Kepiye cara WhatsApp entuk dhuwit? Jawaban sing ora rumit

Foto penulis
Ditulis dening Esosa

 

Nyebar katresnan

WhatsApp diwiwiti ing 2009 lan wiwit saiki, dheweke wis mekar. Yen sampeyan wis penasaran, kaya aku, sampeyan kudu takon pitakonan iki: kepiye WhatsApp entuk dhuwit? Akeh wong pengin ngerti carane miwiti cilik lan dadi salah siji saka app olahpesen utama ing donya.

Ya, aku nindakake riset lengkap lan nemokake perkara sing menarik babagan aplikasi olahpesen populer iki.

iklan

Kanggo sing maca iki lan takon, apa WhatsApp? Mangkene jawaban cepet:

WhatsApp minangka aplikasi olahpesen kanggo ijol-ijolan pesen karo kanca lan kulawarga. Sampeyan bakal entuk olahpesen cepet, prasaja, aman lan nelpon kanthi gratis. Download WhatsApp dina iki kanggo nuduhake pesen, foto, video, lan pesen swara karo kontak sampeyan.

Sadurunge aku mangsuli pitakon: kepiye WhatsApp entuk dhuwit? Ayo sinau sejarah ringkes babagan aplikasi olahpesen iki.

Kepiye WhatsApp Miwiti?

Jan Kaoum lan Brian Acton ora mung miwiti WhatsApp ing 2009 metu saka blues. Dheweke kerja bareng Yahoo suwene 9 taun, wiwit taun 1998 nganti 2007. Nalika loro-lorone kerja karo Yahoo, dheweke nyoba golek kerja ing Facebook nanging tetep ditolak.

Dadi ing taun 2009, wong loro kasebut duwe ide sing apik banget sawise entuk iPhone lan dheweke ngerti yen industri aplikasi kasebut ora bisa ditindakake. Lan padha bener amarga nalika iku toko Apple mung ana nem sasi. 

Wong loro mau bebarengan, nggawe WhatsApp, lan versi pisanan sing diluncurake dudu aplikasi olahpesen. Sampeyan mung bisa nganyari status sing bisa dideleng wong liya. Prekara kasebut pancen apik banget kanggo dheweke nalika Apple ngluncurake kabar Push ing taun sing padha diwiwiti WhatsApp. Aplikasi kasebut entuk daya tarik lan sampeyan bisa ping pangguna nalika sapa wae ing dhaptar kontak nganyari statuse. Pangguna cukup seneng karo fitur iki, mula mula digunakake kanggo ping saben liyane, sing ndadékaké transformasi app dadi layanan olahpesen seluler cepet.

web:  Kepiye carane Gopuff entuk dhuwit? Model Revenue Gopuff

Alat olahpesen, sing saiki dadi pusat layanan, kalebu ing WhatsApp versi 2.0, lan jumlah pangguna mundhak dadi 250,000. Ing awal 2011, WhatsApp wis munggah menyang 20 ndhuwur dhaptar Aplikasi App Store Apple App Store.

Nalika app saya tambah populer, para pendiri narik kawigaten para investor potensial. Para pangripta nentang banget amarga duwe tujuan nggawe layanan tanpa iklan lan kuwatir yen nampa modal usaha bakal meksa dheweke ngorbanake cita-citane.

Pendiri kasebut ora seneng karo iklan lan nentang penghasilan adhedhasar iklan, miturut kiriman 2012 ing blog WhatsApp kanthi judhul "Napa kita ora adol iklan."

Babagan wegah njupuk modal usaha, pendiri WhatsApp nampa $8 yuta saka Sequoia Capital ing April 2011, nanging mung sawise padha dijamin layanan bakal tetep bebas iklan.

Ing Februari 2013, WhatsApp wis nggedhekake meh 200 yuta pangguna aktif, lan Sequoia nandur modal maneh $50 yuta kanthi nilai $1.5 milyar. Nanging, yen ora ana iklan lan ora ana rencana kanggo nyakup ing mangsa ngarep, kepiye WhatsApp entuk dhuwit ing wiwitane?

Ing wiwitane, WhatsApp nggunakake model bisnis freemium, ing ngendi aplikasi kasebut gratis setaun kanggo mbujuk pangguna lan banjur mbayar rega anggota tahunan cilik $0.99 kanggo panggunaan terus-terusan.

Facebook tuku WhatsApp

WhatsApp nggayuh sukses sadurunge 2016 minangka perkara paling apik sing kedadeyan karo Jan lan Brian. Ing 2014, Facebook entuk WhatsApp. Nanging dheweke ngalami masalah sawise adol aplikasi olahpesen menyang Facebook. Facebook tikel maneh persetujuan supaya ora nggawe pariwara ing WhatsApp. 

web:  Kepiye carane Costco entuk dhuwit? Model bisnis genus

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Brian nyurung ide pangguna sing dikenani biaya sawise sawetara pesen dikirim, nanging Facebook nolak ide iki, mula Brian ninggalake lan ing 2018, Jan ngetutake. 

Kepiye cara WhatsApp entuk dhuwit?

WhatsApp entuk dhuwit liwat telung sumber: WhatsApp for Business, WhatsApp Pay lan Click to WhatsApp ads. 

WhatsApp kanggo Bisnis

WhatsApp for Business ngidini sampeyan ngirim lan nampa pesen WhatsApp ing komputer. Klumpukne umpan balik, nutup tawaran, krungu saka pelanggan ing kabeh piranti sing digunakake saben dina. Dadi kepiye WhatsApp entuk dhuwit saka WhatsApp kanggo bisnis? WhatsApp ngasilake revenue kanthi menehi tagihan marang bisnis sing wis kadhaptar kanggo nanggepi telat. Bisnis diidini nanggepi pesen pangguna kanthi gratis nganti 24 jam. Nalika bisnis lan pelanggan wis biasa nggunakake WhatsApp, perusahaan bisa ngisi pesen menyang level sing disetel.

Bayaran Whatsapp

Apa WhatsApp Pay lan kepiye carane entuk dhuwit kanthi monetisasi WhatsApp? Wis sawetara wektu wiwit WhatsApp ngenalake layanan pambayaran, WhatsApp-Pay, ing India lan Brazil. Alesan kenapa layanan kasebut dienalake kanthi cepet ing India bisa uga sukses Paytm, aplikasi obrolan populer liyane sing wis mlebu ing urip saben dinane. Nanging, ana prabédan antarane loro app. 

WhatsApp Pay minangka fitur pambayaran sing ditambahake app kanggo mbantu panggunaan pelanggan. Iku bakal mbantu ngedongkrak pembayaran pelanggan ing aplikasi kasebut, sing bisa ngasilake bathi luwih akeh kanggo WhatsApp.

iklan

Klik kanggo iklan WhatsApp

iklan

Sampeyan bisa nambah tombol Kirim Pesen menyang pariwara Facebook utawa Instagram kanthi iklan sing diklik menyang WhatsApp, sing bakal mbukak utas obrolan ing Aplikasi Bisnis WhatsApp.

web:  Cara miwiti perusahaan piranti lunak & entuk proyek pemerintah ing Nigeria. (Panduan langkah demi langkah)

Pira regane WhatsApp?

Ing sangang sasi sadurunge 30 September 2014, WhatsApp ngasilake $ 1.28 yuta sing sithik. Forbes prédhiksi manawa penghasilan WhatsApp saben pangguna bakal dadi $4 ing taun 2020, ngasilake bathi $5 milyar kanggo Facebook. Nanging, prediksi kasebut ora bener amarga dheweke ngarepake WhatsApp bakal duwe 1.3 milyar pangguna saben wulan ing taun 2020-angka sing digayuh WhatsApp ing pertengahan 2017. Sanajan potensial penghasilan aplikasi iki isih adoh saka diwujudake, produk kasebut bisa diarepake kontribusi luwih kanggo revenue dhasar perusahaan induk sawijining.

Intine yaiku, kaya sing kita ngerti jawaban kanggo pitakonan kasebut, kepiye WhatsApp nggawe dhuwit? Ora ana sing ngerti persis dhuwit sing digawe ing taun 2022 kajaba Facebook. Padha bener ora nuduhake breakdown revenue. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar