Cara nggawe cat tan (kombinasi warna cat tan)

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Apa sing sampeyan lakoni yen sampeyan ora bisa entuk cat sing dikarepake? Sampeyan nggawe siji. Banjur, aku bakal mulang sampeyan carane nggawe cat tan sing sampeyan ora bisa nemokake.

Nanging sadurunge iku, sampeyan kudu nyathet yen ing lukisan akrilik, Tan minangka salah sawijining warna sing nyenengake. Dadi yen sampeyan butuh kombinasi warna cat tan, sampeyan ana ing panggonan sing bener.

iklan

Secara informatif, cat Tan asring digunakake kanggo ngasilake warna kanggo nindakake akeh perkara sing kita deleng saben dina.

Iki digunakake kanggo nggawe barang kaya warna kulit, rambut, lemah, kayu, coklat, wit, coklat, lsp.

Kepiye carane bisa nggawe warna tan yen sampeyan ora bisa entuk? Jawaban sing pasti lan tepat kanggo pitakonan iki yaiku sing bakal diwenehake artikel iki.

Kombinasi warna cat tan

Nalika nerangake kombinasi warna cat tan, sampeyan bakal ngerti yen nyampur warna tan pancen proses sing gampang ing cat akrilik.

Nyatane, pamula bisa nyampur tanpa masalah. Nalika ana akeh cara utawa cara kanggo nggawe cat tan, cara sing bakal diterangake ing kene paling gampang.

Alasane yaiku umume bahan sing dibutuhake gampang ditemokake. Kajaba iku, menehi ruang kanggo kustomisasi gumantung saka apa sing sampeyan bayangake nalika nyampur.

web:  Carane Adol Omah Ing 5 Dina Tanpa Bantuan Profesional

Bahan kanggo nggawe cat tan

Ing ngisor iki, Nanging, úa perlu sampeyan kudu duwe nalika nggawe Paint tan;

  • Cat abang;
  • Cat kuning;
  • Cat biru;
  • cat akrilik putih;
  • A palet;
  • A kuas cat;
  • Piso;
  • Kertas sing cetha kanggo nguji campuran cat;
  • A Piece saka kain kanggo reresik; lan
  • Banyu (kanggo ngresiki sikat).

Langkah-langkah kanggo tindakake carane nggawe cat tan

Sawise nyiapake kabeh bahan sing dibutuhake, ing ngisor iki langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo nggawe warna sawo.

Langkah 1: Nggawe palet.

Nomer siji sing kudu ditindakake babagan carane nggawe warna tan yaiku nyiyapake palet dhisik.

Ing kana, tuangake kabeh warna akrilik yaiku abang, kuning, biru, lan putih kanthi jumlah, wujud, jumlah, lsp.

Lan priksa manawa sampeyan duwe papan sing amba ing antarane saben warna sing sampeyan nyelehake.

Langkah 2: Nyampur kabeh werna utama.

Saiki, alon-alon sijine kabeh werna utama ing jumlah sing padha lan bagean kabeh bebarengan. Banjur, nyampur bebarengan kanggo sampeyan njaluk solusi rumit.

Sawisé iku, gabungke werna kuning-abang bebarengan karo werna biru lan nggunakake piso kanggo alon-alon nyampur bebarengan kanggo wektu cendhak.

Banjur, campuran kasebut bakal diganti saka telung warna sing dicampur ing wiwitan dadi campuran kaya lendhut nganti dadi coklat.

Langkah 3: Penambahan warna putih

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Ing kene, sawise sampeyan kudu nambah werna utama lan campuran wis dadi coklat, sampeyan mung kudu nambah werna putih ing campuran sing padha.

Pikiran sampeyan; werna putih sing bakal ditambahake bisa dadi luwih cilik ing jumlah lan jumlahe tinimbang werna utama sing digunakake kanggo nggawe coklat.

web:  Cara Nyambungake NIN menyang Nomer Ponsel: MTN, Glo, Airtel, 9mobile, lsp.

Waspada lan usaha supaya campuran sampeyan ora dadi luwih entheng. Kajaba iku, warna putih sing ditambahake bakal katon luwih cerah.

Tegese, yen campuran luwih padhang sawise nambahake putih, banjur asil sing bakal sampeyan entuk ing pungkasan bakal luwih sampurna.

Langkah 4: Coba coba

Iki minangka langkah pungkasan lan ing kene sampeyan kudu nyoba cat tan sing wis digawe.

iklan

iklan

Asil utawa werna sing sampeyan duwe sadurunge saiki iku werna tan banget dhasar, narik kawigaten, lan ayu sing arep kanggo gawé.

Dadi nyoba cat tan sing mung digawe lan deleng dhewe yen cukup apik. Sampeyan duwe perasaan sing apik yen bakal ora apa-apa, ta?

Njupuk kuas cat lan gunakake kanggo njupuk sawetara campuran lan tarik utawa tulis apa wae ing kertas. Priksa manawa cukup apik kanggo panjaluk sampeyan.

Yen ora cocog karo rasa utawa panjaluk sampeyan, aja kuwatir, ana sawetara cara utawa cara kanggo ngganti warna tan dadi sing dikarepake.

Yen sampeyan ora seneng karo asil cat tan sing digawe, tindakake ing ngisor iki:

Carane nggawe cat tan luwih entheng

Yen asil saka produksi werna tan sampeyan abot banget ing ngendi sampeyan seneng cahya lan alus, mung sijine tambahan werna putih.

Yen sampeyan isih ora entuk asil sing dikarepake, tambah putih maneh nganti cukup entheng kanggo sampeyan.

web:  Top 5 Bank Kuwat Ing Nigeria

Carane nggawe werna tan luwih anget

Tan sing luwih anget katon sampurna ing alas, bata, lan wit. Dadi kabeh sing kudu ditindakake kanggo entuk asil sing dikarepake yaiku nambah warna kuning utawa abang.

iklan

Yen tan isih ora anget kaya sing dikarepake, tambahake abang utawa kuning nganti alus. Yen abang utawa kuning wis kakehan digunakake, sijine werna biru kanggo kelangan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Carane nggawe tan luwih adhem

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Kajaba iku, werna tan sing luwih adhem bisa dianggo kanthi becik yen sampeyan arep nggawe rambut peteng, wulu, kayu, lsp.

Dadi ing endi kombinasi warna cat tan sampeyan dadi kusam utawa anget lan sampeyan kudu nggawe luwih adhem, tambahake cat biru nganti sampeyan entuk cat kelangan sing dikarepake.

Carane nggawe tan luwih peteng

Yen sajrone lukisan sampeyan bakal nggawe rambut, gambar surup utawa alas sing peteng, sing paling apik digunakake yaiku tan luwih peteng.

Kanthi nggunakake werna ireng sampeyan bisa nggawe tan luwih peteng nanging asil lukisan bisa katon rada muddy.

iklan

Mula, disaranake sampeyan ngukur warna ireng lan nyampur karo jumlah sing pas.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

A tan peteng, mulane, kombinasi saka akeh werna kanggo gawé efek werna tan peteng jero.

kesimpulan

Ingkang karembag ing nginggil inggih menika langkah-langkah damel cat tan tanpa kaku saha kombinasi warna cat tan.

Cukup ndeleng kombinasi warna tan sing dibahas minangka bonus yen asil saka warna tan sing digawe ora cukup kanggo tujuan sampeyan.

https://m.youtube.com/watch?v=nZwkBSROYQQ

Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar