Apa luwih gampang golek kerja ing Kanada utawa Australia?

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Milih antarane Kanada lan Australia minangka tujuan kanggo usaha profesional sampeyan bisa uga angel! Bisa dadi angel kanggo mutusake ngendi arep pindhah nalika nggoleki proyek anyar. Apa sampeyan pengin pindhah menyang papan sing dikenal gampang golek kerja?

Utawa sampeyan pengin usaha menyang sing ora dingerteni lan ngarep-arep sing paling apik? Ing kirim blog iki, kita bakal ndeleng rong negara sing paling populer kanggo mantan - Kanada lan Australia - lan ndeleng endi sing luwih gampang nalika golek kerja.

iklan

Kanada dikenal minangka negara sambutan kanggo para imigran. Nyatane, meh siji saka limang wong ing Kanada lair manca. Lan kanthi populasi sing maneka warna, ora kaget yen ana akeh kesempatan kerja sing kasedhiya.

Apa sampeyan nggoleki kerja ing sektor umum utawa swasta, sampeyan bakal bisa nemokake sing cocog karo katrampilan lan pengalaman sampeyan.

Ing sisih liya, Australia minangka crita sing beda. Sanajan ekonomi saya apik, pasar tenaga kerja cukup kompetitif. Iki utamané bener ing kutha-kutha utama kaya Sydney lan Melbourne.

Dadi yen sampeyan lagi looking for karya ing Australia, sampeyan kudu nggawe manawa resume iku nganti ngeruk, lan sampeyan siyap kanggo sijine ing hard yard.

Apa luwih gampang golek kerja ing Kanada utawa Australia?

Ayo mbandhingake loro negara ing sawetara paramèter penting:

1. Kesempatan kerja

Loro-lorone negara kasebut nyedhiyakake kesempatan kerja sing apik. Padha, kanggo sawetara derajat, salinan siji liyane. Peraturan kerja, gaji rata-rata, lan kompetisi kurang luwih padha.

web:  Proyek ing Jerman Sing Bisa Digayuh Wong Nigeria kanthi Detak Jantung

2. Ekonomi

Kanada nduwe ekonomi $ 1.7 triliun, nempatake ing antarane 10 ekonomi paling gedhe ing saindenging jagad. Kanada duwe akeh kesempatan kanggo wong sing duwe katrampilan teknis. Pakaryan teknologi misuwur banget ing Kanada.

Dadi, Ontario lan British Columbia wis nggawe gambar sing ditargetake teknologi fokus ing profesional IT asing sing berkualitas lan berpengalaman.

Sajrone dekade pungkasan, Australia wis nuduhake kinerja ekonomi sing kuat. Akibaté, pembangunan ekonomi sing substansial, pengangguran sing sithik, inflasi minimal, lan tingkat bunga sing sithik wis diraih. Australia nduweni sektor swasta sing dinamis lan tenaga kerja sing kompeten amarga ekonomi pasar bebas.

3. Pajeg

Ing Kanada, tarif pajak praktis rata-rata 28%. Pajak nduwe pengaruh sing signifikan marang uripe akeh wong. Upah taunan pasca pajak yaiku apa sing sampeyan entuk.

Tarif pajak rata-rata Australia yaiku 23.6 persen. Sistem pajak progresif negara njamin sampeyan kudu mbayar pajak sing luwih dhuwur nalika penghasilan sampeyan mundhak. Ambang nalika sampeyan miwiti mbayar pajak yaiku $18,200 bebas pajak. Ora ana ambang bebas pajak kanggo warga asing ing Australia.

4. Biaya urip

Ing Kanada, pamrentah menehi subsidi sing akeh babagan keamanan pangan lan perawatan medis. Salajengipun, amarga biaya urip sing luwih murah, kira-kira butuh $1,650 - $2,500 saben wulan.

Urip ing Australia duwe biaya urip sing dhuwur, miturut peringkat. Salajengipun, biaya urip ing negara pulo iki beda-beda ing saben panggonan. Sydney paling larang, ngiring dening Melbourne, Perth, Canberra, lan Brisbane.

5. Healthcare

Ing Kanada, perawatan kesehatan dhasar gratis. Medicare minangka sistem sing diwenehake. Syarat minimal kanggo jangkoan asuransi Medicare yaiku asuransi kesehatan. Ing kene uga, biaya perawatan kesehatan luwih murah. Sistem kesehatan ing Kanada luwih welas asih tinimbang ing Amerika Serikat.

web:  Proyek ing Australia sing Gampang Sampeyan Bisa Njaluk

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sistem kesehatan ing Australia apik banget. Nalika sampeyan dadi penduduk permanen, sampeyan bakal layak kanggo perawatan medis.

Ing sisih liya, akeh wong Australia sing milih tuku asuransi kesehatan pribadi supaya bisa mbayar biaya perawatan gigi lan spesialis.

6. Proses imigrasi

Dibandhingake Australia, nglamar kanggo pendhudhuk permanen ing Kanada luwih prasaja lan mbutuhake wektu kurang kanggo ngrampungake. Iku uga luwih murah tinimbang visa Australia.

Dadi, negara endi sing luwih gampang golek kerja? Iku gumantung ing skillset lan apa sing looking for. Yen sampeyan gelem sijine ing gaweyan ekstra, sampeyan ora bakal duwe alangan golek karya ing Kanada utawa Australia. Nanging yen sampeyan lagi nggoleki papan sing pasar kerja rada ngapura, sampeyan bisa uga pengin nimbang Kanada.

Aja ninggalake kita komentar ing ngisor iki karo pikirane.

iklan


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar