Kepiye carane ngganti jamb mesthi lan ngganti institusi

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Owah-owahan Jamb mesthi lan owah-owahan institusi kanggo 2021 wis diwiwiti lan isih ditindakake, isih ana ruang kanggo sampeyan nggawe koreksi saiki.

The Joint Admissions and Matriculation Board (JAMB) ngetokake pratelan sawetara minggu kepungkur ngarahake kabeh calon sing pengin ngganti kursus utawa institusi sing disenengi kanggo nerusake menyang situs resmi lan tindakake prosedur sing dibutuhake.

iklan

Saliyane owah-owahan lan owah-owahan institusi, calon sing pengin nggawe koreksi jender, asal utawa koreksi Negara / LGA, koreksi Tanggal Lahir, lsp.

Dadi yen pengin mbenerake utawa nggawe amandemen data sampeyan ing portal Jamb, sampeyan kudu maca thread iki kanthi ati-ati kanggo pandhuan.

Secara khusus, ing ngisor iki minangka kategori sing kasedhiya sing mbukak kanggo koreksi:

1. Koreksi Jeneng

Ing salah siji cara utawa liyane, sampeyan bisa uga salah nulis jeneng utawa malah kelalen nambah jeneng katelu nalika registrasi.

Mula, kesempatan iki ngidini sampeyan nglamar koreksi jeneng sing ana kesalahan ing susunan, ejaan, lsp.

Lan dielingake, koreksi alam iki mung bisa ditindakake sapisan. Ati-ati lan priksa manawa sampeyan ora nggawe kesalahan tambahan maneh.

2. Tanggal Lair Koreksi

Calon uga bisa njaluk koreksi tanggal lair yen rumangsa ana kesalahan utawa campur karo sing digunakake sadurunge nalika registrasi.

3. Koreksi Foto Paspor

Kanggo alasan apa wae sing paling sampeyan kenal, JAMB wis menehi kabeh pelamar kanggo mangu-mangu lan nyelehake koreksi Foto paspor ing dhaptar.

Dadi yen sampeyan pengin ngganti Photograph passport kanggo soko anyar utawa ngendi sing sadurunge digunakake kanggo nyamar, sampeyan bisa ngganti karo anyar.

4. Koreksi Gender

Sampeyan uga bisa nggawe koreksi babagan jender sampeyan. Bisa uga dheweke mlebu wanita tinimbang lanang kanggo sampeyan sajrone registrasi.

Sampeyan saiki bisa nggawe owah-owahan, sanajan sampeyan bisa uga dijaluk nyedhiyakake sawetara dokumen sadurunge koreksi ditindakake.

5. Negara / LGA Koreksi

Ana ruang kanggo Negara, Otoritas Pemerintah Lokal (LGA) utawa negara asal koreksi yen ana kesalahan ing sing wis dilebokake sadurunge.

Supaya koreksi bisa ditindakake, sampeyan bisa uga dijaluk nyedhiyakake sawetara dokumen kanggo nggawe serep klaim sampeyan.

Dimaklumi yen koreksi kaya iki mung bisa ditindakake sepisan, aja menehi ruang kanggo kesalahan liyane.

6. Koreksi Profil

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Pelamar sing rumangsa ana kesalahan sing ora bisa diapura ing profil JAMB uga bisa nerusake menyang portal Jamb kanggo nggawe pangowahan sing dibutuhake.

Disaranake sampeyan njupuk wektu sadurunge cepet-cepet mudhun kanggo nindakake koreksi ing profil sampeyan.

Alesane yaiku koreksi alam iki mung bisa ditindakake sapisan.

7. Pilihan Institusi/Koreksi Kursus

Ing urat sing padha, owah-owahan Jamb mesthi lan owah-owahan institusi jamb uga kasedhiya.

Calon bisa nglamar kanggo owah-owahan kursus utawa owah-owahan institusi.

iklan

iklan

Ing kene, owah-owahan jamb institusi lan owah-owahan mesthi koreksi bisa ditindakake kaping pirang-pirang kanthi pembayaran sing beda.

Sawise nyorot wilayah sing calon bisa nggawe koreksi, mula penting aku ujar manawa latihan kasebut ora gratis.

Owah-owahan Jamb mesthi, owah-owahan jamb institusi, jeneng, jender, lan liya-liyane mung biaya N2,500 lan mung bisa ditindakake kanthi online.

Sing kudu dingerteni sadurunge nindakake Jamb ganti mesthi lan owah-owahan institusi

Sawise nyorot kategori data sing bisa didandani, saiki wis suwe kita nerangake prosedur sing kudu ditindakake kanggo ngowahi owah-owahan kasebut.

Kajaba iku, amarga sampeyan ana ing kene kanggo sinau babagan ngganti institusi utawa kursus Jamb lan kaya ngono, sadurunge nerusake, ngupayakake tumindak ing ngisor iki;

  • Priksa manawa jeneng Institusi utawa Kursus sing pengin diganti;
  • Priksa manawa kursus kasebut kasedhiya ing institusi sing disenengi utawa yen institusi sing disenengi nawakake kursus sing pengin diganti nggunakake Brosur JAMB;
  • Priksa manawa institusi sing sampeyan ganti ora duwe tandha potong sing luwih dhuwur tinimbang skor UTME;
  • Priksa manawa sampeyan milih Kursus sing cocog karo kombinasi subjek sampeyan, lsp.

Kepiye cara JAMB Ganti Institusi, Kursus lan Koreksi Data liyane


Cathetan: Sampeyan bisa ngganti kursus dhewe nanging yen sampeyan ora yakin, banjur pindhah menyang kafe sing cedhak.

Kanggo nindakake dhewe, tindakake pandhuan ing ngisor iki:

  • Pindhah menyang portal jamb resmi lan Log menyang profil sampeyan;
  • Ing profil JAMB sampeyan, sampeyan bakal weruh tab menu, bukak;
  • Klik ing "Register";
  • Sawise ngeklik tab ndhaptar, kothak gulung mudhun bakal nuduhake koreksi data UTME;
  • Klik ing lan tindakake pandhuan kanthi ati-ati kanggo mbayar ragad koreksi kanthi online liwat bank.

Sampeyan duwe kesempatan kanggo nggawe pembayaran online liwat portal JAMB.

iklan

Nanging yen sampeyan nemoni kangelan kanggo mbayar, sampeyan bisa nerusake menyang bank toko kanggo nggawe pembayaran.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Owah-owahan biaya kursus / institusi yaiku N2,500 lan biaya bank N100 naira bakal ditambahake.

Sawise pembayaran rampung, pindhah menyang pusat utawa kantor akreditasi JAMB sing paling cedhak kanggo ngrampungake proses koreksi data.

Ing kantor Jamb utawa pusat akreditasi, sampeyan bakal dikenani biaya tambahan kanggo layanan sing diwenehake.

Sing luwih kerep tinimbang ora, yen kabeh proses iki angel banget kanggo sampeyan utawa ing ngendi sampeyan sibuk banget kanggo nindakake dhewe, sampeyan bisa nindakake ing sembarang pusat akreditasi.

iklan

Cathetan pungkasan

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sampeyan bisa nindakake owah-owahan jamb sampeyan mesthi ngganti institusi bebarengan. Sawise sampeyan ngirim formulir, sampeyan ora bisa nindakake owah-owahan maneh.

Kajaba yen sampeyan bakal nggawe pembayaran liyane lan miwiti kabeh proses saka awal maneh. Iki mung diidini kanggo ngganti institusi utawa kursus.

Kabeh koreksi liyane bisa ditindakake sapisan ing salawas-lawase. Njupuk wektu kanggo nindakake owah-owahan sing perlu lan ati-ati nalika nindakake.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar