Carane Njaluk Manggung Nulis Freelance Pisanan.

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Njupuk manggung nulis freelance pisanan sampeyan bisa uga katon tantangan utamane ing platform freelance online sing ana kompetisi dhuwur kayata Fiverr lan Upwork. Klien utawa panuku pertunjukan luwih seneng nggarap panulis berpengalaman sing duwe rating apik. Aku ngerti aku bakal.

Dadi mbayangno dadi pemula tanpa rating utawa portofolio, tingkat kepercayaan bakal sithik. Iki lan akeh kahanan liyane nyebabake para freelancer anyar ora gampang entuk manggung nulis pisanan. Iki ora mung kedadeyan kanggo panulis lepas nanging uga kedadeyan kanggo para freelancer ing ceruk liyane.

iklan

Artikel iki nyritakake kepiye panulis lepas bisa manggung pertama kanthi online lan offline. (yaiku platform freelance online lan sarana offline). Dadi, waca lan deleng carane sampeyan bisa entuk manggung nulis freelance pisanan.

1. Nduwe Profil Profesional:

Salah sawijining perkara pisanan sing dideleng klien utawa panuku sadurunge ngubungi sampeyan kanggo manggung nulis yaiku profil sampeyan. Supaya kanggo narik kawigaten klien kanggo manggung nulis pisanan lan manggung sakteruse, mesthekake sampeyan nyetel profil profesional. Ayo profil sampeyan nindakake tugas pisanan kanthi narik klien. Ayo profil sampeyan ngomong kanggo sampeyan.

Cara Njaluk Manggung Penulisan Freelance Pertama ing microgigsite.com lan kerja keras

2. Gunakake gambar sing apik minangka gambar profil / avatar:

gambar digunakake ing profil ngandika kathah lan uga bisa ngedongkrak profil. Nalika milih gambar sing arep digunakake, pilih gambar sing apik lan cetha, iku ora kudu gambar lengkap, mung mesthekake pasuryan sampeyan katon cetha.

web:  Cara Priksa Rincian BVN Sampeyan Online lan Offline (3 Cara Cepet)
Kepiye Cara Nggawe Manggung Tulisan Bebas Pertama ing fiverr lan microgigsite

3. Gunakake praktik Search Engine Optimization (SEO) ing deskripsi profil sampeyan:

Nalika klien teka ing platform freelance kanggo nggoleki freelancer kanggo manggung nulis, klien bakal nggoleki tembung sing ana gandhengane karo tugas sing bakal dirampungake. Contone, klien sing mbutuhake panulis kanggo nulungi nulis ebook dheweke ora bakal nggoleki asisten layanan pelanggan, nanging nggoleki nganggo tembung kunci kayata "layanan panulis profesional, panulis konten, panulis ebook", lsp.

NB Nggunakake tembung kunci optimasi mesin telusur (SEO) iki bakal nggawe profil sampeyan gampang katon ing panelusuran klien.

AtlanticRide

4. Mbangun ngarsane media sosial:

Duwe kehadiran media sosial sing apik bisa mbantu entuk manggung nulis freelance sing pertama. Sampeyan bisa entuk manggung nulis pisanan ing platform media sosial. Mbangun kehadiran online lan pasar dhewe menyang pamirsa. Platform profesional kayata LinkedIn etc uga cara sing apik kanggo nggawe dhewe.

Priksa manawa nyiyapake profil sampeyan kanggo nggambarake kualifikasi profesional sampeyan. Ayo bio sampeyan katon kaya iki:

"Panulis konten SEO profesional" utawa "Panulis Konten, Penulis Salin, lan Penulis Kreatif". Coba uga sok-sok nerbitake kiriman media sosial sing nyorot kompetensi sampeyan.

Uga maca: 14 Cara Wong Nigeria Bisa Nggawe Dhuwit Ing Facebook Saiki

5. Jaringan pribadi:

kanggo entuk manggung nulis freelance sing pertama utawa sukses dadi penulis lepas, sampeyan butuh wong sing bisa dipercaya supaya bisa rampung kanthi profesional. Salah sawijining cara sing paling apik yaiku nggunakake jaringan pribadi. Wong-wong ing jaringan pribadhi wis nemoni sampeyan ing jaman kepungkur lan ngerti apa kerjane karo sampeyan. (Ie dateng ana) Dadi pasar dhewe kanggo wong-wong mau. Ayo padha ngerti sampeyan bisa nulis.

web:  33 cara kanggo nggawe dhuwit online minangka mahasiswa ing Nigeria (Dangote)

Yen bisa, deleng platform freelance online sing sampeyan ndhaptar. Ayo wong-wong mau nyewa sampeyan kanggo proyek lan sawise iku, sampeyan entuk rating apik sing dibutuhake kanggo narik luwih akeh klien.

6. Tulis kanggo mantan majikan sampeyan:

cara liyane kanggo njaluk freelance nulis manggung pisanan kanggo nulis kanggo mantan juragan. Sampeyan duwe pengalaman kerja karo dheweke lan menehi tawaran kanggo nulis kanggo dheweke dudu ide sing ala. Dheweke wis ngerti lan percaya karo sampeyan. Ing kasus iki, sampeyan uga bisa ngrujuk menyang platform freelance online ing ngendi sampeyan dadi pemula, yen sampeyan wis ngrampungake manggung kasebut, ujar manawa menehi rating sing apik sing pantes. Iki bakal mbantu menehi rating sing apik kanggo profil sampeyan.

7. Pasar dhewe:

cara liya kanggo njaluk manggung nulis freelance pisanan sampeyan kanggo pasar dhewe kanggo bisnis lan organisasi watara sampeyan. Nglamar kanthi pribadi kanthi njupuk proposal utawa aplikasi

layang menyang kantor utawa aplikasi online liwat situs web.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Temokake wiwitan lan bisnis lokal ing sekitar sampeyan lan adol dhewe.

Nderek ing ndhuwur bakal mbantu sampeyan duwe rincian tambahan kayata portofolio kanggo kalebu ing profil sampeyan ing platform freelance sing sampeyan pilih.

Cara liyane kanggo njaluk manggung nulis lepas pisanan (utamane ing platform freelance online) kalebu.

web: Cara nggawe dhuwit ing Instagram

8. Telusuri pertunjukan sing kasedhiya sing bisa ditindakake:

saiki sampeyan duwe profil sing apik karo portofolio (lan rating sing apik yen sampeyan ngrujuk klien fisik menyang platform freelance online) yaiku nambah profil sampeyan kaya sing disaranake sadurunge. Iki wektu kanggo nggoleki pertunjukan sing bisa ditindakake. Telusuri gigs lan aplikasi. Ing platform freelance kaya Fiverr ngendi sampeyan ngenteni panuku teka kanggo tuku manggung, mung terus nambah profil.

iklan

web:  6 Situs paling apik kanggo muter game online gratis kanggo entuk dhuwit

9. Tulis proposal sing apik / jelasake pertunjukan sampeyan kanthi profesional:

iklan

ing platform kaya Fiverr, sampeyan bisa nggambarake pertunjukan sampeyan. Priksa manawa kanggo njlèntrèhaké kanthi profesional lan ngleksanakake praktik optimasi mesin telusur (SEO). Nalika ing sawetara platform liyane kaya upwork.com lan freelancer.com sampeyan nglamar kanggo manggung. Nalika nglamar sampeyan kudu nulis proposal. Priksa manawa proposal sampeyan ditulis kanthi apik lan cukup menarik kanggo nggawe klien nyewa sampeyan.

10. Bukak pertunjukan cepet sing mbayar murah:

Iki bisa uga dadi cara sing apik kanggo miwiti, nanging yen sampeyan entuk pertunjukan pertama, sampeyan bisa mbukak pertunjukan cepet sing mbayar murah. Umume gig sing mbayar murah ora mbutuhake pakar, biasane mbutuhake pamula utawa menengah, tingkat pengalaman, lan biasane kurang kompetitif. Dadi, sampeyan bakal duwe luwih akeh kesempatan kanggo nyewa.

11. Tansah tawaran sampeyan murah:

iki khusus kanggo platform freelance online ing ngendi sampeyan nawarake proyek. Kanggo entuk manggung nulis pisanan ing platform kasebut, tawaran murah nalika nawarake pertunjukan. Kanthi mengkono, sampeyan duwe kesempatan luwih akeh kanggo nyewa.

web: 12 CARA kanggo pindho dhuwit IN NIGERIA

12. Ngarsane online biasa:

minangka freelancer, kanggo njaluk manggung nulis pisanan ing platform freelance online, sampeyan kudu online ajeg, kanggo nggoleki manggung, nglamar / bid kanggo manggung, lan uga kanggo nanggepi klien. Klien ora tansah sabar, utamane sing mbutuhake karya kanthi cepet. Sawise dirasakake sampeyan ora kasedhiya kanggo nanggapi, dheweke bakal gampang pindhah menyang panulis lepas liyane sing siap ngrampungake pertunjukan.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar