Kepiye cara golek kerja ing luar negeri sadurunge pindhah lan tanpa pengalaman?

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Pambuka

Kepiye golek kerja ing luar negeri, utamane yen sampeyan pindhah saka Nigeria kanthi pengalaman sithik, dadi pitakonan sing dakkenal 100% para nom-noman wis takon dhewe paling ora sepisan sajrone urip.

Nigeria iku sawijining negara karo bab 200 yuta wong sing duwe tingkat pengangguran staggering saka  23.1% ing taun 2019 lan ditambah karo pandemi koronavirus lan faktor liyane, sampeyan bisa ngerti kenapa akeh nom-noman sing pengin lelungan ing luar negeri lan entuk kerja.

iklan

Artikel iki bakal mangsuli telung pitakonan:

  1. Kepiye carane entuk kerja ing luar negeri, utamane saka Nigeria utawa negara Afrika liyane?
  2. Kepiye carane entuk kerja ing luar negeri sadurunge pindhah menyang kana?
  3. Pungkasan, kepiye sampeyan entuk kerja ing luar negeri tanpa pengalaman?

Yen sampeyan wis nemokake dhewe takon pitakonan iki, sampeyan saiki ing Panggonan tengen amarga kita kene kanggo njupuk sampeyan liwat kabeh proses lan mbukak rahasia.

Kepiye carane entuk kerja ing luar negeri, utamane saka Nigeria utawa negara Afrika liyane?

Ana rong langkah kanggo entuk kerja ing luar negeri, utamane saka Nigeria utawa negara Afrika liyane:

  1. Langkah siji yaiku duwe katrampilan sing dibutuhake
  2. Langkah loro kanggo miwiti aplikasi.

Langkah siji; katrampilan sing dibutuhake kanggo entuk kerja ing luar negeri.

Kaping pisanan, entuk kerja ing endi wae ing jagad iki minangka tugas sing angel, utamane kanggo wong manca, mula aja nganggep pribadi yen sampeyan ditolak ing nyoba pertama. Nanging, sawetara katrampilan sing dikarepake mbedakake sampeyan ing pasar global sing kompetitif. Katrampilan kasebut kalebu:

  1. Media sosial lan pemasaran digital ing antarane katrampilan pemasaran liyane
  2. Praktisi medis kalebu dokter lan perawat.
  3. Desainer grafis lan ilustrasi fotografi
  1. Pangembang piranti lunak frontend lan backend.
  2. Wong-wong kerajinan sing handy kaya tukang kayu lan tukang ledeng dadi wedi ing negara maju
  3. Repair lan rekayasa mobil antara liya.

Yen sampeyan ora duwe katrampilan, kepiye sampeyan pengin entuk kerja ing luar negeri. Sampeyan kudu bisa menehi apa-apa kanggo mbayar. Dadi, yen sampeyan durung duwe katrampilan, coba entuk. Yen bisa, entuk sertifikat uga. Iki bakal menehi sampeyan luwih kauntungan utawa pengaruh lan malah bisa rembugan prices malah luwih.

Langkah loro: Nglamar kanggo proyek

Ana rong cara kanggo nglamar kerja ing luar negeri saka Nigeria. Pisanan nglamar menyang perusahaan langsung utawa liwat Situs web saka Nigeria. Kapindho iku kanggo njaluk visa liwat agensi travel, utawa sampeyan nindakake dhewe, teka ing negara, lan miwiti panelusuran proyek ing kana.

Nalika iku luwih gampang kanggo lelungan pisanan menyang negara dimaksudaké utawa sinau ing luar negeri sadurunge miwiti mburu proyek, implikasi biaya bisa uga kuwatir banget. Akses menyang kawruh sing bener bakal nggawe kabeh prabédan (Gabung forum kita kanggo entuk informasi paling anyar from kawitan-tangan lelungan).

web:  Proyek ing Singapura Nigerian Bisa Gampang

Ngelingi biaya lan tantangan kanggo entuk visa kanggo warga Nigeria rata-rata, artikel iki bakal fokus babagan cara entuk kerja langsung saka Nigeria tanpa kudu lelungan dhisik. Mangkene sawetara tips sing bakal mangsuli pitakon babagan cara golek kerja ing luar negeri saka Nigeria:

Kepiye carane entuk kerja ing luar negeri sadurunge pindhah menyang kana?

Bab sing kudu dipikirake lan disiapake:

  1. Jaringan:

Wulan sadurunge sampeyan miwiti nglamar kesempatan ngimpi kasebut. Sampeyan kudu miwiti jaringan karo profesional utama ing lapangan potensial sampeyan.

Sampeyan bisa nyoba nggoleki ing LinkedIn lan blog sing nulis babagan lapangan, nyambungake karo sawetara jeneng ndhuwur ing industri pilihan, lan mbangun hubungan liwat wektu.

Aja lali uga ngandelake jaringan kanca lawas, alumni, lan liya-liyane menyang pameran kerja lan pameran imigrasi, yen bisa, kekancan karo warga negara sing dituju.

  1. Language:

Sampeyan ora bisa kerja yen ora bisa ngomong, mula sadurunge golek kesempatan ing luar negeri, sinau basa dhisik.

Penting ngerti basa negara sing dituju kanthi keahlian profesional lan kerja. Sinau basa lokal bakal menehi kontribusi sing penting kanggo CV sampeyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Buruh multibasa, mesthine tansah dikarepake ing saindenging jagad.

Bayangna pinter basa Cina lan Inggris. Penerjemah akeh dikarepake.

  1. Paspor internasional:

Siji kesalahan sing ditindakake wong yaiku nglamar kerja ing luar negeri tanpa nyiapake dokumen sing dibutuhake. Lan nalika calon karyawan saiki ngontak dheweke kanggo njaluk identifikasi khusus kaya paspor internasional, dheweke wiwit menehi alesan. lan butuh sawetara minggu kanggo entuk paspor internasional saka kantor paspor ing Nigeria. Iki bisa banget mengaruhi kemampuan sampeyan kanggo ngamanake proyek kasebut.

Iki minangka wong sing serius, lan kesan pisanan sing penting banget amarga bisa uga ora sabar ngenteni sampeyan entuk dokumen kasebut. Sampeyan kudu miwiti proses njupuk sampeyan paspor internasional yen sampeyan durung duwe.

  1. Transfer internasional:

Iki ditrapake kanggo wong sing kerja ing perusahaan karo ngarsane global. Sampeyan bisa tansah mriksa karo HR njaluk transfer menyang negara liya. Paling kamungkinan, perusahaan bakal ngurus biaya sing ditindakake ing proses relokasi saka visa menyang biaya transportasi lan akomodasi.

iklan

  1. Lokalisasi CV sampeyan:

iklan

Saben negara duwe cara nulis CV standar. Contone, yen sampeyan mikir pindhah menyang AS, sampeyan butuh resume, dudu CV. Sampeyan bisa uga nimbang nulis ing basa negara sing arep dipindhah. Aja lali aturan ejaan lan tata basa, lan dadi asli lan jujur ​​ing kualifikasi lan pengalaman sampeyan. CV sampeyan kudu dikirim kanthi lampiran surat lamaran sing nerangake kenapa sampeyan kudu direkrut lan kenapa sampeyan pengin pindhah menyang negara liya.

  1. Pendidikan lan pengalaman kerja:
web:  Syarat visa kanggo warga Nigeria: Cara nglamar visa

Kajaba sampeyan nglamar posisi internship, umume perusahaan ing luar negeri bakal merekrut saka lokalitas tinimbang nggawa ekspatriat sing ora duwe pengalaman. Waca carane sampeyan bisa ing perusahaan Multinasional ing Nigeria, malah yen ing basis internship, kanggo mbangun expertise global. Uga, coba entuk gelar pascasarjana utawa kualifikasi / katrampilan profesional supaya sampeyan luwih dhisik. Sawetara katrampilan sing paling dituntut wis kasebut sadurunge.

  1. Riset negara:

Nalika ditakoni kepiye golek kerja ing luar negeri saka Nigeria, wangsulane kudu dadi negara tartamtu ing luar negeri. Sampeyan kudu maca kabeh babagan kabijakan Imigrasi negara, undang-undang pajak, perawatan kesehatan, tingkat kejahatan, biaya urip, sistem politik, hak kerja, standar hak asasi manungsa, lsp. Pentinge njupuk informasi iki ora bisa diremehake amarga bakal ngirit. sampeyan akeh bebaya lan kahanan sing ora dikarepake. Sawetara negara sing paling populer lan kondusif kanggo wong Nigeria kalebu:

  1. Kutha sing kompetitif:

Ngindhari kutha sing kompetitif kaya wabah. Target negara kanthi kekurangan katrampilan lan kualifikasi sing sampeyan entuk. Kutha kaya New York, Paris, lan London minangka conto pasar kerja sing kompetitif. Ing idea kanggo njaluk proyek ing kutha-kutha iki muni nggodho, nanging kemungkinan sampeyan minimal ing kono. Napa berjuang golek kerja ing negara kasebut kanthi populasi kelas pekerja sing saya mundhak? Nalika negara liya mbutuhake katrampilan lan pengalaman sampeyan. Goleki negara sing mbutuhake tenaga kerja trampil lan duwe undang-undang imigrasi sing fleksibel. Kita wis nyorot sawetara negara kasebut sadurunge.

  1. Sempit:

Entuk lokasi lan goleki industri sing berkembang, lan perusahaan banjur langsung nglamar. Ana sawetara perusahaan sing luwih dhisik nganggep aplikasi ing basis data sadurunge mutusake kanggo merekrut publik. Yen bisa, ngindhari perusahaan sing luwih gedhe amarga sifate kompetitif lan fokus ing perusahaan sing luwih cilik ing ngendi sampeyan duwe kesempatan kerja lan pertumbuhan sing luwih apik.

Kepiye carane entuk kerja ing luar negeri tanpa pengalaman?

  1. Entuk Certified

Aku wis nyorot iki ing ndhuwur. Iki minangka langkah pisanan kanggo entuk kerja tanpa pengalaman. Iki amarga yen sampeyan ora duwe pengalaman, paling ora, duwe sertifikasi kanggo proyek kasebut.

Sanajan ora kudu, disaranake sampeyan entuk sertifikat sing negesake manawa sampeyan ngerti apa sing sampeyan lakoni. Sertifikasi sing tepat bisa dadi tombol kanggo landing Employment luar negeri kanthi pengalaman.
Sertifikat TEFL Basa Inggris diakoni sacara internasional lan nggawe golek kerja mengajar luwih gampang.

  1. Sade dhewe

Aja ngedol dhewe cekak. Nyorot kualifikasi lan penghargaan akademik sampeyan. Tampilake hustle sisih sampeyan. Hype dhewe. Nyatane, nggawe blog lan ngomong babagan industri sampeyan lan referensi ing CV sampeyan. Yen sampeyan ora bisa nggawe blog, kirim tamu ing situs web liyane lan referensi ing CV.

  1. Goleki pitulung profesional
web:  10 Creative lan Fun panggonan hangout ing Port Harcourt

iklan

Ayo jujur, sawetara wong nindakake iki kanggo urip. Nyatane, aku duwe kanca sing ngaku bisa njaluk sampeyan visa Australia karo proyek, kabeh cara saka Nigeria kanggo 2.5 yuta naira. Lan sing paling apik yaiku, sampeyan mung mbayar nalika visa sampeyan metu. Oalah, njaluk profesional kanggo mbangun CV lan malah golek proyek.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  1. Coba Volunteering

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Amarga sampeyan ora duwe pengalaman nyata, kenapa ora entuk pengalaman kanthi dadi sukarelawan ing sawetara papan. Luwih disenengi ing lapangan sing gegandhengan kanggo sawetara wektu. Iki bakal dadi cara sing dawa kanggo ngyakinake majikan yen sampeyan ora mung ngerti teori, nanging uga praktis.

  1. Nggawe dhewe Gampang Nyewa

Iku dadi tanpa ngomong, nggawe dhewe gampang kanggo nyewa. Sampeyan ora pengin kahanan lan majikan ngeculake sampeyan amarga sampeyan larang banget. Njupuk gaji sing luwih murah lan kerja ing kana. Sawise sampeyan tekan kono lan mbuktekake regane sampeyan, sampeyan bisa miwiti nimbang negosiasi ulang gaji utawa malah pindhah menyang perusahaan anyar.

Mangga profesional. Aku wis diwawancarai akeh wong sing ngganggu ing jaman kepungkur. Ojo dadi wong kuwi. Yen video call jam 7 bengi, online jam 7 bengi, lan aja nganggo jeroan.

  1. Gunakake Skills Sampeyan Wis

Sikat munggah ing skills. Ora ana alesan sampeyan kudu kedaluwarsa. Ngerti tren saiki, ngerti terminologi saiki lan liya-liyane

  1. Mupangate Jaringan Sosial Sampeyan

iklan

Bebarengan karo postingan tamu, kirim barang sing gegandhengan karo media sosial sampeyan. Ngomong lan ngobrol karo wong liya ing lapangan lan nggawe kanca. Wong-wong iki bisa uga bakal nuntun sampeyan menyang arah sing bener. Yen sampeyan durung duwe akun LinkedIn, entuk siji.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Mupangate media sosial nalika nggoleki proyek saka Nigeria
  1. Industri Tas lan Rujukan Akademik

A rujukan saka wong ing lapangan bisa nggawe kabeh prabédan. Entuk pitunjuk saka wong ing jaringan sosial, mantan kolega lan dosen saka sekolah kanggo nulis surat rekomendasi.

  1. Nggarap Multiple Role

Nalika spesialisasi apik, nanging miwiti, sampeyan kudu dadi Jack kabeh perdagangan lan master kabeh. Sejatine, sampeyan kudu nduweni kualifikasi kanggo macem-macem peran supaya entuk kesempatan kerja ing luar negeri tanpa pengalaman. Cukup, luwih akeh proyek sing bisa ditindakake, luwih gedhe kemungkinan sampeyan nemokake sapa sing bakal nyewa sampeyan.

Lima perusahaan tansah nyewa

5 Situs web kanggo Golek Proyek ing Luar Negeri

Sampeyan bisa nindakake panelusuran proyek online global saka situs web sing duwe reputasi. Sawetara situs sing sampeyan bisa miwiti panelusuran kalebu:

  • monster.com kanggo dhaptar proyek saka kabeh negara ing donya.
  • Workopolis kanggo proyek Canadian.
  • Interexchange kanggo panggonan kerja cendhak lan program ijol-ijolan kanggo profesional enom.
  • Proyek ing Dubai minangka plug kanggo kesempatan ing kutha Dubai sing sugih minyak.
  • Transisi ing luar negeri minangka sumber daya sing apik kanggo sapa wae sing pengin manggon lan kerja ing luar negeri.

Nyebar katresnan

Pikiran 11 babagan "Carane Njaluk Proyek ing Luar Negeri sadurunge pindhah lan tanpa pengalaman?"

  1. Gusti Allah mberkahi sampeyan.

    Mangga nyambungake kula karo kanca sampeyan sing bakal ngamanake visa lan proyek sadurunge mbayar.
    Thanks

    Reply
  2. Matur nuwun kanthi sanget Gusti mberkahi sampeyan, sampeyan bisa nyambungake aku karo kanca kanggo lamaran kerja.

    Matur nuwun ingkang sanget

    Reply
  3. Gusti Allah mberkahi sampeyan
    Mangga sampeyan bisa nyambungake aku menyang wong sing bakal ngolah lan entuk kerja kanggo aku
    Sadurunge mbayar

    Reply
  4. Informasi sing apik diwenehake kanthi gratis. Gusti mberkahi sampeyan.

    Mangga nyambungake kula karo kanca sampeyan sing bakal ngamanake visa lan proyek sadurunge mbayar.
    Thanks

    Reply
  5. Kula matur nuwun sanget. Apa sampeyan mikir sandhi internasional bisa biaya? Aku mung butuh perkiraan nanging manawa aku bisa nindakake sajrone 24 jam!

    Reply
  6. Informasi sing apik diwenehake kanthi gratis. Gusti mberkahi sampeyan.

    Mangga nyambungake kula karo kanca sampeyan sing bakal ngamanake visa lan kerja sadurunge mbayar

    Pancen butuh layanan dheweke ing wektu iki.

    Regards

    Reply
  7. Matur nuwun kanggo pesen sampeyan. Aku bakal seneng yen aku bisa nyambung karo kanca sampeyan sing bisa njaluk aku kerja ing luar negeri. Aku kasengsem ing.

    Sing kandha yen aku bisa mbayar sawise dheweke entuk visa lan kerja ing luar negeri.

    Reply

Ninggalake Komentar