Kepiye carane nulis kesimpulan sing apik ing kertas istilah

Nyebar katresnan

Nalika profesor- ora duwe wektu kanggo sak tenane neliti kabeh proyèk sing diajukake dening siswa, dheweke fokus ing introduksi lan kesimpulan. Yen tugas sing ditetepake ing pambuka ora dirampungake ing kesimpulan, guru bakal nyimpulake yen siswa durung nindakake tugas sing apik. Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, sampeyan kudu ngerti carane nulis kesimpulan kanthi bener ing kertas istilah.

Apa kesimpulan ing kertas istilah?

Sajrone kabeh wektu sinau ing universitas, siswa ngirim paling ora telu nganti limang makalah babagan subjek khusus. Saben wong, minangka aturan, kasusun saka telung bagean utama: pambuka, bagean utama, lan kesimpulan.

Nulis perangan katelu minangka salah sawijining tahapan panliten kang wigati. Ing kono, siswa kudu nyatakake inti analisis kanthi ringkes:

  • Nyedhiyakake materi teori ing wangun skripsi.
  • Dhaptar kegiatan sing ditindakake.
  • Sebutake asil karya sing ditindakake.
  • Evaluasi apa tujuan lan tujuan proyek wis digayuh.
  • Ngringkes kesimpulan.
  • Kanggo umume guru, iki minangka kesimpulan sing penting yaiku konfirmasi sing jelas babagan kualitas lan efektifitas karya siswa ing kertas istilah.
Kepiye carane nulis kesimpulan sing apik ing kertas istilah

Cara nulis kesimpulan menyang bab saka kertas istilah

Yen sampeyan kudu ngringkes kesimpulan kanggo paragraf, iku cukup siji paragraf. Kanggo ngringkes bab kasebut, sampeyan kudu nulis kesimpulan sing nyakup informasi ing kabeh paragraf sadurunge.

Nalika ngringkes saben bab, sampeyan kudu nyebutake asil kanggo ngrampungake masalah sing diwenehake ing paragraf utawa poin ing bagean iki. Apike kanggo nyedhiyakake siji paragraf kanggo saben paragraf. Kadhangkala disaranake kanggo nomer kesimpulan - iki bakal luwih gampang kanggo nemokake jawaban kanggo pitakonan individu.

Amarga saben paragraf wis duwe kesimpulan ringkes saka riset ing pungkasan, cukup gampang kanggo ngrumusake kesimpulan umum kanggo bab kasebut. Kadhangkala sampeyan bisa matesi dhewe kanggo paraphrasing teks rampung, ngurangi kesimpulan kanggo siji kaca yen perlu. Yen sampeyan duwe masalah karo eksekusi, sampeyan bisa mikir manawa panulis layanan bisa nulis karanganku dening essayassistant.net kanggo nilai apik?

Cara nulis kesimpulan kanggo kabeh kertas

Ana macem-macem pendekatan kanggo nyiapake kesimpulan. Sawetara siswa kanthi ati-ati maca maneh kertas sing wis rampung kanggo milih informasi sing paling penting lan data pendukung saka tabel. Koreksi kanthi ati-ati ngidini ora mung nulis bagean pungkasan saka kertas, nanging uga bisa ngilangi kesalahan ejaan, gaya, utawa logis.

Siswa liyane luwih seneng mbenerake ing kesimpulan relevansi masalah kasebut, mbantah pilihan tujuan kanggo proyek kasebut, lan dhaptar masalah sing ditanggulangi.

Whichever pendekatan dipilih, iku perlu kanggo mutusaké ngendi kanggo miwiti nyiapake kesimpulan. Minangka aturan, proses difasilitasi dening algoritma tumindak ing ngisor iki:

Ngelingake dhewe babagan tugas sing disetel ing introduksi proyek. Temtokake endi sing bisa dirampungake, lan sing ora.

Alokasi bagean teoretis lan praktis saka kertas istilah karo kabeh titik utama. Kesimpulan ringkes bakal dadi dhasar kanggo nulis ringkesan. Nyedhiyakake informasi sing diklumpukake ing wangun ringkesan, nanging fokus ing data sing dipikolehi sajrone pasinaon. Ora perlu mbaleni asil kanthi rinci.

Sebutake apa tujuane wis digayuh, utawa hipotesis dikonfirmasi. Dhaptar kesulitan sing ndhampingi sinau, masalah sing diidentifikasi, lan sukses sing diraih. Sanajan hipotesis ora dikonfirmasi, iki ora nyuda pentinge analisis.

Asil kudu diterangake kanthi ringkes. Perhatian khusus kudu dibayar kanggo mbenerake nilai praktis saka karya kasebut. Diskusi ringkes babagan potensial akademik lan janji proyek kasebut uga dianjurake.

Frasa cithakan lan klise

Biasane ing komunitas ilmiah nggunakake klise lan frasa standar sing ngenalake pamaca menyang bagean pungkasan proyek riset. Nalika sampeyan pindhah menyang kesimpulan, gunakake tembung pambuka kaya "mangkono," "mulane," lan "dadi". Kajaba iku, dhaptar frasa bakal migunani:

  • panaliten ingkang dipuntindakaken ndadosaken kesimpulan ing ngandhap menika…;
  • relevansi panliten kasebut dumadi saka…;
  • ringkesan….;
  • ing kesimpulan, kudu dicathet ...;
  • sajrone analisis nuduhake pola ing ngisor iki ...;
  • asile panliten nuduhake yen….;
  • kaya ing ngisor iki saka ndhuwur…;
  • ngringkes asil sing dipikolehi.

Panggunaan formulasi kasebut bakal menehi profesionalisme kanggo kursus kasebut. Nanging rekomendasi kasebut rada kondisional amarga pilihan frasa gumantung saka subyek proyek lan disiplin. Mangkono, sejarawan lan insinyur mangsa bakal nulis kesimpulan sing beda-beda kanggo karyane.

Kesalahan utama nalika nulis kesimpulan

Minangka praktik nuduhake, jinis kesalahan ing ngisor iki asring ditemokake ing bagean pungkasan saka makalah istilah:

  • Tembung ganti pribadi. Ngomong "Aku wis rampung," siswa, ora pengin nglakoni, bisa muter peran supervisor, sing ngawasi sinau. Lan iku seng di pengeni kanggo supaya pronouns "kita". Nanging, gunakake ukara impersonal: "Sajrone sinau, ditemokake".
  • Informasi superfluous. Kesimpulan kudu fokus mung ing ringkesan kabeh kertas.
  • Kurang data penting. Saka saben paragraf lan bab, sampeyan kudu nyimpulake, yen ora, sebutno kasebut katon ora cocog.
  • Lack sambungan logis karo introduksi. Wiwit bagean pisanan njlentrehake tujuan, tujuan lan ngrumusake hipotesis, kabeh iki kudu dilebokake ing kesimpulan.
  • Verbatim nggunakake formulasi saka bagean utama. Teks paling ora kudu diparaphrase.

Kanggo nulis kesimpulan sing apik, sampeyan kudu nyedhiyakake wektu sing cukup. Sampeyan bakal bisa ngrampungake tugas iki luwih cepet yen sampeyan nyedhiyakake wektu lan gaweyan kanthi cukup.

Kepiye carane nulis kesimpulan?

Kabeh blok cithakan kudu ditampilake kanthi urutan logis. Kanggo nambah kredibilitas materi sing disajikake, gunakake angka lan fakta. Kesimpulan kudu ditulis ing lembaran sing kapisah. Dhaptar sumber, uga lampiran, yen digunakake, tindakake bagean pungkasan.

Gunakake conto kanggo nggawe kesimpulan sing tepat.

Yen sampeyan isih duwe pitakonan babagan desain kertas istilah, takon supervisor sampeyan, dheweke bakal seneng nuduhake conto kesimpulan sing apik. Sampeyan ora bisa yakin manawa kanca-kanca siswa bakal menehi saran sing berkualitas.

kesimpulan

Nulis kesimpulan misale jek tugas angel mung ing kawitan marketing. Yen introduksi lan bagean utama wis siyap, nggawe kesimpulan logis ora angel banget. Kita malah bisa ngomong sing introduksi - minangka cithakan kanggo panyusunan saka bagéan pungkasan, kang kudu ditambah karo kesimpulan.

Nanging, aja ngremehake peran bagean iki. Kesimpulan sing bermutu bakal mbantu entuk skor sing luwih dhuwur kanggo pertahanan, dene pendekatan sing ora sopan bakal ngrusak kesan karya sing ditindakake.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar