Carane Dadi Model ing Nigeria (Step by Step Guide)

Foto penulis
Ditulis dening Oluwaseun Ayo

 

Nyebar katresnan

Yen sampeyan pancene kepengin banget ngerti kepiye dadi model ing Nigeria, sajrone kiriman iki, sampeyan bakal nemokake informasi sing dibutuhake sing ora mung nggawe sampeyan model nanging mbantu sampeyan dadi model sukses ing Nigeria. Apa ora luwih apik?

Saiki, ayo miwiti.

Sadurunge nyilem kanthi bener, elinga yen pandhuan iki dipérang dadi macem-macem kategori. Lan saben kategori nggawa informasi sing bakal mbantu sampeyan mbangun pondasi sing padhet lan uga mbantu sampeyan navigasi munggah ing modeling.

Dadi, ing artikel iki, kita bakal cepet nyentuh babagan sapa model kasebut lan nemtokake manawa karir ing modeling kudu ditindakake. Uga, kita bakal ngrembug babagan macem-macem model ing Nigeria, penghasilan potensial, lan proses sing bakal dadi model.

Yen wis rampung maca pandhuan sing gampang ditindakake iki, sampeyan bakal ngerti carane dadi model ing Nigeria.

Carane Dadi Model ing Nigeria

Apa Modeling minangka karir sing apik?

Ayo dadi langsung. Swara wektu, sampeyan wis nekani fashion show utawa lungguh mudhun kanggo nonton model ditampilake ing TV lan sampeyan ngujo cara lumaku, eseman, utawa njaga pasuryan lurus.

Nanging sejatine, apa pancen dalan karir sing kudu ditindakake?

Nah, modeling ora mung mlaku ing landasan pacu tanpa sawetara sesi pelatihan. Ora mung nuduhake dada sing amba supaya wong bisa ngujo.

Modeling minangka karir trampil sing menehi kapercayan lan nyedhiyakake sampeyan menyang jagad njaba. Kanthi iki, sampeyan bisa lelungan menyang macem-macem papan ing njero lan njaba Nigeria. Uga, sampeyan duwe kesempatan kanggo ketemu profesional ing ruang kreatif.

Kajaba iku, nalika sampeyan munggah ing tangga karir, sampeyan bakal entuk posisi kanggo entuk penghasilan sing apik.

Dadi, yen ana potensial penghasilan gedhe, kesempatan kanggo tuwuh, kesempatan kanggo lelungan ing saindenging jagad, lan utamane, ruangan kanggo pemenuhan, mula iki dianggep minangka jalur karir sing bisa sampeyan tindakake.

Nanging, kaya sawetara jalur karir liyane, kompetisi kasebut rada sengit. Penting sampeyan mutusake kanthi ati-ati ing pikiran kanggo menehi sing paling apik sadurunge sampeyan mutusake kanggo modeling.

Sapa sing bisa dadi model?

Sapa wae bisa dadi model, kalebu sampeyan.

Nganti saiki sampeyan duwe tekad lan sampeyan siap kanggo nindakake karya sing dibutuhake.

Raimu ora preduli uga dhuwur, jinis awak, utawa umur.

Ana macem-macem pilihan modeling kanggo milih saka lan sampeyan mesthi bakal nemokake siji sing cocog karo sampeyan.

Jinis Model ing Nigeria

Padha kalebu:

1. Model Landasan Pacu

Carane Dadi Model ing Nigeria

Iki minangka salah sawijining jinis sing paling umum.

Sajrone peragaan busana, para model mlaku ing dalan sing nuduhake produk sing wis rampung kanthi profesional.

Uga, jinis iki nduweni sawetara panjaluk sing ketat. Model landasan pacu biasane diarep-arep kanggo ketemu dhuwur lan ukuran awak sing ditemtokake. Iki amarga apa wae sing dienggo kudu nduweni penampilan sing pas.

2. Model Swimsuit utawa Lingerie

Model kasebut dikontrak kanggo ngiklanake macem-macem produk jeroan.

Padha bisa lanang utawa wadon nuduhake carane pas lan atraktif ngagem sembarang jeroan.

3. Model Komersial

Jinis iki populer lan model dibayar kanthi apik.

Model sing ditandatangani minangka duta merek kalebu ing kategori iki.

Dheweke mbantu merek ing pariwara produke.

Syarat kasebut ora ketat kaya sing ditrapake kanggo model landasan pacu.

Sapa wae bisa dadi model komersial nganti saiki duwe apa sing dibutuhake merek. Ing kene, model bisa cendhak, dhuwur, peteng, utawa adil.

4. Model Fitness

Iki minangka model lan merek sing adol produk olahraga lan peralatan olahraga lan digunakake kanggo nampilake tawaran menyang publik.

Model busana

Biasane ditampilake ing publikasi editorial kayata majalah fashion, koran, blog, lsp.

Merek kaya Gucci, Nike, Chanel, lan liya-liyane.

Yen sampeyan pengin nemokake model kasebut, priksa majalah kaya Vogue.

5. Model Glamour

Layanan model glamor paling asring dibutuhake sajrone acara.

Padha katon atraktif minangka ushers kanggo ngewangi pengunjung.

6. Model Cilik

Wong sing dhuwuré ora luwih saka 5'7″ biasane dianggep kanggo iki.

Dheweke khusus bisa ningkataké ageman kanggo nduduhake carane apik ing wong cendhak.

7. Model Plus Ukuran

Kaya sing wis kasebut sadurunge, modeling saiki kabeh-nyakup. Iku ora maneh kanggo wong karo stature slim.

Ana merek sing ngasilake produk utawa nyediakake layanan kanggo wong sing ukurane luwih gedhe lan butuh wong kaya dheweke kanggo nuduhake cara paling apik kanggo nggunakake produk utawa layanan kasebut.

Mulane, model plus-ukuran uga cukup misuwur ing ruang modeling.

8. Model Bocah

Delengen Indomie, Dettol, lan akeh merek liyane, biasane nggawa bocah-bocah ing kapal kanggo komunikasi sing luwih apik babagan penawaran bisnis.

Yen sampeyan duwe anak (utawa disambungake karo siji) umur 12 taun lan ngisor, bocah kasebut bisa didaftarake kanggo kesempatan modeling.

Carane Dadi Model ing Nigeria (7 langkah)

Ing bagean iki, kita bakal ngrembug babagan langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nggayuh impen sampeyan dadi model ing Nigeria. Langkah-langkah kasebut kalebu:

1. Ngerti Statistik Panjenengan

Apa tegese statistik ing modeling?

Sejatine, Dheweke minangka atribut pribadi sampeyan dhewe.

Penting kanggo ngerti statistik sampeyan minangka model lan informasi iki kudu migunani nalika dibutuhake.

Nyatane, iki minangka pitakonan pisanan sing bakal ditakoni agensi model utawa klien.

Lan apa statistik iki khusus?

Dheweke kalebu dhuwur, bobot, warna rambut, warna mata, ukuran pinggul, ukuran dada, ukuran sepatu, ukuran klambi, lsp.

Apa sing kedadeyan yen sampeyan ora duwe informasi iki siap?

Iki mbuktekake sampeyan ora serius babagan usaha modeling. Pengusaha potensial sampeyan bakal kelangan rasa hormat marang sampeyan lan kemungkinan sampeyan bisa mbangun karir kanthi cepet bakal mandheg.

2. Ngenali Jinis Model Sampeyan pengin Dadi

Ora kabeh jinis ditrapake kanggo sampeyan amarga peculiarities sampeyan.

Sampeyan kudu kasebut kanthi teliti, sinau syarat saben jinis lan nemtokake kang cocok kanggo sampeyan.

Contone, yen sampeyan relatif cendhak, sampeyan bisa uga dianggep kanggo model komersial tinimbang modeling landasan pacu.

Ing bagean sadurunge, jinis wis diterangake nanging sampeyan uga bisa nindakake riset liyane.

3. Njupuk Polaroid

Polaroid penting kanggo nuduhake minat modeling sampeyan.

Nanging apa persis polaroid?

Iki minangka kumpulan foto sing kalebu:

  • 2 headshots (siji mesem lan liyane dhewe alami tanpa mesem)
  • Gambar awak lengkap (saka ngarep)
  • Gambar full body (sisi)
  • Gambar full body (belakang)

Nalika njupuk polaroid:

  • Aja nganggo dandanan.
  • Aja nyunting gambar. Ninggalake pasuryan minangka alam; padha seneng pimples lan panggonan peteng lan padha pengin ndeleng wong.
  • Priksa manawa lampu senter kamera dipateni.
  • Gunakake latar mburi ora peteng banget, ora padhang banget. Latar mburi werna abu-abu luwih disenengi kanggo nyegah cahya kamera sing akeh banget.
  • Nganggo busana sing prasaja kayata kathok jero lan bra kanggo wanita. Iki amarga kulit lan warna sampeyan kudu katon.
  • Bungkus rambut menyang mburi supaya balung pipi lan rahang katon.

Cathetan: luwih becik, hubungi profesional kanggo njupuk sampeyan.

4. Mbangun Portofolio Panjenengan

Langkah sabanjure sawise snap polaroid sampeyan mbangun portofolio sampeyan.

Ing modeling, portofolio sampeyan minangka CV.

Tansah nindakake sing paling apik kanggo kolaborasi karo profesional liyane kayata fotografer, perancang busana, penata rambut, seniman dandanan, lsp.

Njupuk tembakan sing beda-beda minangka asring sampeyan bisa minangka sarana kanggo nyurung tembakan sing paling apik nalika ana kesempatan.

Nanging, manawa sampeyan bakal kolaborasi karo wong sing bakal menehi kontribusi positif kanggo karir sampeyan. Uga, kolaborasi bisa uga ora gratis, mula sampeyan kudu nyiapake sawetara komitmen. Utamane, takon pitakonan kanggo ngerti modalitas saben kesepakatan.

Kajaba iku, aja nglirwakake latihan. Laku catwalk sampeyan, nuduhke, etc. Padha nyiapake sampeyan kanggo kesempatan. Uga, dheweke mbantu sampeyan nggawe pose sing paling apik kanggo tunas

5. Golek Agensi Modeling Cocok

Sawise sampeyan ngrampungake kabutuhan sing kasebut ing ndhuwur, golek agensi modeling sing tepat.

Ana akeh lan padha tansah ing goleki kanggo model bakat.

Dadi, apa sing sampeyan lakoni?

Riset lan dhaptar sawetara agensi model Nigeria. Banjur, goleki jadwal casting sing bisa dadi dina tartamtu sajrone seminggu.

Sawise iku, yen mbutuhake aplikasi sadurunge muncul, priksa manawa sampeyan ndhaptar. Uga, nyiapake kanthi nyukupi kanthi nyathet syarat lan netepi saben instruksi. Priksa akun media sosial lan situs web kanggo mangerteni sing luwih lengkap. Lan aja lali nggawa polaroid sampeyan.

Yen sampeyan kurang saka 18 taun, wong tuwa utawa wali sampeyan kudu ngancani sampeyan lan ngawasi kesepakatan apa wae sing bisa ditandatangani.

Kajaba iku, bisa uga kedadeyan sing ora dikarepake. Yen ora dipilih, aja susah banget nganti kelangan pangarep-arep. Nyuwun tanggapan lan mbukak kanggo koreksi. Iki bakal mbantu sampeyan nambah kanggo telpon modeling sakteruse.

6. Mbangun Komunitas Pengikut ing Media Sosial

Salah sawijining cara paling apik kanggo entuk visibilitas yaiku nggunakake media sosial kanggo nambah jumlah pengikut.

Aja mung nggunakake akun apa wae. Priksa manawa akun kasebut mung ngirim konten profesional sampeyan. Kirim gambar, video, lan kutipan sing nggambarake katrampilan, profesionalisme, lan gaya urip sampeyan.

Yen sampeyan takon saluran media sosial endi sing paling apik, mula disaranake nggunakake Instagram amarga iku platform visual.

7. Tetep Fit lan Mangan Sehat

Awak sampeyan minangka aset utama ing modeling.

Mangan panganan sing bergizi lan olahraga supaya tetep fit.

Biasane, sampeyan butuh weteng sing rata minangka model. Kajaba iku, kulit sing alus kudu dadi tujuan sampeyan.

Mula, aja mangan ing wayah wengi, mangan sayuran lan woh-wohan, lan konsisten karo rutinitas olahraga.

AtlanticRide

Mata pelajaran apa sing dibutuhake kanggo dadi model?

Ing Nigeria, ora ana institusi pendhidhikan sing duwe Runway Modelling, Commercial Modeling utawa model model liyane minangka kursus sinau.

Mula, ora ana kualifikasi pendidikan formal sing dibutuhake kanggo dadi model ing Nigeria.

Uga, mlebu sekolah model ora njamin kerja.

Nanging, duwe portofolio sing padhet nambah kemungkinan sampeyan entuk peran.

Nanging, agensi model nindakake tanggung jawab kanggo nglatih modele.

Kajaba iku, nalika nggolek model anyar, agensi model mung njaluk aplikasi sing biasane kalebu ngirim informasi pribadhi lan foto pribadhi. Sawise iku, dheweke ngajak lan wawancara karo calon sing paling apik.

Katrampilan lan Kawruh sing Dibutuhake ing Modeling

Ing ngisor iki sawetara katrampilan lan kawruh germane sing kudu diduweni minangka model:

  1. Kemampuan kanggo bisa bebarengan karo wong liya.
  2. Sampeyan kudu fleksibel lan nampa koreksi.
  3. Katrampilan ngrungokake lan komunikasi.
  4. Kemampuan kanggo tetep tenang ing kahanan tegang.
  5. Katrampilan fisik kalebu koordinasi lan gerakan.
  6. Manajemen wektu lan organisasi.
  7. Kemampuan kanggo konsentrasi lan ngindhari gangguan.

Pira regane model ing Nigeria?

Ora ana jawaban statis kanggo iki.

Faktor tartamtu nemtokake cara entuk model. Nanging umume, model entuk saben acara, saben dina utawa saben sesi foto.

Faktor kasebut kalebu:

1. Agensi Panjenengan

Agensi sing sampeyan gunakake penting kanggo entuk dhuwit.

Yen sampeyan nggarap agensi sing bakal teka, sampeyan bisa uga ora entuk akeh. Nanging yen sampeyan bisa mlebu ing agensi sing misuwur sing menehi hasil karo organisasi sing biso dipercoyo, mula sampeyan ngerti yen sampeyan entuk akeh.

2. Jaringan Panjenengan

Sing luwih sampeyan terus meksa lan nyelehake dhewe ing kana, sambungan pribadi sampeyan bakal luwih apik lan kuwat.

Yen sampeyan lagi miwiti, bisa uga ora nyenengake ing wiwitan, nanging nalika tuwuh, sampeyan bakal ketemu luwih akeh wong, jaringan karo wong-wong mau, sinau saka wong-wong mau lan ngerti carane posisi sampeyan luwih apik.

Mulane, wong sing duwe pengalaman luwih maju entuk luwih apik tinimbang wong anyar.

3. Jinis Modeling

Ing income saben jinis narik kawigaten ora biasane padha liyane.

Contone, model komersial sing ditampilake ing iklan TV, papan reklame, handbill, lan liya-liyane nggawe dhuwit luwih akeh ing Nigeria malah luwih akeh tinimbang model landasan pacu.

Ing Nigeria model komersial entuk antarane N150,000 lan N500,000 nalika model landasan pacu entuk antarane N50,000 lan N150,000.

Agen Modeling ing Nigeria

  1. Agen Model Kotak
  2. Model Y-ray
  3. Model Exquisite International
  4. Fashion Instinct Modeling Agency
  5. Katon lan Liyane
  6. Deleng Model Elit
  7. Brendance lan Crusader Limited

Kesimpulan: Carane Dadi Model ing Nigeria

Sampeyan bisa dadi model superstar sabanjure ing Nigeria, sampeyan setuju?

Yen sampeyan ngetutake rincian kiriman iki, sampeyan bakal ngerti carane dadi model sukses ing Nigeria.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar