Biaya sing gegandhengan karo bisnis: Cara Nggawe Kauntungan Tanpa Kuwatir

Nyebar katresnan

Sejatine, biaya lan biaya minangka rong istilah sing ana ing ilmu akuntansi lan asring diarani biaya lan biaya. Nanging, ora kabeh pengusaha ngerti rong istilah kasebut. Kajaba iku, istilah biaya lan biaya minangka komponen sing ana ing laporan keuangan, mula iki penting banget kanggo sampeyan nalika nggawe laporan keuangan.

Nalika mbukak bisnis, sampeyan uga kudu bisa ngerti persamaan akuntansi dhasar, sing biaya lan biaya saling gegandhengan.

Minangka akuntan, mangerteni istilah-istilah sing saling gegandhengan iki penting banget, amarga salah sijine tugas akuntan yaiku nggawe laporan keuangan sing ana hubungane karo transaksi pengeluaran lan penghasilan sing ana unsur biaya lan biaya.

Minangka pengusaha lan uga akuntan, pangerten iki mesthi penting banget kanggo kemajuan bisnis sampeyan supaya ora salah panggonan utawa malah bisa dadi kerugian.

sawise saben biaya bisnis dicathet, perusahaan kudu nggawe laporan sing nduweni fungsi kanggo nemtokake biaya operasional apa wae. Ing artikel iki, kita bakal njupuk luwih akeh babagan biaya bisnis lan uga laporan biaya umume.

AtlanticRide

Babagan Biaya Bisnis

Beban minangka pangurangan keuntungan ekonomi sajrone siji periode akuntansi kanthi bentuk biaya utawa pangurangan aset utawa kondisi tanggung jawab sing nyuda nilai ekuitas sing ora ana hubungane karo distribusi menyang investor.

Dadi ing kesimpulan, biaya minangka pengorbanan usaha sing kudu ditindakake lan uga dibutuhake minangka asil sing mengko bakal digandhengake karo penghasilan. Pengeluaran lan pengorbanan kasebut uga bisa diarani minangka sumber mata uang sing nggambarake jumlah penghasilan ing periode akuntansi.

Pengelompokan biaya iki digunakake minangka penghasilan ing asil akuisisi perusahaan, kayata ing akun laba rugi sing kasusun saka biaya gaji karyawan, listrik, biaya sewa lan penyusutan. Beban uga duweni potensi kanggo nyuda bathi perusahaan sing bakal duwe pengaruh kanggo nemtokake bathi lan kerugian perusahaan.

Kajaba iku, ing ngeculake keuntungan ekonomi perusahaan, biaya uga bisa arupa pengeluaran kas. Beban ing akuntansi banjur digunakake kanggo nemtokake bathi. Cara ngetung biaya yaiku penghasilan dikurangi biaya. Biaya utawa biaya ing akuntansi kaperang dadi loro, yaiku biaya tetep lan biaya variabel.

Ngitung biaya lan biaya minangka salah sawijining fokus utama ing bisnis perusahaan. Nalika kegiatan bisnis sing wis suwe ditindakake nanging ora ngetung biaya lan biaya kanthi cara profesional, mula bisnis sing wis ditindakake bisa nyebabake kegagalan utawa malah bangkrut.

Nempatake Beban Ing Laporan Beban

Sawise kabeh dokumen babagan biaya dikumpulake, nalika iku staf bakal nindakake langkah sabanjure, nggawe laporan biaya. Laporan kasebut mesthi dibutuhake dening perusahaan apa wae. Nelusuri biaya bisnis tegese sampeyan bakal luwih ngerti babagan jumlah dhuwit sing sampeyan gunakake sadurunge. Lan amarga kita ngomong babagan perusahaan ing kene, dhuwit mesthi dadi aspek penting lan kudu dianggep kanthi becik.

Laporan kasebut ora mung migunani kanggo pihak njero, kayata bos lan manajer, nanging uga pihak njaba, kaya investor, sing pengin ngerti babagan biaya perusahaan. Biasane, dheweke bakal weruh laporan kasebut kanthi bentuk laporan penghasilan, sing biasane ditampilake kanthi rutin.

Napa Laporan Biaya Penting kanggo Bisnis

Kaya sing diterangake ing ndhuwur, laporan rinci babagan biaya bisa entuk manfaat kanggo perusahaan kanggo ngatur biaya. Biaya nelusuri mesthine kudu ditindakake ing saben perusahaan. Ngerti apa sing sampeyan gunakake minangka langkah sing wicaksana kanggo luwih ngatur dhuwit kanthi luwih apik. Sawetara biaya sing ora ana hubungane karo produksi bisa dipotong kanggo ngirit luwih akeh kanggo investasi.

Laporan kasebut uga migunani kanggo para buruh kasebut. Nalika padha ngginakaken sawetara dhuwit kanggo tujuan produksi, padha bisa reimburse jumlah dening mriksa laporan beyo.

Biasane, bisnis bakal nggawe proses kanthi otomatis kanthi nyambungake laporan menyang aplikasi otomatis sing bisa digunakake. Dheweke uga nindakake perkara sing padha karo unsur bisnis liyane, kayata pembayaran online, umpamane. Perusahaan bakal nggunakake program kanggo nampa pembayaran online, kang ndadekake iku luwih gampang kanggo pelanggan kanggo mbayar soko. Mulane dheweke uga bisa entuk Fees stabil kanggo ngumpulake pembayaran online, kang becik. Otomasi bisnis pancen apik banget lan mbiyantu, mula ora kaget yen akeh perusahaan sing miwiti ngetrapake.

Carane Njupuk Kauntungan saka Laporan Biaya

Ana sawetara cara kanggo njupuk kauntungan saka laporan biaya, kayata:

  • Lacak biaya departemen lan perusahaan lan arus kas sakabèhé
  • Ngitung bathi kanthi nyuda biaya saka penghasilan reged
  • Ngganti karyawan kanggo biaya bisnis sing mumpuni
  • Lacak biaya sing ana gandhengane karo baris produk utawa proyek utawa klien tartamtu

Nggawe Laporan Biaya

Nalika nggawe laporan biaya, bab pisanan sing kudu ditindakake yaiku mriksa lan ngenali saben biaya kanthi rinci. Sampeyan bisa dibagi dadi sawetara kategori utama, utawa bisa uga saben proyek klien.

Proses nggawe laporan ora angel banget, kayata:

  1. Langkah pisanan mung ngenali biaya apa sing wis ditindakake bisnis sadurunge
  2. Dhaptar saben biaya sing kudu dilebokake
  3. Ngerti jumlah biaya sing bener kanthi ndeleng kuitansi lan dokumen liyane sing ana gandhengane.
  4. Nambah sawetara cathetan yen perlu
  5. Nambah sawetara rincian liyane kaya tanggal, nomer, lsp.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar