10 cara kanggo ndhukung bisnis cilik tanpa tuku

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan wis browsing liwat internet kanggo cara paling apik kanggo ndhukung bisnis cilik tanpa tuku nanging ora ana gunane?

Yen ya, sampeyan ana ing papan sing tepat ing wektu sing tepat amarga kiriman blog iki bakal mbukak cara paling apik kanggo mbantu bisnis cilik kanthi gratis.

iklan

Nanging sadurunge iku, penting sampeyan nyathet manawa bisnis cilik minangka jantung lan jiwa komunitas ing saindenging jagad.

Anane ing masyarakat ora bisa diremehake. Iki minangka simbol pembangunan, lan tegese banget kanggo warga.

Apa maneh, usaha cilik ora mung nyengkuyung masyarakat nanging uga nyumbangake ekonomi lokal ing kabeh akibat.

Apa bisnis cilik?

Bisnis cilik minangka bisnis sing dioperasikake kanthi skala cilik, mbutuhake modal investasi sing kurang, tenaga kerja sing kurang lan mesin sing kurang.

Uga, bisnis skala cilik utawa skala cilik Industri utawa usaha cilik (utawa UKM) minangka jinis industri sing ngasilake barang lan layanan kanthi skala cilik.

Wigati dicathet yen industri kasebut nduweni peran penting ing wutah lan pembangunan ekonomi ing negara apa wae.

Pemilik bisnis nandur modal sepisan utawa sethithik ing industri, mesin, utawa tanduran lan dheweke nyewa utawa nyewa tuku kanggo ngrampungake bisnis kasebut.

Uga, industri skala cilik ora nandur modal dhuwit sing luwih saka crore. Conto industri skala cilik kalebu kertas, toko roti, lilin, coklat lokal, pulpen, lsp.

Napa sampeyan kudu ndhukung bisnis cilik?

Tekane pandemik COVID-19 sing ala wis nantang kabeh bisnis cilik lan gedhe tinimbang sadurunge.

Ninggalake pengaruh gedhe - finansial lan mental - ing antarane pamilik bisnis cilik. Mulane, ing risiko ambruk.

Lan bisnis cilik iki wiwit saka toko roti, warung kopi, alat tulis, nganti tukang pipa, butuh dhukungan kita - luwih saka sadurunge.

Dadi, kanggo ndhukung bisnis cilik tanpa tuku, deleng cara ing ngisor iki sampeyan bisa ndhukung kanca lan bisnis lokal kanthi gratis!

web:  Cara Priksa Nomer Airtel Sampeyan Ing 2 Detik (8 Cara Gampang)

. 10 cara kanggo ndhukung bisnis cilik tanpa tuku

ing ngisor iki minangka cara sing paling apik kanggo ndhukung bisnis cilik tanpa tuku lan gratis.

Carane ndhukung bisnis cilik kanca

1. Tindakake lan kaya wong-wong mau ing media sosial

Salah sawijining cara sing paling apik kanggo ndhukung bisnis cilik tanpa tuku utawa mbuwang yaiku seneng lan tindakake ing media sosial.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Apa ing Instagram, Facebook, Pinterest utawa Twitter, ngeklik tombol tindakake bener bisa menehi bisnis cilik dorongan sing dibutuhake banget.

Iki gampang banget lan ora mbayar repes, sampeyan mung kudu nggoleki kaca lan klik tindakake. Lan ngendi padha ngirim soko, sampeyan seneng.

Akeh perusahaan lan bisnis cilik nggunakake instrumen media sosial kanggo nyalurake lan promosi bisnis amarga jangkauane luwih akeh.

Dadi yen sampeyan ngetutake kaca media sosial bisnis cilik, ora mung bakal mbantu merek bisnis kanggo nyambungake karo sampeyan luwih akeh, nanging uga bakal ngidini dheweke bisa nggayuh pamirsa sing akeh.

2. Suka postingane

Saliyane ngetutake bisnis cilik ing media sosial, cara liya kanggo mbantu dheweke tuwuh tanpa tuku yaiku kanthi seneng kiriman.

iklan

iklan

Yen sampeyan seneng kiriman, bakal ngidini dheweke ngerti jinis konten sing paling apik. Kajaba iku, seneng konten kasebut bakal mbantu nggayuh newsfeed pamirsa sing ora seneng utawa ngetutake kaca kasebut.

Mula, iki minangka cara sing luwih apik kanggo mbantu dheweke narik pengikut anyar. Narik pengikut anyar tegese entuk pelanggan anyar.

3. Nuduhake kiriman

Uga, nuduhake bisnis skala cilik ing kiriman lokal ing kaca media sosial minangka cara liya kanggo ndhukung tanpa tuku.

Kanthi nuduhake konten kasebut, sampeyan kanthi otomatis dadi pengacara perusahaan.

Lan nalika para pengikut sampeyan ndeleng manawa sampeyan nuduhake kiriman kasebut, iki tegese bisnis kasebut sah lan biso dipercoyo.

Siji cepet kaya lan nuduhake bisa nggawe bisnis anyar lan dodolan kanggo perusahaan cilik; kabeh tanpa tuku utawa mbuwang.

4. Komentar ing kiriman

Kajaba iku, sampeyan mung bisa menehi komentar ing kiriman kasebut. Komentar ora kudu dawa; nyatane, emoji bakal nindakake, kadhangkala!

Alesan kanggo iki yaiku yen sampeyan menehi komentar ing kiriman kasebut, kiriman kasebut bakal ditampilake ing feed berita wong liya.

iklan

Iki tegese bisnis cilik kasebut duwe kesempatan kanggo promosi barang utawa layanan menyang luwih akeh wong sing ora ana ing kalangane.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

web:  Nggawe Liburan ing Dubai kanthi Anggaran: Mungkasi ing 2022

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Nindakake komentar babagan kiriman mung bakal mbantu ngembangake jaringan bisnis cilik lan nyebarake babagan perusahaan kasebut.

5. Tag kancamu sing seneng merk

Kanggo ndhukung bisnis cilik ing wilayah sampeyan tanpa tuku lan gratis, sampeyan bisa menehi tag sawetara kanca ing kiriman sing digawe merek bisnis.

Kanthi menehi tag kanca-kanca ing konten apa wae sing digawe dening bisnis cilik, sampeyan nggawe referensi digital utawa tembung saka tutuk.

Cara iki cocog karo kabutuhan lan bobote emas kanggo panyiapan bisnis cilik.

iklan

Ngerti babagan eksistensi bisnis cilik ora mung bakal migunani kanggo kanca-kanca sampeyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nanging, iku uga bakal mbantu bisnis cilik kanggo entuk pesen sing bakal dikirim menyang pamirsa sing luwih potensial.

6. Pasang fotone

Sampeyan bisa ndhukung bisnis cilik tanpa tuku kanthi mung ngirim foto produke ing kaca media sosial.

Luwih apik, yen sampeyan melu layanan utawa tuku produk saka wong-wong mau, nulungi dheweke kanthi njupuk gambar produk kasebut nalika nggunakake lan menehi tag merek kasebut.

Wong-wong cenderung percaya lan percaya karo produk sing dideleng wong nyata, mbantu dheweke mutusake mbuwang dhuwit kanggo produk kasebut.

7. Dakkandhani kancamu.

iklan

Sampeyan uga bisa ndhukung bisnis cilik kasebut ing komunitas kanthi menehi rekomendasi produk menyang kanca-kanca.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sanajan produk kasebut ora cocog karo sampeyan, sampeyan ora bakal ngerti, sawetara kanca sampeyan bisa uga kepengin weruh.

Rekomendasi lisan lan pitunjuk lisan ing antarane kanca penting lan ora ana regane kanggo bisnis skala cilik.

8. Menehi saran lan nulis review

Kanthi menehi umpan balik, sampeyan mbantu para pamilik bisnis cilik ngerti kelemahane lan wilayah sing mbutuhake perbaikan kanggo ningkatake produke.

Kanthi nulis review ing sisih liya, sampeyan mbantu para pelanggan potensial lan potensial kanggo entuk gambaran sing bener babagan apa sing dituku.

iklan

Miturut riset, statistik nuduhake yen 37% pembeli percaya lan ngandelake review produk sing digawe dening situs review nalika nggawe keputusan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kajaba iku, nganti 87% konsumen percaya banget lan percaya marang produk sing dideleng kaya sing disaranake kanca.

Dadi akeh bisnis cilik sing ana ing kana nampa umpan balik sing konstruktif saka pamirsa target amarga pancen pengin nambah

web:  Top 5 Bank Kuwat Ing Nigeria

Mula, yen sampeyan nemokake utawa ngelingi ana sing salah karo produk utawa layanane, kabari supaya bisa nambah.

9. Mlebu menyang newsletter sing

Ndhukung bisnis cilik tanpa tuku uga bisa sanajan sampeyan ora ana ing media sosial.

iklan

Sampeyan mung kudu ndhaptar newsletter. Dheweke bakal nindakake kanthi apik lan seneng ngirim saben nganyari babagan bisnise.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Minangka pelanggan sing setia, sampeyan bakal dadi wong pertama sing ngerti babagan kesepakatan anyar bisnis cilik sing ana ing kutha.

Iki minangka kauntungan tambahan kanggo sampeyan ndhukung dheweke. Newsletter minangka pendekatan sing luwih pribadi.

Iku nyakup kabeh sing kedadeyan ing perusahaan ing wektu tartamtu. Dadi yen sampeyan rumangsa diajeni, sampeyan uga bisa nerusake email menyang kulawarga!

10. Kirimi pesen gratis

Saben bisnis cilik seneng pesen gratis. Dheweke seneng krungu saka pelanggan.

iklan

Dadi, yen sampeyan pengin bisnis cilik ing wilayah sampeyan ngerti yen sampeyan ana kanggo wong-wong mau ing wektu sing angel, kirim pesen supaya sampeyan seneng karo apa sing ditindakake.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sampeyan ora bisa ngomong, cathetan cilik, pesen, komentar, utawa email bisa nggawe dina pemilik bisnis cilik, tenan.

Sanajan sampeyan ora bakal entuk ganjaran kanggo nindakake lan sampeyan ora bakal entuk balesan sing kurang apik minangka respon kaya sing bakal ditindakake saka bisnis skala gedhe.

Nanging mengkono tegese sampeyan bakal nggawe manungsa liyane kaya sampeyan njaluk fuzzies lan anget sing padha perlu ing wektu nyoba.

Sampeyan uga bakal mbantu dheweke ngerti sebab utama kenapa dheweke tangi esuk lan apa sing bisa ditindakake kanthi luwih apik.

iklan

Garis ing ngisor

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sampeyan bakal setuju yen mung sawetara bisnis cilik sing duwe anggaran - pinggiran siji, sanadyan - liyane ora duwe.

Ing cathetan iki, mbantu dheweke nyebarake tembung minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo ndhukung dheweke minangka wong.

Sampeyan menehi wong-wong mau garis urip kanggo nindakake bisnis, tetep nyata lan ing wektu sing padha mbantu ngasilake luwih akeh dhuwit menyang ekonomi komunitas sampeyan.

Ing wektu sing angel lan nyoba, sampeyan ora kudu menehi utawa tuku saka pengusaha cilik yen ora bisa, sing kasebut ing ndhuwur minangka cara paling apik kanggo ndhukung bisnis cilik.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar