Kepiye carane nulis surat lamaran ing Nigeria kanggo kerja mengajar

Nyebar katresnan

Ditinjau liwat Soliu.

Nulis layang lamaran ing Nigeria ngetutake format terstruktur sing biasane nyakup informasi kontak pangirim, rincian panampa, salam resmi, introduksi sing ringkes nanging informatif, awak sing terstruktur kanthi apik sing nyoroti kualifikasi lan pengalaman, pernyataan penutup, lan tandha sopan. -mati.

Pasar tenaga kerja kanggo para guru saya tambah kompetitif, lan kanthi kompetisi tambah tambah akeh usaha. Mula, sampeyan kudu sinau babagan nulis surat lamaran ing Nigeria.

Iki nuduhake yen sampeyan kudu ngupayakake luwih akeh kanggo mbujuk majikan utawa rekrut yen sampeyan minangka individu sing paling mumpuni kanggo posisi kasebut.

Surat lamaran sampeyan minangka kesempatan paling apik kanggo ngyakinake perusahaan yen sampeyan paling mumpuni calon kanggo posisi, lan sampeyan kudu njupuk kauntungan saka kesempatan iki. 

Sampeyan bisa ngedol dhewe ing surat lamaran, sing penting banget nalika nggoleki posisi ngajar.

Yen sampeyan ora ngerti proses nulis surat lamaran utawa surat lamaran, bisa uga angel kanggo sampeyan sukses pasar dhewe ing surat kasebut. 

Ing paragraf ing ngisor iki, kita bakal nyedhiyani sampeyan karo langkah-langkah dening-guide sing bakal mbantu karo kabeh sing perlu kanggo ngerti carane nulis layang aplikasi kanggo proyek mulang ing Nigeria. 

Apa gunane layang lamaran?

Surat lamaran minangka dokumen profesional sing nggambarake bakat lan kabisan sing paling penting lan relevan. 

Pengalaman, bakat, lan kuwalitas sing sampeyan tonjolake ing surat lamaran sampeyan yaiku sing paling dituju dening majikan utawa perekrut potensial sajrone proses wawancara.

Sadurunge sampeyan duwe kesempatan kanggo ketemu karo recruiter, surat lamaran ngidini sampeyan mbujuk dheweke yen sampeyan minangka calon sing cocog kanggo posisi kasebut.

Saiki sampeyan ngerti apa surat lamaran, kita bisa ngrembug sawetara pitunjuk sing bisa mbantu sampeyan babagan cara nulis surat lamaran ing Nigeria kanggo kerja mengajar.

Apa sampeyan kudu ngerti sadurunge nulis aplikasi kanggo proyek pengajaran ing Nigeria

1. Klumpukne informasi liyane

Sadurunge miwiti nulis, sampeyan kudu ngumpulake informasi latar mburi sing dibutuhake babagan posisi lan institusi kasebut. Iki kalebu ing ngisor iki:

  • Deskripsi proyek uga kualifikasi sing dibutuhake.
  • Jeneng lan lokasi sekolah, uga informasi kontak.
  • Sembarang instruksi rinci utawa rekomendasi tartamtu sing diwenehake dening institusi kasebut.

2. Atur Format Surat Panjenengan

Priksa manawa sampeyan nggunakake format sing cocog kanggo setelan profesional. Surat sampeyan kudu diketik kanthi bener lan duwe struktur sing apik.

Lebokake jeneng, alamat, nomer telpon, lan alamat email ing wiwitan surat. Uga, kalebu informasi kontak liyane sing relevan.

Ing papan ing ngisor informasi kontak sampeyan, tulisake tanggal.

3. Alamat Wong sing Sampeyan Kirimi

Yen sampeyan ngerti jeneng panampa, sampeyan bisa nelpon kanthi pribadi kanthi nulis kaya "Bapak utawa Mbak.

Yen sampeyan ora duwe jeneng panampa, sampeyan bisa nggunakake salam umum kayata "SDM personel sing ditresnani" utawa "Kanggo Sapa sing Dikarepake."

4. Nggawe Pambuka sing Nyenengake lan Menawan

Kanggo miwiti, gawe paragraf pambuka sing ringkes lan gampang dingerteni.

Sebutake posisi pamulangan tartamtu sing sampeyan gunakake lan lokasi sampeyan nemokake postingan proyek (contone, ing situs web sekolah utawa ing papan kerja).

Tampilake yen sampeyan seneng duwe kesempatan iki, banjur ngenalake sampeyan kanthi ringkes.

5. Nyorot Kualifikasi lan Pengalaman

Nandheske pengalaman lan kualifikasi sing cocog karo posisi ing awak surat. Kalebu ing tanggapan sampeyan latar mburi akademik, kalebu gelar lan sertifikat.

Pengalaman ing kelas, kalebu jeneng sekolah, mata pelajaran, utawa tingkat kelas sing diwulang, lan suwene wektu ing saben posisi ngajar.

Sembarang bakat unik, kayata keahlian ing teknologi instruksional utawa pengalaman karo kegiatan ekstrakurikuler.

Pengajaran-tartamtu pendidikan terus utawa pembangunan profesional.

Priksa manawa pengalaman lan katrampilan sampeyan cocog karo syarat sing ditemtokake ing iklan proyek.

6. Tampilake Gol sing Digayuh

Menehi sawetara ilustrasi konkrit saka sukses sampeyan wis dadi guru. Sebutake apa wae perbaikan kinerja siswa, proyek sukses, utawa penghargaan sing wis sampeyan lakoni ing jaman kepungkur.

7. Mbela Alasan Sampeyan Nindakake

Mangga nyakup panjelasan kenapa sampeyan kepengin kerja ing sekolah tartamtu iki.

Sebutake prinsip, misi, utawa reputasi institusi kasebut, lan jelasake carane nyambungake karo filosofi pamulangan lan tujuan sing pengin digayuh.

8. Gawea pacelathon babagan carane ngatur kelas.

Mangga njlèntrèhaké sawetara cara lan pendekatan sing sampeyan gunakake kanggo ngatur kelas lan mesthekake yen kelas kasebut tetep dadi papan sing nyemangati lan produktif kanggo sinau.

9. Ayo Semangat Panjenengan Cemlorot liwat

Ing paragraf pungkasan, sampeyan kudu ngucapake maneh yen sampeyan kasengsem ing posisi ngajar lan seneng menehi kontribusi kanggo komunitas sekolah.

10. Kirimake Panjaluk Wawancara

Mangga, takon apa sampeyan bisa nganakake wawancara karo sampeyan supaya kita bisa sinau luwih lengkap babagan kualifikasi sampeyan lan apa sampeyan cocok kanggo jabatan kasebut.

Mangga bareng maneh informasi kontak sampeyan supaya kita bisa cepet sesambungan karo sampeyan.

11. Gunakake Formatting Bener

Priksa manawa surat sampeyan wis diatur kanthi apik, kanthi paragraf sing beda-beda lan jarak sing cocog ing antarane.

Priksa manawa sampeyan nggunakake font profesional, lan simpen huruf kasebut kanthi dawa sing cukup, biasane mung siji kaca.

12. Nindakake Editing lan Proofreading

Priksa manawa sampeyan mriksa layang kanthi ati-ati yen ana cacat ing ejaan utawa tanda baca. Kesalahan duweni potensi nggawe kesan pertama sing ora apik.

13. Kalebu Kabeh Dokumen sing Relevan

Yen dijaluk, wenehake salinan curriculum vitae, sertifikat, lan kertas liyane sing ana gandhengane karo surat lamaran.

14. Tindak Lanjut

Sawise ngirim aplikasi, sampeyan kudu mikir babagan ngirim email tindak lanjut utawa nelpon telpon kanggo takon babagan status aplikasi sampeyan sawise sampeyan nindakake.

15. Tahan kanggo Salinan

Priksa manawa sampeyan nggawe lan duwe salinan surat lamaran kanggo file sampeyan dhewe.

Apa sing kudu kalebu surat lamaran nalika nglamar posisi pamulangan ing Nigeria?

Nulis surat lamaran kerja ing wulangan ing Nigeria Luwih beda karo nulis surat lamaran kanggo karir ing profesi lan proyek liyane ing Nigeria. Iki amarga mulang mbutuhake katrampilan komunikasi sing apik kanggo menehi kesan marang para siswa lan menehi motivasi supaya sinau luwih akeh.

Sampeyan bisa luwih njlèntrèhaké dhewe kanggo juragan potensial karo pedoman iki kanggo nulis surat lamaran efektif kanggo posisi guru.

Kajaba iku, sampeyan bakal bisa luwih cocog kabisan lan pengalaman siji-of-a-jinis kanggo syarat posisi mulang sing ngarep-arep kanggo njaluk.

Yen sampeyan pengin nambah kesempatan kanggo njupuk posisi mulang kanthi nulis surat lamaran sing kuat, mula sampeyan kudu nggunakake format ing ngisor iki:

1. Selehake tanggal, alamat, lan informasi kontak dhisik.

Penting kanggo nyakup alamat lan informasi kontak liyane ing wiwitan surat lamaran kanggo posisi guru. Yen sampeyan menehi informasi kontak lan alamat fisik ing surat lamaran, bakal gampang kanggo pengusaha potensial ngubungi sampeyan.

Surat lamaran sampeyan kudu kalebu informasi ing ngisor iki babagan alamat lan informasi kontak liyane ing format iki: 

Adams Smith

081111111111

[email dilindhungi]

8. Jalan Gimbiya

Williams Estates, 

FCT.

6th November, 2023.

Sampeyan uga kudu nyebutake alamat sekolah ing ngisor iki alamat sampeyan dhewe. Kajaba iku, surat lamaran sing diwenehake kudu katon kaya iki:

Oluwabusola Oni, 

Kepala Sekolah, Kepala Sekolah, lan / utawa Administrator Sekolah,

Ngluwihi Luar Biasa Internasional.

Area 11, FCT.

2. Priksa manawa layang kasebut ditujokake marang wong sing cocog.

Nalika nggoleki posisi mulang ing Nigeria, sampeyan kudu ngirim surat lamaran lan nerusake menyang individu sing cocog. Tinimbang miwiti surat lamaran kanthi "Manajer Hiring sing Ditresnani" utawa "Kanggo Sapa Sing Dikarepake," sampeyan kudu langsung alamat individu sing cocog ing perusahaan kasebut.

Sampeyan kudu nindakake riset kanggo nemtokake sapa sing cocog kanggo alamat surat lamaran sampeyan. Sampeyan bisa entuk informasi luwih lengkap babagan wong sing cocog kanggo dihubungi ing sekolah kanthi ndeleng situs web. 

Sampeyan uga bisa ngubungi institusi kasebut kanggo ngerteni sapa sing tanggung jawab rekrutmen ing kana.

3. Ing paragraf pisanan, ringkesake sapa sampeyan lan rembugan ing ngendi sampeyan krungu babagan posisi mbukak.

Ing wiwitan surat lamaran, sampeyan kudu ngenalake dhewe. Sampeyan bisa miwiti kanthi nyebutake ing ngendi sampeyan nemokake iklan kanggo proyek kasebut, banjur sampeyan bisa nerusake kanggo njlentrehake alasan sampeyan kepengin nyambut gawe ing peran kasebut. 

Rembugan babagan sampeyan sing ndadekake sampeyan dadi calon sing paling mumpuni kanggo proyek kasebut.

Sampeyan uga bisa menehi fakta babagan sampeyan dhewe sing bakal menehi wawasan sing luwih apik babagan sapa sampeyan lan kepiye sampeyan cocog karo perusahaan kasebut.

4. Sajrone wawancara, rembugan latar mburi pendidikan lan kualifikasi liyane, kayata sertifikat, sing ndadekake sampeyan dadi calon sing cocog kanggo proyek kasebut.

Amarga guru minangka profesi, latar mburi pendhidhikan lan kredensial minangka faktor utama kanggo nemtokake manawa dheweke bakal direkrut kanggo posisi ngajar. Saben perusahaan nggoleki wong sing mumpuni kanggo ngajar lan nduweni kredensial piwulang sing sah.

Apike sampeyan ngrembug babagan pendhidhikan sampeyan ing surat lamaran sing dikirim menyang majikan amarga iki bakal menehi sawetara konteks babagan kualifikasi sampeyan. 

Sampeyan uga bisa nyebutake gelar utawa jeneng institusi pendidikan sing sampeyan lulus, utamane yen duwe reputasi lintang.

Sampeyan uga bisa ngomong babagan kapentingan sampeyan ing wulangan lan kepiye carane berkembang. Majikan potensial bakal ngerti sapa sampeyan lan kepiye sampeyan bakal cocog karo peran kasebut.

5. Nerangake latar mburi pendidikan lan prestasi sing wis digayuh ing karir nganti saiki.

Nalika golek kerja minangka guru ing Nigeria, pengalaman dadi penting banget. Yen sampeyan kalebu conto piwulang sadurunge ing surat lamaran, majikan bakal ngerteni tingkat kawruh sampeyan ing bidang pendhidhikan.

Sampeyan bisa ngomong babagan pengalaman sampeyan supaya majikan bisa ndeleng sepira jarak sampeyan ing karir kanthi ndeleng sepira sampeyan wis tekan. 

Sanajan sampeyan ora duwe pengalaman mulang, sampeyan isih bisa ngomong babagan pengalaman sing sampeyan duwe sing cocog kanggo mulang yen sampeyan duwe.

Ngrembug pengalaman ing perusahaan soko sampeyan bisa nindakake, contone, yen sampeyan wis sadurunge makarya ing a organisasi perusahaan departemen learning lan pangembangan.

Tansah fokus ing aspek pengalaman mulang sing nyorot prestasi sing paling bangga.  

6. Sampeyan bisa uga pengin nambah cara pedagogis lan prinsip ing respon.

Iku mupangati yen sampeyan wis njlèntrèhaké carane sampeyan luwih seneng menehi piwulang, lan prinsip-prinsip sing sampeyan junjung minangka guru bisa nerangake sapa sampeyan minangka pendidik. Sampeyan kudu nyakup spesifik babagan carane sampeyan ngembangake nilai sing ditanem ing siswa lan tindakake nalika menehi instruksi.

Sampeyan uga bisa ngomong babagan sawetara kuwalitas sing sampeyan duweni sing nggawe sampeyan dadi pendidik sing apik lan nggambarake sawetara katrampilan sampeyan. Sampeyan uga bisa nggawe majikan ngerti cara instruksi sing paling cocog kanggo kategori siswa sing arep diwulangake yen sampeyan pengin nambah kesempatan kanggo nyewa.

7. Sampeyan bisa mungkasi kanthi positif kanthi menehi penutupan positif.

Prayogi yen sampeyan mlebu layang kanthi cara sing apik lan optimis kanthi ngucapake matur nuwun marang sing maca amarga wis nganggep sampeyan dadi peran. 

Sampeyan bisa menehi informasi babagan carane sampeyan arep tindakake munggah, nuduhake apa sampeyan pengin nelpon manager hiring utawa ngirim email. Sampeyan uga bisa nyakup komentar liyane babagan posisi kasebut.

Penting yen paragraf panutup surat lamaran sampeyan kena pengaruh marang wong sing maca, manawa wong kasebut minangka perekrut utawa majikan.

Kesimpulan: Cara nulis surat lamaran ing Nigeria

Sampeyan bisa nggawe surat lamaran sing digawe kanthi apik lan menarik kanggo kerja guru ing Nigeria kanthi ngetutake langkah-langkah iki, sing bakal nambah kemungkinan sampeyan dianggep kanggo posisi kasebut yen sampeyan nglamar kerja ing Nigeria. Muga-muga sampeyan sukses karo lamaran kerja!


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar