Fakta Menarik Babagan Jangkrik: Apa Sampeyan Ora Ngerti Babagan Game Gentleman!

Nyebar katresnan

Ditinjau liwat Soliu.

Salah sawijining fakta sing nyenengake babagan Cricket sing akeh wong ora ngerti yaiku jangkrik minangka olahraga paling populer nomer loro, sawise bal-balan (umum dikenal minangka bal-balan) lan Cricket kasedhiya ing luwih saka 100 negara.

Cricket minangka olahraga bat-and-ball sing dimainake ing lapangan kanthi jarak 22 yard (20 meter) ing tengah dening rong tim sing masing-masing sewelas pemain. A wicket, dumadi saka loro bails diselehake ing telung stumps, dumunung ing salah siji mburi lapangan.

Game kasebut maju nalika pemain pertahanan "mangkok" bal saka siji mburi lapangan menyang gawang ing mburi liyane. Para pemain ing tim dolanan ngupayakake supaya bal ora bisa tekan gawang, dene pemain kanggo tim bowling lan catching ngarahake supaya bal ora metu saka lapangan.

Tim batting ngetung skor kanthi nandhang bal nganggo bat lan sprint ing antarane wickets sadurunge pemain bisa mbalekake bal. Pendekatan liyane kanggo nyetak gol yaiku mencet bal menyang pinggir lapangan. 

Nalika kabeh 10 hitters ing tim metu, tim metu saka game. Cricket minangka olahraga sing angel dikuasai, nanging uga nyenengake lan menehi hadiah. Bisa kanggo wong kabeh umur lan tingkat kemampuan kanggo melu lan seneng pastime iki.

Cricket pisanan muncul ing cetakan ing abad kaping 16 ing Inggris. Iku ngalami évolusi saka olahraga sadurungé kayata stoolball lan clubball. Jangkrik banjur dadi populer ing Inggris, lan ing taun 1800-an, wong-wong ing ndonya padha main.

Yen ngandika, Tansah maca kanggo miyak kasunyatan fun babagan Cricket lan njelajah sawetara bukti liyane nyenengake babagan game iki.

Fun Facts About Cricket

Fakta menarik babagan Cricket (game Gentleman)

1. Jangkrik minangka olahraga paling populer nomer loro, sawise mung bal-balan (umum dikenal minangka bal-balan).

2. Cricket kasedhiya ing luwih saka 100 negara.

3. Australia minangka tim kriket paling sukses ing sajarah. Dheweke wis menangake Piala Dunia Kriket kaping pitu, paling akeh ing tim apa wae.

 4. Sachin Tendulkar India minangka pemain kriket paling misuwur ing sajarah. Dheweke duwe paling akeh ing Test lan Jangkrik Internasional One-Day.

5. Ana sawetara jinis game jangkrik.

6. Apa sampeyan ngerti bal jangkrik digawe saka kayu lan kulit?

7. Sebutan jangkrik pisanan sing dikenal yaiku saka taun 1600-an ing Inggris. Ing taun 1877, Inggris lan Australia main pertandhingan pisanan antarane rong negara ing njaba negarane.

8. Game paling dawa saka jangkrik tau diputer njupuk 9 dina lan rampung ing dasi.

Fun Facts About Cricket

9. Ing taun 2004, Brian Lara saka Hindia Kulon entuk 380, sing dadi skor paling apik kanggo pemain tunggal.

10. Shoaib Akhtar saka Pakistan mbuwang jangkrik paling cepet, yaiku 100.2 mph.

11. Sawise bal-balan (bal-balan), jangkrik minangka olahraga paling populer nomer loro ing donya. Luwih saka 100 negara main jangkrik. 

12. Australia minangka tim paling sukses ing sajarah jangkrik. Dheweke wis menangake Piala Dunia Kriket kaping pitu, luwih akeh tinimbang tim liyane. 

13. Sachin Tendulkar saka India minangka pemain kriket paling misuwur ing sajarah. Dheweke wis ngetung luwih akeh ing kriket Test lan ODI.

14. Werni jangkrik ditabuh kanthi keras sajrone siji game nganti liwat atap stadion.

15. Ing game, manuk tiba ing lapangan lan ora bisa obah. Wasit kudu ngendhegake game amarga manuke ora obah.

16. Ing game liyane, asu mlayu menyang lapangan lan wiwit ngoyak bal, sing nggawe kekacoan kanggo pemain. 

17. Sanadyan Hansie Cronje ora kenek bal, kang diwenehi metu lan kejiret konco ing siji pertandhingan Test. Cronje ora ngomong apa-apa nalika hakim nggawe kesalahan, lan dheweke mlaku metu saka lapangan. 

Ing jangkrik, iki diarani "mlaku-mlaku" lan katon minangka tandha sopan santun.

Fun Facts About Cricket

Penyebab paling umum kanggo ninggalake pertandhingan jangkrik

Ing ngisor iki minangka alasan sing paling kerep ora ana jangkrik:

1. Nalika bowler nyerang wicket karo werni, bails tiba mati. Sawise pemukul nggegirisi bal, sing nyekel bal kasebut.

2. LBW (leg before wicket): Bale nempuh awak batsman, lan hakim nemtokake yen awak batsman ora ana ing dalan, bal kasebut bakal nyerang wicket.

3. A run out occurs nalika catcher tosses werni menyang wicket ing mburi adonan, nuthuk mati bails sadurunge adonan bisa bali menyang posisi.

Sisih karo paling mlaku ing kesimpulan saka game menang .

Telung kategori utama game kriket

  1. Pertandhingan tes
  2. One-Day Internationals (ODIs)
  3. Twenty20 Internationals (T20Is). 

Pertandingan tes minangka jinis jangkrik sing paling penting lan bisa nganti limang dina. ODI luwih cendhek lan umume rampung sajrone sedina. T20I minangka wujud jangkrik sing paling cendhak, mung telung jam.

Cricket minangka "game wong lanang".

Cricket biasane digandhengake karo tumindak sportif lan fair play. Supaya bisa main game kanthi jujur ​​lan cukup, pemain kudu ngormati hakim lan mungsuh.

Fakta Menarik Babagan Jangkrik: Jangkrik minangka game sing nuduhake Etiket lan sopan santun

Olahraga liyane sing kacathet amarga aturan lan tata krama yaiku jangkrik. Pemain kudu nganggo busana sing cocog lan tumindak sopan ing lapangan. 

Sejarah lan Adat Istiadat Olahraga 

Cricket minangka olahraga kanthi sejarah sing dawa lan sugih, uga akeh tradisi. Akeh ritual lan tradhisi game kasebut nuduhake pentinge fair play lan keramahan.

Ing dina awal jangkrik, mayoritas pemain Inggris kelas ndhuwur. Wong-wong iki diarep-arep manut aturan sing ketat, lan jangkrik dimainake kanthi cara supaya aturan kasebut dibayangke.

Jangkrik wis dadi luwih gampang diakses dening individu saka kabeh lapisan umur. Nanging, tradhisi tradhisi game fair play lan sportif tetep padha. Pramila jangkrik taksih dipunanggep minangka "game priyayi" sapunika.

Iku ora temenan kanggo tembung "game wong lanang" kanggo dijupuk secara harfiah. Iku mung cara kanggo nyebut fair play lan ngormati sing dhasar kanggo olahraga kriket.

Fun Facts About Cricket

Kasunyatan Babagan Cricket Match Fixing masalah 

Pertandhingan mbenakake iku tumindak nyoba kanggo ngganti asil game ing waé kanggo nggawe dhuwit saka iku. Ndandani pertandhingan wis dadi masalah ing jangkrik kanggo wektu sing suwe. Pemain, guru, wasit, lan malah wong sing tanggung jawab jangkrik wis melu.

Fakta Babagan Kriket Keterlibatan Underground:

The Underworld wis dikenal kanggo melu ing jangkrik, salah siji kanthi ndandani game utawa ing cara liyane. Penjahat ing njero lemah kadhangkala nggunakake jangkrik kanggo ndhelikake dhuwit utawa mbayar tagihan.

Facts Fun Babagan Cricket: Bowling karo bal ngaco-up

Iku marang aturan kanggo kekacoan karo bal jangkrik, nanging bowlers wis rampung kanggo dangu. Pemain wis ngganti bal supaya muter luwih utawa mumbul ora bisa ditebak. Iki menehi pinggiran ora adil kanggo bowler liwat adonan.

Sledging minangka tumindak nyerang fisik utawa medeni mungsuh supaya bisa dibuwang. Sledging minangka strategi sing populer ing jangkrik, nanging bisa uga kakehan. Sledging kadhangkala nyebabake gelut fisik antarane pemain.

Fun Facts About Cricket

Cricket facts About Masalah Rasisme 

Rasisme wis dadi masalah ing jangkrik kanggo wektu sing suwe. Pemain ireng lan coklat ora mesthi entuk kesempatan kanggo main ing level paling dhuwur ing jaman kepungkur. Malah saiki, rasisme isih dadi masalah ing olahraga jangkrik.

Carane kanggo muter jangkrik

Aturan jangkrik rumit, nanging ide dhasar gampang dingerteni: 

  • Tim karo bat nyoba kanggo ngetung minangka akeh mlaku sabisa, nalika tim karo bal lan lapangan nyoba kanggo mungkasi. 
  • Nalika sampeyan mencet werni karo bat lan mlayu antarane wickets, sampeyan entuk roto. 
  • Nalika kabeh sepuluh pemain tim metu, tim kasebut metu saka game kasebut.

Ing jangkrik, cara umum kanggo metu saka game yaiku:

  • Bails tiba nalika bowler kenek wicket karo bal. 
  • kejiret

Fielder entuk bal sawise adonan kasebut.

  • LBW (sikil sadurunge gawang)

Bal kasebut kena ing awak batsman, lan hakim mutusake manawa bakal kenek gawang yen awak batter ora ana ing dalan.

  •  Entek

A catcher mbuwang bal menyang wicket ing mburi adonan, nuthuk mati bails sadurunge pemain bisa bali menyang panggonan.

Gir sing digunakake kanggo jangkrik

Bat, bal, lan pitch minangka barang sing paling penting sampeyan kudu main jangkrik. Bat digawe saka kayu, lan sampeyan mencet werni karo. Bowler mbuwang bal kulit lan gabus. Ana telung tabuh lan loro bails sing nggawe wicket.

Fun Facts About Cricket

Cricketers paling apik ing donya

Ana akeh pemain jangkrik sing luar biasa sajrone pirang-pirang taun, nanging sawetara sing paling misuwur yaiku:

  1. Sachin Tendulkar (India)
  2.  Shane Warne (Australia)
  3.  Muttiah Muralitharan (Sri Lanka)
  4. Brian Lara (India Barat)
  5.  Jacques Kallis (Afrika Kidul)
  6.  Virat Kohli (India)
  7. Joe Root (Inggris)
  8. Steve Smith (Australia)
  9.  Kane Williamson (Selandia Baru)
  10.  Babar Azam (Pakistan).

Apa sebabe jangkrik wis kondhang ing saindenging jagad?

Cricket minangka olahraga populer ing pirang-pirang papan ing saindenging jagad. Iku relatif mirah olahraga muter , lan sampeyan mung perlu sawetara iku dhasar kanggo nindakaken. Cricket uga cara sing apik kanggo ketemu wong anyar lan tetep ing wangun.

Cricket uga minangka olahraga sing bisa dimainake lan dinikmati dening kabeh umur lan katrampilan. Ana akeh cara kanggo muter jangkrik, supaya saben wong bisa nemokake sing disenengi. Cricket bisa diputer kanggo seneng-seneng karo kanca lan kulawarga utawa ing tingkat kompetisi dhuwur banget.

Kriket dimainake ing antarane rong tim kanthi sewelas pemain ing lapangan 22 yard (20 meter) ing tengah. Ing saben mburi lapangan ana wicket, kang digawe saka loro bails dipasang ing telung stumps.

Game kasebut maju nalika pemain ing tim pertahanan "mangkok" bal saka siji mburi lapangan menyang gawang ing mburi liyane.

 Pemain ing sisih sing lagi main nyoba njaga bal supaya ora kena ing gawang, dene pemain ing tim sing main bowling lan nyekel nyoba nyegah bal metu saka lapangan.

Ing wektu tartamtu, wong loro nggebug ing lapangan. Adonan sing madhep bowler diarani striker. Pemain sing ora ngadhepi bowler diarani non-striker.

Fun Facts About Cricket

Cara kanggo njaluk Run

 Ana rong cara kanggo mlaku:

  1. Pencet bal, banjur mlayu ing antarane wickets sadurunge fielders bisa bali.
  1. Kanthi ngirim bal nganti tekan pinggir lapangan. Sekawan mlayu dicetak yen bal tekan lemah sadurunge tekan garis. Yen bal dadi liwat garis tanpa ndemek lemah, ana enem roto.

Ringkesan prasaja babagan cara main jangkrik:

1. Pimpinan saka loro tim flip duwit receh kanggo mutusaké sing bakal muter pisanan.

2. Tim sing nabrak ngirim metu loro pemain kanggo bat.

3. Bowler mbuwang bal menyang penembake.

4. Adonan nggunakake bat kanggo nyoba kanggo mencet werni lan skor mlaku.

5. Para pemain bal-balan ngupaya supaya bal ora metu saka lapangan lan ngetokake batters.

6. Tim ing bat metu nalika kabeh sepuluh pemain sawijining metu. Sabanjure tim sing bertahan, lan game kasebut terus nganti loro tim duwe kesempatan kanggo mencet.

8. Ing pungkasan game, tim sing paling mlaku menang.

Cricket minangka olahraga sing tantangan kanggo njupuk, nanging uga nyenengake lan nyenengake. Wong saka macem-macem umur lan tingkat kemampuan bisa seneng kegiatan iki.

Minangka olahraga narik karo sajarah narik, Iku saya ganti olahraga sing wong saka sak ndonya seneng muter.

FAQs

Napa jangkrik diarani olah raga priyayi?

Gentlemen ing Inggris minangka wong sugih sing mung adus. Wong miskin mung bisa mangkok lan dolanan ing lapangan. Cricket dikenal minangka game gentleman amarga aturan ing wektu iku luwih milih batsman.

Kepiye jangkrik dadi dolanan priyayi?

Ungkapan "Jangkrik iku dolanan wong lanang" minangka referensi sing kondhang kanggo jangkrik. Iki muncul ing awal game ing Inggris nalika dimainake dening elit sing luwih sugih, sing katon njunjung cita-cita "Gentleman". Cricket dimainake kanthi kompetitif nanging kanthi adil lan jujur.

Apa sing nemtokake game wong lanang?

Olahraga wong lanang biasane dianggep kasar lan kasar, nanging uga menehi pakurmatan lan kelas. Padha ora kudu kalebu panganiaya, nanging yen padha nindakake, alesan luwih saka mung tumindak ala; iku masalah nilai, status, lan pemimpin sing ora bisa dibantah.

Sapa sing paling apik ing pertandhingan jangkrik?

Sachin Tendulkar wis nampa penghargaan paling Man of the Match. Sapa wae sing nyedhak cocog karo statistik kasebut katon dadi impen sing adoh. Sachin wis main 463 ODI lan ngetung 18,426 ing karir ODI 24 taun. Dheweke dadi pencetak gol paling dhuwur ing tes lan jangkrik internasional sedina.

Pemain endi sing diarani raja jangkrik?

Raja Virat Kohli, sing misuwur kanthi jeneng KING Kohli, kanthi cepet mecah rekor global ing jangkrik. Virat Kohli minangka kapten tim kriket India lan klub IPL Royal Challengers Bangalore. Dheweke dianggep minangka salah sawijining batter paling apik ing donya lan dijuluki "Raja Jangkrik."

kesimpulan 

Cricket minangka olahraga sing disenengi wong ing saindenging jagad amarga menarik lan nyenengake. Iku olahraga sing wis ana kanggo dangu lan wis akèh sajarah. Iku uga olahraga sing saya ganti. 

Kanthi kasunyatan sing nyenengake babagan Cricket iki, sampeyan duwe akeh materi sing kasedhiya, lan sampeyan bisa, yen perlu, ngakses informasi online lan ing perpustakaan babagan jangkrik.

Yen sampeyan durung nate main jangkrik sadurunge, sampeyan kudu sinau luwih lengkap babagan iki, lan nalika sampeyan nindakake, simpen wektu lan pengalaman sing nyenengake kanggo dituduhake ing bagean komentar.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar