Cara Nyambungake NIN menyang Nomer Ponsel: MTN, Glo, Airtel, 9mobile, lsp.

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan durung nyambungake NIN menyang baris sampeyan? Yen ya, postingan blog iki bakal nyakup kabeh aspek babagan cara ngubungake NIN menyang nomer seluler kalebu MTN, Glo, Airtel, 9mobiles, lsp.

Ing taun 2020, panyedhiya layanan telekomunikasi Nigeria sing diarahake dening menteri Komunikasi miwiti nyambungake kertu SIM karo NIN.

Mula, saben panyedhiya layanan telekomunikasi ing Nigeria ngumumake langkah-langkah sing bisa ditindakake kanggo nyambungake nomer telpon karo Nomer Identitas Nasional (NIN).

Iki minangka upaya kanggo mesthekake yen pangguna netepi arahan sing ditanggepi menteri. Paukuman kanggo sapa wae sing ora gelem ngubungake NIN menyang kertu SIM nyebabake kertu SIM macet.

Dadi, yen sampeyan kepingin weruh utawa ora ngerti carane ngubungake NIN menyang nomer MTN, Glo, Airtel, utawa 9moblie, banjur pandhuan iki sengaja disusun kanggo nuntun sampeyan.

Mula, kita bakal nimbang carane nyambungake NIN menyang nomer seluler siji-sijine.

Carane nyambungake NIN menyang MTN, Glo, Airtel, 9mobile line

1. Cara Link NIN menyang Nomer Ponsel (MTN)

Kanggo nyambungake NIN menyang jalur MTN sampeyan, ana rong pilihan sing kasedhiya, lan kita bakal langsung ndeleng rong pilihan kasebut.

Pilihan 1: Liwat USSD

Cara pisanan sing kasedhiya kanggo ngubungake NIN menyang jalur MTN sampeyan yaiku liwat USSD. Kanggo nindakake iki, tindakake langkah ing ngisor iki:

• Pencet *785# ing garis MTN sing pengin disambungake menyang NIN.

• Pencet 1 kanggo "Ketik NIN 11 digit" lan ngirim.

• Kasebut kanthi teliti, ketik NIN 11 digit banjur pencet oke.

Sawise iku, sabar ngenteni layanan MTN kanggo konfirmasi apa operasi sampeyan sukses utawa ora. Sampeyan bisa uga nampa pesen "Kesalahan jaringan".

Aja kuwatir yen sampeyan nindakake, sampeyan mung kudu ngenteni sawetara menit lan nyoba maneh.

Pilihan 2: Liwat portal MTN

Opsi kapindho sing kasedhiya kanggo sampeyan nyambungake NIN menyang nomer MTN sampeyan yaiku ngunjungi portal MTN. Kanggo nindakake iki, mung tindakake langkah ing ngisor iki:

• Dolan maring https://mtnonline.com/nim/ ing ponsel utawa sistem sampeyan

• Isi formulir linking NIN kanthi menehi jeneng, alamat email, nomer telpon, lan NIN.

• Cukup kirim formulir yen sampeyan wis rampung lan ngenteni sawetara dina kanggo njaluk pesen saran saka MTN.

Yen sampeyan duwe luwih saka siji kertu SIM MTN, baleni langkah-langkah ing ndhuwur ing saben kertu sing pengin disambungake karo NIN sampeyan.

Uga maca: 5 Cara Gampang Cara Priksa Nomer MTN Panjenengan

2. Cara Link NIN menyang Nomer Ponsel (Airtel)

Yen sampeyan duwe kertu Sim Airtel lan sampeyan durung ngubungake NIN, sampeyan kudu langsung nggunakake salah siji opsi ing ngisor iki.

Kanggo ngubungake NIN menyang nomer Airtel sampeyan, tindakake langkah iki:

Pilihan 1: Liwat USSD

Kanggo nyambungake saluran Airtel karo NIN nggunakake USSD, pencet *121# ing kertu Sim Airtel sing pengin disambungake.

• Sawise iku, penet 1 kanggo "NIN Capture" lan penet oke.

• Ketik NIN 11–digit kanthi teliti lan kirim yen wis rampung.

Sawise iku, sabar ngenteni Airtel kanggo konfirmasi apa operasi sampeyan sukses utawa ora. Sampeyan bisa uga nampa pesen "Kesalahan jaringan".

Pilihan 2: Liwat web Airtel

Utawa, sampeyan bisa ngubungake NIN menyang saluran Airtel kanthi ngunjungi https://www.airtel.com.ng/nin ing smartphone utawa sistem sampeyan.

Sawise sampeyan ana ing kaca web resmi Airtel, lengkapi formulir registrasi kanggo nyambungake saluran Airtel karo NIN sampeyan.

Lan iku kabeh. Cukup ngenteni Airtel menehi pesen ucapan selamat yen baris sampeyan wis disambungake menyang NIN kanthi sukses.

Yen sampeyan duwe luwih saka siji kertu SIM, baleni samubarang langkah ing ndhuwur ing saben kertu sing pengin disambungake karo NIN.

3. Cara Nyambungake NIN menyang Nomer Glo (Glo)

Kajaba iku, sampeyan kudu nyambungake NIN menyang kertu SIM Glo supaya ora diblokir nggunakake layanan Glo.

Dadi, yen sampeyan wis nyambungake garis MTN, lan saluran Airtel nanging ora ngerti cara ngubungake NIN menyang garis Glo, banjur tindakake langkah ing ngisor iki:

Kanggo ngubungake NIN sampeyan karo garis Glo, ana rong pilihan sing kasedhiya kanggo nindakake lan kaya ing ngisor iki:

Pilihan 1: Via pesen teks

Sampeyan bisa nyambung kertu SIM Glo karo NIN liwat pesen teks. Kanggo nindakake iki, mung ngirim " 'UPDATENIN' '11 digit NIN' 'FirstName lan LastName' "kanggo 109.

Tegese, sampeyan bakal ngetik "UPDATENIN 12345678901 Ibraheem Mary" lan ngirim menyang 109.

Sawise rampung, sabanjure ngenteni Glo ngirim umpan balik babagan status ngubungake Sim.

Dimaklumi yen jeneng sing dikirim menyang panyedhiya jaringan Glo kudu cocog karo jeneng ing KTP utawa slip Nasional.

Yen jeneng ora cocog, kertu Sim sing nyambung karo NIN ora bakal sukses.

Pilihan 2: Bukak web Gloworld

Sampeyan uga bisa ngubungake NIN menyang nomer Glo kanthi ngunjungi www.gloworld.com/ng/nin liwat link iki.

Ketik jeneng sing bener, nomer telpon lan NIN 11 digit kanggo nindakake operasi ngubungake.

Yen sampeyan duwe luwih saka siji kertu Glo Sim, baleni samubarang langkah ing ndhuwur ing saben kertu sing pengin disambungake karo NIN.

4. Cara Link NIN menyang Nomer Ponsel (9mobile)

Kanggo ngubungake NIN menyang baris 9Mobile sampeyan, ing ngisor iki apa sing kudu sampeyan lakoni:

Pilihan 1: Liwat kode USSD

• Cukup nelpon *200*8# ing nomer telpon 9Mobile sing pengin disambungake.

• Ketik 11 digit NIN lan penet kirim.

Ngenteni umpan balik 9mobile kanggo konfirmasi apa panjalukan link kertu SIM sampeyan sukses utawa ora.

Pilihan 2: Liwat kaca web 9mobile

Yen sampeyan ora ngerti pilihan pisanan, sampeyan bisa ngunjungi https://9mobile.com.ng/nin/ lan ngrampungake registrasi kanthi nuruti instruksi sing diwenehake.

Yen sampeyan duwe luwih saka siji kertu SIM, baleni samubarang langkah ing ndhuwur ing saben kertu sing pengin disambungake karo NIN.

kesimpulan

Saiki, kuwatir babagan cara ngubungake NIN menyang nomer seluler sampeyan mesthi wis ilang.

Yen ana masalah utawa kuwatir babagan cara ngubungake sing padha, kirim pesen kanthi nggunakake bagean komentar.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar