Carane ngerti apa sampeyan apik (ditanggulangi)

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Penting banget kanggo ngerti apa sing sampeyan gunakake sadurunge milih dalan profesional. Kanggo nggayuh sukses mbutuhake nggunakake bakat lan kekuwatan bebarengan karo usaha lan ketekunan.

Nanging sampeyan mutusake kanggo nemtokake, sampeyan bakal entuk versi prestasi lan seneng karo apa sing sampeyan lakoni yen sampeyan milih karir sing cocog karo kekuwatan sampeyan.

Carane ngerti banget apa sampeyan apik ing

1. Coba prekara-prekara sing sampeyan lakoni ing wektu luang

Kegiyatan sing sampeyan gawe sesambungan kanthi sukarela lan rutin biasane dadi perkara sing sampeyan senengi lan nemokake energizing, sing nuduhake sampeyan pancen apik. Umume kasus, sampeyan bakal nemokake yen sampeyan bakal apik ing tumindak kasebut lan bakal nggawe kekuwatan sampeyan kanthi alami. Contone, yen sampeyan duwe mripat sing apik kanggo koordinasi, sampeyan bisa uga seneng olahraga. Yen sampeyan duwe seni, sampeyan bisa seneng nggambar utawa nggambar ing wektu luang.

4 Cara kanggo Seneng-seneng - wikiHow

Nulis tumindak sing sampeyan seneng bisa mbantu nggawe bakat sampeyan luwih bisa ditindakake. Mung supaya ide sampeyan mbukak kanthi terbuka nalika nyathet apa wae sing sampeyan senengi tanpa kudu mikir babagan apa wae. Koyone menehi utawa menehi perhatian kanggo kegiatan ekstrakurikuler tartamtu ora migunani amarga ora bisa ditrapake sampeyan ing kantor. Nanging, kabeh kegiatan nggunakake bakat lan kekuwatan sing bisa ditrapake ing pakaryan sampeyan.

2. Njupuk pujian kanthi serius kanggo ngerteni apa sing sampeyan gunakake

Yen sampeyan takon apa bakat utawa kekiyatan sampeyan utawa apa sing sampeyan gunakake, wiwiti nonton pujian sing diwenehake individu. Nalika sampeyan nindakake, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa pujian sing sampeyan entuk asring padha, sing nuduhake manawa akeh wong wis ngerteni kualitas tartamtu,  

 Nanging, sampeyan kudu mirsani apa wong ngomong babagan sampeyan. Contone, yen ing pirang-pirang taun akeh wong sing nyathet carane sampeyan sugih, sampeyan bisa uga duwe mripat optik kanggo desain lan tren paling anyar. Iki ora ateges sampeyan kudu dadi desainer, nanging paling ora sampeyan ngerti yen sampeyan dadi fashion. Sampeyan bisa dadi manajer selebriti utawa liya-liyane.

3. Takon kanca lan kulawarga

 Amarga kulawarga lan kanca-kanca ngerti sampeyan lan wis pirang-pirang taun karo sampeyan, mesthine bakal ngerti apa bakat sampeyan. Gampang ngilangi kekuwatan lan karep nalika nyoba milih jalur karir, amarga ana sawetara faktor liyane sing kudu ditimbang, kayata gaji, kasedhiyan kerja, lan kualifikasi sing dibutuhake. Takon wong sing ngerti sampeyan apa sing sampeyan pikir sampeyan apik bisa migunani banget, amarga bisa menehi tampilan objektif babagan ngendi dheweke mikir kekuwatan sampeyan.

Nilai Rapat Keluarga

4. Coba tes

Njupuk tes bakat minangka cara liyane sing apik kanggo ngerteni luwih akeh babagan katrampilan alami, kekuwatan lan pakaryan sampeyan. Ana macem-macem jinis pamriksa sing bisa dipilih, sing kalebu saka mriksa online gratis nganti mriksa bakat profesional. Ing ngisor iki sawetara opsi:

Pira Wektu Siswa Ngentekake Tes? - Asosiasi Penulis Pendidikan

Johnson O' Connor Aptitude Test

The Sinau Johnson O'Connor Dhasar penilaian iki sing ngemot macem-macem tes bakat. Iki netepake kabisan lan kekuwatan sampeyan ing klompok kaya penalaran induktif, visualisasi struktural, lan organisasi ide.

CliftonStrengths Assessment

Assessment online iki, kang bisa kadhangkala dikenal minangka StrengthsFinder, tenan mbantu kanggo ngenali skills alam sampeyan bisa mbentuk kekuatan. Sampeyan bakal nampa review sing menehi wawasan babagan bakat unik sampeyan dhewe lan pandhuan babagan carane sampeyan bisa tuwuh supaya bisa nggayuh potensi sampeyan.

O*NET Minat Profiler

Dipuntedahaken tes, Calon entuk laporan skor sing menehi rincian lengkap babagan fitur lan atribut utama, saliyane sakumpulan karir sing mesthi cocog.

5 Nyewa pelatih utawa penasihat karir. 

Kadhangkala luwih gampang kanggo ngenali bebener babagan sampeyan nalika ngomong liwat profesional pangembangan karir. Akeh komunitas duwe paling ora siji pusat layanan profesional nirlaba supaya mesthi ana pilihan sing terjangkau.

Cara Golek lan Pilih Penasihat Karir utawa Pelatih

6. Mbukak pribadine

Telusuri modul, 'Temokake karakter sampeyan' kanggo tips babagan cara supaya luwih ngerti apa sing nggawe sampeyan obah. Ngelingi kepribadian sampeyan minangka cara sing apik kanggo miwiti ngenali jinis karir sing bisa dianggep cocog kanggo sampeyan.

7. Tulis kabeh sing sampeyan lakoni

Gatekna 5 perkara sing paling disenengi lan tulisen. Tuladhane,

Aku duwe weblog sing aku nganyari kanthi panemu kanthi rutin, crita cekak, lan macem-macem potongan lan potongan liyane sing kita temokake ing jaring. Saben-saben aku kudu nggawe kiriman, aku nyetel saluran kanggo nonton ing YouTube lan nonton siji utawa loro dina sadurunge sarapan.

Ing kahanan iki, jelas yen wong kasebut seneng diatur, tetep anyar karo tren populer, lan efektif. Nganggep jinis tumindak sing sampeyan senengi utawa rampung kanthi alami minangka cara sing apik kanggo mbantu ngenali kabisan lan kekuwatan sampeyan.

8. Goleki pola

Yen sampeyan duwe jawaban saka sawetara wilayah sing beda-beda, nyorot perkara sing kerep kedadeyan maneh, utawa ciri sing wis diidentifikasi dening akeh wong. Coba pikirake lan evaluasi jawaban kanggo ndeleng manawa sampeyan setuju karo dheweke. Sing paling gedhe bakal dadi setelan sing paling kuat. Iki bisa digunakake kanggo nemokake karir potensial lan perkara sing sampeyan apik.

9. Breaking It Down bisa mbantu sampeyan ngerteni apa sing sampeyan gunakake

Reaksi pisanan kanggo "apa tujuanku?" utawa kepiye carane aku ngerti apa sing dakkarepake - mesthine: woa, iku pitakonan sing BESAR.

Lan, kita mbokmenawa bisa njawab luwih lan efektif yen kita break mudhun. Salah sawijining definisi tujuan sing paling apik sing dakkarepake yaiku Sara Blakely. Dheweke nemtokake tujuan minangka campuran saka 3 faktor - apa "nggawe sampeyan kesenengan," "kabisan sing sampeyan gunakake," lan "carane sampeyan pengin ngladeni jagad iki."

Mangkono, adhedhasar pangadeg SPANX (alias Hosiery Lord & Saviór), Langkah siji kanggo nemtokake tujuan sampeyan yaiku mikir babagan: Apa sing daktresnani (apa sing nyenengake)? Apa aku apik ing (kabisan apa aku wasis karo)? Apa bedane sing dakkarepake ing ndonya (apa sing luwih gedhe tinimbang aku sing dakhargai)? Iki minangka pitakonan sing bisa dijawab wong kanggo ngerteni tujuane lan apa sing apik.

10. Percaya Kabeh Sing Dideleng.

Saiki, sadurunge njupuk selembar kertas kanggo miwiti mangsuli pitakon-pitakon kasebut lan nggawe Bagan Tujuan, penting banget kanggo nggawe dhasar kanggo interpretasi kabeh sing bakal dituduhake.

Sasaran nomer siji yaiku kemampuan kanggo ngowahi latihan iki dadi tumindak sing migunani lan siji-sijine cara kanggo nindakake yaiku percaya karo apa sing diamati. Dipercaya manawa apa sing kita tulis minangka tanggapan sing asli saka awake dhewe. Aku ngerti muni corny, nanging panggolekan pen kanggo kertas biasane koleksi langsung saka apa sing paling jero. Mula, sadurunge kita miwiti takon dhewe pitakonan sing duwe implikasi gedhe, iku penting kanggo lantai dhewe ing kapercayan - lan nandur modal kanggo takon dhewe pitakonan kritis ing get-go - supaya kita bisa njupuk apa kita arep, akeh.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar