Cara ngamanake komputer saka virus lan peretas

Foto penulis
Ditulis dening Paul

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan ngerti yen serangan Cyber ​​luwih cenderung nurunake jet tempur F-35 tinimbang misil? Iki miturut informasi sing diterbitake dening Interesting Engineering ing taun 2021. Komunitas peretasan berkembang kanthi cepet lan nyebabake ancaman gedhe kanggo kabeh lanskap digital kita.

Dheweke nyebabake ancaman gedhe kanggo masyarakat kita lan sanajan wis mbuwang mayuta-yuta dolar, kita ora bisa nglindhungi data kita kanthi lengkap. Saben taun, kita kelangan mayuta-yuta dolar amarga serangan terorganisir saka cybercriminals.

iklan

Apa tegese, kita ora bisa maneh nglindhungi piranti pinter saka peretas? Jawaban sing jelas yaiku NO. Mung kanthi ngetutake sawetara langkah sing gampang, kita bisa nggawe prekara sing luwih angel kanggo komunitas peretas.

Ing artikel iki, kita bakal ngrembug sawetara teknik sing apik kanggo ngamanake komputer saka virus lan peretas. Ayo dadi njaluk menyang rincian.

1. Tansah nggunakake piranti lunak sing dianyari

Umume wong cenderung nglirwakake pentinge nggunakake piranti lunak sing dianyari. Yen kita terus nggunakake piranti lunak lawas, para peretas bakal nggunakake kewan omo lan mlebu ing sistem kita. Pangembang tansah ngeculake update anyar kanggo piranti lunak amarga ngemot patch keamanan paling anyar.

Dadi, yen sampeyan ora nganyari piranti lunak, sampeyan ora bakal entuk patch keamanan paling anyar. Sinau luwih lengkap babagan pentinge nganyari piranti lunak biasa lan sampeyan ora bakal tetep nganggo versi lawas saka piranti lunak apa wae. Nyatane, kanthi nganyari piranti lunak, sampeyan bakal entuk akeh fitur sing apik tenan.

2. Aja nggunakake piranti lunak crack

Sawetara wong bisa uga mikir yen nganyari piranti lunak ora dadi pilihan maneh amarga nggunakake piranti lunak crack. Nggunakake versi retak saka piranti lunak apa wae minangka alasan utama liyane sing dadi korban peretas. Umume kasus, alat cracking sing digunakake dikembangake dening peretas. Dadi, sampeyan nginfèksi PC karo program angkoro.

3. Sinau nggunakake VPNs

Kanggo nglindhungi identitas sampeyan, sampeyan kudu tansah nggunakake VPN. Wayahe sampeyan miwiti nggunakake VPN ing jaringan yaiku wayahe sampeyan bakal ndhelikake identitas sampeyan saka peretas. Yen sampeyan duwe anggaran sing sithik, nggunakake VPN gratis iku pilihan sing apik. Sampeyan bisa uga mikir yen sampeyan ora kudu nggunakake VPN amarga sampeyan tansah browsing situs sing bisa dipercaya.

Nanging apa sampeyan ora mikir yen situs sing dipercaya asring disusupi? Kadhangkala, sampeyan bisa uga mlebu ing situs phishing lan menehi informasi kritis. Sawise sampeyan nindakake, sampeyan bakal kelangan kabeh dhuwit. Kanggo ngindhari masalah kasebut, sinau browsing internet kanthi ndhelikake identitas sampeyan.

4. Miwiti nggunakake tembung sandhi sing rumit

Umume wong pinter nglindhungi awake saka peretas kanthi nggunakake tembung sandhi sing rumit. Iku bakal mbantu yen sampeyan ora nggunakake tembung sandhi sing gampang banget ing sembarang panggonan online amarga serangan brute force sing prasaja bisa biaya akun sampeyan.

Sinau nggunakake tembung sandhi sing rumit lan ganti saben siji utawa rong wulan. Malah sawise nggunakake sandi Komplek, sampeyan ora aman. Sampeyan kudu ngaktifake otentikasi rong faktor amarga bakal nggawe luwih angel kanggo komunitas peretas.

Sawetara sampeyan bisa uga duwe masalah ngeling-eling sandhi sing rumit. Kanggo ngatasi masalah kasebut, kita bisa nggunakake manajer sandhi kanthi gampang. Google menehi manajer sandi gratis lan kita ora kudu mbuwang dhuwit kanggo entuk layanan sing apik banget.

5. Ngindhari email spam

Sampeyan kudu duwe katrampilan kanggo ngenali email spam. Umume kasus, layang spam ngemot pranala ala sing bisa nginfeksi komputer sampeyan. Yen sampeyan ndeleng email spam kaya ngono, sampeyan kudu mbusak kasebut tanpa mbukak. Kadhangkala, ana tautan sing ora katon ing email kasebut. Sanajan sampeyan ngeklik spasi ing awak email, komputer sampeyan bisa kena infeksi.

6. Gunakake jaringan sing aman

Sampeyan ora kudu nggunakake jaringan sing ora aman kanggo ngakses internet. Sing ngandelake Wi-Fi umum asring kelangan informasi kertu kredit menyang komunitas peretas. Coba nyederhanakake samubarang kanthi ngakses internet ing jaringan sing aman.

Yen sampeyan pengin nggunakake internet ing njaba omah utawa ruang kerja, coba gunakake data seluler. Uripake VPN lan tambahake lapisan keamanan ekstra nalika sampeyan ana ing njaba omah. Sampeyan bisa tetep VPN ing 24×7 kanggo nambah keamanan online tremendously.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar