Sing Perlu Dingerteni Babagan Angkutan Umum ing Kanada Kanggo Wiwitan

Foto penulis
Ditulis dening William

 

Nyebar katresnan

Kanada iku sawijining negara apik tenan, iku bener negara paling gedhé kaloro ing donya lan minangka turis, lan sampeyan bisa uga pengin nimbang ngerti macem-macem cara obah liwat negara, supaya sampeyan seneng pengalaman.

Bus

Umume kutha Kanada duwe sistem bis umum. Paling penting mau sistem ana ing Toronto karo 138 rute bis biasa. Bus umum kabeh ana ing ndhuwur lemah lan asring mandheg. Biaya transportasi umum beda-beda ing saben kutha. Umume komisi transit nawakake diskon kanggo bocah enom lan senior lan nawakake akomodasi khusus kanggo wong cacat. Iki minangka salah sawijining bentuk Transportasi Umum Kanada sing paling disenengi

Sistem Rapid Transit

iklan

Opo nindakake siji apa nalika dalan dadi macet karo lalu lintas komuter? Ing Kanada, kita njupuk komuter ing lemah. Transit cepet massal pisanan dikenalaké ing Kanada nalika mbukak subway bawah tanah Toronto ing 1954. Metro Montreal sabanjuré ing 1966, ngiring dening sistem Edmonton Light Rail Transit ing 1978 kang dibangun kanggo nampung Commonwealth Games. Iku digawe Edmonton ingkang utami kutha ing Amérika Lor kanthi populasi ing ngisor 1,000,000 wong duwe transit cepet massal sistem. Calgary ngiring karo C-sepur ing 1981 lan pungkasan, Vancouver Sky Train ing 1986. Nalika jalur iki sing ditambahi lan luwih apik sajrone pirang-pirang taun, padha terus dadi tunggal enem kutha Canadian duwe dijupuk transportasi lemah. In total, enem kutha iki transit cepet massal garis nggawa luwih saka rong setengah yuta Kanada saben dina (liwat sayuta mau penunggang ing Toronto).Iki salah siji saka wangun favorit Kanada Public Transport

Angkot

Toronto yaiku sing mung kutha ing Kanada sing isih nduweni trem. Sistem trem Toronto dioperasikake dening Komisi Transit Toronto (TTC) - setara entitas sing mlaku masyarakat umum sistem bis lan subway lan kalebu saka 11 rute angkot; paling penting sistem ing Amerika Utara ing syarat-syarat ridership, nomer mobil lan dawa trek. Streetcars klempakan ing pusat kutha kutha lan operate ing gaya klasik ing trek trem sing dienggo bareng karo lalu lintas mobil. Kaya bis, trem kerep mandheg lan manut rambu-rambu lalu lintas. Nalika sistem trem Toronto wiwit abad kaping 19, ora kaya kutha-kutha Amérika Lor liyane sing nganggo sistem trem, trem iki ora mobil warisan roto pariwisata, nanging paling sumber transportasi umum kanggo pusat kutha. Iki minangka salah sawijining bentuk Transportasi Umum Kanada sing paling disenengi

Sepur Komuter

Saliyane subway lan bis lemah, telung kutha Kanada malah duwe komuter sistem. Kanthi mundhake biaya omah ing Toronto, Montreal lan Vancouver, budaya komuter dibentuk ing kutha-kutha njaba. GO Transit ing Toronto, Agensi Metropolitan de Transport ing Montreal lan Pantai Barat Ekspres ing Vancouver nawakake komuter ing njaba kutha cepet numpak menyang kutha karo sepur ndhuwur lemah sing nggawa penumpang saka tetanggan omah outlying kanggo inti downtown. Iki minangka salah sawijining bentuk Transportasi Umum Kanada sing paling disenengi

web:

prices

Ing Toronto, Layanan transportasi Transportasi Umum Kanada jenenge Komisi Transit Toronto (TTC).Layanan iki kalebu kabèh kutha Toronto lan nggunakake subway (metro) lan jaringan bis. Tarif reguler wiwit Juli 2007 yaiku:

Metro pass - Transferable (Saben wulan Pass): $99.75
Metro pass - Rencana Diskon (Taun saben wulan): $91.50
Lima Tiket: $ 10.50
Sepuluh Tiket: $ 21.00
Tarif awis (1 trip): $ 2.75
Pass Dina: $8.50

Tiket Transportasi Umum Kanada kanggo Siswa / Senior lan Anak kasedhiya kanthi rega sing beda. Ana uga free 'transfer' tiket, kang dipunginaaken kanggo maneuver saka subway kanggo bis lan kosok baline tanpa mbayar tambahan beya kanggo telas lelungan. Transfer iki kudu dipikolehi saka dispenser mesin abang ing stasiun sepur, lan / utawa saka tukang bus. If sampeyan nindakake ora entuk tiket transfer sampeyan bakal kudu mbayar ongkos liyane.

Subway Toronto kalebu saka telu baris. Garis Bloor-Dan metu saka wetan tekan kulon kutha. Baris iki nduweni ekstensi ing Area Scarborough Kab kutha saka Toronto, dilakokno karo LRT (Light Rapid Transit) sepur lan makaryakke ing paling wetan bagean saka Toronto. Yonge-University line bisa uga a U shaped line sing makaryakke saka Ontario Lake kanggo sisih lor Toronto ing arah ngalor-ngidul. garis Sheppard yaiku sing tambahan paling anyar kanggo sistem subway Toronto lan dadi ing arah wétan saka Yonge Street sadawane Sheppard Avenue. Jadwal lengkap lan peta asring ditemokake ing situs web TTC. njaluk wicaksana ing layanan TTC ing wilayah sampeyan amarga iku bakal dadi gedhe tenan bantuan kanggo njaluk babak ing kutha.

Montreal: Ing Montreal, masyarakat umum panguwasa transportasi jenenge Société de transport de Montréal (STM). Jaringan subway nduweni 4 jalur kanthi jangkoan sing cukup lengkap kutha. Tarif reguler wiwit Juli 2007 yaiku:

CAM (Sasi Pass): $ 65.00
CAM (Minggu Pass): $ 19.00
Enem Strip Tiket: $ 11.75
Tarif awis (1 trip): $ 2.75
Card Wisata (1 dina): $ 9.00
Card Wisata (3 dina): $ 17.00
Anak lan siswa entuk diskon kanggo numpak jaringan transportasi umum Montreal.

Aturan kanggo Suda Tarif
Anak umur 5 lan ing kulo kanthi gratis.
Anak-anak umur 6 nganti 11 mbayar tarif sing luwih murah.
Bocah-bocah umur 12 nganti 18 negara suda beya marang presentation saka Card Akses Suda Fare sing.
Siswa umur 18 kanggo 25 bisa lelungan karo CAM beya suda (pass saben wulan) marang presentation saka carte Privilege.
Warga Senior (65 lan luwih) mbayar suda beya marang presentation saka Card Akses Suda Fare sing.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar