carane ngomong Hello ing Hausa lan Greetings liyane ing Hausa

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Sawise ngliwati tutorial iki, sampeyan kudu nonton video sing bakal nuduhake sampeyan carane bisa ngucapake tembung kanthi gampang lan sinau carane ngucapake Hello ing Basa Hausa lan uga sinau salam dhasar ing Basa Hausa.

Yen sampeyan kudu lelungan menyang wilayah Hausa, sampeyan kudu sinau babagan cara ngucapake salam ing Basa Hausa.

iklan

Hausas minangka wong sing ramah banget. Siji-sijine sing kudu sampeyan lakoni kanthi apik yaiku ngerti basane. ya. Muk sithik. Padha seneng karo.

Dhasar Salam Hausa

Nanging kanggo gawe kaget sampeyan, ora ana tembung sing bener kanggo "Halo". Basa Hausa. Nanging, ana tembung sing digunakake mung kanggo salam. Iku "Sannu"

Tembung Sannu kanggo pangapunten ing Basa Hausa, apik, Halo lan liya-liyane. Pengucapan "Sannu" bisa uga angel diterangake, nanging aku kudu ngubengi.

Coba lafalake kaya mangkene, San, Nu. Kapisah, San - Nu. Kaku sing bagean kapindho uga. san-Nu.

Yen sampeyan njaluk bantuan dening wong Hausa, tembung iki mung apa sampeyan kudu ngomong. “Nggih”. Iki bakal luwih gampang dingerteni lan diucapake. Kaya sing sampeyan ucapake Nah! Tindak! padha! Nah Go Padha. Prasaja! opo ora?

web:  Kode Transfer USSD Bank Fidelity (kabeh sing sampeyan kudu ngerti)

Tembung prasaja liyane ing kene. Gi Dah.

Kapan krungu Gida, tegese mbangun. Utawa omah. "G" ora diucapake minangka jee nanging minangka swara "g".

Sama tegese langit. Mula, Gidan Sama tegese gedhong dhuwur utawa gedhong.

Ina tegese ngendi?

Ina Gida? berarti omahe endi?

Apa pancene? tegese "Endi kamar mandi?"

Daina tegese "Stop"

Dadi tegese "enak", yen sampeyan mangan salah sawijining delicacies!

Ina jin yunwa nerjemahake "Aku luwe". Ayo kula nerangake iki kanthi apik amarga bisa uga penting banget! Eee nah gin yun Wah. Sing prasaja pronunciation.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

web: CARA NGOPI ING YORUBA kanthi Cara sing Bener (101)

Salam ing Hausa: Sinau carane ngucapake Hello ing Basa Hausa.

Ayo menyang bagean salam.

Sugeng enjing tegese Ina Kwana? Kepriye esukmu. Elinga yen "Ina" tegese Carane utawa ing ngendi?

Sugeng sonten diterjemahaken dados Ina Wuni?

Piye kabare sore?

Kepiye carane sampeyan diarani "Yahya Dai?"

iklan

iklan

Kangge matur kula mboten sae panjenengan ngucap “Alhamdulillah” tegesipun Syukur dumateng Gusti.

Wong-wong Hausa nggawe akeh panganan sing paling apik sing kasedhiya ing Nigeria lan mesthi apik kanggo sinau carane ngapresiasi tuan rumah utawa juru masak.

Aku yakin yen sampeyan ngrasakake Suya, sampeyan ora bakal bisa mandheg njupuk saben dina! Utawa Kilishi! Tegese garing srengenge, sadurunge dicampur karo mrico lan bumbu nalika seger…..mehn….

Ruwa golek banyu. Gampang bener? Roo Wah.

Oalah, incase sampeyan bakal diantemi munggah sampeyan kudu ngerti apa sing kudu ngomong, ora?…

Ya Allah monggo.

Apa ora? dadi pinten?

web:  Apa umur idin ing Nigeria

Wan Na dadi siji utawa iki.

iklan

Dadi Nawa Nne Wan Na pira iki?

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sawise iku, sampeyan uga kudu sinau sawetara tokoh.

Cara ngucapake Tokoh ing Hausa

Aku mung bakal nyoba kanggo mulang sampeyan nomer dhasar. Angka 1-10.

Angka 0 – 10

Angka 0 nganti 10 ing Hausa yaiku:

iklan

Zero - sifili,

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

siji - daya,

loro - biyu,

Telu - uku,

papat - hudu,

iklan

Lima - biyar,

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sux - shidda,

pitu - bakwai,

Wolung - takwas,

sangang – tara,

iklan

Ten - goma.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Cara ngucapake Pujian ing Hausa

Kyau mutum iku kanggo muji nggantheng.

Dene kyakkyawan yarinya tegese ayu.

Zai baka damar samun abin sha "Ayo padha ngombe" Nanging, iki bisa uga salah amarga Hausas meh ora ngombe alkohol utawa ngombe minuman ringan. Dheweke mung njupuk Teh Mai Shayi.

Sing ngelingake aku.

Basa Pasar ing Hausa

iklan

"Mai" kanggo "bakul saka".

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Mai Blade- Bakul Blades.

Teh Mai- Bakul Teh.

Mai Charge- Administrator pangisi daya telpon.

Mai Ruwa- Elinga apa tegese Ruwa? Roo Wah (Lafal) tegese Banyu.

iklan

Mai Ruwa tegese Bakul Banyu.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Mai Biscuit tegese Bakul Biskuit.

Transkripsi utawa cara ngucapake jeneng pisanan Mai.

Sunana ("Namaku")

Contone, "Jenengku Dave" nerjemahake "Sunana Dave" ing basa Hausa.

Basa Darurat ing Hausa

iklan

Kira ya sanda ("Telpon polisi")

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Yen ana kasus darurat, sampeyan kudu ngerti iki.

"Kira ya sanda" bakal ngidini Hausas ngerti yen dheweke kudu nelpon panguwasa.

Mungkin kita kudu golek ringkesan babagan Salam Hausa sing wis kita sinau!

web:  Alasan kenapa sampeyan ora kudu sinau ing Kanada

Salam ing Basa Hausa.

Pacelathon Simpul Basa ing Hausa

iklan

Salam Gafara dai us lan Hausa sing artine "Nyuwun pangapunten"

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Utawa Sampeyan bisa uga mung ngomong "Gafara" sing tegese ninggalake dalan utawa dalan.

Sai sannu us an Hausa frase kanggo "Pamit"

Na fito daga… digunakake kanggo ngomong “Aku saka…”

Ban sani ba minangka frasa Hausa kanggo "Aku ora ngerti"

iklan

Kana jin harshen turanci kuwa? “Kowe basa Inggris?”

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Piye kabare? diarani "yaya dai"

Sugeng dalu kanggo "mai kyau dare"

Sugeng sonten "Ina Wuni"

Good Afternoon uga "Ina Wuni"

iklan

Good Morning diarani minangka "Ina Kwana?"

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Mangga nerjemahake minangka "Da Allah"

Bye minangka salam kanggo "sai anjima"

"I Love You" diarani ing Hausa minangka "Ina son ku'

Ngapunten "gafara dai"

Frasa ucapan selamat ing Basa Hausa.

iklan

Barka minangka ucapan Hausa kanggo Sugeng.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Barka de Salah tegese Sugeng Idul Fitri.

Barka de Jummuah tegese Sugeng jumat sing sukses.

Penting banget, "Ba Shiga" tegese ora mlebu.

Lan "Anyan" tegese lawang utawa dalan.

iklan

Dadi "Ba Anyan" ora ana cara.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sinau carane ngucapake "Halo" ing Basa Hausa minangka bab pisanan sing kudu disinaoni saka Salam Hausa.

Sawise iku, tembung kaya Nah Godeh (Matur nuwun) kudu ditindakake. Iku kabeh sing perlu kanggo coexistence nyenengake karo Hausas.

Sampeyan kudu saiki sinau kabeh Salam Hausa dhasar sing dikarepake, Cara ngucapake "Halo" ing Hausa, lan liya-liyane.

Yen sampeyan duwe pitakon, sampeyan kudu ngomong babagan kasebut ing komentar ing ngisor iki.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar