyuda jumlah dhuwit sing kudu dituku saben wulan yaiku nggawe kanca karo wong-wong sing manggon ing lingkungane. (Yen sampeyan seneng dhewekan, mula iki bisa uga ora apik kanggo sampeyan).

Sawetara sing duwe omah malah ora ngerti apa sing ditindakake tanggane. Nanging kanthi kekancan karo wong sing manggon ing salah siji sisih sampeyan, sampeyan bisa nemokake prekara sing durung dingerteni sadurunge: kaya carane ngirit energi utawa toko kelontong sing apik.

Utawa kanggo wong-wong sing manggon ing sebrang dalan, sampeyan bisa nggunakake minangka sumber kanggo bab-bab kaya babysitter lan plumbers (LOL).

Umume sing duwe omah ora mikir babagan carane iki bisa migunani - nanging pancen bener! Mung takon pepadhamu kanggo bantuan metu karo tagihan sapisan ing nalika, utawa apa apa padha nindakake sing padha apik ing - lan padha bisa bali sih.

final Pikiran

Ana akeh perkara sing kudu dipikirake nalika sampeyan tuku omah, lan kita mung ndemek permukaan kasebut ing kene. Pramila disaranake ngomong babagan kahanan omah sampeyan karo wong sing ngerti apa sing ditindakake.

Yen sampeyan lagi ing proses tuku omah dhewe, banjur ngomong karo real estate agen utawa wong liya sing wis tuku omah sadurunge - bisa menehi sampeyan luwih akeh babagan apa sing bakal ditindakake supaya sampeyan bisa nggawe keputusan sing tepat sadurunge maju.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar