Cara Miwiti Bisnis Laboratorium Medis ing Nigeria & Tips Sukses

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Yen sampeyan wis nggoleki carane miwiti bisnis laboratorium medis ing Nigeria, telusuran sampeyan rampung ing kene, amarga kita bakal menehi pandhuan sing rinci, lan tips kanggo sukses babagan carane miwiti bisnis laboratorium medis ing Nigeria.

Siji bab sing kita sinau minangka wong Nigeria yaiku bisa nindakake minangka tugas kanggo njaga keseimbangan antarane manungsa lan bisnis. Mulane, ora kaget yen 70% industri ing Nigeria ora ditaksir adhedhasar sistem nilai industri nanging ing standar Nasional. Iki bisa uga, salah sawijining sebab penting, kenapa perawatan medis ing Nigeria, digoleki banget.

Apa Laboratorium Medis?

iklan

Lab medis beda karo a rumah sakit, utawa klinik, laboratorium medis minangka ruangan kahanan, ing ngendi tes medis ditindakake.

Ing babagan hierarki, laboratorium medis ora kalah karo apotek, utawa kantor dokter uga ora kalah karo teater, nanging minangka ruangan medis, sing gumantung karo badan medis liyane sadurunge bisa digunakake.

Cara Miwiti Bisnis Laboratorium Kedokteran Ing Nigeria lan Tips Sukses

Kanggo nggawe kosong, laboratorium medis minangka perwujudan saka diagnosa luwih apik, lan fungsi lan peran penting, ing lapangan medis, ora bisa diremehake.

Kepiye Keuntungan Bisnis Laboratorium Medis ing Nigeria?

Bisnis Laboratorium medis ing Nigeria, temtu dadi investasi gedhe, lan kanggo nindakake iki, sampeyan butuh rencana bisnis laboratorium medis kanggo ngerti carane entuk sukses ing kene. Ora ana jumlah tembung sing bisa nemtokake manawa investasi iki duwe bathi, ing Nigeria.

Nanging, minangka ketok minangka jeneng bisnis muni, medical usaha laboratorium, jinis bisnis iki, ora bisa koordinasi dening wong. Iki kudu ditindakake ing sangisore pengawasan praktisi medis, utamane Ilmuwan / Teknologi, sing wis entuk gelar ing Institusi sing diakoni.

Iki minangka syarat utama kanggo sapa wae sing pengin miwiti bisnis laboratorium medis supaya duwe MLS, MLT, BMLS, DMLS. sadurunge padha bisa miwiti operasi ing negara.

Apa Persyaratan Kanggo Miwiti Laboratorium Medis?

Yen sampeyan pengin sinau carane miwiti Bisnis laboratorium medis, riset sampeyan ora bakal lengkap tanpa sinau apa sing dibutuhake kanggo miwiti, syarat, lan kritéria, lan pungkasane, rencana bisnis laboratorium medis. Ing ngisor iki minangka pandhuan rinci babagan apa sing dibutuhake kanggo miwiti bisnis laboratorium medis ing Nigeria.

web:  Gagasan Bisnis Nguntungake Kanggo Pasangan 2022

Njupuk Gedung Laboratorium:

Iki minangka bagean paling penting ing perjalanan sampeyan miwiti bisnis laboratorium medis. Ana sawetara syarat, carane bangunan kudu, kang kalebu,

  • Ventilasi sing apik
  • wiyar
  • Meja kerja lan,
  • Lampu kilat

Iki minangka sawetara syarat sing kudu diduweni bangunan kanggo miwiti laboratorium medis, nanging elinga, nggunakake apartemen utawa bangunan sing disewakake kanggo miwiti bisnis laboratorium medis ing Nigeria, nganti saiki bangunan kasebut cocog karo syarat kasebut. .

Salajengipun, kedah dipun mangertosi bilih wonten ing pundi-pundi gedhong kedhokteran, kedahipun kirang rame utawi gangguan ing wilayah kasebut, ingkang tegesipun, ing pundi gedhong laboratorium medis, kedah wonten ing papan ingkang kirang rame utawi gangguan. , Kajaba iku, non-ahli, ngirim ora diijini ing bangunan kanggo maksud apa waé.

Lab Medis
Mahasiswa Ilmu Laboratorium Kedokteran Patricia Hernandez nyathet temuan dheweke sajrone tugas kanggo Mikrobiologi Klinis Lanjut (MEDT A303) sing diwulang dening Grace Leu-Burke ing Gedung Ilmu Kesehatan UAA.

Njupuk Peralatan Lab:

Sampeyan kudu nyakup biaya peralatan ing rencana bisnis laboratorium medis. Ora ana bisnis sing bisa mlaku tanpa peralatan sing tepat. Piranti penting sing ora kudu ilang ing laboratorium medis yaiku mikroskop. Iki sing nggawe laboratorium medis, nanging iki ora mung peralatan sing dibutuhake.

Sacara kategori, sampeyan ora bakal tekan laboratorium medis ing Nigeria, lan mikroskop bakal ilang ing kana. Senajan, mikroskop iku saka rong jinis, whichever siji wis nandang gerah, oke kanggo Lab rata-rata ing Nigeria.

Kajaba iku, piranti penting liyane sing ora kudu ilang yaiku kaca, jinis barang kaca sing umum yaiku kaca transparan, lan kudu dijupuk bebarengan karo mikroskop sadurunge laboratorium medis bisa dienggo.

Apresiasi kanggo kemajuan teknologi, amarga akeh peralatan iki, ora saka kaca maneh, nanging plastik. Minangka gampang kanggo umume peralatan kaca iki, lan iki bisa duwe efek ngancurake ing laboratorium, amarga kasunyatane peralatan iki larang banget.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Rong piranti sing wis kasebut ing pandhuan iki minangka syarat dhasar. Ora ana Laboratorium sing bisa digunakake tanpa dheweke.

Tanpa barang kaca, ora ana tes sing bisa ditindakake.

web:  Kode Transfer UBA: Kode USSD UBA Kanggo Transfer, Airtime, Data & Tagihan, lsp.

Kanggo tujuan iki, ora ana lab sing bakal diidini beroperasi ing Nigeria, tanpa entuk peralatan iki. Salah siji saka rong jinis peralatan iki sing entuk (lulus utawa ora lulus) oke kanggo miwiti lab medical ing Nigeria, Nanging, kanggo ngukur jumlahe, iku luwih apik kanggo njaluk lulusan jinis peralatan iki.

Wigati, botol sing kudu ana ing laboratorium medis, samesthine beda karo botol spesimen, liwat botol reagen kanggo nyelehake botol.

Salajengipun, jumlah botol gulung bisa luwih sithik tinimbang botol reagen, amarga botol reagen mesthi dikarepake kanggo nindakake tes ing laboratorium. Mulane perlu kanggo nerangake, Pipet beda-beda, yaiku banget Paramount. Ing ngisor iki macem-macem jinis pipette

iklan

  • Volumetrik
  • Pandhita
  • Lulus lan,
  • Pipet getih.

iklan

Lan kabeh jinis pipette iki samesthine bisa ditemokake ing Laboratorium, amarga padha nindakake fungsi sing beda-beda. Panjelasan sing luwih rinci babagan iki mbutuhake profesional tambahan.

Sawise mesthekake yen peralatan kasebut ing ndhuwur wis entuk, ayo nerusake menyang piranti penting liyane sing ora kudu ditinggalake ing laboratorium medis. Piranti kasebut yaiku a centrifuge.

Apa centrifuge? Centrifuge minangka piranti sing makarya miturut prinsip sirkulasi menyang partikel endapan kanthi cepet kayata sel.

Tujuan utama centrifuge yaiku kanggo nemtokake PCV (volume sel sing dikemas), sing minangka bagean penting saka tes laboratorium, saliyane kanggo tes reguler liyane. Babagan iki, Laboratorium sampeyan ora lengkap lan ora bakal disetujoni kanggo fungsi tanpa peralatan iki.

Kajaba iku, ana macem-macem jinis centrifuge, lan sing misuwur ing antarane macem-macem jinis yaiku centrifuge tangan. Jinis iki menehi kacepetan luwih alon lan luwih antik. Sing disaranake yaiku jinis motor sing didorong.

Micro-hematokrit minangka jinis centrifuge liyane, yaiku jinis sing didorong motor. Jinis centrifuge iki modern, amarga nindakake fungsi ngira otomatis PCV, volume sel getih abang, ing persentase sing dikarepake.

Sembarang laboratorium ing Nigeria sing pengin dienggo uga, wis samesthine kanggo njaluk centrifuge fungsi apik.

Peralatan liyane sing ana ing dhaptar iki yaiku timbangan, uga imbangan analitis. Iki minangka piranti sing penting ing laboratorium. Timbangan analitik lan timbangan bisa uga katon padha, nanging beda banget. Bedane ana ing ukurane, siji dirancang kanggo ngukur jumlah gedhe, dene liyane dirancang kanggo nimbang jumlah sing luwih cilik.

web:  6 Situs paling apik kanggo muter game online gratis kanggo entuk dhuwit

iklan

Bisnis Laboratorium Medis ing Nigeria cukup kompetitif, lan kanggo ngalahake pesaing sampeyan, sampeyan kudu siyap kanggo entuk jinis Peralatan iki sing bener lan canggih lan duwe rencana bisnis laboratorium medis sing canggih. Inget,"njupuk peg tengen kanggo bolongan tengen kualitas kang profesional"

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Bisa uga kanggo ngukur nganggo piranti apa wae sing kasedhiya, nanging nalika nerangake jumlah sing luwih cilik, imbangan analitis dibutuhake kanggo entuk pangukuran sing tepat.

Ringkesan Kabeh Alat sing Disebut Kanggo Miwiti Bisnis Laboratorium Medis Ing Nigeria.

Kanggo sing kepengin sinau carane miwiti bisnis laboratorium medis ing Nigeria, muga-muga sampeyan bisa sinau alat sing bener kanggo miwiti lab ing Nigeria.

Uga, kudu dicathet yen laboratorium beda-beda, lan sawetara lab khusus lan ana hubungane karo ilmu klinis tartamtu kayata

  • Banking getih
  • Sitologi
  • Histopatologi
  • Mikrobiologi
  • Parasitologi

Nanging, ing lapangan apa wae sing ana gandhengane karo laboratorium medis, alat sing wis kasebut ing artikel iki minangka alat dhasar sing kudu diduweni. Piranti sing kasebut nganti saiki yaiku.

  • centrifuge
  • Pipette
  • Kaca-kaca
  • Mikroskop
  • Kaseimbangan analitis

iklan

Sampeyan kudu ngerti manawa kabeh peralatan iki beda-beda kualitas, lan kepiye kualitas bakal nemtokake rega kasebut.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Tips Kanggo Sukses

Ora ana sing bisa ditindakake tanpa toleransi, mlebu ing bisnis laboratorium medis mbutuhake sampeyan kudu bisa tahan. Iku bisa uga ora bisa digunakake kanthi becik, kanggo wektu sing cendhak, nanging elinga yen ing mburi trowongan, ana cahya.

Aja cepet-cepet saingan karo wong liya, miwiti kanthi murah, nggawe rega kanggo tes murah, nganti sampeyan bisa entuk pangenalan sing kuat.

Gawe pariwara babagan Laboratorium sampeyan ing sawetara media, televisi, radio lan supaya wong ngerti sampeyan duwe sing beda lan khusus saka wong liya sing ana ing lapangan sampeyan.

Internet minangka papan sing apik, supaya gampang diakoni, nindakake pariwara ing media internet.

kesimpulan

iklan

Muga-muga artikel iki bisa mbantu, lan sampeyan wis entuk katrangan babagan cara miwiti bisnis laboratorium medis ing Nigeria. Yen artikel iki migunani kanggo sampeyan, mangga bareng karo wong liya.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki


Nyebar katresnan

Pikiran 7 babagan "Cara Miwiti Bisnis Laboratorium Medis Ing Nigeria & Tips Kanggo Sukses"

  1. Aku ahli mikrobiologi, kanthi MSc ing mikrobiologi Kedokteran lan saiki lagi mlaku MPH, aku bisa mbukak laboratorium dhewe lan nggunakake MLT liyane

    Reply
  2. Matur nuwun kanthi sanget kanggo tips iki. Nanging, aku kepengin weruh iki. Apa wong sing ora duwe gelar medis bisa ngambang laboratorium medis nalika nggunakake personel sing mumpuni kanggo mbukak?
    Apa Lab kasebut bisa entuk persetujuan?

    Tanggepan bakal banget dihargai.

    Thanks kanggo antisipasi.

    Reply
  3. Matur nuwun kanggo informasi sing apik banget… Aku duwe gelar Bsc ing anatomi Manungsa lan fakultas biologi sel Ilmu Kedokteran Dasar. Apa aku bisa mbukak laboratorium medis lan nggarap ilmuwan lan teknisi? Apa lab bakal disetujoni?

    Reply
  4. Thanks kanggo informasi
    Pls kanggo situs laboratorium medis kudu ana jamban lan banyu ing laboratorium.

    Toko aku ora ana banyu ing njero nanging aku pengin improvisasi lan ana jamban umum sing bisa disetujoni.

    Reply
    • Iki gumantung banget marang sapa sing teka kanggo mriksa papan kasebut. Umume, sampeyan kudu duwe fasilitas kasebut, nanging kadhangkala, sampeyan bisa entuk persetujuan tanpa kasebut. Matur nuwun kanggo tresna konten kita.

      Reply

Ninggalake Komentar