Dhaptar perusahaan manufaktur pribumi ing Nigeria

Nyebar katresnan

Apa sampeyan butuh dhaptar lengkap perusahaan manufaktur pribumi ing Nigeria? Yen ya, mula sampeyan ana ing papan sing bener ing wektu sing tepat.

Nigeria minangka negara heterogen banget ngerti babagan akeh perkara sing nggawe urip - luwih gampang - luwih gampang kanggo pedunung.


Sakbenere apa wae sing dibutuhake kanggo kegiatan saben dina, wiwit saka panganan lan omben-omben nganti gadget elektronik diprodhuksi ing Nigeria.


Nanging, ora kabeh perusahaan manufaktur kasebut kalebu ing konsorsium Nigeria. Ana uga industri multinasional ing negara kasebut.


Ing 2020, perusahaan domestik sing kadhaptar ing Nigeria miturut Koleksi indikator pembangunan Bank Dunia wus 177.


Dhaptar kasebut disusun saka sumber nyata lan resmi sing diakoni. Angka iki ora kalebu perusahaan manufaktur lokal utawa ora kadhaptar.

Apa perusahaan manufaktur?


Istilah 'manufaktur' mung bisa ateges tumindak ngolah bahan mentah dadi produk sing migunani.


Istilah kasebut uga bisa ditegesi tumindak utawa proses ngowahi bahan mentah utawa bahan setengah rampung dadi barang rampung kanggo tujuan dodolan lan konsumsi.


Saka definisi ing ndhuwur, manufaktur bisa, mula, ditetepake minangka papan ing ngendi mesin lan peralatan abot digunakake kanggo ngolah bahan mentah dadi produk rampung.

Dhaptar perusahaan manufaktur pribumi ing Nigeria


Jinis Perusahaan Manufaktur Pribumi ing Nigeria


Sawise ujar manawa ana luwih saka 177 perusahaan manufaktur pribumi ing Nigeria, luwih becik kanggo nyebutake manawa perusahaan kasebut ngethok macem-macem industri.


Tegese, ana macem-macem jinis perusahaan manufaktur domestik utawa pribumi ing Nigeria kanthi spesialisasi sing luar biasa.


Perusahaan-perusahaan manufaktur iki bakal kadhaptar dipotong ing industri ing ngisor iki:

  • Industri produksi pangan
  • Industri fabrikasi logam
  • Industri produksi tekstil
  • Industri farmasi
  • Industri produksi mebel
  • Industri semen lan bahan bangunan
  • Produksi kimia
  • Industri produksi plastik
  • Industri produksi kulit, lan liya-liyane.

Dhaptar perusahaan manufaktur pribumi ing Nigeria


Nalika kabukten ana akeh perusahaan manufaktur ing Nigeria, uga jelas manawa umume diduweni dening wong manca.


Ing bid kanggo misahake gandum saka batang, artikel iki wis teka kanggo nyorot perusahaan pribumi diduweni ing Nigeria mung.


Perusahaan-perusahaan kasebut minangka pribumi kabeh, sawetara sing diakoni sacara internasional.


Lan liya-liyane nggawe produk bermutu tinggi kayata pembangkit listrik, pupuk, obat-obatan, produk distribusi energi, kandang, lsp.


Tanpa wektu tundha, ing ngisor iki minangka dhaptar lengkap Perusahaan manufaktur pribumi ing Nigeria:

  1. Klompok Dangote
  2. Unilever Nigeria Plc
  3. INNOSON VEHICLE MANUFACTURING CO. LTD
  4. Perusahaan Comvicong Nigeria
  5. Saben dina - Need Industries Limited
  6. Eversharpmaster Idumota
  7. Chemiron International Limited
  8. Gmicord Industrial Group
  9. International Merchants Ltd
  10. Jacobs Wines Lt
  11. Jotna Nigeria Limit
  12. Afrab-Chem Limited
  13. Afrik Pharmaceuticals Plc
  14. Zeenab Foods Ltd Lagos
  15. Alumaco Plc
  16. Pabrik Sokoto Annuri International Ltd
  17. Clay Industry Nigeria Limited
  18. Denna Rossi Ltd
  19. Kalek Fiber Company Nigeria Ltd
  20. NADMACO Ltd
  21. Neat Zenith Nig Ltd
  22. Agary Pharmaceutical Limited Sajarah rega saham
  23. Reddi2wear
  24. Perusahaan TMC DECOR
  25. BAGCO
  26. United Africa Company of Nigeria
  27. Semen Lafarge
  28. Abumec Pharmaceuticals Ltd
  29. AC Obat Limited
  30. Produk Adler Limited
  31. Tranos
  32. INLAKS POWER SOLUTIONS LIMITED
  33. DANGOTE CEMENT PLC
  34. GOLDEN GUINEA BREWERIES PLC
  35. MCNICHOLS CONSOLIDATED PLC
  36. Remonic Manufacturing Company Limited
  37. Mikano Intl Limited
  38. 7up Perusahaan Botol
  39. NIGERIAN EAGLE FLOUR Mills LIMITED
  40. Penggilingan glepung NIGERIA PLC
  41. ELSEWEDY ELECTRIC NIGERIA LIMITED
  42. VALLOUREC NIGERIA LIMITED
  43. FRIESLANDCAMPINA WAMCO NIGERIA LIMITED
  44. BUA CEMENT PLC
  45. Alben Healthcare Industries Limited
  46. Wangaraufoods
  47. Kamwire Metal Industry Limited Sajarah rega saham
  48. Plastik Jaran Ireng
  49. Perusahaan Nimbles Engineering Ltd
  50. Strides Vital Nig. Ltd
  51. Archy Pharmaceutical Nigeria Limited
  52. ARDOVA PLC
  53. NEIMETH INTERNATIONAL PHARMACEUTICALS PLC
  54. BUA FOODS PLC
  55. MAMUDA INDUSTRIES NIGERIA LIMITED
  56. INTERNATIONAL BREWERIES PLC
  57. CHRISOKESON INTERNATIONAL LIMITED
  58. Bond Chemical Industries Limited Sajarah rega saham
  59. Multi-Bond Ventures Limited
  60. STALLION NIGERIA LIMITED
  61. Brian Munro Limited
  62. Penggilingan tepung madu PLC
  63. Bulger Pharmaceuticals
  64. OLAM NIGERIA LIMITED
  65. ETERNA PLC
  66. Charles Mekus Pharmaceuticals Nigeria Limited
  67. TECHNO lenga LIMITED
  68. Chazmax Pharmaceutical Industries Limited Sajarah rega saham
  69. NCAM Nigeria winates
  70. THE NIGERIAN SECURITY PRINTING lan MINTING PLC
  71. Cejex Designs Limited
  72. GOLDEN SUGAR COMPANY LIMITED
  73. VIVA METAL lan PLASTIK INDUSTRI LIMITED
  74. JMG LIMITED
  75. MANDILAS ENTERPRISES LIMITED
  76. Cinnamon Drugs Limited
  77. Copac Nigeria Limited
  78. Perusahaan Tuyil Pharmaceutical
  79. KABELMETAL NIGERIA PLC
  80. Perusahaan Farmasi paling apik
  81. BCN Plc (Sadurungé The Boots Company
  82. Bentos Pharmaceutical Products Limited Sajarah rega saham
  83. Biopharma Nigeria Limited
  84. Morison Industries Plc
  85. Peach Manufacturing Company Limited
  86. Sarsoli Industrial Company Limited
  87. Bioraj Pharmaceutical Limited Sajarah rega saham
  88. Cardinal Drugs Limited
  89. GRAND sereal LIMITED
  90. UNIMEDIX INVESTASI LIMITED
  91. RELIANCE PRODUK KIMIA LIMITED
  92. Ceenek Pharmaceutical Limited
  93. NIGERIAN BOTTLING COMPANY LIMITED
  94. DANGOTE SUGAR REFINERY PLC
  95. LAFARGE AFRICA PLC
  96. FRIESLANDCAMPINA WAMCO NIGERIA PLC
  97. CHI Pharmaceuticals Limited Sajarah rega saham
  98. Chidoomerit Pharmaceutical Ltd.
  99. MILLS glepung makutha winates
  100. DANGOTE AGRO karung LIMITED
  101. Chris Ejik Pharmaceutical Ltd.
  102. Semen Gajah Kab
  103. Avro Pharma Limited Sajarah rega saham
  104. QUATENARY INTERNATIONAL COMPANY LIMITED
  105. Asad Pharmaceuticals Ltd
  106. Sokoto Cement plc
  107. Ashmina Limited
  108. Perusahaan Kosmetik Perawatan Kulit
  109. Beloxxi Industries Limited
  110. Erisco Foods Winates
  111. Pentagon Plastic Industries Limited Sajarah rega saham
  112. Sacvin Nigeria Winates
  113. Interquest Industries Nigeria Limited
  114. AdirePalace | Perusahaan Perancang Tekstil
  115. Plastik Nasional RIDA
  116. Perusahaan Horivac Limited
  117. Growatts Integrated Company Limited
  118. UAC Foods Limited
  119. Allsocks
  120. United Biscuits A&P Foods Haansbro Dopemo
  121. Industri Karton Ltd
  122. Sevan Construction Nigeria Ltd
  123. Viju Industries Nigeria Limited
  124. Perusahaan Poloni Ltd
  125. Bedmate Perusahaan Furnitur Ikeja Shopping Mall
  126. Primepak Industries Nigeria Ltd
  127. Cormart Ltd
  128. Marshal Paint and Chemical Industries Limited Sajarah rega saham
  129. KHS Machines Nigeria Limited
  130. SKG-Pharma Ltd
  131. Givanas Cosmetics Nigeria Ltd
  132. Deli Foods Nigeria Limited
  133. Cat Elang
  134. Fidson Kesehatan Plc
  135. Iron Products Industries Ltd.
  136. Hitech Design Furniture Ltd
  137. Graffiti Furniture Systems Limited.
  138. Sonnex Packaging and Plastic Industries Limited
  139. Intercontinental Distillers Limited
  140. Ola-ore Furnitur Nigeria winates

kesimpulan


Elinga yen meh ora bisa ngilangi dhaptar Perusahaan manufaktur pribumi ing Nigeria amarga perusahaan anyar berkembang meh saben wulan ing Nigeria.


Nanging, sing kasebut ing ndhuwur minangka perusahaan manufaktur ing Nigeria sing diduweni dening pribumi.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar