Carane ngucapake hello ing Igbo; lan akeh salam liyane Bener

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan kepingin weruh carane ngucapake salam ing Igbo? Utawa Mungkin mung carane ngomong sawetara pleasantries ing Igbo. Lungguh, ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan carane ngucapake salam ing Igbo. Nanging kita ora bakal mandheg ana, kita bakal nuduhake sampeyan carane ngucapake sawetara salam ing basa Igbo.

Kepiye cara ngucapake salam ing basa Igbo nganggo aksara Igbo

Kepiye cara ngucapake Hello ing Igbo?

Kanggo ngucapake salam ing igbo, sampeyan kudu ngomong "Ndeewo".

iklan

Nanging ing kene, ora ana sing nggunakake tembung "Ndeewo" kanggo ngucapake salam ing Igbo maneh. Apa sing diomongake wong ing Igbo yaiku pirang-pirang tembung liyane sing bisa diarani hello.

Yen sampeyan nggunakake google translate kanggo nerjemahake hello ing basa Igbo, sampeyan bakal entuk "Nnọọ". "Nnọọ" ing Igbo bener-bener ditampa. Iki digunakake nalika sampeyan pengin menehi sambutan marang wong sing lagi wae bali saka ngendi wae.

Contone, nalika kancamu bali saka kantor, sing sampeyan ucapake yaiku "Nnọọ". Nyuwun pangapunten, nanging google salah.

Uga Waca: Cara Miwiti Bisnis POS ing Nigeria (Step by Step)

Dadi kepiye carane sampeyan ngucapake salam ing Igbo?

Kaping pisanan, hello ing Igbo kabeh adhedhasar konteks.

Yen sampeyan ndeleng wong lan pengin ngucapake salam, sampeyan bisa ngomong: "Kee kwanu"? "Kee kwanu" tegese "piye kabare" lan bisa lulus minangka halo.

web:  bukti karesidenan | Apa sing dianggep minangka bukti residensi?

Sampeyan uga bisa ngomong, Kedụ? Kepriwe aku? Apa aku mung? Kedụ ka ọ dị? Kepriwe? Kedụ ka ị mere?

Lan kabeh padha tegese kepiye sampeyan.

 Carane ngucapake salam liyane ing Igbo

Dadi kaya sing dakkandhakake, basa Igbo pancen kontekstual lan mbutuhake sampeyan ngerti kahanan apa sing mbutuhake salam ing Igbo.

Mangkene sawetara salam liyane ing Igbo.

  1. Kanggo ngomong "Welcome"ing Igbo, sampeyan kudu ngomong"Nnọọ"Utawa"Daalụ"
  2. Kanggo ngomong "Piye kabare?"ing Igbo, ucapake"Kedụ?"Utawa"Kepriwe aku?"Utawa"Opo aku iki?” utawa "Kedụ ka ọ dị?” utawa"Kepriwe?"Utawa"Kedụ ka ị mere?"

Kanggo mangsuli, ucapake: "Ọ di mụ mma" utawa "A di mụ mma"

  1. Kanggo ngomong "Suwe ora ketemu"ing Igbo, ucapake"Anya ịị"Utawa"Anya gị"Sing secara harfiah tegese"mripatmu".

Kanggo mangsuli, ucapake: "Anya n'ibe ya"

  1. "Jenengmu sopo"ing Igbo tegese"Ngendi iki?"Utawa"Kedụ apa gị?"
  2. Kanggo ngomong "Endi sampeyan saka?"ing Igbo, ucapake"Piye kabare?"
  3. Kanggo ngomong "jenengku…” ing Igbo, ucapake "Ya ampun…” utawa "Apa aku…”
  4. Kanggo ngomong "Aku saka …" ing Igbo, ucapake "Ampun…” or “Inggih mas…”
  5. Kanggo ngomong "Seneng ketemu sampeyan", ngomong, “Nnọọ utawa Daalụ. "
  6. Sugeng enjang tegese "tulung"Utawa"Ị saala chị"Utawa"Ị pụtakwaa ọfụma"Utawa"larụkwaa ọfụma"
  7. Kanggo ngomong "Sugeng siang” ing Igbo, ucapake “Ndeewo”. Semono uga kanggo sugeng sonten.
web:  10 Cara Sneaky kanggo Mbusak Boss Sampeyan Yen Pantes

Iki minangka dhaptar cara penting liyane kanggo salam ing Igbo.

Inggrisigbo
Good nightKa chi foo
Ka ọ bọọ (wangsulan)
goodbye
(Frasa perpisahan)
Ka ọmesịa
Ka ọ dị (ndeleng sampeyan)
Ya gasik
Ka ọ dị echi (ketemu sesuk)
Good luck!Sampeyan bisa ndeleng
Ngene iki
sugeng riyadi! Sehat!
(Toasts digunakake nalika ngombe)
Mbak mbak!
Dina becikSampeyan bisa ndeleng
(Muga-muga lancar kanggo sampeyan dina iki)

Njaluk mangan enak
Rie nke ọma
Nri abịagọ
Oriri adaa
Sugeng pelayaran /
Sugeng tindak
Ijeọma
Aku ngertiAghọtara m
Aghọtalụ m
Aku ora ngertiAghọtaghị m
Aghọtarọ m
Aku ora ngertiAmaghị m
Amarọ m
Nyuwun alon-alonPiye kabare
Mangga ngomong manehBiko, piye iki
Tulung tulisenBiko detuo ya
Apa sampeyan nganggo basa Inggris?Apa Bekee?
Apa iki?
Apa sampeyan ngomong Igbo?Apa Igbo?
Ya, sethithik
(mangsuli 'Apa sampeyan ngomong ...?')
Eee, aku tresno karo Igbo
Eee, aku ndak tau
Ngomong karo aku ing IgboSụọrọ m Igbo
Sụọlụ mịgbo
Apik tenan
Kepiye sampeyan ngomong ... ing Igbo?Apa ana akpọ … apa sampeyan ngerti?
Kedụ ịhe ana akpọ … N'asụsụ Igbo?
Kedụ sampeyan ekwu … apa ora?
Apa sampeyan duwe ... apa?
Nuwun sewuBiko chere (kanggo manungsa waé)
Biko, chetụ (kanggo manungsa waé)
Biko, iwe wela gị (nyuwun ngapura)
Biko, opo maneh (nyuwun ngapura)
Pira regane iki?Apa sampeyan ora ngerti?
Apa sampeyan ngerti?
Piye iki?
SorryNdo
Gbaghara m (Nyuwun pangapunten)
Gbaghalụ m (Nyuwun pangapunten)
Manggabikko
Matur nuwunmeela
Daalụ
Mbales matur nuwunNsogbu adịghịị
Nsogbu adịrọọ (Ora kuwatir)
Ing endi toilet / kamar mandi?Ebee you ụlọ mposi dị
Wong lanang iki bakal mbayar kabehEzi Nwoke a ga-akwụ ụgwọ ịhe niile
Wanita iki bakal mbayar kabehEzi nwanyị and ga-akwụ ụgwọ ịhe niile
Punapa panjenengan kersa nari kaliyan kula?Apa sampeyan kudu ngerti?
Aku kangen koweObi gị na-eme m
Aku tresna sampeyanNgaturaken sugeng riyadi
Ngaturaken sugeng riyadi
Njaluk cepet bangetNdo
Ayakwana
Gbakee ngwa ngwa
Lungaa!Apike a!
Iki pancene!
Aku ora ngerti!
Ninggalake kula!Halah aku!
Rapopo!
Haa mbak!
Bantuan!Nyere m aka!
A chọrọm enyemaka!
Nyelehake aku!
Kobongan!Ọkụ!
Apik banget!
Mungkasi!Kwụsi!
Telpon polisi!Kpọọ ndị uwe ojii!
Salam natalEkene Ekeresimesi
Sugeng warsa enggalEkene afọ ọhụụ
Ekene arọ ọfụụ
salam paskahEkene mbilite ọnwụ Kristi
Sugeng ulang taunEkene ncheta ọmụmụ
Sugeng!Nnọọ nụ!
Apik tenan!
Ị nwaka! (sampeyan wis rampung apik)
Utawa! (sampeyan (jamak) wis rampung apik)
Siji basa ora tau cukupOtu asụsụ anaghị ezu 
Ofu asụsụ anarọ ezu
Hovercraftku kebak welutSampeyan bisa muter hovercraft m
Azụ juputara n'ụgbọ ikuku m

Muga-muga aku wis bisa nuduhake sampeyan carane ngucapake salam ing Igbo lan salam liyane. Mangga ninggalake kita komentar ing ngisor iki.

web:  London, Inggris: 11 Gratis sing kudu ditindakake ing Camden Town

reference

https://omniglot.com/language/phrases/igbo.php


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar