Carane miwiti bisnis unggas ing Nigeria

Nyebar katresnan

Kanthi resesi paling anyar ing negara iki lan krisis keluwen lan pengangguran sing umum, upayane yaiku golek macem-macem cara kanggo nggawe dhuwit sing tetep ing negara kita; uga ONE sing paling misuwur kabeh iki bisnis unggas. Senajan aku kudu ngelekake sing bisnis sing mbutuhake konsentrasi sakabehe lan fokus kanggo miwiti kanggo nyegah ilang kabeh dhuwit lan investasi, elinga urip kewan sing njupuk care saka, ora tanduran; urip, supaya sembarang pamindhahan salah bakal Nulis bilai lan mundhut kabeh investasi. Dadi, aku bakal nggawe postingan iki lan nyakup kabeh topik penting sing dibutuhake wiwit saka ibukutha menyang omah kanggo dipakani kanggo marketing, topik sing bakal mbantu sampeyan sukses banget ing bisnis sing mbebayani. Peternakan unggas.

Ayo kita miwiti karo milih jinis manuk kanggo mburi;

Pilihan Manuk kanggo bisnis unggas ing Nigeria

Iku penting kanggo ngerti apa jenis unggas kanggo cultivate. Saiki ing Nigeria, ana telung kelas penting sing biasa ing antarane peternak unggas

Padha:

Ayam broiler; iki cah ayu enom diunggahake kanggo daging. Dheweke diunggahake wiwit dina wiwitan nganti bobote 40 g nganti bobote kira-kira 1.5 nganti 2 kg utawa luwih sajrone setengah wulan.

Lapisan: Iki minangka pitik sing digunakake kanggo nggawe endhog bisnis lan banjur disembelih kanggo daging. Lapisan diunggahake wiwit umur sedina lan wiwit ngetokake endhog ing umur 18-19 minggu lan bakal terus nganti umur 72-78 minggu.

Poultry farming and how to feed the hens

Cockerels: Cockerels uga kanggo nggawe daging lan duwe panjaluk pasar sing cukup unik, nanging pangembangane moderat, ora normal kanggo ayam broiler sing cepet berkembang.

Ayo goleki Modal sing dibutuhake kanggo miwiti bisnis;

Modal dibutuhake kanggo miwiti bisnis unggas ing Nigeria

Punika taksiran biaya Modal unggas nalika sampeyan ngembangake pitik broiler;

Yen sampeyan nindakake 100 - 200 broiler, sampeyan butuh sekitar 100,000 naira - 300,000 naira kanggo ngunggahake lan penghasilan sampeyan bakal ana ing jero 200,000 naira - 500,000 naira.

Yen sampeyan nindakake 1,000 - 3,000 broiler, sampeyan butuh sekitar 800,000 naira - 2.5 yuta naira. Aku yakin sampeyan bakal entuk 1.5 yuta naira nganti 5 yuta naira minangka bathi.

Salajengipun, luwih gedhe skala produksi sampeyan, luwih gedhe entuk manfaat, lan yen investasi modal rampung; sampeyan bisa nggunakake struktur lan hardware kanggo sawetara wektu. Kanggo peternak unggas anyar, ana akeh papan sing bisa nyewa peralatan sing dibutuhake kanggo bisnis kasebut.

Saran kula miwiti kanthi mung persentase cilik saka dana investasi sampeyan, kira-kira 10% - 20% saka tabungan sampeyan (aja nggunakake kabeh tabungan,) lan yen sampeyan pancene ngerti bisnis lan duwe penghasilan sing nyata, sampeyan bisa aplikasi kanggo advance bank utawa overdraft.

Ayo dadi pirembagan bab Panggonan lan lokasi

Ngendi ranch unggas sampeyan diatur penting kanggo bisnis sampeyan. Kanggo miwiti bisnis unggas, sampeyan butuh situs ranch. Ukuran situs unggas kudu dikontrol kanthi jumlah manuk sing pengin dikembangake. Yen sampeyan duwe tanah sing cukup ing latar mburi lan ora bisa entuk situs liyane, luwih becik miwiti sethithik. Sampeyan kudu miwiti karo apa sing sampeyan duwe, fokus ing, lan nambah situs utawa njaluk liyane yen sampeyan bisa ngatur biaya.

Peternakan unggas sing apik banget kudu adoh saka bedlam lan rame ing kutha gedhe. Sampeyan uga kudu sepi lan tanpa kontaminasi. Situs peternakan kudu duwe sumber banyu ngombe sing marem, resik, lan sehat sing cedhak kanggo nyegah dehidrasi kewan. Situs kasebut kudu bebas saka predator unggas kaya rubah lan panther. Situs kasebut kudu dumunung kanthi akses menyang dalan sing apik kanggo nggampangake transportasi barang nalika disiapake, kanggo dituku.

Saiki sampeyan wis ngrampungake perkara kasebut, ayo fokus ing omah.

Housing

Sampeyan kudu nimbang akeh perkara nalika nggawe kandang kanggo unggas. Jinis omah dirakit dadi; Intensif, semi-intensif, utawa kerangka ekstensif. Kanggo petani sing relatif anyar, sampeyan kudu milih kerangka raising sing cocog karo motivasi / modal sampeyan. Kerangka ekstensif lan semi-intensif luwih apik digunakake karo petani kanthi mlebu menyang bagean gedhe ing tanah sing manuk bisa obah tanpa hambatan kanthi mlebu menyang awan. Poaching minangka masalah sing penting kanggo kerangka iki lan penyakit uga dadi masalah serius.

Ing kerangka intensif, manuk diwatesi ing kurungan baterei utawa omah sampah ing ngendi ventilasi lan cahya kudu dianggep minangka pangembangan kerangka kasebut, sanajan iki mbutuhake modal.

Housing for poultry business

Perangkat keras sing digunakake kanggo ternak unggas dibandhingake karo ternak lan jinis kerangka penginapan sing digunakake. Piranti normal sing digunakake kanggo iki yaiku feeder, konsumen, radiator, brooder, kurungan, kothak, lan liya-liyane kanthi macem-macem jinis, merek lan tekad kabeh gumantung ing komponen kayata modal diakses, penginapan, lan kerangka mundhakaken.

Dipakani

Kanggo peternakan unggas bisnis sukses, kualitas apik, feed luar biasa nutritious punika requirement unquestionable. Pakan kualitas njaga swara unggas kanthi konsisten lan entuk bobot lan ukuran. Pakan kasebut kudu diresiki, bebas saka hama lan garing kanthi konsisten, amarga pakan sing rusak bisa ngrusak unggas. Panganan sing berkualitas lan bergizi minangka cara paling apik kanggo njamin sukses ing bisnis budidaya unggas. Manuk sampeyan mesthine ora bakal kekurangan banyu. Ora ana banyu sing cukup bisa lan bakal ngalangi pangembangane.

Sampeyan kudu tansah njamin pendekatan gratis unggas kanggo banyu sing resik. Kaya sing mesthi diomongake ibuku, Omi o gbodo je wan ni iya, sing tegese, "ora bakal kelangan banyu." Lan iki utamané bener babagan lapisan. Yen dheweke ora ndeleng banyu sajrone wektu sing lengkap, nggawe endhog bakal saya suwe saya suwe, sing mengaruhi keuntungan sampeyan.

Obat (Penting banget kanggo bisnis unggas)

Resep lan imunisasi sing sah bisa lan bakal nyegah akeh penyakit unggas. Minangka peternak unggas bisnis sing bakal teka, sampeyan kudu duwe dokter hewan sing bisa teka lan ngimunisasi, diagnosa, lan nambani manuk nalika perlu. Ana macem-macem resep rutin sing kudu ditindakake kanggo surat lan inokulasi sing mbantu manuk sampeyan supaya bisa njaga kebugaran saka infeksi lan kontaminasi bakteri, yen ana penyakit sing nggegirisi.

Setara uga karo njupuk care lan njaga manuk Panjenengan, sampeyan kudu njamin manuk sampeyan entuk akses gedhe menyang feed malah bagean sing cocog karo tingkat nggawe. Ngrawat lan nyirami unggas sampeyan bakal dadi kesulitan operasional sing paling gedhe, aja mbuwang wektu liya kanggo ngurus investasi bisnis sampeyan.

Related Artikel: Bisnis Sampeyan Bisa Miwiti Kanthi 50K utawa Kurang

PENYIMPANAN REKOD

Cathetan kudu disimpen, iki kudu duwe ruang kanggo ngrekam kematian manuk, umur, panggunaan pakan, panggunaan banyu, imunisasi, lan dosis obat, jumlah endhog saben dina (yen lapisan), lan cathetan babagan administrasi utawa masalah infeksi. Cathetan iki penting banget kanggo nyiapake usaha unggas sing bakal teka, proyek kontrol penyakit, lan nggawe penilaian lan ukuran.

Peternakan unggas, minangka pangalihan utawa minangka bisnis menehi kabungahan, kepuasan, lan ngasilake sing luar biasa yen ditindakake kanthi akurat. Piwulang sing bisa ditindakake saka artikel iki yaiku nglumpukake bisnis unggas kanthi alon, sinau nalika sampeyan mlaku, ndandani masalah operasional utama utawa cilik kanthi cepet, lan njaga cathetan sing cocog. Aku pracaya aku wis nutupi mayoritas topik sing mesthi wis kobong atine kanggo takon bab bisnis iki, aja wedi kanggo pindhah kanggo riset liyane kanggo njlentrehake dhewe ing sawetara masalah utawa topik sing isih bisa kobong pitakonan menyang pikiran terus-terusan.

TEMBUNG AWAS!!!!!

Jinis lan macem-macem cah ayu sing sampeyan tuku banget mengaruhi perkembangane, mula dianjurake supaya entuk macem-macem sing apik banget. Sampeyan kudu entuk macem-macem sing nggedhekake kemungkinan kepinginan lan sing ora bakal menehi sampeyan turu lan kerugian, entuk saka inkubator utawa distributor sing bisa dipercaya sing wis kepungkur diisi karo rekomendasi sing apik. Penting banget kanggo nyathet kasunyatan manawa sifat cah ayu sing sampeyan entuk yaiku wiwitan ngembangake manuk sing apik tenan. Dadi, nalika tuku cah ayu sing umure dina, priksa manawa sampeyan njupuk akeh wektu kanggo njelajah lan takon babagan saben inkubator utawa distributor sing bisa sampeyan tuku lan macem-macem cah ayu sing ditawakake sadurunge tuku.

kesimpulan

Bisnis unggas minangka bisnis sing nguntungake yen ditindakake kanthi bener; bisa ngasilake minangka akeh pendanaan lan menehi makna kanggo urip. Pracayaa, nindakake kanthi bener bisa njamin sukses sampeyan sanajan luwih dhuwur tinimbang sing duwe pekerjaan kerah putih kaya bankir, perawat, lan liya-liyane. Nanging riset kanthi becik lan aturake urusan sampeyan sadurunge miwiti, amarga bisa nyebabake Tekanan Darah Tinggi yen sampeyan gagal ngetutake panguwasa lan manuk sampeyan bakal mati, mula sampeyan kudu ora nyoba ngethok pojok nalika mundhakaken. kanggo nyegah crita sing nyentuh ati. Mula, saranku kanggo sampeyan yaiku sawise maca kiriman iki lan sampeyan isih pengin melu bisnis, entuk mentor dhewe, yaiku mentor, ing kasus iki, tegese wong sing wis akeh pengalaman mbudidaya manuk kasebut. bisa dadi port pertama sampeyan yen sampeyan duwe kahanan darurat, sing ora bisa dihindari.

Kaya sing dakkandhakake sadurunge, penting kanggo ngerti jenis sing dipilih, ana

  • CHI
  • ZATECH
  • SAYED

Iki minangka distributor cah ayu sing paling misuwur, mula aku menehi saran supaya sampeyan milih sing dipilih lan ditampa, riset penting ing kasus iki. Aku uga kudu menehi pitutur marang kowe supaya manawa omahmu kanggo manuk nduweni sumber panas sing apik, amarga tanpa iki manukmu bakal mati kaya mabur utamane ing patang minggu pisanan nalika paling rentan kanggo penyakit lan infeksi. Nalika nerangake marketing manuk iki, iku apik kanggo ngerti sing ana akeh pasar kanggo manuk iki kiro-kiro saka hotel kanggo restoran tom pasar daging lokal.

Mulane, aku kasurung kanggo katon ing bisnis iki lan ndeleng apa sampeyan bisa entuk manfaat saka iku.


Nyebar katresnan

1 mikir babagan "Carane miwiti bisnis unggas ing Nigeria"

Ninggalake Komentar