Kepiye Reddit ngowahi pasar saham

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Yen sampeyan ora manggon ing sangisore watu, sampeyan bisa uga ngerteni drama ing antarane sekelompok cilik pangguna Reddit lan elit global (aka Hedge fund lan miliarder) babagan pasar saham.

Kepiye Reddit ngowahi pasar saham

Ing sawetara dina sing cendhak, klompok sing dikenal minangka Wallstreetbets ngalahake dana Hedge ing game dhewe, sakcepete sadurunge pertukaran Robinhood mandhegake pesenan tuku $ GME kanggo "bailout" investor paling gedhe.

Acara minggu kepungkur, lan sing bakal dibahas ing artikel iki, nuduhake kepiye sistem kasebut ora cocog kanggo investor cilik, lan kenapa penting kanggo tuku Bitcoin sak cepeté.

Uga Waca: 12 Cara pinter golek dhuwit nganggo telpon ing taun iki.

Apa sing kedadeyan ing minggu kepungkur

Wallstreetbets (WSB) minangka komunitas cilik ing Reddit, kalebu wong sing pengin golek dhuwit ing pasar saham, lan wong-wong sing mung sengit karo "jas" wiwit dibebasake nalika krisis 2008.

Kahanan edan sing saiki kedadeyan diwiwiti kanthi saham sing kurang populer sing dikenal minangka Gamestop. Alesan kanggo saham tartamtu iki dadi populer amarga kasunyatan sing disingkat luwih saka 140% saka ukuran total. Manipulasi pasar sing terang-terangan iki wis ditindakake nganti pirang-pirang taun lan ora digatekake dening panguwasa, nyebabake "wong cilik" kelangan dhuwit, lan wong-wong sing sugih tambah sugih.

Pangguna WSB mutusake kanggo golek cara bebarengan kanggo ngatasi masalah iki kanthi ngalahake dheweke ing game dhewe. Ing cendhak, apa sing ditindakake yaiku tuku saham Gamestop sing akeh banget kanggo nambah rega, nyebabake kabeh wong sing nyepetake bakal kelangan dhuwit sing akeh banget.

Gamestop tansaya luwih lan luwih cepet saka kang tau wungu ing sajarah, multiply meh 10x rega saham asli, utawa $500 dadi luwih spesifik.

Saiki iki dadi luwih rumit, amarga pamindhahan iki pancen mbukak korupsi pasar saham. Sakcepete sawise rega "Mbledosan", platform dagang Robinhood mutusake kanggo mungkasi tuku GME bebarengan karo saham liyane sing kasebut ing subreddit sing kondhang. Ing sawetara titik, dheweke malah wiwit adol saham pangguna tanpa ijin kanggo nyuda rega, supaya bisa nyuda karusakan sing ditindakake dana pager sing cendhak.

Iki video menarik sing njelasake kabeh kahanan kanthi cara sing gampang dingerteni:

Dadi apa sing kedadeyan saka kene?

Ana kabar apik lan kabar ala. Warta sing ala yaiku tembok tembok bakal nindakake kabeh kekuwatane kanggo nyoba lan golek cara kanggo mbatesi aksesibilitas "pasar gratis" sing mesthine duwe agenda sing beda karo buku dolanan. Kita wis weruh kedadeyan iki ing sawetara dina kepungkur kanthi keputusan sing ora sah saka pirang-pirang platform pasar saham.

Saiki kita wis weruh CEO NASDAQ ngusulake kerangka peraturan sing luwih ketat kanggo mbatesi kemungkinan manipulasi pasar saka wong akeh, kanthi pangarep-arep bisa nerusake "game" sing ora adil sing wis dimainake dening dana pager.

Nanging kucing wis metu saka tas saiki. Masyarakat ngerti manawa, kanthi bebarengan, bisa nggulingake taktik manipulasi pasar sing wis ketinggalan jaman. Lan amarga kita weruh kedadeyan kasebut sepisan, kita bisa yakin manawa tren iki bakal terus. Ing sawetoro wektu, kabeh platform sing milih ndhukung perusahaan lan dana pager bakal wiwit kelangan klien kanthi tarif sing akeh. Malah kanthi intervensi raksasa teknologi (google mbusak 100.000+ review negatif saka platform Robinhood), investor rata-rata saiki duwe pangerten sing luwih apik babagan game sing lagi diputer kanthi biaya, lan dheweke lara lan kesel.

Sampeyan bisa uga pengin maca: 6 situs paling apik kanggo muter GAME ONLINE GRATIS kanggo entuk dhuwit

Apa iki penting kanggo Bitcoin

Kanggo nanggepi kahanan, kita weruh raksasa teknologi kaya Elon Musk lan investor legendaris kaya Anthony Scaramucci ngganti bios Twitter menyang tembung wiwit - Bitcoin.

Miturut Elon Musk, pamindhahan iki wis suwe, amarga Bitcoin nawakake siji-sijine cara metu saka sistem rigged.

Sakcepete sawise pamindhahan kandel Elon, ing Bagan rega BTC tindak balistik. Kurang saka jam, mata uang kripto mundhak 20% lan wiwit stabil ing titik rega $34.000. Akeh sing percaya yen "gagal" pasar saham minangka teknik marketing paling apik kanggo ngenalake Bitcoin menyang publik. Kabeh sing bisa ditindakake saiki yaiku ngenteni lan ndeleng kepiye cara main.

Kasengsem ndownload video saka Reddit, sampeyan kudu mriksa alat iki reddloader.com. Reddloader minangka alat online gratis kanggo mbantu sampeyan motong lan ndownload video saka Reddit kanthi swara.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar