Kepiye Cara Mutusake Ing Endi Utawa Yen Sampeyan Kudu Sinau ing Luar Negeri

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

College minangka wektu sing nyenengake kanggo umume wong diwasa. Iku kapenuhan pengalaman anyar lan kesempatan sing bisa uga ora duwe yen sampeyan ora sekolah. Ana uga akeh keputusan gedhe sing kudu ditindakake babagan masa depan sampeyan.

Salah sawijining keputusan kasebut bisa uga kalebu njupuk kesempatan kanggo sinau ing luar negeri.

iklan

Ninggalake negara kanggo sinau ing papan liya dudu pilihan sing gampang. Sadurunge nggawe keputusan pungkasan, kita duwe sawetara perkara sing kudu sampeyan pikirake babagan sinau ing luar negeri kanggo sampeyan.

Lan yen jawabane ya - sampeyan kudu menyang ngendi?

Pengin nyoba sinau ing luar negeri? Coba 5 Iki Pisanan

Bab sing Perlu Ditimbang Sadurunge Sinau ing Luar Negeri

Aja mlebu apa wae.

Sampeyan bisa uga duwe ide sing apik yen sampeyan pengin sinau ing luar negeri, nanging sampeyan kudu mikir babagan keputusan kasebut. Apa sampeyan mikir bakal lunga utawa luwih seneng nginep ing omah, isih ana kemungkinan sampeyan bisa ngganti pikiran.

Situasi Keuangan Panjenengan

Kita ora seneng mikir babagan iki, nanging dhuwit nduweni peran gedhe ing kemampuan sampeyan menyang jaban rangkah lan tetep ana ing kono cukup suwe kanggo entuk apa wae.

Sanajan bisa mbiayai sinau ing luar negeri kanthi bantuan finansial, iki ora kabeh wong.

Sampeyan kudu ndeleng kabeh biaya sing ana gandhengane karo sinau ing negara liya, kalebu:

  • Paspor
  • Visa
  • Airfare
  • Asuransi Jiwa
  • Food
  • Housing
  • fun

Preduli saka carane sampeyan mbayar kanggo program, priksa manawa sampeyan nggawe budget lan tindakake iku kanggo njaga biaya ngatur!

Tingkat Kenyamanan Panjenengan

Mung sedhela lan nimbang kepiye rasane lelungan ewonan mil saka kabeh sing wis dikenal kanggo sinau ing negara manca.

Kanggo sawetara wong, iki minangka kesempatan sing nyenengake. Sanajan adoh saka kulawarga lan kanca-kanca kanggo sawetara wektu, sampeyan duwe kesempatan kanggo push dhewe menyang panggonan anyar. Nanging, kanggo wong liya, bisa uga akeh banget kanggo ditangani.

Dhiskusi menyang sistem dhukungan lan goleki dhewe lan priksa manawa sinau ing luar negeri pancen cocog kanggo sampeyan.

Pilihan sampeyan

Ora mung siji cara kanggo sinau ing luar negeri, lan sampeyan kudu ngerti kabeh pilihan sampeyan. Iki kalebu suwene sampeyan pengin tetep ing luar negeri lan program apa sing sampeyan pengin ndhaptar.

Sinau ing luar negeri ora mung kudu nglampahi semester ing kuliah ing luar negeri.

Sampeyan bisa njupuk trip cendhak lan isi karo sawetara kelas nalika sampeyan ana. Sampeyan bisa nglampahi setaun suwene sinau ing negara liya. Utawa sampeyan ora bisa njupuk kelas lan sinau liwat pengalaman tinimbang.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Apa sing sampeyan lakoni terserah sampeyan, mula priksa manawa sampeyan ngerti persis pilihan sampeyan sadurunge nggawe keputusan pungkasan.

Paedahe Sinau ing Luar Negeri

Apa sampeyan ora mutusake sinau ing luar negeri amarga sampeyan ora yakin apa sing bakal ditindakake kanggo masa depan sampeyan?

Sijine kuwatir kanggo amben!

Ana luwih saka cukup mupangat kanggo sinau ing luar negeri supaya bisa entuk dhuwit lan lelungan sing dibutuhake. Deleng patang perkara sing luar biasa sing bisa sampeyan entuk saka pengalaman sinau ing luar negeri.

Lebokake Horizons Sampeyan

Iki minangka kesempatan seumur hidup kanggo ngalami macem-macem perkara anyar.

iklan

iklan

Sampeyan bakal weruh panggonan anyar, ketemu wong menarik, lan sinau bab malah njaba kelas. Nyemplungake dhewe ing budaya liya mbukak mripatmu marang samubarang sing durung nate dibayangake sadurunge.

Sinau ing luar negeri menehi sampeyan pangerten sing luwih gedhe babagan jagad lan wong-wong sing kudu ditindakake nganti diwasa.

Mbangun Jaringan Amazing

Apa sampeyan nggawe kanca, sinau saka guru sing luar biasa, utawa ketemu karo profesional sing berpengalaman, sampeyan nggawe jaringan sing ora ana regane - sing nyebar ing saindenging jagad.

Yen sampeyan nate tresna lan mutusake kerja ing negara sing sampeyan lelungan, sampeyan bakal duwe sambungan sing kudu digayuh!

Bukak Kesempatan Karir

The keuntungan karir sinau ing luar negeri pantes kategori dhewe.

Ing ngisor iki sawetara perkara sing bisa sampeyan ngarepake kanggo entuk karir mbesuk sajrone wektu ing negara liya:

  • Sing Unik kanggo Tambah menyang Resume
  • Skills Ngatasi Masalah
  • Katrampilan Basa lan Komunikasi
  • Jaringan Gedhe
  • Pelatihan Karir

Wujudake Kamardikan Panjenengan

Nglampahi wektu dhewe adoh saka kanca lan kulawarga ing panggonan anyar menehi sampeyan kesempatan kanggo sinau dadi dhewe.

Sawetara perkara sing mulang sampeyan carane dadi wong dhewe kaya mlaku menyang sing ora dingerteni. Sinau ing luar negeri nyurung sampeyan metu saka zona nyaman, lan pelajaran sing ora bisa diganti.

Pilih ngendi sampeyan pengin sinau

iklan

Saiki sampeyan ngerti yen sampeyan pengin sinau ing luar negeri, dadi wektune milih negara. Iki minangka pilihan sing gampang kanggo sawetara nanging tugas sing angel kanggo wong liya.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Ing ngisor iki sawetara perkara sing kudu ditimbang nalika sampeyan milih:

  • Apa ana ngendi wae sing sampeyan pengin pindhah?
  • Pira regane kanggo pindhah menyang panggonan tartamtu?
  • Apa ana universitas sing nawakake gelar sing dikarepake?

Sadurunge nutup perjanjian kasebut, priksa crita nyata saka wong liya sing sinau ing luar negeri menyang ngendi sampeyan pengin. Bisa uga mbukak mata kanggo kasunyatan tetep ing negara sing disenengi.

Sinau nang endi wae sing trep

Salah sawijining dalan kanggo sinau ing luar negeri yaiku milih papan sing gampang dikunjungi. Pilih papan sing ora bakal nggawe stres kanthi nggawe akeh alangan ing dalan sampeyan.

Ana sawetara cara kanggo nemokake program sinau ing luar negeri sing trep.

Universitas Terikat karo Universitas Sampeyan

iklan

Asring, perguruan tinggi bakal duwe hubungan karo universitas ing luar negeri. Wis padha sarujuk kerja bareng. (Tegese sampeyan ora perlu kuwatir babagan pakaryan sing ditindakake ing negara liya sing ora ngetung gelar sampeyan.)

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Dhiskusi karo penasehat babagan pilihan sampeyan - bisa uga kaget sampeyan sinau babagan papan sing bisa sampeyan tekan!

Negara Paling Terjangkau

Yen dhuwit minangka faktor penentu nalika ndeleng macem-macem panggonan, sampeyan bakal pengin nimbang biaya sinau ing negara siji vs liyane.

Negara-negara sing paling terjangkau kanggo sinau ing luar negeri ora luwih nyenengake tinimbang negara-negara sing larang regane. Sampeyan isih bisa nglampahi semester ing Prancis, Taiwan, utawa Malaysia, lan sampeyan ora kudu break bank nindakaken.

Negara-negara sing nganggo basa Inggris

Mesthi, yen sampeyan mikir babagan penak, basa kudu ditrapake.

iklan

Ora kasengsem sinau basa manca? Apa ora ana ing luar negeri cukup suwe?

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Banjur, sampeyan bisa uga pengin nimbang manggon ing negara sing cocog kanggo penutur basa Inggris. Iku bakal nggawe sampeyan luwih gampang kanggo ngrampungake sinau!

Sinau nang endi wae sing sampeyan senengi

Ing sisih liya saka dhuwit recehan, sampeyan bisa uga oke karo kurban penak yen tegese lelungan nang endi wae sing tansah wanted kanggo pindhah. Yen passion iku apa sampeyan kabeh babagan, sampeyan kudu nimbang tindakake atimu.

Yen sampeyan lagi bejo, sampeyan bisa nemokake negara sing cocog karo loro kategori!

Pilih Negara Adhedhasar Mayor Panjenengan

Apa sampeyan seneng karo apa sing sampeyan sinau?

iklan

Ora saben program sinau ing luar negeri nawakake subjek sing padha. Sampeyan bisa uga nemokake yen negara sing pengin dituju ora duwe kelas sing cocog kanggo sampeyan, lan ora bakal ditindakake.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Deleng program sing cocog karo jurusan sampeyan, lan papan kasebut bakal cocog.

Pilih Negara Adhedhasar Basa

Yen ana basa sing tansah sampeyan pengin sinau ngomong, sing nggawe pilihan sampeyan luwih gampang. Milih program sinau ing luar negeri adhedhasar basa sing digunakake ana pilihan sing bener.

Basa manca katon apik banget ing resume!

Pilih Negara sing Nyambung karo Warisan

Kanggo sawetara wong, hubungan karo garis getih luwih kuwat tinimbang liyane.

iklan

Mbok menawa ana negara sing tansah pengin sampeyan tekani amarga iku asal saka kulawarga sampeyan. Sampeyan bisa tansah njupuk kesempatan kanggo njelajah nalika sampeyan ana lan sinau luwih lengkap babagan warisan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

kesimpulan

Sinau ing luar negeri minangka cara sing apik kanggo tuwuh kanthi profesional, pribadi, lan akademis. Nanging iki ora ateges sing bener kanggo sampeyan!

Sing penting sampeyan jujur ​​karo awake dhewe nalika nggawe keputusan sing gedhe, mula ora bakal nyesel.

Kita ora bisa mutusake kanggo sampeyan, nanging kanthi tulus ngarep-arep artikel iki bisa mbantu sampeyan milih ing ngendi utawa yen sampeyan kudu sinau ing luar negeri. Ing pungkasan, sampeyan ngerti apa sing paling apik kanggo masa depan sampeyan.

Pengarang

iklan

Karen Lein punika General Manager saka Grove ing San Marcos. Dheweke minangka alumni Fresno State lan seneng lelungan lan nonton bal-balan. #GoDogs

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki


Nyebar katresnan

1 pamikiran babagan "Cara mutusake ing endi utawa yen sampeyan kudu sinau ing luar negeri"

Ninggalake Komentar