Cara Priksa Rincian BVN Online lan Offline (Kabeh 3 Cara)

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Nomer Verifikasi Bank (BVN) minangka prasyarat yen sampeyan minangka warga Nigeria sing butuh akses menyang layanan finansial ing Nigeria. Yen sampeyan wis duwe BVN utawa pengin entuk, kiriman iki bakal nuduhake sampeyan carane mriksa rincian BVN sampeyan.

Kajaba iku, ora bakal mbukak kabeh pilihan sing kasedhiya nanging pendekatan langkah-langkah kanggo saben. Lan nalika sampeyan ngetrapake salah sawijining pilihan kasebut, sampeyan bakal entuk rincian BVN sampeyan kanthi cepet. 

Apa sejatine BVN?

iklan

Nomer Verifikasi Bank (BVN) minangka inisiatif Bank Sentral Nigeria kanthi kolaborasi karo kabeh Bank Nigeria. Iki diluncurake ing Februari 2014 lan tujuane kanggo nyuda nyolong identitas lan transaksi penipuan lan nggampangake kapercayan ing sistem perbankan Nigeria.

BVN minangka nomer sewelas (11) nomer bank komersial sing ngetokake kanggo saben sing duwe akun bank nalika registrasi. Iki minangka nomer unik sing tegese wong loro ora bisa duwe BVN sing padha. 

Kajaba iku, penting kanggo dicathet yen BVN unik diwenehake kanggo saben sing duwe akun bank kanggo digunakake ing papan.

Apa tegese?

Contone, yen sampeyan entuk BVN sampeyan First Bank, mbukak akun bank liyane karo Bank Zenith ora ateges bakal ngetokake BVN liyane kanggo sampeyan. Yaiku, BVN sing sampeyan duwe bakal digunakake ing kabeh transaksi finansial tanpa preduli saka bank utawa institusi finansial liyane sing sampeyan gunakake.  

Carane Priksa Rincian BVN Panjenengan

Pisanan, apa rincian BVN sampeyan?

Sing paling penting saka rincian BVN sampeyan yaiku nomer 11 digit sing nggawe BVN sampeyan dhewe. Nanging, ana sawetara informasi backend liyane sing penting kanggo validitas lan panggunaan BVN sampeyan.

Iki kalebu informasi kayata jeneng pangguna, tanggal lahir, nomer telpon, alamat email, lsp.

Yen rincian sampeyan ora cocog karo rincian akun bank anyar utawa transaksi finansial liyane sing sampeyan lakoni, pangembangan sing dituju ora bakal sukses.

Kanggo mriksa rincian BVN sampeyan, ana telung (cara) nanging ayo miwiti kanthi cara mriksa nomer 11 digit sampeyan dhewe:

1. Priksa Rincian BVN sampeyan nganggo Kode USSD (Nomer 11 Digit)

Priksa rincian BVN liwat Kode USSD minangka cara sing paling gampang lan kaya sing dikarepake. Nanging, rincian sing sampeyan akses liwat cara iki cukup winates dibandhingake karo pilihan kapindho ngendi sampeyan bakal nemokake informasi liyane ditempelake ing nomer 11-digit BVN Panjenengan.

Ing kene, sampeyan mung bisa njupuk Nomer Verifikasi Bank (BVN) lan kanggo nindakake iki mung pencet kode - *565*0# lan tindakake pituduh.

Nanging cathetan:

Nomer telpon sing sampeyan gunakake kode kudu padha karo sing digunakake ing registrasi BVN sampeyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Uga, Kode USSD sing padha bisa digunakake kanggo kabeh jaringan telekomunikasi. Yaiku, yen sampeyan nggunakake MTN, Glo, 9Mobile utawa Airtel, ora masalah. Kode sing padha bisa digunakake kanggo kabeh.

Ora Matter carane akeh institusi bank karo, BVN padha sampeyan njupuk fungsi kanggo kabeh.

2. Priksa Rincian BVN Liyane Online liwat Portal Validasi BVN

Ana perusahaan umum sing diarani Nigeria Inter-Bank Settlement System Plc (NIBSS). Perusahaan iki diduweni dening kabeh bank sing dilisensi ing Nigeria lan kalebu Bank Sentral Nigeria (CBN).

Utamane, NIBSS duwe sistem sing umume nangani pembayaran antar bank lan mbusak masalah sing ana gandhengane karo transfer ing macem-macem bank.

Kajaba iku, NIBSS uga duwe Portal Validasi BVN ing ngendi sampeyan bisa ngakses lan mriksa rincian BVN kanthi online.

iklan

iklan

Sampeyan bisa njupuk jeneng BVN, nomer telpon, alamat, lan cathetan liyane.

Nanging, kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyukupi syarat lan tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Akses NIBSS Portal Validasi BVN 
  • Isi BVN sampeyan ing kothak sing kasedhiya
  • Sabanjure, klik tombol "Telusuri".
  • Sawise iku, pilih pilihan pembayaran sing disenengi lan mung mbayar biaya layanan - N25
  • Sawise pambayaran sampeyan sukses, sampeyan bakal diarahake menyang kaca web ing ngendi sampeyan bakal nemokake kabeh rincian BVN sampeyan.

Dadi, tindakake langkah ing ndhuwur bakal menehi akses kanggo mriksa rincian BVN online kayata jeneng, nomer telpon, alamat, lan kabeh rincian BVN liyane ing rekaman sampeyan.

3. Priksa Rincian BVN kanthi Ngunjungi Bank Sampeyan

Iki bisa uga minangka pilihan sing gampang banget yen sampeyan ora kepengin ngunjungi bank sampeyan kanthi fisik. Nyatane, pilihan iki bakal mbantu sampeyan ngakses nomer 11 digit BVN lan rincian liyane sing ana gandhengane.

Cukup lumaku menyang bank sampeyan lan ketemu karo personel layanan pelanggan sing bakal nulungi sampeyan. Nanging sadurunge sampeyan ngunjungi wong-wong mau, priksa manawa alat identifikasi sing bener wis siyap lan priksa manawa sampeyan lagi ngunjungi.

Uga, ngerti nomer rekening bank amarga informasi iki bakal digunakake kanggo verifikasi yen sampeyan pancene pemilik akun.   

Carane Mbenerake & Nganyari Rincian BVN Panjenengan

Kadhangkala, bisa uga ana masalah karo rincian BVN sampeyan kayata tanggal lair, nomer telpon utawa jeneng sing salah. Kesalahan iki biasane muncul nalika cathetan BVN sampeyan ora cocog karo cathetan akun bank, utamane yen sampeyan lagi mbukak akun bank anyar utawa ngisi formulir sing mbutuhake BVN sampeyan.

Conto kesalahan iki bisa uga sampeyan ora kejawab jeneng sampeyan, nggunakake jeneng pasangan amarga sampeyan lagi mentas nikah utawa sampeyan salah ngetik tanggal lahir.

iklan

Kajaba iku, yen kesalahan teka saka nomer telpon sing ora ana hubungane, bisa uga amarga owah-owahan nomer telpon amarga maling telpon, owah-owahan jaringan seluler, ora bisa njupuk kertu SIM sing ilang utawa jalur sampeyan diblokir.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Efek sing diakibatake yaiku ora ana transaksi sing diwiwiti sampeyan bakal ditindakake amarga rincian sampeyan ora setuju karo informasi sing didaftar kanthi resmi. Nanging iku ora pungkasan. Sampeyan bisa ngakses rincian BVN lan nganyari menyang informasi sing bener.

Utamane, siji-sijine cara kanggo nindakake iki yaiku ngunjungi cabang bank sing ngetokake BVN sampeyan. Nalika dheweke verifikasi manawa akun sing sampeyan klaim pancen duweke sampeyan, kabeh rincian sampeyan bakal diakses lan dianyari.

Kanggo nggawe proses luwih cepet, mung pencet kode - * 565 * 0 # nggunakake nomer seluler sing mbukak akun bank karo.

Yen wis rampung, panjaluk sing sukses bakal njamin potongan N20 saka imbangan wektu udhara. Sanalika sawise akun sampeyan diisi, 11 digit Nomer Verifikasi Bank sampeyan bakal ditampilake.   

iklan

Nanging, yen sampeyan ora duwe nganti N20 ing imbangan akun airtime, panyuwunan bakal ditolak lan sampeyan kudu ngisi daya sadurunge panjaluk sampeyan ditindakake.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Lan elinga manawa dheweke ora ngirim BVN minangka SMS kanthi alasan sing jelas: informasi kasebut sensitif lan ora kudu kasedhiya kanggo wong njaba. Dadi, pilihan sing paling apik yaiku nulis utawa simpen ing papan sing mung sampeyan duwe akses.  

Kanggo ngrampungake nganyari, bukak bank sampeyan nganggo dokumen ing ngisor iki:

  • Kanggo tanggal lair, tuduhake sertifikat lair.
  • Yen kesalahan teka saka jeneng anyar minangka asil saka marriage, nuduhake marriage certificate.
  • Kanggo ngganti jeneng sampeyan (yen ora nikah), bank sampeyan bakal njaluk sarana identifikasi sing sah kayata Paspor Internasional, Kartu Identitas Nasional, utawa Kartu Pemilih kanggo verifikasi identitas asli sampeyan.
  • Kepiye babagan ngganti nomer telpon? Sampeyan kudu nuduhake sarana identifikasi sing sah bebarengan karo nomer seluler sampeyan sing anyar.

bungkusan Up

Ngakses rincian Nomer Verifikasi Bank (BVN) sampeyan dudu tugas sing angel. Sampeyan mung kudu ngetutake salah siji saka telung opsi sing rinci ing artikel iki sing kanthi jelas nuduhake cara mriksa rincian BVN sampeyan kanthi online lan malah offline kanthi mlaku menyang bank. Saben opsi duwe prosedur dhewe lan ombone informasi sing bisa diakses. Cukup priksa lan gunakake pilihan sing luwih apik kanggo sampeyan. 


Nyebar katresnan

54 pikirane babagan "Cara Priksa Rincian BVN Online lan Offline (Kabeh 3 Cara)"

      • Mangga. Kepiye carane njaluk nomer telpon BVN. Aku ngerti BVN sandi. Nanging aku ora ngelingi nomer telpon. Aku ilang wiwit 2016. Aku kudu bantuan karo. Aku uga ora arep menyang bank

        Reply
  1. Aku isih duwe link nomer telpon sing padha menyang BVN nanging saiki aku ora bisa mriksa nomer BVNku, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake saiki

    Reply
  2. Pls, Aku pengin mriksa nomer Bvn ing ponsel nanging aku wis ilang telpon lan nomer telpon sing digunakake kanggo mbukak Acct sadurunge….
    Pls???????????? dalan metu

    Reply
  3. Mangga aku butuh saran…
    BVNku nggawa 3 jeneng nanging aku mung nggunakake 2 jeneng ing kabeh kredensialku. Mangga, apa sing kudu dak lakoni kanggo mbusak jeneng tengah ing BVN?

    Reply

Ninggalake Komentar