11 Cara Supaya Ora Kaku lan Aman Ing Dalan

Foto penulis
Ditulis dening Paul

 

Nyebar katresnan

Ora ana wektu sing luwih apik kanggo lelungan ing dalan tinimbang ing mangsa panas - angin ing rambutmu, nyebul tanganmu nalika sampeyan ngetokake jendhela, srengenge panas ing pasuryan - swarga ing bumi.

Lelungan dalan pancen nyenengake, nanging kudu ditindakake kanthi tanggung jawab - yen ora, dheweke bisa cepet dadi neraka.

iklan

Yen sampeyan duwe kulawarga karo bocah cilik, kemungkinan neraka kasebut njeblug sajrone perjalanan sing direncanakake kanthi ati-ati bakal saya tambah akeh. Kemacetan lalu lintas, bocah-bocah sing njerit, lan AC sing rusak iku kabeh cara kanggo ngrusak apa sing kudu dadi pengalaman sing luar biasa.

Nanging aja kuwatir - iki sawetara cara kanggo njaga kewarasan lan luwih seneng lelungan.

Ing ngisor iki ana limang cara supaya ora stres ing dalan:

Cara Tetep Bebas Stres lan Aman Ing Dalan

1. Rencana Rute Panjenengan

Nalika wong isih enom, lan tanggung jawabe kurang berkembang kaya akun tabungan, dalan trip ing ngendi wae mesthi dadi pilihan.

Nalika ing pertengahan 30-an, karo loro anak ing limang, rute sampeyan kudu predetermined lan triple-dipriksa.

Ndaftar kanggo nganyari lalu lintas saka stasiun radio lokal lan gunakake aplikasi rute favorit kanggo entuk kabeh informasi sing dibutuhake kanggo ngrancang rute sampeyan.

2. Wis Service Mobil Panjenengan

Yen mobil sampeyan durung rampung kanggo layanan, priksa mobil kasebut sak tenane seminggu sadurunge numpak kapal. Entuk mekanik sing mumpuni kanggo mriksa level lenga, coolant, lan screenwash lan tambahake kanthi cocog. Priksa ban, kejut, lan rem kanggo masalah apa wae lan ganti apa wae sing kudu diganti.

Sing terakhir sing dikarepake sapa wae yaiku macet ing pinggir dalan ing kendharaan sing rusak karo bocah-bocah sing luwe lan ora seneng. Mesthekake yen kabeh ing urutan kerja apik lan dijaga kanthi bener sadurunge sampeyan mencet dalan, lan kabeh wong bakal ngguyu lan seneng-seneng.

3. Priksa Asuransi Panjenengan

Sadurunge lelungan, utamane jarak adoh, sampeyan kudu mriksa maneh kabijakan asuransi sampeyan. Asuransi mobil kudu diduweni nalika trip ing negara manca. Yen sampeyan ora duwe, priksa manawa riset Biaya asuransi mobil lelungan kanggo mesthekake yen sampeyan budget sesuai.

Asuransi perjalanan sing paling apik bakal nglindhungi sampeyan saka pirang-pirang perkara sing salah sajrone lelungan, kalebu mbatalake perjalanan amarga alasan sing ora dikendhaleni, uga keterlambatan mangkat lan darurat medis, lan liya-liyane.

4. Nggawe dhaptar lagu

Perjalanan dalan meh ora ana gunane tanpa musik. Inggih… meh.

Lelungan dalan njupuk kanggo duwe angin ing rambute, srengenge ing pasuryan, lan lagu favorit diputer supaya sampeyan bisa nyanyi bebarengan. Yen tingkat cheesy ora kanggo sampeyan, banjur aku ora ngerti monster jenis apa sampeyan. Mung guyon ... biasane.

Duwe lagu favorit ing siap, lan disiapake kanggo seneng swara lan pandelengan sing trip bakal kurban.

5. Tetep Hydrated

Dalan trip sajrone sasi paling panas bisa uga kaya liburan musim panas sing paling apik sing wis suwe, nanging sampeyan kudu tetep cukup hydrated sajrone lelungan. Kalebu mandeg sing cukup ing dalan kanggo nggunakake jedhing lan nyedhiyakake cemilan - sampeyan kudu.

6. Siap Kanggo Apa Ana

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Ora ketompo carane sampeyan wis siyap, jarak tempuh sampeyan bisa uga kena pengaruh saka kahanan sing ora dikarepake ing dalan. Siap kanggo dheweke lan ngarepake bisa nanggepi kanthi cepet nalika kedadeyan kasebut.

Sampeyan bisa uga nabrak mobil sing ngethok sampeyan, geser ing es ireng, utawa bisa uga ana wong sing narik metu ing ngarep sampeyan kanggo njupuk foto atraksi pinggir dalan, ora ana sing salah. Ojo nganti nesumu nesu. Nangani kahanan kaya ngono kanthi tenang.

7. Priksa ban Panjenengan

Tansah mriksa ban sadurunge mangkat ing trip sembarang. Yen sampeyan ora ngerti carane nindakake, ana akeh panyedhiya layanan darurat sing bisa mriksa ban sampeyan kanthi gratis. Teknisi sing berpengalaman bakal cepet ngenali masalah lan ngandhani apa sing kudu ditindakake.

8. Priksa Lampu Panjenengan

Priksa manawa kabeh lampu sampeyan bisa digunakake kanthi apik lan sampeyan duwe baterei anyar lan bensin sing lengkap. Uga, priksa manawa bolam ing lampu ngarep lan lampu mburi sampeyan apik lan padhang. Mobil sing bisa digunakake yaiku mobil sing seneng.

9. Eling marang bocah-bocah

Anak-anak bisa nggawe utawa ngrusak dalan apa wae, nanging minangka bagean sing ora bisa dihindari saka perjalanan sampeyan. Sampeyan bisa uga duwe kulawarga karo bocah cilik sing bakal ditindakake ing dalan, utawa bisa uga bocah sing luwih tuwa. Apa wae masalah kasebut, sampeyan kudu mesthekake yen bocah-bocah nindakake kanthi bener nalika sampeyan nyopir. Mesthekake lagi buckled munggah bener, lan sing padha ora disambi sampeyan nalika sampeyan konco setir.

iklan

iklan

Priksa manawa lagi sibuk karo dolanan utawa buku sing disenengi yen dheweke mulai kesel nalika lelungan.

10. Njupuk istirahat biasa

Ngaso kanthi rutin bakal nggawe kabeh wong seger lan santai nalika lelungan.

Perhentian istirahat lan warung kopi minangka papan sing apik kanggo narik, ngegetake sikil, nyuda awak, utawa mung njaluk secangkir wedang favorit supaya tetep terhidrasi.

Ngaso kanthi reguler bakal nggawe sampeyan semangat lan tenang sajrone lelungan. Sampeyan uga menehi wektu kanggo nikmati pemandangan ing dalan.

11. Aja kakehan beban dhewe

Overloading mobil karo kakehan gawan iku salah siji cara mesthi ngrusak pengalaman dalan trip. Priksa manawa sampeyan duwe cukup ruang ing mobil kanggo nyopir kanthi nyaman lan nikmati pemandangan ing dalan. Iki uga ateges mobil sampeyan ora bakal stres amarga nggawa barang sing ora perlu.

## Kesimpulan

Sing paling penting yaiku seneng-seneng. Yen sampeyan lagi lelungan dawa, luwih becik sampeyan kerep istirahat. Istirahat iki ngidini awak lan pikiran sampeyan ngaso, santai lan pulih. Elinga pentinge tetep tenang nalika nyopir lan manut kabeh hukum lalu lintas uga. Yen sampeyan ngetutake tips ing ndhuwur, perjalanan dalan sampeyan ora bakal nggumunake - aman lan nikmati!


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar