Dr Deji Adeleke (Bapak Davido) Net worth

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Wiwitane, Adeleke wis dadi jeneng kluwarga ing Nigeria, sanajan sampeyan ora ngerti Deji Adeleke, sampeyan mesthi wis weruh utawa krungu putrane Davido (alias Omo baba olowo), sing dadi artis populer lan internasional. Utawa luwih apik, sampeyan mesthi wis krungu babagan Universitas, Universitas Adeleke, Iwo ing Osun State.

Dadi, artikel iki bakal nampilake regane Dr. Deji Adeleke (Bapak Davido), biografi, latar mburi kulawarga, latar mburi pendhidhikan, perusahaan bisnis, omah, mobil, lan liya-liyane.

Pambuka

iklan

Adedeji Tajudeen Adeleke minangka miliarder Nigerian patriotik, pengusaha, pendiri, uga presiden Universitas Adeleke sing apik banget. Dheweke uga dadi Chief Executive Officer saka Pacific Holdings Limited. Dheweke nikah karo almarhum Dr. Vero Adeleke sing mberkahi dheweke karo anak loro ing David Adeleke (Davido) lan Sharon Adeleke.

Garwane almarhum, Veronica Imade (sing banjur dijenengi Davido anak kapisan sawise) minangka Dosen Universitas lan Ph.D. sadurunge dheweke nyerahake hantu ing taun 2003 nalika umure 39 taun.

Dr Deji Adeleke (Bapak Davido) lan Davido

Biografi Dr Deji Adeleke (Bapak Davido).

Adedeji Tajudeen Adeleke (Ph.D.) lair saka kulawarga Pak Ayoola Raji Adeleke lan Ibu Esther Nnenna tanggal 6 Maret 1957 ing Negara Bagian Enugu. Deji Adeleke digedhekake dening Eyange ibune ing Negara Bagian Enugu nanging ora bisa tetep luwih suwe karo dheweke kanggo entuk pendhidhikan Barat.

web:  11 Top Holiday Paket Company in Nigeria

Nalika Adedeji Tajudeen Adeleke umur, dheweke pindhah menyang Lagos kanggo ngupayakake Pendidikan Sekolah Dasar. Ing taun 1965, dheweke ditampa ing Sekolah Dasar Ansaru-Deen lan lulus ing taun 1970.

Sawise rampung Pendidikan Sekolah Dasar, Adedeji Adeleke ngganti lingkungane kanggo kaping pindhone, lan ing wektu iki, kanggo nggayuh Pendidikan Sekolah Menengah. Nalika tekan Osun State, dheweke mlebu Sekolah Tata Bahasa SMP Advent Hari Ketujuh.

Latar Belakang Pendidikan Bapa Davido

Ing 1975, Deji njupuk Sertifikat Sekolah Senior Afrika Barat (WASSC) lan dheweke langsung ngilangi kabeh asile. Ing kana, dheweke sedhela makarya ing Kementerian Pendidikan Federal sadurunge golek lan entuk mlebu ing salah sawijining universitas terkemuka ing Kentucky, Amerika Serikat ing taun 1976.

Ing taun 1979, Dr. Deji Tajudeen Adeleke pikantuk sertifikat Gelar Sarjana ing bidang Keuangan lan salajengipun, piyambakipun ndhaptar program MBA ing taun ingkang sami ingkang dipunrampungaken ing taun 1981. Nalika nggolèki kawruh, Bapa Davido ndhisiki pikantuk gelar Ph.D. . sertifikat gelar ing Bisnis Internasional ing Universitas Pacific Columbia, California.

Latar Belakang Pendidikan Bapa Davido

Sawise nguatake awake kanthi gelar pendhidhikan sing paling dhuwur, Adedeji bali menyang Nigeria kanggo Skema Layanan Pemuda Nasional sing wajib setaun. Salajengipun, piyambakipun nglajengaken damel usaha bisnis ingkang dipunsebat Pacific Holdings ing taun 1983.

Dr Deji Adeleke Tajudeen Business Enterprise

Adedeji Adeleke perusahaan bisnis pisanan lair ing Desember 1983 lan ndhaptar minangka Pacific Holdings. Banjur, dheweke nggawe Pacific Drilling Company Ltd., khusus ing pengeboran bolongan, perawatan banyu, survey geografis, lan akeh kegiatan liyane sing padha.

Dr Deji Adeleke Tajudeen Business Enterprise

Sawise sawetara taun, perusahaan iki ditingkatake lan digabung dadi Perusahaan Tanggung Jawab Terbatas ing Desember 1990. Ing upaya kanggo ngedegake kekaisaran bisnis, Dr. Deji Adeleke Pacific Holdings saiki dadi layanan Pengangkutan, Bisnis Pembangkit Energi lan Tenaga, produksi baja, pergudangan. , lan logistik. Kajaba iku, dheweke uga dadi real estate lan perbankan.

web:  25 Gagasan aplikasi sing durung digawe nanging bisa dikembangake.

Minangka dermawan, Adedeji Adeleke miwiti skema NGO ing 1996 ing payung Springtime Development Foundation (SDF). Dheweke ndeleng iku minangka cara kanggo menehi bali kanggo masyarakat kabeh ing jeneng bettering lan fostering urip kelas ngisor liwat Education. Sawise kabeh, dheweke dadi penggemar Pendidikan.

Ing Maret 2011, bapake Davido diwenehi lisensi nasional kanggo ngedegake Universitas swasta sing banjur diterusake menyang Universitas Adeleke ing kutha asale, Iwo, Osun State.

Omah Adedeji Adeleke

Minangka tokoh sing misuwur lan diakoni Miliarder ing masyarakat, Adedeji Adeleke duwe sawetara properti sing ndharat kanggo jenenge ing omah (Nigeria) lan ing luar negeri. Wong-wong ing tanah Iwo lan Negara Osun bisa menehi kesaksian babagan iki.

Omah Adedeji Adeleke

Deji Adeleke duwe omah lan properti sing kasebar ing Nigeria. Dheweke duwe omah ing Ikoyi, Banana Island, Lekki, Victoria Island, Lagos, lan ing sawetara panggonan liyane ing Lagos State lan komunitas tetanggan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Milyuner iki entuk omah gedhong gedhe kanggo awake dhewe ing Atlanta, Amerika Serikat kanggo nandhani ulang tahun kaping 60. Kabeh iki, ora kanggo sebutno sing gedhe-gedhe ing Negara Osun dadi bagean lan bingkisan bisnis real estate.

Adedeji Adeleke Private Jet

Kadhangkala ing taun 2018, ana gambar langka Davido sing dadi viral ing media sosial ing ngendi dheweke pose ing jet lan diarak dadi pemilik anyar jet pribadi Bombardier. Iki pancen nyebabake kontroversi ing industri hiburan sajrone pirang-pirang minggu.

Adedeji Adeleke Private Jet

Nanging, banjur dikenal ing jagad manawa sing duwe Bombardier Global Express Private Jet ora liya kajaba Adedeji Adeleke, bapake. Global Express 6000 dilaporake regane $ 62 yuta lan nalika diowahi dadi mata uang Nigeria, yaiku N23, 822, 260,000.

web:  carane ngomong Hello ing Hausa lan Greetings liyane ing Hausa

Mobil Rama Davido (Adedeji Adeleke).

Siji bab sing bisa dijupuk saka miliarder Nigeria yaiku akuisisi mobil, omah, lan kemewahan liyane. Adedeji Adeleke nduwe akeh mobil sing jenenge. Nalika dheweke tuku akeh mobil kasebut dhewe, sawetara mobil kasebut dituku dening anak-anake.

Mobil Rama Davido (Adedeji Adeleke).

Dr Adedeji duwe Bentley Mulsanne 2017 lan Rolls Royce Phantom sing ana ing Garasi lan minangka rong mobil paling larang sing diduweni. Ora kanggo ngomong lan sebutno sawetara liyane kemewahan uga selaras kendaraan kang wis.

iklan

Dr. Deji Adeleke (Bapak Davido) Kekayaan bersih (2021)

iklan

Tanpa mangu-mangu, Adedeji Tajudeen Adeleke minangka wong sing paling sugih lan paling berpengaruh ing saindenging Negara Osun. Dheweke uga wis kadhaptar minangka salah sawijining pengusaha paling sugih lan paling sukses ing Nigeria.

Kanthi akeh perusahaan bisnis sing jenenge ing omah lan ing luar negeri, Dr. Adedeji Tajudeen Adeleke net kira-kira $ 700 yuta utawa kira-kira miturut Forbes.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar