CARA NGOPI ING YORUBA kanthi Cara sing Bener (101)

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan kudu ngucapake salam ing basa Yoruba lan sampeyan kepingin weruh carane nindakake? Kita bakal nuduhake sampeyan ing artikel iki macem-macem cara ngucapake salam ing Yoruba.

Nanging pisanan, ayo ngomong babagan basa.

iklan

Basa minangka sarana komunikasi ingkang dipunmangertosi dening satunggaling masarakat utawi kelompok masarakat (biasanipun suku).

Basa minangka bagéyan penting saka saben suku. Saben suku nduweni basa dhewe-dhewe kanthi cara komunikasi sing unik.

Lembur, wong wis diadopsi basa tartamtu dening kabecikan saka kulawarga, panggonan lair, alam pegaweyan, panggonan karya, utawa kapentingan sing nalika tuwuh saka sawetara tahap tartamtu saka urip sing etc.

Kados ingkang sampun kita mangertosi bilih komunikasi menika boten efektif utawi boten jangkep menawi ingkang nampi informasi ingkang dipunsebat boten saged maos utawi mangertos seratan ingkang dipunsebat.

CARA NGOPI ING YORUBA

Kanggo ngatasi masalah kasebut, titik pusat persetujuan ing ngendi wong saka latar mburi etnis sing beda-beda bakal ngerti awake dhewe lan komunikasi kanthi efektif, basa "lingua franca: dikenalake. Paling kaping utamané ing Nigeria lan negara liya, Inggris tetep dadi lingua Franca.

NB: Lingua franca inggih menika basa utawi campuran basa ingkang dipunginakaken minangka media komunikasi dening tiyang ingkang basa aslinipun beda. (biasane saka macem-macem suku).

web: Carane ngucapake hello ing Igbo; lan akeh salam liyane Bener

Basa Utama ing Nigeria

Ana telung basa utama ing Nigeria, yaiku Yoruba, Hausa, lan Igbo.

Ing artikel iki, fokus kita yaiku basa Yoruba.

Basa Yoruba minangka basa sing khas lan dituturake dening etnis Yoruba ing Nigeria. Dheweke umume manggon lan ditemokake ing wilayah kidul-kulon Nigeria.

PENGGUNAAN TEMBUNG “SELAMAT” ING KOMUNIKASI SAdina-dina

Panaliten anyar sing ditindakake babagan frekuensi panggunaan tembung tartamtu ing komunikasi saben dinane nuduhake manawa tembung "Halo" minangka salah sawijining tembung sing paling asring digunakake, ing obrolan kita ing saindenging jagad. Kadhangkala, tembung "Hello" digunakake kanggo miwiti ukara utawa komunikasi nalika ing kasus liyane; dipunginakaken ing lampahing ukara. Tembung “halo” ugi saged dipunginakaken kangge ngucapaken salam utawi pangalembana.

Ing wektu liyane kita nggunakake tembung "Hello" ing telpon (wayahe kita njupuk telpon, obrolan kita biasane diwiwiti karo "Hello". 8 saka 10 wong bakal miwiti obrolan liwat telpon karo "Hello".

Wayahe kita ketemu wong kanggo pisanan lan malah nalika miwiti obrolan…iku tembung pisanan sing digunakake. Ora Matter carane kita ngomong utawa ing wangun utawa basa kita ngomong karo, iku umume mbantu kita mbangun wani lan kapercayan ing lingkungan anyar.

Kadhangkala, utamane gumantung saka basa sing digunakake ing komunikasi, tembung "halo" uga bisa beda-beda ing wangun lan interpretasi. Salajengipun ing artikel iki, kita bakal nliti: carane ngucapake salam ing basa Yoruba.

Salam ing Budaya Yoruba (Carane ngucapake salam ing basa Yoruba)

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Wis diamati manawa nalika ngucapake basa Yoruba utamane ing tengah-tengah suku, salam minangka bagéyan penting ing saben obrolan, ora preduli saka wektu lan apa sing ditindakake wong kasebut ing wektu salam.

Ing budaya Yoruba, ngurmati minangka bagéyan penting saka nilai budaya. Mula, nalika ngucap salam marang wong diwasa utawa wong sing luwih tuwa tinimbang sampeyan, kudu ngucap kanthi sopan, "E ku aro/E kaaro" (Sugeng enjing), "E ku Osan/E kasan" (Sugeng siang), "E ku irole/E". kurole” (sugeng sonten), lan “E ku ale/E kale” (sugeng dalu).

Salam utamane ditindakake ing babagan wektu, apa sing ditindakake wong sing pengin disambut saiki, apa sing kedadeyan saiki, lsp.

Kasunyatan menarik liyane kanggo ngerti

  1. "E nle" uga tegese nuwun ing Yoruba
  2. Wong wadon sujud nalika salam nanging wong lanang bakal sujud.

CARA NGOPI ING YORUBA

Ngucap salam jarang muncul kaya ing basa liya. Nanging, tembung "halo" tansah digunakake nanging ing dialek lokal.

Ana akeh cara kanggo ngucapake salam ing basa Yoruba lan kaya ing ngisor iki;

iklan

  1. Ngene o: iki minangka cara paling cedhak kanggo ngucapake salam ing basa Yoruba lan nduweni macem-macem wujud ngucapake, yaiku:
  2. Iki:  "E nle o" digunakake kanggo wong tuwa, wong sing luwih tuwa tinimbang sampeyan, sekelompok wong (nom utawa tuwa) utawa mung kanggo ngajeni nalika menehi salam.
  3. Ngene o: iki bisa digunakake kanggo wong enom, utawa sapa wae sing luwih enom saka sampeyan.
  •  Pele o:  iki cara liya kanggo ngucapake salam ing basa Yoruba. Uga nduweni macem-macem wujud aplikasi kaya sing kasebut ing nomer siji (!) ing ndhuwur.
  • Piye iki:   iki digunakake kanggo wong tuwa utawa wong sing luwih tuwa tinimbang sampeyan. Iki uga bisa digunakake ing obrolan karo wong sing luwih enom tinimbang sampeyan nanging luwih saka siji. (yaiku nalika ngomong utawa ngomong karo klompok wong enom.)  
  • Pele o:  iki bisa digunakake kanggo wong enom (yaiku wong sing luwih enom saka sampeyan).
  • Iki:  iki cara liya kanggo ngucapake salam ing basa Yoruba. Cara ngucapake "hello" iki sejatine asale saka tembung Inggris "Hello". Meh padha pocapane nanging beda ejaane. Cara liya kanggo ngucapake hello ing basa Yoruba saka basa Inggris kalebu; a lo, aalo, etc. Iki gumantung ing bagean budaya Yoruba speaker bener hails utawa manggon.

iklan

Klik link ing ngisor iki kanggo nonton video babagan "carane sampeyan bisa ngucapake Hello inYoruba" lan cara salam liyane ing Yoruba.

Cara liya kanggo salam ing budaya Yoruba kalebu;

  1. 'Báwo ni' sing artine "piye kabarmu"
  2. E kaabo: tegese sambutan (iki digunakake nalika mlebu ing sawijining panggonan utamane omah lan wong ketemu wong ing njero)
  3. Kilo nsele: tegese "apa ana"
  4. E se/o se: sing artine "matur nuwun"

(NB: "E se" digunakake kanggo wong tuwa utawa klompok wong, dene "O se" digunakake kanggo wong enom utawa wong)

Sampeyan uga bisa nonton video ing ngisor iki lan sinau "carane ngucapake salam ing basa Yoruba" lan "carane ngucapake salam ing basa Yoruba"


Nyebar katresnan

Pikiran 2 babagan "CARA NGOMONG ING YORUBA kanthi Cara sing Bener (101)"

Ninggalake Komentar