Carane Nggawe Dhuwit ing College Tanpa Proyek

Foto penulis
Ditulis dening Berkah Okoro

 

Nyebar katresnan

Yen sampeyan nggoleki cara kanggo entuk dhuwit minangka mahasiswa, ana sawetara pilihan sing bisa dipilih. Ing artikel iki, kita wis nyathet 10 cara paling apik kanggo golek dhuwit ing kuliah tanpa kerja.

Iki macem-macem cara nggawe dhuwit sing wis kasebut sah lan fleksibel. Dheweke ora duwe jam kaku kaya pakaryan tradisional utawa ora mbatesi sampeyan kanthi upah minimal. Luwih, iku pertunjukan sisih sing bisa cocog karo jadwal mahasiswa.

iklan

Amarga biaya urip sing akeh banget, pertunjukan kasebut bisa nyedhiyakake awis ekstra kanggo nambah tunjangan biasa sing ditampa minangka mahasiswa. Dadi ayo langsung menyang, diwiwiti kanthi pilihan sing paling jelas.

Sampeyan bisa uga seneng: Ndhuwur 33 Proyek Paling Apik Kanggo Introvert

Kepiye golek dhuwit ing kuliah tanpa kerja

Carane Nggawe Dhuwit ing College Tanpa Proyek

1. Tutor siswa liyane

Tutor siswa liyane ing sekolah sampeyan minangka salah sawijining cara paling gampang kanggo golek dhuwit ing kuliah. Iku koyone ketok, nanging biasane, kita kathah lali bab iku nalika kita sibuk mikir sawetara opsi grand. Sawise sampeyan nemokake yen sampeyan duwe bakat akademis ing sawetara mata pelajaran utawa cenderung unggul, iki minangka kesempatan sing kudu sampeyan gunakake kanthi tangan loro lan golek siswa sing butuh pitulung ing subjek kasebut.

Kanthi nindakake iki, sampeyan ora mung bakal entuk bathi, nanging sampeyan uga bakal mbantu siswa liyane entuk biji sing luwih apik. Yen sampeyan rumangsa bisa, sampeyan bisa uga nambah bantuan kanggo nyakup sing kelas ngisor.

Nanging, subjek akademisi ora mung bab sampeyan bisa mulang, Yen sampeyan gitaris utawa pianis apik lan ana bocah lan siswa ing wilayah sing duwe kapentingan, sampeyan uga bisa mulang.

web:  Carane miwiti bisnis impor mobil ing Nigeria (Kabeh sampeyan kudu ngerti).

2. Nawakake bahan sinau kanggo didol

Nawakake materi sinau kanggo Didol minangka kesempatan liyane sing katon jelas kanggo entuk dhuwit sing asring kita lali. Yen sampeyan wis tau dikandhani yen sampeyan njupuk cathetan sing apik banget, iku minangka tandha sampeyan.

Sing kudu ditindakake yaiku ngringkes cathetan supaya gampang dikonsumsi lan dibayar kanggo gaweyan. Digitizing wong nggawe proses transfer luwih gampang. Tinimbang duwe tumpukan kertas lan beban kanggo nggawa, nggawe bahan kasebut kasedhiya online utawa minangka salinan alus supaya luwih gampang diakses.

3. Sunting karya wong liya

Kesempatan nggawe dhuwit liyane sing bisa dijupuk ing sekolah yaiku proofreading. Sampeyan ngerti carane siswa wedi kanggo nguripake ing makalah amarga padha kanti awon ditulis? Iki ngendi sampeyan bisa bantuan metu yen sampeyan duwe printah apik saka grammar lan nggunakake Inggris.

Sanajan sampeyan apik, beban kerja bisa uga sampeyan lan sampeyan ora bisa nindakake kaya sing dijanjekake. Dadi kanggo terus nulung lan entuk dhuwit luwih akeh, sampeyan bisa langganan nulis piranti lunak asisten kanggo nambah produktivitas lan wektu pangiriman.

4. Kerja minangka freelancer kanthi katrampilan sampeyan

Apa sampeyan duwe katrampilan ing jagad nyata sing larang regane ing jagad bisnis saiki? Sampeyan bisa nggawe dhuwit ing sisih karo nalika ing College. Yen sampeyan duwe katrampilan nulis utawa desain grafis sing apik, sampeyan bisa dadi freelancer. Iki minangka sawetara katrampilan sing penting kanggo bisnis saiki. 

Kauntungan saka iki yaiku minangka freelancer, sampeyan bakal kerja adoh, nanging sampeyan bakal entuk tenggat wektu. Bebas bae kanggo gabung karo salah siji saka akeh platform freelance kasedhiya kayata freelancer, nggawe profil atraktif lan miwiti njaluk klien.

Sadurunge kerja minangka freelancer, priksa manawa jadwal sinau sampeyan wis direncanakake kanthi apik lan bakal menehi ruang kanggo ngrampungake tugas minangka freelancer. 

Sampeyan bisa entuk dhuwit kanthi dadi freelancer.

5. Nggawe lan nyebarake eBook

Nggawe lan nyebarake ebook ing situs kaya Amazon Kindle minangka pilihan liyane kanggo entuk dhuwit minangka mahasiswa. Kanggo miwiti, nemtokake ceruk lan genre sing sampeyan minati. Bisa uga komik utawa novel grafis, fiksi utawa non-fiksi. Salah siji cara, nulis topik sing bakal nggawe sampeyan ngadeg metu lan nerusake kanggo nerbitake dhewe.

web:  13 Aplikasi Pinjaman paling apik ing Nigeria

Ing Amazon Kindle, sampeyan ora kudu mbayar apa-apa kanggo nerbitake lan adol buku sampeyan. Nanging yen wis didol, sampeyan kudu mbayar ragad kanggo saben dodolan.

6. Nindakake survey

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Njupuk survey bisa uga ora kaya sing sampeyan lakoni kanggo golek dhuwit, nanging pancene. Sanajan sampeyan ora entuk akeh, iku isih dadi pilihan sing bisa digoleki. 

Situs online sing beda-beda nawakake jumlah sing beda-beda minangka pembayaran gumantung saka jinis survey sing kudu diisi; sampeyan bisa uga mung Bejo sing duwe mbayari gedhe.

7. Adol barang saka toko barang

Apa sampeyan apik karo sales? Banjur sampeyan ora perlu kuwatir babagan carane golek dhuwit ing kuliah tanpa kerja. Sampeyan mung bisa ngedol barang saka toko thrift. Sampeyan bisa uga mbutuhake dhuwit sethithik kanggo miwiti, nanging sampeyan bakal bisa entuk maneh yen sampeyan miwiti dodolan.

Adol barang saka toko thrift mung flipping. Kanthi flipping, sampeyan mung nggawe bathi gedhe nalika sampeyan tindakake aturan "tuku kurang, ngedol dhuwur". Nanging dhisik, goleki apa tren lan merek saiki sadurunge tuku. Sampeyan ora pengin tuku apa sing ora dibutuhake wong.

Sabanjure, goleki tawaran sing apik kanggo tuku kanthi kondisi apik. Sampeyan bisa ngresiki lan ndandani yen perlu, banjur adol kanthi rega sing luwih dhuwur.

iklan

Adol barang irit.

8. Dadi pangurus media sosial

iklan

Nggawe dhuwit ing kuliah tanpa kerja bisa ateges sampeyan kudu nantang tantangan dadi manajer media sosial. Dadi manajer sosial ora dadi tugas siji dina. Sampeyan mbutuhake akeh pengalaman sing sampeyan butuhake kanggo nggayuh posisi kasebut lan nyetel pikiran majikan supaya sampeyan bisa nindakake pakaryan kasebut.

Yen sampeyan duwe akun media sosial kanthi akeh pengikut lan kepribadian sing cocog, sampeyan bisa uga pengin nimbang entuk dhuwit. Bisnis saiki butuh manajer media sosial sing bisa menehi perusahaan pribadine lan ngembangake kehadiran online. Umume bisnis kasebut ora mikir apa sampeyan isih sinau utawa ora. Dheweke mung ngarepake yen sampeyan nindakake pakaryan sing apik lan tindakake pedoman merek.

9. Sukarelawan minangka duta merek

Yen sampeyan minangka kupu-kupu sosial kanthi pengikut sing apik ing media sosial, iki minangka kesempatan liyane kanggo entuk bathi. Sampeyan bisa dadi sukarelawan minangka duta merek kanggo bisnis sing duwe produk sing dibutuhake mahasiswa.

web:  68 Bisnis Sampeyan Bisa Miwiti Kanthi 100k, 200k, 500k, 1M

Keterlibatan sampeyan bisa nggawe produk kasebut katon menarik lan mbantu nambah dodolan yen sampeyan wis dikenal. Sanajan dadi sukarelawan biasane 'pro bono', sawetara merek menehi tunjangan kanggo sukarelawan.

Sanadyan iki bisa dadi luwih ngepenakke saka opsi liyane, mbayar uga. Kajaba saka penghasilan, sampeyan uga bisa ngumpulake pengalaman sing dibutuhake kanggo tuwuh karir.

10. Gunakake kendaraan sampeyan

Pakaryan nyopir bisa dadi pertunjukan sampingan sing bisa mbantu nambah penghasilan nalika kuliah. Sawetara aplikasi enggo bareng kulo bisa menehi platform kanggo golek dhuwit kanthi nyopir. Sampeyan uga bisa nggunakake mobil kanggo kiriman utawa proyek kurir sing bisa entuk penghasilan apik.

Dadi yen sampeyan duwe mobil bekas utawa duwe akses kanggo entuk, bisa dadi jawaban sampeyan dhewe kanggo golek dhuwit ing kuliah tanpa kerja. Iki uga minangka cara sing fleksibel kanggo entuk sawetara wektu.

Nggawe dhuwit tambahan tips

11. Nggawe Dhuwit saka Kerajinan Panjenengan

carane nggawe dhuwit ing kuliah tanpa karya bisa liwat dodolan kerajinan.

Apa sampeyan pinter nggawe barang kanthi tangan? Sampeyan bisa nggawe dhuwit saka pakaryan sampeyan. Sampeyan bisa nggawe produk fisik sing bisa adol offline utawa online kanggo para panuku sing kasengsem. Sampeyan ora perlu duwe merek label kanggo miwiti. Sampeyan mung butuh dhuwit sethithik kanggo njupuk bahan mentah lan miwiti.

iklan

Sapa ngerti, nalika wong ngerti produk sing digawe sampeyan, sampeyan bisa nggawe merek kabeh sing pungkasane bakal dadi perusahaan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sawetara conto kerajinan sing bisa mbayar kanthi apik yaiku cobbling, nggawe perhiasan, nggawe lilin, tuwuh tanduran, lsp.

12. Bukak Bisnis Dropshipping Sampeyan

Yen sampeyan seneng bisnis lan kabeh sing ana, coba miwiti bisnis dropshipping yen sampeyan miwiti entuk dhuwit. Entuk barang sing dikarepake langsung saka pabrikan menyang pelanggan sampeyan. Sampeyan bisa ngilangi kabutuhan kanggo ngirim dhewe kanthi njaluk layanan kurir.

Pilihan pungkasan iki luwih nuntut tinimbang opsi liyane, dadi sampeyan kudu nimbang yen sampeyan siap kanggo tugas sadurunge sampeyan usaha ing supaya clash karo jadwal sinau ing College.

Uga maca: Lowongan kanggo College Dropouts


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar