Cara Miwiti Perusahaan Logistik (Bisnis Pengiriman) ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening John

 

Nyebar katresnan

Kanggo miwiti a perusahaan logistik ing Nigeria, sampeyan kudu sijine akèh iku menyang wawasan. Perusahaan logistik minangka bisnis sing ngrancang, nyimpen lan mindhah barang lan/utawa layanan saka sawijining panggonan utawa wong menyang papan liyane. Bisa liwat jarak adoh (internasional), utawa jarak cendhak (ing negara).

Bisnis logistik wis diwenehi jeneng akeh. "Bisnis pengiriman", "bisnis transportasi", "jasa kurir", "perusahaan kargo" lsp.

Perusahaan logistik penting banget kanggo bisnis, skala cilik lan gedhe. Nalika pelanggan tuku barang, kudu diangkut utawa dikirim menyang dheweke.

Margin bathi ing bisnis logistik cukup dhuwur. Sawetara perusahaan gumantung marang perusahaan logistik kanggo operate, sanajan miwiti bisa cukup ngepenakke lan ngeselake. Uga bisa nyebabake ketegangan, fisik, mental, lan finansial.

Artikel iki ditulis kanggo nuntun sampeyan babagan carane miwiti perusahaan logistik kanthi gampang.

Carane Miwiti Logistik Company

Ngenali Mode Operasi Panjenengan

Pisanan, nemtokake level sing sampeyan pengin operate.

Apa sampeyan luwih seneng dadi agen, transporter, utawa kontraktor?

Apa sampeyan pengin nggunakake motor utawa mobil lan bis?

Apa sampeyan luwih seneng operate ing tingkat antar-negara utawa intra-negara?

Pira karyawan sampeyan pengin duwe?

Iki minangka gambar gudang perusahaan logistik.

Gawe Rencana Bisnis

Rencana bisnis mbantu fokus bisnis sampeyan lan ndhelikake wilayah sing ora bisa dilalekake.

Sampeyan kudu nyatakake tujuan lan tujuan bisnis sampeyan lan carane sampeyan bakal entuk.

web: 10 perusahaan logistik paling apik ing Nigeria

Nalika nggawe rencana bisnis kanggo perusahaan logistik sampeyan, sampeyan kudu nyathet ing ngisor iki

  • jeneng Company
  • Pernyataan misi / visi
  • Strategi bisnis
  • Analisis SWOT
  • Terrain/lingkungan bisnis lan kepiye pengaruhe bisnis sampeyan
  • Tenaga kerja/karyawan
  • Rencana finansial, kalebu biaya sampeyan.
  • Kompetisi lan apa sing bakal nggawe sampeyan metu.
  • Rencana hukum

Pendanaan

Sawise ngenali level operasi sampeyan, langkah sabanjure yaiku mikir babagan dana.

Dana bisa ditampa saka tabungan utawa utangan bank. Modal sing dibutuhake kanggo bisnis iki bisa nganti 300,000. Iki yen sampeyan ora perlu tuku mobil utawa motor. Bisa luwih dhuwur yen sampeyan kudu tuku.

Tuku Peralatan Bisnis.

  • Kendaraan

Iki gumantung ing tingkat operasi sampeyan. Mobil utawa bis bisa dituku sanajan mbutuhake modal. Sampeyan bisa miwiti dhisik, kanthi nyewa kendaraan.

Nalika tuku kendaraan uga, sampeyan kudu ngerti lingkungan bisnis sampeyan. Yen wilayah sing rame banget, luwih becik numpak sepedha motor kanggo nuntun lalu lintas. Sepeda motor kasebut bisa dilengkapi karo pembawa plastik ing mburi. Helm uga kudu dituku kanggo tujuan safety.

  • Laptop utawa Ponsel.

Iki penting kanggo njupuk pesenan bisnis, komunikasi lan dokumentasi sing tepat.

  • Ruang Kantor

Iki perlu amarga pelanggan bisa uga pengin ngunjungi papan kerja sampeyan. Papan kudu cukup kanggo staf lan panyimpenan barang sing bakal diangkut.

Uga elinga yen ruang kantor sampeyan minangka papan kanggo parkir kendaraan perusahaan.

Kendaraan perusahaan sampeyan kudu diwenehi merek supaya gampang diidentifikasi.

Ruang kantor mbuktekake marang klien sampeyan, yen sampeyan tegese bisnis.

  1. Nggawe Website

Sampeyan kudu nggawe situs web supaya sampeyan bisa njupuk pesenan utawa nglacak pangiriman barang. Kaca ngarep situs web kudu warni lan menarik lan uga gampang dilayari. Situs web uga mbantu publisitas amarga pelanggan bisa diwanti-wanti kanggo nyelehake review.

Lisensi / Ndhaptar Perusahaan Panjenengan

Wong luwih percaya marang bisnis sing wis kadhaptar. Pilih jeneng bisnis lan entuk lisensi operasi. Iki penting kanggo mbantu bisnis sampeyan tuwuh lan ngindhari rasa isin lan repot sing ora perlu. Bisnis kasebut kudu didaftar ing Komisi Urusan Perusahaan (CAC). Sampeyan bisa ndhaptar minangka jeneng bisnis utawa perusahaan tanggung jawab winates. Bukti registrasi yaiku sertifikat bisnis sing diwenehake. Sampeyan bisa ngunjungi situs web CAC kanggo registrasi bisnis.

Njaluk Karyawan

Miwiti bisnis logistik butuh karyawan amarga siji wong ora bisa ngatasi kabeh dhewe.

Iki minangka gambar perwakilan layanan pelanggan ing perusahaan logistik.
  • Pembalap utawa penunggang motor: Siji kudu ati-ati banget nalika milih sopir kanggo perusahaan logistik sampeyan. Sampeyan kudu yakin manawa individu kasebut bisa nyopir. Sampeyan bisa uga kudu nglatih dheweke dhewe. Lisensi pembalap uga dibutuhake kanggo individu supaya ora repot.
  • Operator komputer / telpon: Dheweke njupuk pesenan lan tetep sesambungan karo pelanggan.
  • Manajer toko: Dheweke njamin barang-barang sing bakal diangkut tetep apik supaya ora rusak.

Pancen perlu kanggo nglatih staf sampeyan babagan etiket lan budaya sing cocog kanggo para pelanggan. Dheweke makili sampeyan lan perusahaan.

Iklan Perusahaan Logistik Panjenengan

Kanggo bisnis sampeyan tuwuh lan entuk pelanggan, sampeyan kudu ngiklanake.

Kanthi tekane teknologi, siji ora kudu gumantung saka tutuk mung kanggo publicize bisnis.

Sawetara cara publisitas bisnis liyane kalebu

  • Iklan Google
  • Iklan media sosial. (Instagram, Twitter, Facebook)
  • Publikasi koran
  • Iklan radio/televisi
  • Rujukan lsp.

Poin Sade lan Kompetisi Unik

Kompetisi ing bisnis bisa dadi sumber kuwatir, nanging nggawe titik sade sing unik perlu kanggo tetep maju karo kompetisi. Titik sade unik sampeyan mbedakake sampeyan saka perusahaan liyane lan mbantu ngembangake bisnis sampeyan.

Sawetara conto titik sade unik ing bisnis bisa uga

  • Pangiriman cepet banget
  • Dhuwit bali njamin, utamané ing kasus karusakan
  • Staff banget courteous
  • Ngirim pesen teks ulang tahun utawa wulan anyar menyang pelanggan.
  • Menehi tas hadiah mini nalika perayaan etc.

 tantangan

Miwiti utawa duwe perusahaan logistik ora ana tantangan.

Tantangan bisa ana hubungane karo pelanggan.

1) Pelanggan bisa ngganti pikirane babagan barang sing dituku lan iki bisa gawe frustasi driver lan perusahaan sing nyebabake kelangan bahan bakar lan jam kerja.

2) Pelanggan bisa negesake manawa barang kasebut rusak lan ora gelem ngumpulake.

3) Pelanggan bisa uga ora cepet-cepet nelpon kanggo menehi pituduh.

Tantangan liyane bisa uga

1) Lalu lintas: Iki bisa nyebabake wektu tundha pangiriman barang.

2) Karusakan barang: Bisa uga rusak nalika transit lan pelanggan bakal nolak.

Tantangan mesthi bakal teka, nanging penting kanggo ngerti carane ngatasi. Iki carane bisnis tuwuh.


Nyebar katresnan

Pikiran 4 babagan "Cara Miwiti Perusahaan Logistik (Bisnis Pengiriman) ing Nigeria"

  1. Apa ana pribadine praktis sing bisa dakdeleng kanthi fisik kanggo kolaborasi kanggo miwiti bisnis iki kanthi kasengsem

    Reply

Ninggalake Komentar