Cara Priksa status NIN Sampeyan Gampang 2022

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Nomer Identitas Nasional (NIN) saiki kudu saben warga Nigeria. Yen sampeyan wis ndhaptar nanging ora bisa ngelingi digit maneh, pandhuan iki bakal mulang sampeyan carane mriksa status NIN kanthi gampang.

Dadi manawa sampeyan salah sijine kertu KTP utawa ora yakin yen sampeyan wis ndhaptar latihan sadurunge, mung ana siji cara kanggo ngerteni.

iklan

Lan cara iki kanggo mriksa status sampeyan. Sampeyan bisa mriksa NIN liwat jaringan MTN, Glo, Airtel, lan 9mobile.

Pedoman lan tata cara kanggo mriksa status NIN sampeyan yaiku apa sing dimaksudake ing artikel iki.

Dadi, gunakake wektu kanggo sinau kanthi apik amarga gampang banget lan gampang dingerteni.

Cara mriksa status NIN kanthi gampang

Ana rong cara utama kanggo mriksa status NIN lan cara kasebut yaiku:

1) Liwat aplikasi NIMC

Komisi Manajemen Identitas Nasional duwe aplikasi resmi sing bisa digunakake kanggo mriksa status sampeyan.

Sampeyan mung kudu langsung menyang Play store lan goleki aplikasi NIMC kanggo diundhuh.

Sawise sampeyan ndownload, instal lan ketik kabeh data sing dibutuhake kaya nomer telpon, jeneng, alamat, lan liya-liyane.

web:  Carane ngomong Aku tresna sampeyan ing Spanyol lan akeh liyane

Yen sampeyan wis ndhaptar utawa ndaftar kanggo nin, sampeyan bakal ngerti status sampeyan lan kanthi mangkono, sampeyan bakal bisa njupuk digit kasebut.

Nanging yen sampeyan durung ndaftar kanggo nin, status sampeyan isih bakal diumumake minangka individu sing ora kadhaptar.

2) Liwat USSD

Yen sampeyan wis ndaftar kanggo latihan KTP nasional lan lali Nomer Identitas Nasional (NIN), cara liya kanggo mriksa status NIN kanthi gampang yaiku liwat ponsel.

Kanthi layanan USSD NIMC, saiki sampeyan gampang mriksa utawa njupuk Nomer Identitas Nasional (NIN) ing ponsel sampeyan.

Pencet *346# ing ponsel sampeyan kanggo mriksa lan njupuk NIN sampeyan. Layanan iki saiki kasedhiya ing tingkat N20 ing kabeh Jaringan Seluler Nigeria yaiku MTN, GLO, AIRTEL, lan 9mobile.

Sawise sampeyan nelpon nomer kasebut, sampeyan bakal nampa pesen pop-up sing njaluk layanan sing disenengi, pencet 1 lan NIN sampeyan bakal ditampilake.

Nanging, yen sampeyan dudu pangguna pangguna, sampeyan bakal entuk pesen manawa nomer sampeyan ora dikenali utawa didaftar ing NIMC.

Carane nyambungake NIN menyang kertu SIM

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sawise ngerti status NIN lan entuk nomer KTP nasional, sabanjure sampeyan kudu nyambungake NIN menyang kertu SIM.

Ing judhul iki, kita bakal nerangake carane ngubungake NIN menyang nomer MTN, Glo, 9mobile, lan saluran Airtel sampeyan.

Carane nyambungake NIN menyang kertu MTN

Minangka pelanggan MTN, ana papat cara utawa alternatif sing kasedhiya kanggo sampeyan carane nyambungake NIN menyang kertu SIM.

web:  Carane Njaluk Manggung Nulis Freelance Pisanan.

Alternatif iki minangka nderek:

  • Kanthi mencet *785# ing kertu Sim utawa baris sing pengin disambungake. Sawisé iku, sampeyan bakal dijaluk ngetik nomer identifikasi nasional lan banjur ngirim panjalukan.
  • Utawa, sampeyan mung bisa nelpon 785NIN # lan penet kirim.
  • Kirimi nomer identifikasi nasional (NIN) minangka pesen teks menyang 785.
  • Bukak aplikasi myMTN ing telpon. Priksa manawa sampeyan duwe kertu Sim sing pengin disambungake ing telpon lan nyedhiyakake rincian sing dibutuhake.
  • Dolan maring situs web resmi MTN lan nyedhiyakake kabeh informasi sing dibutuhake.

Carane link NIN kanggo Airtel line

Minangka pelanggan jaringan Airtel, sampeyan bisa ngubungake NIN menyang nomer telpon (kertu SIM), router/MiFi uga digit ODU.

iklan

iklan

Ing ngisor iki carane nindakake kanthi gampang:

Kanggo nyambungake utawa ngubungake kertu SIM Airtel, cukup pencet *121# ing telpon sing dilebokake Sim. Pilih opsi pisanan sing dijupuk NIN. Ketik NIN banjur pencet tombol kirim.

Lan yen sampeyan bakal ngubungake router/MiFi lan uga digit ODU, bukak situs web resmi Airtel lan nyedhiyakake kabeh rincian sing dibutuhake.

Carane nyambungake NIN kanggo baris Glo

Kanggo nyambungake kertu Glo Sim menyang Nomer Identitas Nasional, gunakake salah sawijining alternatif ing ngisor iki:

Dolan maring website Glo lan ngirim rincian.

Pencet *109# ing telpon sing sampeyan pengin nyambungake garis Glo, banjur ketik NIN. Utawa, mung pencet *109*NIN# ing telpon telpon banjur pencet kirim.

Kirimi nomer identifikasi nasional (NIN) minangka pesen teks menyang 109.

web:  Cara Priksa Nomer Rekening Bank Nigeria (Dianyari 2022)

Carane link NIN kanggo 9mobile line

Minangka pangguna jaringan 9moble, tindakake langkah ing ngisor iki kanggo nyambung kertu SIM karo NIN karo ease

iklan

Pencet *200*8# ing telpon lan wenehake kabeh digit identifikasi Nasional.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sampeyan uga bisa mlebu menyang situs web resmi 9mobile lan nyedhiyakake kabeh informasi sing dibutuhake.

Kepiye carane ndhaptar NIN online?

Kanggo ndhaptar NIN online, bukak kaca web resmi Komisi Manajemen Identifikasi Nasional (NIMC).

Nalika mlebu, pindhah menyang portal utawa bagean pra-pendaftaran lan ketik kabeh informasi sing dibutuhake ing kana. Priksa manawa sampeyan nulis kabeh informasi kanthi huruf kapital.

Sawise sampeyan nindakake kabeh, cetak lembar ringkesan pra-daftar sampeyan. Lembar kasebut kudu duwe Barcode 2D utawa ora sah.

iklan

Sabanjure yaiku nerusake menyang pusat enrollment NIMC kanggo njupuk lan ngolah data biometrik.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kirimake lembaran kanthi kode bar 2D sing dicithak lan bakal rampung registrasi sampeyan.

Carane Ngerti yen Kertu NIN Panjenengan Siap

Iki prasaja banget. Sampeyan mung kudu ngunjungi Komisi Manajemen Identitas Nasional (NIMC) kaca.

Nalika mlebu, gulung mudhun menyang bagean ing ngendi sampeyan duwe Portal Status KTP e-KTP banjur klik.

Carane mriksa status NIN

Enteni nganti kaca mbukak, yen wis rampung dimuat, sampeyan bakal weruh yen kertu wis siyap lan kasedhiya kanggo njupuk ing pusat aktivasi.

iklan

Cathetan pungkasan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nomer Identitas Nasional (NIN) saiki kudu saben warga Nigeria. Apa masalah utawa masalah sing sampeyan alami karo NIN, sing dibahas ing ndhuwur babagan cara mriksa status NIN kanthi gampang bakal ngrampungake.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar