Cara Priksa Rincian BVN Sampeyan Online lan Offline (3 Cara Cepet)

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Sampeyan bisa mriksa rincian BVN kanthi online liwat Portal validasi NIBSS BVN utawa kanthi mencet *565*0# liwat piranti seluler sampeyan. Sampeyan uga bisa mriksa rincian BVN offline kanthi ngunjungi bank sampeyan.

Nomer Verifikasi Bank (BVN) minangka prasyarat yen sampeyan minangka warga Nigeria sing butuh akses menyang layanan finansial ing Nigeria kaya sing diarahake dening Bank Pusat Nigeria. Yen sampeyan wis duwe BVN utawa pengin entuk, kiriman iki bakal nuduhake sampeyan carane mriksa rincian BVN sampeyan.

iklan

Kajaba iku, ora bakal mbukak kabeh pilihan sing kasedhiya nanging pendekatan langkah-langkah kanggo saben. Lan nalika sampeyan ngetrapake salah sawijining pilihan kasebut, sampeyan bakal entuk rincian BVN sampeyan kanthi cepet. 

Apa sejatine BVN?

Carane mriksa BVN Panjenengan

Nomer Verifikasi Bank (BVN) minangka inisiatif Bank Sentral Nigeria kanthi kolaborasi karo kabeh Bank Nigeria. Iki diluncurake ing Februari 2014 lan tujuane kanggo nyuda nyolong identitas, transaksi penipuan, lan nggampangake kapercayan ing sistem perbankan Nigeria kaya sing kasebut ing NIBSS.

"Kanthi tambah akeh kedadeyan kompromi ing sistem keamanan konvensional (sandi lan PIN), ana panjaluk dhuwur kanggo keamanan sing luwih gedhe kanggo akses menyang informasi sensitif utawa pribadhi ing Sistem Perbankan. Ing jaman saiki, teknologi biometrik wis digunakake kanggo nganalisa karakteristik manungsa minangka wujud otentikasi sing luwih apik kanggo proses keamanan wektu nyata.

Nomer ID unik bakal ditanggepi kanggo saben pelanggan Bank nalika ndhaptar lan disambung menyang saben akun sing ana ing ALL Bank Nigeria. Individu bakal diwajibake ngirim sarana identifikasi sing bisa ditampa kaya sing diwenehake kanggo ndhaptar. BVN menehi identitas unik sing bisa diverifikasi ing Industri Perbankan Nigeria (ora khusus kanggo siji Bank) "

BVN minangka nomer sewelas (11) nomer bank komersial sing ngetokake kanggo saben sing duwe akun bank nalika registrasi. Iki minangka nomer unik sing tegese wong loro ora bisa duwe BVN sing padha. 

Ing 2022, total 55.7 yuta Warga Nigeria wis ndhaptar BVN lan entuk kode 11 digit pribadi.

web:  Cara Transfer Airtime ing Airtel Cepet (2 Cara sing Luwih Apik)

Apa tegese?

Contone, yen sampeyan entuk BVN sampeyan First Bank, mbukak akun bank liyane karo Bank Zenith ora ateges bakal ngetokake BVN liyane kanggo sampeyan. Yaiku, BVN sing sampeyan duwe bakal digunakake ing kabeh transaksi finansial tanpa preduli saka bank utawa institusi finansial liyane sing sampeyan gunakake.  

Carane Priksa Rincian BVN Panjenengan

Pisanan, apa rincian BVN sampeyan?

Sing paling penting saka rincian BVN sampeyan yaiku nomer 11 digit sing nggawe BVN sampeyan dhewe. Nanging, ana sawetara informasi backend liyane sing penting kanggo validitas lan panggunaan BVN sampeyan.

Iki kalebu informasi kayata jeneng pangguna, tanggal lahir, nomer telpon, alamat email, lsp.

Yen rincian sampeyan ora cocog karo rincian akun bank anyar utawa transaksi finansial liyane sing sampeyan lakoni, pangembangan sing dituju ora bakal sukses.

Kanggo mriksa rincian BVN sampeyan, ana telung (cara) nanging ayo miwiti kanthi cara mriksa nomer 11 digit sampeyan dhewe:

1. Priksa Rincian BVN sampeyan nganggo Kode USSD (Nomer 11 Digit)

Priksa rincian BVN liwat Kode USSD minangka cara sing paling gampang lan kaya sing dikarepake. Nanging, rincian sing sampeyan akses liwat cara iki cukup winates dibandhingake karo pilihan kapindho ngendi sampeyan bakal nemokake informasi liyane ditempelake ing nomer 11-digit BVN Panjenengan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Ing kene, sampeyan mung bisa njupuk Nomer Verifikasi Bank (BVN) lan kanggo nindakake iki mung pencet kode - *565*0# lan tindakake pituduh.

Nanging cathetan:

Nomer telpon sing sampeyan gunakake kode kudu padha karo sing digunakake ing registrasi BVN sampeyan.

Uga, Kode USSD sing padha bisa digunakake kanggo kabeh jaringan telekomunikasi. Yaiku, yen sampeyan nggunakake MTN, Glo, 9Mobile utawa Airtel, ora masalah. Kode sing padha bisa digunakake kanggo kabeh.

Ora Matter carane akeh institusi bank karo, BVN padha sampeyan njupuk fungsi kanggo kabeh.

iklan

Cara mriksa BVN sampeyan nggunakake kode USSD

2. Priksa Rincian BVN Liyane Online liwat Portal Validasi BVN

iklan

Ana perusahaan umum sing diarani Sistem Penyelesaian Antar-Bank Nigeria Plc (NIBSS). Perusahaan iki diduweni dening kabeh bank sing dilisensi ing Nigeria kalebu Bank Sentral Nigeria (CBN).

Utamane, NIBSS duwe sistem sing umume nangani pembayaran antar bank lan mbusak masalah sing ana gandhengane karo transfer ing macem-macem bank.

web:  20 Negara Eropa Gampang Imigrasi Saka Nigeria

Kajaba iku, NIBSS uga duwe Portal Validasi BVN ing ngendi sampeyan bisa ngakses lan mriksa rincian BVN kanthi online.

Sampeyan bisa njupuk jeneng BVN, nomer telpon, alamat, lan cathetan liyane.

Nanging, kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyukupi syarat lan tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Akses NIBSS Portal Validasi BVN 
  • Isi BVN sampeyan ing kothak sing kasedhiya
  • Sabanjure, klik tombol "Telusuri".
  • Sawise iku, pilih pilihan pembayaran sing disenengi lan mung mbayar biaya layanan - N25
  • Sawise pambayaran sampeyan sukses, sampeyan bakal diarahake menyang kaca web ing ngendi sampeyan bakal nemokake kabeh rincian BVN sampeyan.

Dadi, tindakake langkah ing ndhuwur bakal menehi akses kanggo mriksa rincian BVN online kayata jeneng, nomer telpon, alamat, lan kabeh rincian BVN liyane ing rekaman sampeyan.

3. Priksa Rincian BVN kanthi Ngunjungi Bank Sampeyan

Iki minangka pilihan sing gampang banget yen sampeyan ora kepengin ngunjungi bank sampeyan kanthi fisik. Nyatane, pilihan iki bakal mbantu sampeyan menehi akses menyang nomer 11 digit BVN lan rincian liyane sing ana gandhengane.

Cukup lumaku menyang bank sampeyan lan ketemu karo personel layanan pelanggan sing bakal nulungi sampeyan. Sadurunge ngunjungi wong-wong mau, priksa manawa alat identifikasi sing bener wis siyap lan priksa manawa sampeyan lagi ngunjungi.

iklan

Uga, ngerti nomer rekening bank amarga informasi iki bakal digunakake kanggo verifikasi yen sampeyan pancene pemilik akun.   

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Alasan sampeyan ora bisa ngakses BVN

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Kadhangkala, bisa uga ana masalah karo rincian BVN kayata tanggal lair, nomer telpon, utawa jeneng sing salah. Kesalahan iki biasane muncul nalika cathetan BVN sampeyan ora cocog karo cathetan akun bank, utamane yen sampeyan lagi mbukak akun bank anyar utawa ngisi formulir sing mbutuhake BVN sampeyan.

Conto kesalahan iki bisa uga sampeyan ora kejawab jeneng sampeyan, nggunakake jeneng pasangan amarga sampeyan lagi mentas nikah utawa sampeyan salah ngetik tanggal lahir.

Kajaba iku, yen kesalahan teka saka nomer telpon sing ora ana hubungane, bisa uga amarga owah-owahan nomer telpon amarga nyolong telpon, ganti jaringan seluler, ora bisa njupuk kertu SIM sing ilang, utawa saluran sampeyan diblokir. .

Efek kasebut yaiku ora ana transaksi sing diwiwiti sampeyan bakal ditindakake amarga rincian sampeyan ora setuju karo informasi sing didaftar kanthi resmi. Nanging iku ora pungkasan. Sampeyan bisa ngakses rincian BVN lan nganyari menyang informasi sing bener.

web:  (Forbes) 9 Wong Sugih ing Anambra. Sampeyan wis tau krungu saka No 9 Sadurunge

Carane mbenerake lan nganyari rincian BVN

iklan

Utamane, siji-sijine cara kanggo mbenerake lan nganyari rincian BVN sampeyan yaiku kanthi ngunjungi cabang bank sing ngetokake BVN sampeyan. Nalika dheweke verifikasi manawa akun sing sampeyan klaim pancen duweke sampeyan, kabeh rincian sampeyan bakal diakses lan dianyari.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kanggo nggawe proses luwih cepet, mung mencet kode * 565 * 0 # nggunakake nomer seluler sing mbukak akun bank karo.

Yen wis rampung, panjalukan "sukses" bakal njamin potongan N20 saka imbangan airtime sampeyan. Sanalika sawise akun sampeyan dikenani biaya, 11 digit Nomer Verifikasi Bank sampeyan bakal ditampilake.   

Nanging, yen sampeyan ora duwe nganti N20 ing imbangan akun airtime, panyuwunan bakal ditolak lan sampeyan kudu ngisi daya sadurunge panjaluk sampeyan ditindakake.

Uga, elinga yen dheweke ora ngirim BVN minangka SMS kanthi alasan sing jelas: informasi kasebut sensitif lan ora kudu kasedhiya kanggo wong njaba. Dadi, pilihan sing paling apik yaiku nulis utawa simpen ing papan sing mung sampeyan akses.  

iklan

Kanggo ngrampungake nganyari, bukak bank sampeyan nganggo dokumen ing ngisor iki:

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  • Kanggo tanggal lair, tuduhake sertifikat lair.
  • Yen kesalahan teka saka jeneng anyar minangka asil saka marriage, nuduhake marriage certificate.
  • Kanggo ngganti jeneng sampeyan (yen ora nikah), bank sampeyan bakal njaluk sarana identifikasi sing sah kayata Paspor Internasional, Kartu Identitas Nasional, utawa Kartu Pemilih kanggo verifikasi identitas asli sampeyan.
  • Kepiye babagan ngganti nomer telpon? Sampeyan kudu nuduhake sarana identifikasi sing sah bebarengan karo nomer seluler sampeyan sing anyar.

bungkusan Up

Ngakses rincian Nomer Verifikasi Bank (BVN) sampeyan dudu tugas sing angel. Sampeyan mung kudu ngetutake salah siji saka telung opsi sing rinci ing artikel iki sing kanthi jelas nuduhake cara mriksa rincian BVN sampeyan kanthi online lan malah offline kanthi mlaku menyang bank.

Saben opsi duwe prosedur dhewe lan ombone informasi sing bisa diakses. Cukup priksa lan gunakake pilihan sing luwih apik kanggo sampeyan. 


Nyebar katresnan

53 pikirane babagan "Cara Priksa Rincian BVN Sampeyan Online lan Offline (3 Cara Cepet)"

      • Mangga. Kepiye carane njaluk nomer telpon BVN. Aku ngerti BVN sandi. Nanging aku ora ngelingi nomer telpon. Aku ilang wiwit 2016. Aku kudu bantuan karo. Aku uga ora arep menyang bank

        Reply
  1. Aku isih duwe link nomer telpon sing padha menyang BVN nanging saiki aku ora bisa mriksa nomer BVNku, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake saiki

    Reply
  2. Pls, Aku pengin mriksa nomer Bvn ing ponsel nanging aku wis ilang telpon lan nomer telpon sing digunakake kanggo mbukak Acct sadurunge….
    Pls???????????? dalan metu

    Reply
  3. Mangga aku butuh saran…
    BVNku nggawa 3 jeneng nanging aku mung nggunakake 2 jeneng ing kabeh kredensialku. Mangga, apa sing kudu dak lakoni kanggo mbusak jeneng tengah ing BVN?

    Reply

Ninggalake Komentar