Dhaptar Negara ing Inggris Dijelasake

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan ngrancang pindhah menyang luar negeri lan butuh dhaptar Negara ing Inggris kanggo pemukiman lan keterlibatan sing luwih apik ing Inggris? Yen ya, mangga waca.

Saenipun, Inggris Raya kalebu Inggris, Wales, Irlandia Lor, lan Skotlandia. Iki minangka papat negara sing béda ing Inggris.

iklan

Dheweke minangka negara dhewe nanging minangka bagean saka Inggris. Patang negara kasebut duwe etika, konvensi, lan hukum sing umum.

Ora kaya sing ditrapake ing Amerika Serikat, Amerika Serikat ing Inggris nuduhake papat negara Inggris, Skotlandia, Wales, lan Irlandia Lor.

Lan papat negara sing dianggep minangka Negara ing Inggris minangka analogi sing luwih cedhak karo 50 negara sing kasedhiya ing Amerika Serikat.

Sampeyan ngerti pesen, ta? apik. Sawetara kesalahan nyatakake minangka padha utawa tegese padha karo kabupaten nanging utamané beda.

Saiki, ayo goleki kabupaten apa supaya luwih ngerti artikel iki.

Apa iku kabupaten?

A county (kadhangkala disebut county borough) mung minangka bagean sing digawe kanggo nggawe administrasi lan pemerintahan luwih gampang ing negara kasebut.

Contone, Wales dipérang dadi 22 wilayah utama siji-tingkat ing tanggal 1 April 1996. Divisi kasebut dikenal minangka county - utawa borough county. 

Dewan lokal ngatur saben kabupaten ing Inggris, lan dewan kasebut dipilih kanthi umum. Iki tegese dheweke tanggung jawab nyedhiyakake fasilitas sosial lan layanan liyane kanggo masarakat.

web:  Panggonan paling apik kanggo manggon ing Dallas, Tx

Dhaptar Negara ing Inggris Dijelasake

Saiki, sampeyan kudu entuk wawasan lan pangerten sing luwih tepat babagan Negara lan Kabupaten ing Inggris.

Ing cathetan iki, wajar yen sampeyan menehi dhaptar Negara ing Inggris karo kabupatene.

dhaftar negara ing uk

Negara-negara kasebut yaiku:

  • Inggris,
  • Skotlandia,
  • Wales, lan
  • Irlandia Lor.

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, papat negara ing Inggris, Wales, Irlandia Lor, lan Skotlandia luwih cocog karo 50 negara ing AS.

Sanajan ora padha, nanging luwih cedhak lan adoh saka kaya kabupaten. 

Apa jeneng kabupaten ing Inggris, Skotlandia, Irlandia Lor, lan Wales?

Sawise nyathet papat negara sing dadi Inggris, luwih becik kita dhaptar kabupaten utawa kabupaten ing sangisore papat negara kasebut.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Pramila, sampeyan bisa uga nggatekake manawa kabupaten ing Inggris Raya minangka bagean teritorial Inggris kanggo tujuan politik, administratif, lan demarkasi geografis. 

Inggris iku fon lan asale, uga dipérang dadi kabupaten lan dipérang dadi wilayah.

Saiki, ayo padha njupuk siji-sijine.

Kabupaten ing Britania Raya

Inggris (45 kabupaten)

  • Bedfordshire - Bedford
  • Berkshire - Reading
  • Buckinghamshire - Aylesbury
  • Cambridgeshire - Cambridge
  • Cheshire - Chester
  • Cornwall - Truro
  • Cumberland - Carlisle
  • Derbyshire - yaiku Derby, saiki Matlock
  • Devon - Exeter
  • Dorset - Dorchester
  • Durham - Durham
  • Essex - Chelmsford
  • Gloucestershire - Gloucester
  • Hampshire - Southampton, saiki Winchester
  • Herefordshire - Hereford
  • Hertfordshire - Hertford
  • Huntingdonshire - Huntingdon
  • Kent - Maidstone
  • Lancashire - Lancaster, saiki Preston
  • Leicestershire - Leicester, saiki Glenfield
  • Lincolnshire - Lincoln
  • Middlesex - Brentford, Clerkenwell, utawa Westminster kanggo macem-macem fungsi
  • Norfolk - Norwich
  • Northumberland - Alnwick, banjur Newcastle upon Tyne, saiki Morpeth
  • Northamptonshire - Northampton
  • Nottinghamshire - Nottingham
  • Oxfordshire - Oxford
  • Rutland - Oakham
  • Shropshire - Shrewsbury
  • Somerset - Somerton, saiki Taunton
  • Staffordshire - Stafford
  • Suffolk - Ipswich
  • Surrey - Guildford
  • Sussex - Chichester
  • Warwickshire - Warwick
  • Westmorland - Appleby
  • Wiltshire - Trowbridge
  • Worcestershire - Worcester
  • Yorkshire - tradisional York
web:  Panggonan sing paling apik kanggo manggon ing Swedia (Pendapat Ilmiah)

Yorkshire isih tetep dadi kabupaten tradisional paling gedhe ing Inggris kanthi populasi udakara 5 yuta jiwa lan 6,000 mil persegi (15,000 km persegi) ing daratan.

iklan

Pira kabupaten ing Wales?

iklan

Ana 22 kabupaten ing Wales. Sewelas minangka kabupaten, kalebu kutha Cardiff lan Swansea, lan sewelas liyane minangka kabupaten kabupaten, kalebu kutha Newport.

Wales (22 kabupaten)

  • Anglesey
  • Blaenau Gwent
  • Bridgend
  • Cardiff
  • Caerphilly
  • Carmarthenshire
  • Ceredigion
  • Conwy
  • Denbighshire
  • Flintshire
  • Gwynedd (Merthyr Tydfil)
  • Monmouthshire
  • Neath Port Talbot
  • Newport
  • Pembrokeshire
  • Wêdakakêna
  • Rhondda Cynon Taff
  • Swansea
  • Lembah Glamorgan
  • Torfaen
  • Wrexham
  • Lothian

Pira kabupaten ing Irlandia Lor?

Peta ing wiwitan artikel iki nuduhake 6 saka 32 kabupaten tradisional Irlandia sing mbentuk Irlandia Lor. Wilayahe ora mesthi cocog karo situs kabupaten sing saiki digunakake kanggo tujuan pamrentah lokal.

Daftar kabupaten ing Irlandia

  • Connachtrth

Ing kabupaten Connacht, ana papat wilayah liyane: Galway, Leitrim, Mayo, Roscommon, lan Sligo.

  • Munster

Munster County ing Irlandia Lor uga duwe enem wilayah: Clare, Cork, Kerry, Limerick, Tipperary, lan Waterford kabeh diatur sacara politik dening kabupaten Munster.

  • Leinster

Kajaba iku, kabupaten Leinster duwe Carlow, Dublin, Kildare, Kilkenny, Laois, Longford, Louth, Meath, Offaly, Westmeath, Wexford, lan Wicklow minangka wilayah ing panuntun administratif, politik, lan ekonomi.

Kabupaten Leinster nduweni jumlah provinsi paling dhuwur ing tanah Lor sing nglayani 12 ing saben wektu.

  • Ulster

iklan

Ing kabupaten Ulster ing Irlandia Lor, sangang (9) wilayah ana ing sangisore, kalebu Antrim, Armagh, Cavan, Donegal, Down, Fermanagh, Londonderry, Monaghan, lan Tyrone.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

web:  bukti karesidenan | Apa sing dianggep minangka bukti residensi?

Pira kabupaten ing Skotlandia?

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Skotlandia dikelompokake dadi 33 kabupaten kanggo tujuan politik, administratif, lan rekaman. Sadurunge 1889, ana 34 kabupaten ing Skotlandia, nanging wiwit saiki, kabupaten tambahan wis digawe.

Kajaba iku, Skotlandia duwe atusan borough, yaiku wilayah utawa kutha kanthi status administratif lan legal sing kapisah. 

Kabupaten, burgh, lan kutha Skotlandia kalebu: 

  • Aberdeenshire (utawa County Aberdeen)
  • Angus (utawa Forfarshire utawa County of Forfar)
  • Argyll (utawa Argyllshire)
  • Ayrshire (utawa County Ayr)
  • Banffshire (utawa County Banff)
  • Berwickshire (utawa County Berwick)
  • Buteshire (utawa County of Bute)
  • Caithness
  • Clackmannanshire (utawa County Clackmannan)
  • Dumfriesshire
  • Dunbartonshire
  • Lothian Wétan
  • Fife
  • Inverness-shire
  • Kincardineshire
  • Kinross-shire
  • Kirkcudbrightshire
  • Lanarkshire
  • Wong tengah
  • Moray
  • Nairnshire
  • Orkney
  • Peebleshire
  • Perthshire
  • Renfrewshire
  • Ross lan Cromarty
  • Roxburghshire
  • Selkirkshire
  • Shetland
  • Stirlingshire
  • Sutherland
  • West Lothian
  • Wigtownshire

kesimpulan

iklan

Inggris ora kaya negara liya ing donya, lan sampeyan ora ngarep-arep akeh banget negara ing wilayah kasebut.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sawise nyedhiyakake dhaptar lengkap negara ing Inggris bebarengan karo kabupaten masing-masing, muga-muga sampeyan ngerti saiki.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar