Carane adol Mobil ing NC

Foto penulis
Ditulis dening Oluwaseun Ayo

 

Nyebar katresnan

Priksa metu carane ngedol mobil ing NC kaputusan gedhe. Ora mung amarga dhuwit sing bakal sampeyan entuk, nanging sampeyan ora pengin nglanggar pranata hukum sing nuntun dodolan mobil. 

Sampeyan bisa ngedol mobil online lan offline. Nyatane, saiki luwih gampang adol online amarga sampeyan bakal cepet narik kawigaten para pembeli potensial. 

iklan

Nanging, yen sampeyan luwih seneng karo pendekatan offline, terusake. Nanging sampeyan bisa nyuda wektu tunggu yen sampeyan nggunakake loro-lorone. Yaiku, promosiake offline lan uga ditampilake ing platform online. 

2 Cara Utama kanggo ngedol Mobil ing NC

  • Sade dhewe
  • Go liwat dealer

Prasaja lan panjelasan dhewe. Sampeyan bisa ngrampungake adol kendaraan sampeyan dhewe utawa adol menyang dealer sing bakal adol maneh. 

Minangka saran, cukup dianjurake sampeyan nemokake kabeh cara kanggo ngedol dhewe, lan alasane sampeyan bakal entuk dhuwit luwih akeh. 

Nanging elinga yen iki dudu instruksi amarga sampeyan duwe hak tunggal kanggo nindakake apa sing paling apik kanggo sampeyan.  

Apa Sampeyan Perlu Adol Mobil Pribadi ing North Carolina

Sampeyan mbutuhake ing ngisor iki kanggo ngedol mobil ing NC:

1. Maca saka Odometer - kanggo ngerti carane akeh mil ing mobil. 

2. Bukti maringaken emisi pengawasan – iki mung perlu yen sampeyan lagi ing salah siji saka 22 kabupaten ngendi iku dibutuhake. 

3. Bukti liwat inspeksi safety taunan - iki penting banget, lan sampeyan pengin mesthekake yen kendaraan sampeyan lulus pengawasan sadurunge sampeyan push metu kanggo Advertisement. 

4. Copot piring lisensi lan cadangan kanggo mobil liyane sing dipikolehi. Yen sampeyan ora butuh maneh, bali menyang Departemen Kendaraan Bermotor (DMV). 

5. Pernyataan Pambocoran Odometer - iki Formulir MVR-180

6. Pranyatan Pambocoran Karusakan - Formulir MVR-181

7. Judhul - iki minangka bukti yen mobil kasebut pancen duweke sampeyan. Isine kudu ana ing ngarepe notaris. 

Carane adol Mobil ing NC

Carane adol Mobil ing NC

Kaping pisanan, adol mobil ing North Carolina dudu tugas sing angel, nanging sampeyan kudu ngerti aturan adol mobil. Ing North Carolina Departemen Kendaraan Motor (DMV) nduweni seperangkat aturan sing kudu sampeyan tindakake yen sampeyan pengin dadi legal babagan proses sampeyan. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Dadi, yen sampeyan pengin adol mobil ing North Carolina, tindakake langkah-langkah prasaja ing ngisor iki: 

Langkah 1: Siapke Dokumen Sampeyan 

Sadurunge ngumumake kapentingan kanggo adol mobil, priksa manawa sampeyan wis siyap kabeh dokumen. 

Sing, priksa manawa sampeyan duwe judhul siap. Yen sampeyan ora duwe judhul, njaluk salinan duplikat ing DMV. 

Lan yen DMV uga ora bisa gawé duplikat, mung njaluk padha mbusak jaminan indemnity. 

Saliyane judhul, priksa manawa sampeyan duwe odometer lan statement pambocoran karusakan. 

iklan

Langkah 2: Siapke Bill of Sale 

iklan

Pisanan, goleki rega mobil sampeyan. Sawisé iku, nerusake lan nyiapake bill of sale. 

Langkah 3: Siapke Mobil

Ya, nyiyapake mobil kanggo pasar. Wong-wong biasane kepincut karo apa sing katon apik, lan sampeyan pengin njamin mobil sampeyan memenuhi syarat kasebut. 

Dadi, priksa manawa sampeyan ndandani apa sing ora bisa digunakake kanthi bener utawa area penyok. Iki mbutuhake sawetara investasi cilik, nanging worth iku. 

Langkah 4: Iklan Mobil Sampeyan

Iki minangka tataran ing ngendi wong kudu ngerti yen sampeyan duwe barang sing didol. 

Kaya sing wis kasebut sadurunge, sampeyan bisa nggayuh target pasar liwat saluran pemasaran online utawa offline. 

Yaiku, sampeyan bisa mbukak iklan media sosial, dhaptar ing situs web tuku lan adol mobil, utawa nggawe situs web siji-kaca. Uga, sampeyan bisa duwe flyers watara, contone, ing Papan buletin College utawa ing komunitas lokal. 

Langkah 5: Ndandani Dokumen Tambahan

Sawise sampeyan menehi hasil karo panuku, isi mburi judhul kanthi rincian sing dibutuhake. Cukup isi jeneng panuku, alamat, lan tanggal transaksi kena pengaruh. 

Kajaba iku, isi bagean "pambocoran saka cacat" nalika sampeyan kalebu maca odometer. 

iklan

Kaya sing wis kasebut sadurunge, formulir kasebut kudu ditandatangani ing ngarsane notaris. Uga, tagihan adol menehi bukti jumlah sing didol mobil. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Langkah 6: Nguripake Mobil

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Nanging ngenteni, sadurunge nindakake, priksa manawa sampeyan mbusak tag ing mobil. Elinga yen sampeyan bisa mbusak tag kanggo digunakake ing mobil liyane kanthi idin saka DVM. Uga, sampeyan bisa njupuk tag menyang lokasi mbusak lisensi. Priksa manawa sampeyan ora mbatalake asuransi tanggung jawab nganti sampeyan nindakake iki. 

Apa sampeyan butuh notaris kanggo ngedol mobil ing NC?

Adol mobil ing North Carolina mbutuhake sampeyan duwe tandha notaris supaya bener ing North Carolina. Iki cukup penting ing kasus ngedol kendaraan ing NC.  

Ora duwe sertifikasi notaris tegese sampeyan nglamar judhul duplikat lan miwiti proses maneh. 

Carane Adol Mobil ing NC: Pancegahan Liyane 

1. Ati-ati nalika ngisi judhul utawa dokumen negara liyane. Sembarang kesalahan utawa goresan bisa nyebabake kabutuhan ngisi dokumen tambahan. Sampeyan ora pengin ngalami stres, ta? Dadi, ati-ati tenan. 

iklan

2. Kajaba iku, nggunakake tinta ireng utawa biru ing proses ngisi judhul. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

3. Priksa manawa sampeyan ora mlebu ing bagean "Reassignment Dealer". Iki ditrapake kanggo dealer mobil resmi. 

4. Minangka bakul mobil, tandha lan print jeneng. 

5. Jaga judhul saka tekan wong liya. Yen wong liya nyekel, dheweke bisa menehi tandha kepemilikan mobil sampeyan dhewe utawa wong liya sing dikarepake. Dadi, mung kasedhiya nalika sampeyan siyap ngeculake mobil menyang pemilik anyar. 

kesimpulan

Iku sing prasaja! Saiki sampeyan ngerti carane adol mobil ing NC. Cukup mesthekake sampeyan nyiyapake dokumen sing kasebut, tindakake langkah-langkah sing digarisake lan ngerti babagan pancegahan kasebut. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar