21 Festival Paling Popular Dirayakake ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Perayaan minangka perayaan warisan budaya, tradisional, lan agama sing dirayakake dening wong-wong saka budaya, tradhisi, utawa kapercayan agama tartamtu. Mulane, ana festival ing Nigeria.

Festival-festival kasebut minangka perayaan lawas sing disedhiyakake saka generasi ke generasi. Umume festival sing kita deleng saiki wis ana pirang-pirang taun lan bakal terus ana. Saben bagean ing donya duwe festival dhewe-dhewe sing ana gandhengane karo budaya, tradhisi, utawa kapercayan agama sing ditindakake.

iklan

Festival biasane ditindakake kanggo ngurmati dewa-dewa wong sing ngrayakake. Liyane uga ngrayakake festival kanggo seneng-seneng, nilai sosial lan ekonomi. Utamane minangka hiburan liwat pertunjukan tari, musik, sandhangan budaya, panganan, lan upacara ritual agama.

Nigeria minangka negara duwe akeh festival sing dirayakake dening kabeh macem-macem pedunung. Saka agama sing padha, suku lan malah papan duwe festival kanggo ngurmati pasangane. 

Festival biasane ana wektu sing tetep liwat ngetung rembulan alami, dina pasar, utawa dina sing apik kaya taun anyar, udan pertama, panganan, lan liya-liyane. Umume festival umume dirayakake saben taun, nanging ana akeh festival sing ditindakake kaping pindho utawa kaping pirang-pirang ing setahun.

Kanggo negara sing maneka warna kaya Nigeria kanthi akeh kapercayan agama kaya Islam, Kristen, lan agama tradisional lan nganti 371 kelompok etnis sing beda-beda, festival akeh banget lan diakoni kanthi bener.

Kabeh macem-macem kelompok ètnis ing Nigeria ing 36 Negara ing Nigeria duwe paling ora siji utawa luwih festival sing dirayakake. Dadi meh luwih saka 371 festival sing dirayakake saben taun ing Nigeria ora kanggo sebutno perayaan agama lan masyarakat.

Antarane festival kasebut ana sawetara sing paling populer ing Nigeria kanthi kesadaran lan semangat.

Festival sing paling misuwur ing Nigeria

Festival paling populer sing dirayakake ing Nigeria

Sawetara festival sing misuwur ing Nigeria yaiku kaya ing ngisor iki

1. Festival Durbar

Festival Durbar kadhangkala diarani Hawan Sallah utawa Daushe. Iki minangka salah sawijining festival sing paling apik ing Nigeria, utamane dening warga Nigeria Lor kanggo ngurmati Idul Adha lan Fitri. Biasane dilaksanakake sawise riyaya Idul Fitri.

Riyaya Durbar diwiwiti kanthi donga banjur diterusake kanthi tampilan Jaran warna-warni dening emir lan rakyate menyang kraton. Festival kasebut uga melu kompetisi musik lan suling Afrika.

2. Festival Yam Anyar

Festival ubi anyar minangka perayaan taunan sing ditindakake dening wong-wong ing sisih kidul, kulon lan suku Idoma ing Nigeria. Festival kasebut minangka salah sawijining sing paling populer ing negara kasebut kanthi persentase sing dhuwur banget saka populasi negara sing nindakake.

Festival ubi anyar dirayakake saben taun ing wulan Agustus minangka tandha pungkasan musim udan kanggo ngucapake matur nuwun marang para dewa liwat tampilan warna-warni sandhangan tradisional lan budaya, topeng, tarian sing aneh, lan ritus tradisional kanggo nyenengake para dewa kanggo sukses tani lan miwiti liyane sing seger. taun. Festival kasebut biasane dirayakake kanthi panganan ubi musim.

3. Festival nelayan Argungu

Festival liyane sing paling populer ing Nigeria yaiku festival fishing Argungu sing dirayakake dening wong-wong ing sisih lor-wétan Nigeria, utamane ing negara bagian Kebbi.

Festival kasebut ditindakake saben taun lan kabeh wong saka negara bagian Kebbi bisa melu. Festival kasebut ngidini kabeh nelayan saka kabeh wilayah negara bisa bersaing bebarengan kanggo ngerti sapa sing nyekel iwak paling gedhe nggunakake jala tradisional. Festival kasebut nyenengake kanthi akeh tampilan lan fungsi sing warni.

4. Festival Eyo

Amarga geografi festival iki, bisa diarani minangka festival paling populer ing Nigeria. Iki dirayakake ing Lagos dening pribumi sing asring dikenal minangka Isale Eko.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Iki ditindakake saben taun saben Mei. Festival kasebut kalebu tampilan topeng, musik, tarian, lan tampilan busana tradisional sing apik.

Festival iki uga nampilake budaya ayu Yoruba, pedunung ing sisih kulon Nigeria.

5. Festival Osun-Osogbo

Festival Osun-Osogbo minangka festival perayaan jangka panjang warga negara Osun ing sisih kulon Nigeria kanggo ngelingi dewi kali.

Dirayakake saben Agustus saben taun, festival kasebut minangka perayaan rong minggu sing kalebu nggawe kurban kanggo nyenengake para dewa lan ritus tradisional liyane. Festival kasebut dirayakake kanthi apik kanthi tampilan kostum, musik, lan tari.

6. Karnaval Calabar

Asring diarani minangka festival karnaval sing paling dihormati ing Nigeria lan Afrika sacara sakabehe, Karnaval Calabar dirayakake dening Calabars ing sisih kidul Nigeria. Iki minangka salah sawijining festival sing dihias kanthi apik ing Nigeria kanthi akeh kostum lan sandhangan budaya. Festival kasebut uga melu nari musik tradisional Afrika.

iklan

7. Karniriv

iklan

Carniriv minangka festival sing dirayakake kanthi apik dening wong Port Harcourt, sisih kidul Nigeria. Festival kasebut kalebu pamer busana tradisional, pesta banyu, lan musik budaya.

8. Festival Ofala

Festival Ofala minangka salah sawijining festival Afrika paling tuwa ing Nigeria sing ditindakake dening wong Igbo ing sisih wétan Nigeria. Iki minangka festival sing ditindakake kanggo ngeling-eling tanggal telulas sasi ing kalender Igbo lan uga menehi tandha wiwitan taun Igbo liyane (Igu Aro) lan kanggo ngrayakake lan ngurmati para penguasa tradisional amarga kawicaksanane ngatur tanah.

9. festival Ojude Oba

Festival Ojude Oba dienal ing taun 1882 kanggo ngelingi Oba Adesumbo Tunwase saka Ijebu. Festival iki biasane dirayakake saben taun ing taun katelu Idul Kabir ing Istana Oba. Jeneng iki diciptakake saka rong tembung Yoruba sing tegesé "Festival ing istana Raja."

10. Karnaval Lagos

Karnaval Lagos sing dirayakake ing pulo Lagos minangka salah sawijining festival sing paling diantisipasi ing Nigeria. Festival kasebut nampilake warisan ireng sing ayu ing Nigeria, Liberia, Brazil, Kuba & Sierra Leone. Biasane ditindakake dening para budhak bali saka macem-macem negara bebarengan.

11. Festival Ibegwu

Festival Ibegwu minangka festival tradisional sing ditindakake dening wong Igala ing Negara Bagian Kogi, sisih lor-tengah Nigeria. Festival kasebut dianakake saben taun antarane Maret nganti April. Iki minangka salah sawijining festival sing paling diantisipasi ing Nigeria kanthi akeh pameran tradisional Afrika.

Iki mung ditindakake kanggo nyenengake wong sing wis mati (leluhur) amarga kabecikan lan perawatan marang dheweke. Iki ditindakake dening akeh kewan lan masquerades diarak ing meh kabeh wilayah sajrone perayaan kasebut. Ana uga bagean kanggo tari tradisional Igala sing diarani (Ogba) lan musik.

12. Festival Sango

Antarane festival sing paling dirayakake ing Nigeria yaiku festival Sango sing populer. Iki dirayakake ing sisih kulon Nigeria dening suku Yoruba kanggo ngurmati dewa Yoruba sing diarani Sango.

Iki dianakake saben taun dening para penganut tradisional saka ekstrak Yoruba. Festival kasebut kalebu nyembelih kewan, muter lagu Yoruba, lan tarian budaya. Festival kasebut uga dihiasi nganggo macem-macem kostum lan desain alami.

13. Festival Mmanwu

iklan

Festival Mmanwu dianakaké ing negara bagian Enugu, ing sisih kidul-wétan Nigeria. Iku uga salah siji sing paling populer ing antarane warga. Festival kasebut kalebu tampilan macem-macem jinis topeng sing makili kabeh desa ing papan kasebut. Dipercaya yen topeng kasebut digunakake dening wong sing dikuwasani roh dening para leluhur tanah.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

14. Festival Kesenian Nasional (Nafest)

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Festival seni Nasional minangka festival Nigerian dhewe sing diadegake kanggo ningkatake persatuan, perdamaian, lan kesadaran nasional kanthi nuduhake seni Nigeria saka kabeh wilayah negara.

Bagéyan saka perayaan festival kalebu lukisan, drama, musik, tari, puisi, sculpting, lan tampilan ayu seni Nigerian liyane.

15. Festival Film Internasional Eko (Ekiff)

Festival film internasional Eko minangka festival sing ditindakake ing Lagos kanggo nambah lan nyengkuyung para aktor lan aktris Nigeria. Festival kasebut mbantu nampilake pembuat film saka Eropa lan bawana liyane kanggo mbantu promosi industri film Nigerian liwat rekaman layar lan diskusi.

16. Katresnan

Felabration minangka salah sawijining festival populer ing Nigeria sing dirayakake kanggo ngurmati penyanyi afro-beat veteran Nigeria, Fela Kuti. Festival kasebut biasane dirayakake ing Kuil Afrika Anyar.

17. Festival Egungun

iklan

Festival Egungun minangka salah sawijining festival sing paling dirayakake ing Nigeria dening Egbas lan Egbados saka wong Yoruba ing Nigeria kulon, tepate Oyo.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Festival iki dirayakake saben taun ing wulan November nalika musim kemarau kanthi kapercayan manawa para leluhur ora kena nandhang udan. 

18. minggu media sosial Lagos

Minggu media sosial Lagos minangka festival taunan sing biasane ditindakake dening para penggemar teknologi. Iki minangka festival sing dianakake kanggo nggawe kesadaran ing media sosial lan bidang pemasaran digital.

19. Festival Jazz Internasional Lagos

Festival populer liyane ing Nigeria yaiku festival jazz sing dianakake saben taun ing Lagos kanggo nuduhake gerakan musik Jazz sing apik banget minangka wujud seni.

Iki nampilake macem-macem tumindak Jazz lokal lan internasional, uga lokakarya Jazz, ceramah, konser, lan pameran.

20. Festival Teater Lagos

iklan

Festival teater Lagos minangka festival sing dikenal sacara internasional sing diselenggarakake ing kutha Lagos sing menehi ruang kanggo seniman internasional lan lokal kanggo tampil. Iku acara kamulyane minggu. Fitur kalebu musik, komedi, tari, pagelaran teater, film, kabaret, lan puisi.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

21. Karnaval Abuja

Dibiayai dening perusahaan Carnival Roadshow, karnaval Abuja minangka salah sawijining festival paling gedhe ing Nigeria. Biasane dileksanakake ing Nopember saben taun kanthi akeh fitur kayata musik, tari, pameran budaya, lan pertunjukan sulap. Iki minangka festival sing paling diantisipasi sing dirayakake ing jantung ibukutha Nigeria, Abuja.

Tembung pungkasan

Ing kene sampeyan duwe, 21 festival paling populer ing Nigeria sing kudu sampeyan lakoni. Apa kita kangen sapa? Ayo kita ngerti ing bagean komentar.


Nyebar katresnan

1 panginten ing "21 Festival Paling Popular Dirayakake ing Nigeria"

Ninggalake Komentar