Carane njaluk proyek ing UK saka Nigeria | Pakaryan sing gampang digayuh ing UK 2024

Nyebar katresnan

Ditinjau liwat Soliu.

Sawetara langkah sing bisa dipercaya babagan cara golek kerja ing Inggris saka Nigeria kalebu riset syarat visa lan kritéria kelayakan, duwe resume lan surat lamaran sing dilengkapi lan dianyari, golek sponsor, lan liya-liyane.

Apa sampeyan kepengin banget lelungan ing luar negeri lan pengin ngerti kepiye golek kerja ing Inggris saka Nigeria? Yen mangkono, sampeyan ana ing panggonan sing bener. 

Sampeyan bisa nemokake proyek sing cocog karo sampeyan kanthi perencanaan lan persiapan sing tepat. Akeh proyek kasedhiya, dadi penting kanggo mbatesi telusuran menyang sing paling sampeyan mumpuni. 

Dadi manawa kanggo nyiapake wawancara kanthi nindakake pitakonan umum lan riset perusahaan sing diwawancarai. Lan pungkasane, priksa manawa tindakake sawise wawancara lan ngenteni tawaran!

Ing artikel iki, kita bakal sinau babagan cara golek kerja ing Inggris saka Nigeria. Aku uga bakal dhaptar macem-macem proyek gampang kanggo njaluk ing UK. Ayo dadi miwiti.

Kepiye golek kerja ing Inggris saka Nigeria

Kepiye golek kerja ing Inggris saka Nigeria

Individu Nigeria sing kepengin kerja kanthi sah ing Inggris kudu ngamanake wewenang sing dibutuhake. Izin kerja (Tier 2 General Visa) minangka pilihan umum ing antarane sing golek kesempatan kerja jangka panjang ing Inggris. Visa iki ngidini tetep nganti limang (5) taun, kanthi kemungkinan perpanjangan nalika kadaluwarsa.

Tanpa ado maneh, ing ngisor iki langkah-langkah sing kudu ditindakake babagan cara golek kerja ing Inggris saka Nigeria kanthi gampang:

1. Kelayakan kanggo Ijin kerja Inggris

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan kanggo nindakake babagan carane njaluk proyek ing Inggris saka Nigeria kanthi gampang yaiku mriksa yen sampeyan layak kanggo ijin kerja ing United Kigdom.

Kanggo layak kanggo ijin kerja utawa visa Inggris, ing ngisor iki ana kritéria sing kudu sampeyan lakoni:

Penawaran Proyek: Sampeyan kudu duwe tawaran proyek sing bener saka majikan sing berbasis ing Inggris sadurunge nglamar ijin kerja. Tawaran proyek kudu kanggo peran tartamtu lan nyukupi syarat kanggo kategori visa sing cocog.

Sertifikat Sponsorship (COS): Majikan sampeyan ing UK kudu menehi sampeyan Certificate of Sponsorship (COS). Sertifikat iki negesake manawa dheweke nyeponsori pegaweyan sampeyan lan wis ngrampungake kewajiban hukum minangka majikan.

Visa Pekerja Terampil (biyen Tier 2 Umum): Proyek sing ditawakake kudu ana ing Dhaptar Pekerjaan Pekerja Terampil (sadurunge dikenal minangka Daftar Pekerjaan Kekurangan) utawa nyukupi syarat khusus lan gaji.

Sampeyan kudu ngetung poin sing cukup ing Sistem Berbasis Poin UK (PBS), sing netepake kualifikasi, keahlian basa Inggris, lan gaji sampeyan.

Persyaratan Gaji Minimal: Sampeyan kudu ditawakake gaji sing nyukupi syarat gaji minimal kanggo peran kerja khusus sampeyan. Ambang gaji bisa beda-beda gumantung saka jinis ijin kerja lan pengalaman sampeyan.

Inggris Language Proficiency: Gumantung saka kewarganegaraan lan kategori visa, sampeyan bisa uga kudu mbuktekake kemampuan basa Inggris kanthi njupuk tes basa Inggris sing disetujoni.

Dana Simpenan lan Maintenance: Sampeyan kudu duwe tabungan sing cukup kanggo nyukupi awake dhewe lan tanggungan ing Inggris, amarga sampeyan ora bakal entuk dana umum.

Priksa Rekam Kriminal: Sawetara kategori visa mbutuhake sampeyan nyedhiyakake sertifikat rekaman pidana saka negara asal utawa negara liya ing ngendi sampeyan manggon.

Passport Valid: Sampeyan kudu nduweni paspor sing sah kanthi validitas paling sethithik nem sasi wiwit tanggal tekan ing UK.

Kanggo entuk kerja ing Inggris saka Nigeria, wong kudu nyukupi kabeh syarat lan duwe CV lan surat lamaran sing apik. Kajaba iku, entuk kerja ing Inggris saka Nigeria kalebu sawetara langkah lan pertimbangan, utamane amarga bedane undang-undang tenaga kerja, syarat visa, lan pasar kerja. Sabanjure minangka pandhuan umum babagan cara nyedhaki proses iki.

Kepiye golek kerja ing Inggris saka Nigeria

2. Priksa Syarat Visa

Salah sawijining langkah pisanan kanggo entuk kerja ing Inggris saka Nigeria yaiku mriksa syarat visa. Sadurunge golek kerja, ngerti apa visa sing sampeyan butuhake. Sampeyan kudu nemtokake jinis visa sing paling apik kanggo kahanan sampeyan lan mesthekake yen sampeyan wis nyukupi kabeh syarat. 

Visa tier 2 biasane paling cocok kanggo kerja ing Inggris minangka wong manca. Sampeyan uga penting kanggo ngerti babagan owah-owahan ing proses visa, amarga iki bisa kedadeyan sok-sok. 

3. Golek Sponsor

Kanggo nglamar visa Tier 2, sampeyan butuh tawaran kerja saka majikan sing berbasis ing Inggris sing wis disetujoni pemerintah Inggris kanggo sponsor visa Tier 2. 

4. Siapke CV lan Cover Letter 

Ngatur CV lan surat lamaran kanggo standar UK. Nyorot katrampilan, pengalaman, lan kenapa sampeyan bakal dadi aset kanggo perusahaan sing berbasis ing Inggris.

Surat lamaran kudu dipersonalisasi kanggo saben lamaran kerja, njelasake kenapa sampeyan paling cocog kanggo peran kasebut lan kepiye latar mburi lan pengalaman sampeyan cocog karo deskripsi proyek.

5. Siapke kanggo Interview

Yen sampeyan nglamar saka Nigeria, wawancara awal bisa ditindakake liwat telpon utawa telpon video. Priksa manawa sampeyan wis siyap kanggo iki lan duwe sambungan internet sing bisa dipercaya.

6. Akreditasi lan Kualifikasi 

Yen profesi sampeyan mbutuhake kualifikasi tartamtu, priksa manawa dheweke diakoni ing Inggris. Sampeyan bisa uga kudu njupuk langkah tambahan supaya kualifikasi sampeyan diakreditasi.

Inggris Language Proficiency

Sampeyan bisa uga kudu mbuktekake kawruh basa Inggris nalika sampeyan nglamar visa, sing biasane tegese lulus tes basa Inggris sing disetujoni.

Cara Nggoleki Proyek ing Inggris saka Nigeria

Kepiye golek kerja ing Inggris saka Nigeria

1. online

Sampeyan bisa nggoleki proyek ing papan kerja online kayata Indeed, Monster, Reed, utawa situs khusus sektor. LinkedIn uga minangka alat sing terkenal. Nalika nglamar saka luar negeri, fokus ing proyek kanthi kekurangan bakat lokal, amarga posisi kasebut menehi kesempatan kerja sing luwih dhuwur kanggo pelamar internasional.

2. Networking

Sambungake karo profesional ing Inggris liwat platform kaya LinkedIn utawa komunitas Nigerian ing Inggris. Dheweke bisa menehi wawasan sing migunani lan duweni potensi menehi pitulung utawa pimpinan proyek.

3. Agensi kerja

Sawetara agensi khusus mbantu wong pindhah saka luar negeri. Dheweke bisa mbantu sampeyan nggoleki proyek, proses visa, lan relokasi.

Agensi kasebut khusus kanggo nyambungake calon kanthi kesempatan kerja sing cocog lan asring duwe akses menyang posisi sing ora diiklanake. Ing ngisor iki sawetara agensi rekrutmen sing bisa ditimbang:

  • Hays: Hays minangka agensi rekrutmen kanthi kehadiran sing kuat ing Inggris lan ing saindenging jagad.
  • Robert Half: Robert Half spesialis ing peran finance, accounting, lan teknologi.
  • Michael Page: Michael Page minangka agensi rekrutmen sing misuwur sing fokus ing peran profesional lan eksekutif.
  • Adecco: Adecco iku salah siji saka agensi Staff paling gedhe ing donya, lan padha duwe ngarsane pinunjul ing UK.
  • Morgan McKinley: Morgan McKinley duwe spesialisasi ing layanan profesional lan rekrutmen finansial lan bisa mbantu sampeyan nemokake peran ing sektor kasebut ing Inggris.

Kajaba iku, riset kanggo ngerteni kutha lan wilayah sing duwe kesempatan paling apik kanggo katrampilan sampeyan. Pasar kerja bisa beda-beda ing Inggris.

Proyek Gampang kanggo Njaluk ing UK

Njupuk proyek uga gumantung ing definisi "gampang". Yen sampeyan tegese proyek sing mbutuhake katrampilan utawa pendhidhikan sing kurang khusus, sampeyan bisa uga nimbang ing ngisor iki:

  • Industri Hospitality

Peran kayata staf tunggu, barista, lan asisten pawon asring dikarepake, utamane ing kutha-kutha gedhe.

  • Sektor Ritel

Toko lan department store kerep golek asisten dodolan, utamane nalika musim liburan.

  • Layanan Pelanggan

Pusat panggilan lan peran dhukungan asring mbutuhake tenaga kerja luwih akeh lan bisa dadi titik mlebu sing apik ing pasar kerja Inggris.

  • Kerja Care Giver

Ana panjaluk sing tetep kanggo buruh perawatan ing Inggris, ngladeni wong tuwa, cacat, lan liya-liyane sing butuh pitulung.

  • Pakaryan Farm

Karya pertanian musiman bisa luwih gampang diakses, kanthi sawetara peternakan sing nampung para pekerja. (bertani, methik buah – asring musiman)

  • Lowongan kantor tingkat pemula (administrasi, resepsionis)
  • Pakaryan konstruksi lan tenaga kerja, sanajan iki asring mbutuhake sertifikasi keamanan khusus ing Inggris

Ngerti manawa proyek "gampang" iki mbutuhake visa kerja sing cocog.

Apa Persyaratan Kerja ing Inggris minangka Wong Asing 

Kepiye golek kerja ing Inggris saka Nigeria

Ing ngisor iki minangka dokumen sing dibutuhake kanggo kerja ing Inggris:

  • Paspor internasional
  • Sertifikat rekaman pidana
  • Bukti akomodasi
  • Hasil tes proficiency bahasa Inggris
  • Jeneng pegawean
  • Gaji taunan
  • Kode lowongan kerja
  • Jeneng juragan
  • Nomer lisensi sponsor saka majikan
  • Nomer referensi Certificate of Sponsorship [CoS].
  • Bukti kemampuan finansial
  • Hasil tes tuberkolosis
  • Jadwal perjalanan
  • Bukti mbayar biaya visa UK
  • Formulir aplikasi visa UK

Liyane kasedhiya proyek Gampang kanggo njaluk ing UK saka Nigeria Adhedhasar kategori

Kepiye golek kerja ing Inggris saka Nigeria

Saiki sampeyan ngerti carane njaluk proyek ing Inggris saka Nigeria, kene tampilan ekstensif menyang sawetara kategori proyek sing relatif luwih gampang kanggo aman kanggo wong nglamar online saka Nigeria:

1. Sektor Kesehatan

  • Perawat lan Caregiving: Inggris terus-terusan nuntut perawat lan pengasuh, utamane ing Layanan Kesehatan Nasional (NHS) lan fasilitas kesehatan pribadi. Yen sampeyan duwe latar mburi keperawatan, iki bisa dadi dalan sing luwih gampang.
  • Peran Dhukungan kalebu asisten kesehatan, teknisi laboratorium, lan staf administratif ing setelan kesehatan.

2. Teknologi Informasi

  • Dhukungan IT lan Helpdesk: Posisi entry-level ing dhukungan IT, kayata teknisi helpdesk, asring kasedhiya lan ora mbutuhake pengalaman ekstensif.
  • Pangembangan Piranti Lunak: Peran pangembang junior bisa dadi titik entri sing apik, utamane ing basa pamrograman sing dikarepake.

3. Hospitality lan Pariwisata

  • Layanan Pangan lan Minuman: Peran kaya pelayan, barista, lan bartender asring kasedhiya, utamane ing wilayah kutha lan papan wisata.
  • Staf Hotel: Posisi omah, pitulungan meja ngarep, lan layanan concierge luwih gampang.

4. Education

  • Asisten Pengajar: Peran iki bisa dadi titik mlebu sing apik, utamane ing subyek sing kurang keahlian lokal.
  • Pengajaran Basa: Pengajaran basa Inggris utawa basa liyane bisa dadi pilihan yen sampeyan pinter ing pirang-pirang basa.

6. Konstruksi lan Tenaga Kerja Manual

  • Tenaga Kerja Umum kalebu peran kaya buruh konstruksi, staf gudang, lan buruh pangopènan.
  • Tradespeople: Yen sampeyan duwe skill dagang, kayata plumbing utawa karya listrik, skills iki asring dikarepake.

7. Transportasi lan Logistik

  • Layanan Pangiriman: Kanthi mundhake e-commerce, ana permintaan kanggo personel pangiriman.
  • Pakaryan Nyopir: Peran kaya sopir taksi utawa sopir bis, yen sampeyan duwe lisensi nyopir sing cocog.

8. Reresik lan Pekerjaan Rumah Tangga

  • Pembersih Komersial lan Omah: Akeh bisnis lan rumah tangga ngupaya layanan reresik sing dipercaya.
Kepiye golek kerja ing Inggris saka Nigeria

FAQs

Apa aku butuh tawaran kerja sadurunge nglamar visa?

Ya, kanggo umume visa kerja kaya visa Tier 2 (Umum), sampeyan butuh tawaran kerja saka majikan Inggris sing dilisensi kanggo sponsor visa sampeyan.

Suwene suwene entuk visa sawise nampa tawaran kerja?

Wektu pangolahan visa bisa beda-beda, nanging biasane sawetara minggu nganti sawetara wulan. 

Apa ana layanan sing bantuan karo golek proyek ing UK saka Nigeria?

Ya, ana agensi rekrutmen khusus ing rekrutmen internasional. 

Apa proyek sing paling dikarepake ing Inggris?

Pakaryan sing paling dikarepake bisa diganti, nanging biasane kalebu peran ing perawatan kesehatan (kaya perawat lan dokter), Profesional IT, insinyur, lan pendidik. Konsultasi Dhaptar Pekerjaan Kekurangan Inggris bakal menehi informasi paling anyar.

final Pikiran

Perjalanan saka Nigeria menyang karir ing Inggris bisa uga katon angel, nanging kanthi persiapan sing tepat, mesthi bisa ditindakake. Kuncine yaiku supaya ngerti babagan proses visa, proaktif ing panelusuran proyek, lan disiapake kanggo urip ing negara anyar.

Elinga yen proses kasebut bisa uga angel, sampeyan mbukak lawang kanggo pengalaman anyar, wutah profesional, lan kesempatan kanggo manggon ing salah sawijining lingkungan sing paling dinamis ing donya.

Nalika pandhuan iki menehi ringkesan lengkap babagan cara entuk kerja ing Uk saka Nigeria, kahanan individu bisa beda-beda. Tetep adaptif, terus sinau lan jaringan, lan nyedhaki perjalanan kanthi optimis lan tahan banting. Kita pengin sing paling apik luck!


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar