7 Cara Njelajah Donya Sakbenere ing 2022

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Pandemi koronavirus nyebabake lelungan lan pariwisata ing saindenging jagad. Miturut laporan anyar dening Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), kedatangan turis internasional mudhun 87% ing Januari 2021 dibandhingake karo wektu sing padha ing 2020.

Munculake varian Covid-19 anyar - kayata varian Delta - wis nyebabake pamrentah kanggo nyuda upaya kanggo ngilangi larangan lelungan. 

iklan

Miturut laporan UNWTO sing padha, efek saka pandemi Covid-19 samesthine bakal tetep nganti telung kuartal pisanan 2021. Wolung sasi ing taun kasebut, umume lelungan mandheg.

Menyang kuartal pungkasan taun, kabeh katon normal, nanging banjur ana varian omicron lan kabeh wong wis bali menyang mode panik.

Saiki wis 2022, ana akeh kahanan sing durung mesthi babagan apa lan menyang ngendi. Kepiye pengaruh lelungan isih durung mesthi.

Apa lelungan kanggo preian diidini durung? Kita ora yakin. Apa sampeyan bisa liburan saiki? Iku gumantung.

Yen sampeyan lagi macet ing njero ruangan, kita bisa uga duwe saran kanggo sampeyan. Wisata virtual.

Ora ana alesan kenapa sampeyan ora bisa lelungan ing saindenging jagad. Ayo kula ngandhani sethithik babagan pariwisata virtual.

Cara kanggo Njelajah Donya Sakbenere

Travel Virtual 

Ing saindenging jagad, para wisatawan njelajah cara-cara alternatif kanggo lelungan ing saindenging jagad, lan ing kana ana teknologi. Teknologi ora mung ngidini wong ing saindenging jagad bisa nyambung karo wong sing ditresnani sajrone pandemi, nanging uga ngidini para wisatawan bisa mlaku-mlaku. njelajah donya sakbenere saka comfort lan safety saka omah-omahé. 

Wabah Covid-19 global wis nyepetake peluncuran teknologi immersive kayata Virtual Reality (VR). VR nggunakake teknologi komputer kanggo nggawe lingkungan simulasi sing manggonke sampeyan ing pengalaman, menehi kemampuan kanggo njelajah lan sesambungan karo donya Ponggawa. Panggunaan sensor lan swara stereo mbantu pangguna nyemplungake nalika ndeleng lan ngrungokake lingkungan digital. 

Cara Paling apik kanggo Njelajah Donya Saiki

Cara Paling apik kanggo Njelajah Donya Saiki

Lelungan virtual wis mandheg, lan umume tujuan paling dhuwur ing donya ngupayakake tren iki kanthi menehi pengalaman immersive saka atraksi sing nggunakake teknologi. Ana akeh jinis penawaran lelungan virtual, biasane nglibatake kombinasi format multimedia - kayata video 360 °, gambar panorama, audio - lan kasunyatan virtual. 

Lelungan virtual nyedhiyakake pengalaman sing ora bisa sampeyan entuk mung saka ndeleng gambar ing situs web utawa brosur. Mesthi, sampeyan bisa njelajah tujuan virtual langsung saka komputer utawa piranti seluler, nanging disaranake headset VR kanggo pengalaman paling immersive. Ing ngisor iki, kita ndeleng sawetara cara paling apik kanggo njelajah jagad iki ing taun 2021. 

1. Nonton Acara Wisata lan Film 

Kita bakal miwiti kanthi cara sing paling gampang kanggo njelajah donya tanpa metu saka ngarep lawang, kayata nonton film lelungan lan acara TV. Nonton konten lelungan minangka cara sing paling apik kanggo njelajah jagad iki kanthi ganti rugi sajrone jaman sing rame iki. Karakter, setelan, lan plot film lelungan, acara televisi, lan jinis konten liyane sing beda-beda bisa ngeterake sampeyan menyang negara sing adoh.

web:  Carane Lelungan; Nggunakake "Lelungan Saiki Bayar Mengko Ora Priksa Kartu Kredit"

Ana puluhan film lelungan, acara TV, lan dokumenter kanggo streaming ing platform kaya Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, lan Disney Plus yen sampeyan butuh uwal saka urip pandemik. Nanging, amarga masalah hak cipta lan lisensi, layanan streaming mbatesi kasedhiyan sawetara film utawa acara TV menyang lokasi tartamtu. Mulane, disaranake nggunakake VPN kanggo konten online liyane. 

VPN ngidini sampeyan ngapiki alamat IP lan ngganti lokasi menyang negara sing sampeyan pilih, sing mbantu sampeyan mbukak kunci konten lelungan liyane. Contone, VPN bisa mbantu sampeyan ngganti lokasi saka Amerika Serikat menyang Australia yen sampeyan pengin nonton konten Australia. Nggunakake VPN uga bakal nambah keamanan online lan njaga aktivitas online sampeyan pribadi. Klik ing kene kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan VPN.

2. Njupuk Tur Museum Virtual

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Kanthi kemitraan karo luwih saka 2500 museum ing saindenging jagad, Google Arts and Culture ngidini para pecinta seni njelajah sawetara museum sing paling misuwur ing ndonya. Yen sampeyan penggemar seni, pindhah menyang platform Google Arts lan entuk kasempatan kanggo gumun ing koleksi akeh karya seni saka museum favorit. 

Yen sampeyan duwe galeri tartamtu ing atine, sampeyan bisa ngunjungi situs web kanggo tur sing luwih pribadi ing papan kasebut. Mangkene sawetara pengalaman museum virtual sing paling apik ing ngendi sampeyan bisa entuk akeh kawruh babagan seni, sejarah, lan ilmu pengetahuan.

Galeri Uffizi, Florence

Dumunung ing Florence, Italia, Galeri Uffizi minangka papan kanggo koleksi seni de'Medicis, salah sawijining kulawarga sing paling misuwur ing negara kasebut. Sampeyan bisa nemu tampilan luar biasa saka seni saka ngendi wae ing donya liwat lengkap tur virtual saka museum. 

Museum Van Gogh, Amsterdam

Apa sampeyan penggemar Van Gogh gedhe? Yen jawaban sampeyan bener, sampeyan bakal seneng ngerti yen Museum Van Gogh, Amsterdam, sing nduwe koleksi paling akeh tragis, pelukis sing cerdas, uga nawakake pengalaman virtual. Ing kene, sampeyan bisa ndeleng lukisan, gambar, lan surat saka Van Gogh cedhak.  

Museum Pergamon, Berlin

Museum Pergamon ing Berlin minangka papan kanggo akeh artefak kuno, kalebu Altar Pergamon lan Gapura Ishtar ing Babil. Dadi, sanajan sampeyan ora bisa lelungan menyang Eropa utawa ing wilayah liyane ing saindenging jagad amarga ana masalah koronavirus, sampeyan isih bisa njelajah apa sing ditawakake museum Jerman bersejarah iki. 

iklan

Musée d'Orsay, Paris

iklan

Musée d'Orsay ing Paris iku salah siji saka re paling populer galeri ing donya, lan sampeyan bisa njelajah saka comfort saka ngarep. Njupuk a lumaku virtual liwat museum sing misuwur iki lan bisa ndeleng karya seni saka seniman Prancis populer saka abad kaping 19, kalebu Gauguin, Cézanne, Monet, lan liya-liyane. 

Ana akeh museum lan galeri liyane sing bisa dijelajahi. Tujuan museum populer liyane kalebu Galeri Seni Nasional ing Washington, DC, Museum Guggenheim ing New York, lan Museum Inggris ing London. Temokake karya seni sing luar biasa karo tur lan pameran online iki.

web:  Panggonan Paling Romantis ing Donya

2. Jelajahi Taman Nasional

Jelajahi Taman Nasional

Napa ora njelajah lan ngliwati sawetara taman sing paling apik ing sakbenere? Nggunakake Google Earth, sampeyan bisa njelajah keajaiban alam sing nggumunake iki lan kabeh atraksi ing 3D. AS minangka papan kanggo sawetara taman nasional paling apik ing donya, lan sampeyan bisa njelajah kabeh ing 2021. Iki kalebu:

Tenaya National Park

Jelajahi grojogan sing nggumunake, padang rumput gedhe, lan lembah jero Taman Nasional Yosemite saka sofa sampeyan. Dumunung ing Pagunungan Sierra Madre California, Yosemite kebak pemandangan sing nggumunake sing bisa sampeyan nikmati saka omah kanthi bantuan Google Earth. 

Taman Nasional Yellowstone

Minangka salah sawijining taman nasional sing paling populer ing Amerika Serikat, Yellowstone duwe akeh tawaran kanggo para penjelajah virtual. Keajaiban geologi lan hidrotermal taman kasebut, kalebu geyser, pot lumpur, lan sumber panas, minangka daya tarik sing gedhe. Ukuran sing nggumunake Yellowstone ngliwati negara bagian Montana, Idaho, lan Wyoming.

Taman Nasional Grand Canyon

Taman Nasional Grand Canyon ora mbutuhake introduksi. Iku salah siji saka wisata paling apik ing Amerika Serikat, lan sampeyan bisa njelajah macem-macem mujur nengen sawijining. Thanks kanggo Google Earth, sampeyan bisa ndeleng pemandangan Taman Nasional Grand Canyon ing Arizona sing nggumunake. 

Sampeyan ora kudu nyimpen hawa nepsu mung amarga kita ana ing pandemi. Thanks kanggo kemitraan antarane Amerika Serikat National Park Service lan Google, sampeyan bisa njupuk munggah digital liwat iki lan akeh taman nasional liyane sakbenere saka ngendi wae ing donya. Lelungan virtual menyang taman kasebut lan jelajahi kabeh keajaiban alam sing ditawakake.

3. Tur virtual

Apa sampeyan seneng lelungan menyang Paris? Inggih, sampeyan bisa nindakake iku tanpa bener lelungan menyang Paris. Lan ora mung City Of Lights; akeh kutha ing saindhenging donya, kalebu Washington DC, London, wis nyediakake tur virtual immersive saka panggonan populer.

iklan

Sampeyan bisa njelajah landmark populer, tetanggan, musium, situs warisan UNESCO, lan atraksi liyane sing ditawakake kutha kasebut. Situs kayata Sites in 3D, 360 Cities, lan AirPano menehi akses menyang foto, cuplikan, lan panorama 360° saka pusat utama ing ndonya. Sampeyan mung kudu pindhah menyang salah siji saka situs iki lan ketik ing jeneng kutha sing arep kanggo njelajah. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sampeyan uga bisa njelajah kutha populer kanthi nonton video kasunyatan virtual 360 derajat ing YouTube. Apa sampeyan pengin ngunjungi Tokyo? Organisasi Pariwisata Nasional Jepang wis metu video sing ngijini sampeyan njelajah kutha expansive ing ngisor telung menit. Sampeyan bisa nonton video ing 2D, nanging nggunakake headset VR yen sampeyan pengin njaluk pengalaman surreal. Sampeyan bisa nggoleki ing YouTube kanggo kutha liyane kanggo njelajah. 

4. Ngalami Safari Afrika 

AtlanticRide

Yen ndeleng lima gedhe Afrika minangka bagean saka rencana perjalanan sampeyan sadurunge Covid-19 teka lan ngrusak rencana kabeh wong, aja kuwatir. Sampeyan isih bisa. Akeh lokasi paling apik ing donya, kalebu sawetara taman nasional Afrika lan cadangan satwa, nawakake tur virtual. Tegese sampeyan bisa entuk dosis saben dina saka alam bébas Afrika saka keamanan omah sampeyan. Deleng singa, gajah, badhak, lsp, ing alam bébas. 

web:  20 Cara kanggo Ndeteksi Agen Perjalanan Palsu ing 2022

Cadangan lan organisasi game nawakake drive game virtual, ing ngendi panuntun lan kendaraan sing dilengkapi kamera ing sawetara lokasi ing saindenging bawana nyedhiyakake feed langsung saka drive game sing nyata. Contone, WildEarth nawakake rong drive game saben dina, esuk lan sore. Pandhuan menehi komentar pakar lan uga menehi pamirsa kesempatan kanggo takon. 

Apa sampeyan penggemar utawa mung golek owah-owahan saka sesawangan, mung njupuk telpon, tablet, utawa laptop lan gabung safari virtual kanggo nemu alam liar Afrika. Drive game kira-kira telung jam lan, kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, disiarkan langsung, supaya sampeyan melu tumindak wiwit wiwitan nganti pungkasan. Nanging, dheweke uga diunggah ing YouTube kanggo ndeleng mengko yen sampeyan ora kejawab acara langsung. 

5. Dolan maring Luar Angkasa

iklan

Thanks kanggo pengalaman ruang virtual gratis NASA, sampeyan bisa njelajah kosmos, planet ing njero lan njaba tata surya, lan Stasiun Luar Angkasa Internasional (ISS) kanthi meh nggunakake komputer utawa piranti seluler. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nggoleki TRAPPIST-1 sistem, sistem lintang sing manggoni klompok paling gedhé saka zona sing bisa dienggoni, planet-planet seukuran bumi sing tau ditemokake ing njaba tata surya kita. Sampeyan uga bisa ndeleng mburi layar ing Armstrong Flight Research Center, situs utama NASA kanggo riset aeronautika. Entuk tur virtual 360-derajat Teleskop Angkasa Hubble kanggo sinau luwih akeh babagan pesawat ruang angkasa sing ngorbit.  

Teleskop Angkasa Hubble diluncurake menyang orbit Bumi sing kurang ing taun 1990 lan tetep operasional nganti saiki. Sampeyan uga bisa njelajah International Space Station (ISS) liwat NASA utawa Google Arts & Culture. Thanks kanggo Google, sapa wae sing duwe sambungan internet bisa njelajah saben pojok ISS nggunakake teknologi Street View raksasa teknologi kasebut. 

6. Jelajahi Marine Life 

Apa sampeyan pengin kesempatan kanggo njelajah jagad jero banyu kanthi kepenak ing ruang tamu? Nyilem virtual lan immersive lan lelungan liwat seri ekosistem laut sing unik nanging nyambung ing saindenging jagad. Entuk kasempatan kanggo nglangi karo Paus Humpback ing Antartika utawa njelajah terumbu karang ing Indonesia ing ngendi wae ing ndonya. 

Ing Amerika Serikat, sampeyan uga bisa nglangi karo singa laut, penyu, hiu, lan kewan laut liyane kanthi nyilem virtual sing difasilitasi dening Natural Marine Sanctuaries (NMS). NMS nggunakake gambar panorama lan video 360° kanggo mbantu pamirsa njelajah urip segara, habitat, lan sumber daya budaya lan sinau babagan urip ing jero banyu. Iki minangka kesempatan sing apik kanggo nemu segara lan wujud urip sing nggumunake.

iklan

Penting kanggo njaga pikiran sampeyan sajrone wektu iki, kenapa ora gabung karo tips perjalanan virtual ing ndhuwur sinau katrampilan anyar? Ana akeh cara kanggo nyoba lan nggawe sing paling apik saka kahanan saiki. Kanthi lelungan virtual, sampeyan bisa ndeleng lan nemu lokasi kasebut tanpa mlebu sacara fisik, sampeyan ora diwatesi karo masalah safety, logistik perjalanan, penerbangan sing kasedhiya, utawa apa tujuan kasebut mbukak. Akibaté, pengalaman lelungan virtual ing ndhuwur menehi cara sing cocog kanggo njelajah jagad kanthi aman sajrone pandemi Covid-19. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar