Carane miwiti tuku lan adol bisnis ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan nggoleki cara sing cocog kanggo miwiti tuku lan adol bisnis ing Nigeria? Apa sampeyan pengin dadi bos dhewe nanging ora ngerti carane miwiti bisnis dhewe? Yen ya, terus maca potongan iki nganti pungkasan.

Kaya biasane, kita bakal ngrembug babagan carane miwiti tuku lan adol bisnis saka awal lan tuwuh dadi usaha bisnis sing gedhe lan nguntungake. Sampeyan sejatine ora butuh gelar ing Marketing, Purchasing and Supply, utawa Business Administration sadurunge miwiti bisnis iki.

iklan

Sapa wae kalebu mahasiswa, pengusaha sing ora duwe pengalaman, ibu-ibu sing manggon ing omah, lan sapanunggalane bisa miwiti bisnis tuku lan adol iki kanthi murah N20,000 lan tuwuh dadi bisnis skala gedhe.

Ide bisnis iki minangka salah sawijining ide bisnis cilik sing paling gampang ing Nigeria saiki. Bisnis kasebut yen ditindakake kanthi bener uga bisa dipercaya lan nguntungake.

Nigerian seneng tawaran apik lan ora saben wong duwe wektu, dhuwit lan energi kanggo blanja ing ShopRite lan liya-liyane. Dadi minangka reseller, tugas sampeyan yaiku tuku panganan utawa barang-barang pertanian kanthi akeh lan adol maneh kanthi rega sithik utawa eceran.

Dadi, internet uga nggawe bisnis tuku lan adol saka omah, luwih gampang saiki. Iki ngidini sampeyan liwat instrumentalitas saluran media sosial kanggo nawakake produk sing regane murah kanggo pamirsa lan konsumen sing sadar anggaran kanthi kepenak ing kamar nalika isih entuk bathi.

Related Artikel: Carane miwiti bisnis impor mobil ing Nigeria (Kabeh sampeyan kudu ngerti).

Carane miwiti tuku lan adol bisnis ing Nigeria

Minangka pengusaha sing kepengin banget, ing ngisor iki minangka langkah penting sing kudu ditindakake kanggo mbangun bisnis tuku lan adol sing duwe bathi ing Nigeria kanthi pengalaman sithik utawa ora ana.

web:  Carane miwiti baris skincare karo sethitik utawa ora dhuwit

1. Riset Pasar Sampeyan

Akeh pamilik bisnis cilik sing potensial ora nggatekake langkah penting iki amarga dianggep larang, mbuwang wektu lan ora perlu. Nanging ing kasunyatan, ngelawan sing bener.

Riset pasar minangka dhasar saben bisnis ing skala apa wae. Iki ngidini para pengusaha wannabe ngenali, ngerti lan ngerti target pamirsa, pasar potensial, pesaing, lan validasi ide bisnis sing dikarepake.

Dadi sadurunge mlebu bisnis tuku lan adol kanthi bener, penting sampeyan riset babagan produk tartamtu sing bakal ditangani. Contone, sampeyan bakal tuku lan adol asil tetanèn kaya kacang buncis utawa mrico.

Sampeyan kudu nindakake survey pasar sing ekstensif babagan sapa sing paling butuh barang kasebut, saka ngendi sampeyan bisa entuk kanthi rega sing luwih murah, negara sing ngasilake sing luwih apik, kepiye carane ngrampungake masalah logistik, apa risiko sing ana. ing bisnis lan liyane.

2. Modal investasi

Sampeyan ora bisa miwiti bisnis tuku lan adol ing vakum, sampeyan butuh dhuwit kanggo mbukak bisnis iki. Dimaklumi yen luwih gedhe investasi modal sampeyan bakal entuk bathi gedhe. Tegese, sampeyan bisa miwiti bisnis adol barang utawa produk kanthi jumlah sing kasedhiya.

Nanging, yen sampeyan wis dadi ditemtokake kanggo sukses ing tuku lan sade bisnis ing Nigeria kene, sampeyan kudu paling # 500,000 kanggo kickstart. Sembarang jumlah sing luwih murah tinimbang iki bakal entuk bathi amarga sampeyan bisa mbuwang biaya transportasi.

web: Kepiye carane dadi pramugari (Atendan Penerbangan) ing Nigeria

web:  9 Bisnis sampeyan bisa miwiti karo 200k ing Nigeria Dina iki

3. Pilihan saka komoditas

Sawise masalah modal investasi sampeyan kudu diurutake, panyebab tumindak sabanjure yaiku nemtokake pilihan komoditas sampeyan. Sampeyan kudu nggawe keputusan sing tepat babagan jinis komoditas sing bakal ditangani.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Saenipun, panganan sing akeh sumbere sawise ing wilayah utawa negara sampeyan dianjurake. Sampeyan ora kudu nganggep amarga sampeyan kudu nemoni siji sajrone riset lan analisis pasar wiwit wiwitan.

Uga, diwenehi kabar yen sawetara bahan panganan minangka tanduran sing gampang rusak lan mulane, tuku sing dikarepake supaya sampeyan bisa entek ing wektune.

Carane miwiti tuku pangan

4. Transportasi

Wiwit sampeyan bakal miwiti bisnis iki kanggo pisanan, sampeyan bisa uga ora duwe kekuatan financial kanggo njaluk truk utawa van digunakake kanggo ngirim barang saka ngendi sampeyan tuku menyang panggonan sing bisa.

Mula, truk utawa van sing kasedhiya ngliwati rute apa wae sing bakal dikirim menyang kutha komersial ing Nigeria.

Yaiku, yen sampeyan bakal mudhun ing sisih lor kanggo njupuk barang lan njupuk menyang Lagos, Kali, Abuja, Ibadan, Anambra, Kano, lan liya-liyane, ana logistik sing siap nari kanthi nada sampeyan.

iklan

iklan

Dadi pindhah menyang taman motor lan konfirmasi carane truk utawa van nindakake perdagangan ing bisnis alam sampeyan lan takon babagan jumlah sing dikenani biaya uga supaya sampeyan ora kejiret.

5. Njaluk Toko utawa gudhang

Aspek iki penting banget kanggo misi sampeyan. Sampeyan butuh gudang utawa toko kanggo nyimpen komoditas sadurunge sampeyan miwiti adol. Lokasi toko penting. Sampeyan kudu motor lan cedhak banget karo area komersial.

web:  Kursus Pertukangan Online Paling Apik 2022 [11 Ndhuwur]

Elinga yen sampeyan lagi miwiti, entuk papan sing cedhak karo pusat komersial bakal ngidini pamirsa target weruh sampeyan ing wektu sing tepat.

Gudang kanggo nyimpen produk

Tuku lan adol panganan ing Nigeria: apa sing didol?

Akeh sing wis dicritakake ing ndhuwur babagan tuku lan adol bisnis distribusi ing Nigeria minangka ide bisnis sing nguntungake. Ana akeh komoditas metu ana sing bisa fokus ing. Nanging sadurunge iku, sampeyan kudu elinga yen panganyang pangan duwe asosiasi ing meh kabeh wilayah Nigeria.

Mula, sampeyan bisa uga kepeksa gabung yen sampeyan pengin miwiti bisnis sampeyan kanthi tentrem. Sawetara barang utawa komoditas sing duwe bathi lan akeh sing bisa didol ing Nigeria kalebu:

  • Kacang buncis: Murah banget ing Sokoto lan Zamfara;
  • Bawang: Kasedhiya ing jumlah gedhe ing Kebbi;
  • Groundnut: Sokoto, Kaduna, Katsina, Plateau, Niger etc;
  • Yam: Akeh banget ing Plateau, Benue, Oyo;
  • Mellon: Menyang Nassarawa, Niger, Benue, lsp;
  • Jagung: Menyang Nassarawa, Plateau, Oyo, Benue lsp;
  • Sapi, Hides, Kandi utawa Kponmo: Akeh banget ing Jigawa, Zamfara, Sokoto, Kano, Taraba, Adamawa lsp;
  • Minyak sawit: Pindhah menyang Delta, Ebonyi, Cross River, Ondo, Edo, Oyo, Enugu, Bayelsa lsp;
  • Singkong: Akeh banget ing Edo, Akwa Ibom, Enugu, Kogi, Taraba, Oyo, Benue lsp.

Kacathet kasebut kalebu kacang kedelai

  • Jagung
  • Ogbono
  • Sorghum
  • Sesame
  • Cashew
  • Guinea jagung
  • Ginger
  • Millet

Kesimpulan

Miwiti bisnis tuku lan adol ing Nigeria cukup nguntungake lan uga ana risiko, mula, sampeyan kudu nyiapake dina-dina. Tindakake langkah-langkah ing ndhuwur kanthi religius lan pilih produk sing kasebut ing ndhuwur kanggo miwiti perjalanan bisnis adol maneh. Muga-muga sing paling apik ing petualangan bisnis anyar iki.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar