15 Cara cerdas kanggo nandur modal dhuwit ing Nigeria (2022)

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan kepingin weruh yen ana kesempatan sing kasedhiya kanggo para pengusaha enom lan kepengin nandur modal dhuwit ing pasar Nigeria? Yen ya, mangga waca!

Secara informatif, ana akeh kesempatan bisnis ing Nigeria sing bisa nandur modal kanthi cerdas kanggo nggawe penghasilan finansial sing tetep. Iku uga ora bener sing kabeh investasi teka karo risiko gadhah, lan nandur modal ing Nigeria bakal katon kaya errand wong gemblung, nanging yen kita supaya kabeh risiko, kita ora bakal nggawe dhuwit.

iklan

Saliyane, Nigeria minangka ekonomi paling gedhe ing Afrika kulon lan isih akeh, ana potensial ing Nigeria, potensial iki kudu eksploitasi.

Nalika akeh wong metu ana saka tenan sing pracaya investasi bisnis minangka kesempatan eksklusif ngreksa utamané kanggo kelas sugih.

Kasunyatane, sapa wae bisa nandur modal dhuwit ing pasar kompetitif Nigeria lan isih sukses. 

Dadi, apa sampeyan nggoleki kesempatan investasi sing paling dhuwur kanggo nambah gaji saben wulan, utawa sampeyan lagi ngrancang pensiun, akeh cara sing bisa sampeyan nandur modal dhuwit ing Nigeria lan entuk penghasilan sing konsisten.

Cara cerdas kanggo nandur modal dhuwit ing Nigeria bakal dirembug ing subjudul ing ngisor iki supaya luwih gampang dimangerteni.

Waca ing

Investasi Bisnis 5 Ndhuwur kanthi Pengembalian Saben wulan.

Tanpa mangu, ana akeh kesempatan bisnis sing unik ing Nigeria, nanging salah sawijining cara sing bisa ditindakake kanggo ngasilake investasi saben wulan yaiku kanthi nandur modal ing bisnis kanthi mbayar pasif.

Sanadyan pancen kabeh wong seneng nandur modal dhuwit kanggo bisnis kanthi ngasilake saben wulan kanthi resiko sithik utawa ora ana risiko lan tingkat bunga sing dhuwur, ayo deleng ide bisnis paling apik iki sing menehi penghasilan tetep saben wulan:

1. Investasi ing real estate

Kanggo alasan sing apik, salah sawijining investasi bisnis sing nguntungake kanthi ngasilake saben wulan ing Nigeria yaiku bisnis real estate. Dadi yen sampeyan duwe kabeh sing dibutuhake kanggo kapitalisasi ing industri iki, mangga.

Ana akeh kesempatan sing nunggu sampeyan ing bisnis iki. Minangka makelar, sampeyan bakal entuk finansial saka bisnis kanthi cara mbangun ekuitas, ngasilake kasugihan lan apresiasi. 

Ing urat sing padha, sampeyan uga bisa ngasilake penghasilan pasif liwat nyewakake lan kaya mangkono; menehi sampeyan aliran awis tenan lan finansial saben wulan.

Nanging, kanggo tujuan investasi, luwih becik yen sampeyan bisa duwe omah, properti utawa properti; ana tenan cukup nandur modal ing bisnis real estate.

Kanggo ngerti luwih lengkap babagan investasi real estate, waca artikel rinci babagan 25 Perusahaan Real Estat Sampeyan Bisa Dipercaya supaya Ora Nyuwek Sampeyan ing Nigeria.

Cara cerdas kanggo nandur modal dhuwit ing Nigeria yaiku real estate

2. Dividen (investasi) mbayar dhuwur

Sawetara pamilik bisnis sing wis mapan lan paling sugih ing kana nggawe kasugihan kanthi mbayar dividen lan saham investasi sing dhuwur. Conto sampurna ing kasus iki yaiku Warren Buffet TK. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Kanthi akeh perusahaan investasi ing Nigeria, dividen minangka bentuk dhuwit sing dibayar perusahaan marang pemegang saham minangka cara kanggo ngurmati kapentingan kanggo nandur modal saham.

Mangkono, yen sampeyan, kanthi wektu, kanthi ati-ati lan wicaksana milih lan nandur modal ing saham dividen tingkat dhuwur, bisa dadi strategi investasi sing cerdas lan sampurna.

Nalika sampeyan nggoleki bisnis kanthi ngasilake saben wulan, sampeyan kudu eling yen saham dividen minangka salah sawijining penghasilan investasi bulanan jangka panjang sing paling apik lan paling aman kanggo para pensiunan.

3. Investasi ing bisnis online

Investasi ing bisnis online minangka salah sawijining cara paling apik kanggo nandur modal lan entuk penghasilan saben wulan. Iki, utamane minangka strategi investasi adhedhasar omah sing paling disenengi lan paling apik.

Bisnis online minangka investasi paling apik kanggo nggawe dhuwit saben wulan mbutuhake dana wiwitan sing sithik, lan uga bisnis sing cocog kanggo investor pertama.

iklan

web:  Cara Ngatur Penghasilan Saben wulan lan Isih Ngirit [5 Cara Paling Ndhuwur!]

iklan

Mulane, ana akeh bisnis online sing nguntungake lan nguntungake sing bisa sampeyan nandur modal dhuwit kanggo ngasilake bali saben wulan lan sawetara yaiku:

Blogging;

Sade ing eBay;

Pengaruh media sosial;

affiliate marketing;

E-dagang; lsp.

4. Usaha impor mini

Bisnis impor mini minangka kesempatan investasi liyane ing Nigeria sing bisa sampeyan usaha lan nggawe usaha sing duwe bathi ing ngendi sampeyan bakal ngasilake penghasilan saben wulan.

Sanajan gumantung saka barang utawa produk sing bakal diimpor, bisnis impor mini bisa menehi sampeyan kesempatan kanggo miwiti kanthi sethithik #150,000 lan entuk #50,000 ing pungkasan wulan.

iklan

Dadi, sampeyan mung kudu golek komoditas sing panas lan dihormati, ngimpor menyang Nigeria lan wiwit adol. Sadurunge ngerti, sampeyan bakal entuk dhuwit sing nggumunake saben wulan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Mbayangno dhewe ngimpor produk kaya flash drive, Bluetooth, iPod lan kaya kanggo token lan miwiti sade kanggo ewu naira saben siji; mbayangno bathi sing bakal ditindakake ing pungkasan dina.

Bisnis impor mini banget nguntungake lan sapa wae sing butuh kesempatan bisnis ing Nigeria kanthi ngasilake saben wulan kudu menehi perhatian sing cukup kanggo industri kasebut.

Kanggo artikel sing luwih rinci babagan impor mini, waca Cara Miwiti Bisnis Impor Mini Ing Nigeria lan Nggawe Penjualan.

Cara cerdas kanggo nandur modal dhuwit ing Nigeria bisa dadi impor mini

5. Hire tuku investasi

Investasi nyewa tuku minangka ide bisnis skala cilik sing bisa sampeyan investasi lan dadi gratis finansial.

iklan

Kanggo miwiti, sampeyan mung kudu tuku sepedha motor utawa becak utawa mendhoan lan menehi menyang panuku sing kasengsem ing persetujuan nyewa.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sing luwih kerep tinimbang ora, bisnis iki mbutuhake panuku bonafide kanggo mbayar sawetara dhuwit saben wulan.

Ing bab apik bab idea bisnis unik iki sing bisa menehi metu dagangan (IE mendhoan utawa tricycle utawa motor) metu kanggo ragad sing tikel jumlah sing tuku.

Nalika perjanjian nyewa tuku bakal mlaku nganti pirang-pirang wulan, sampeyan mesthi bakal entuk bathi saka bisnis iki kanthi ngasilake saben wulan sadurunge kabeh jumlah sing disepakati dibayar kanthi lengkap.

Investasi Bisnis 5 Ndhuwur Sing Ora Mbutuhake Kehadiran Fisik Sampeyan kanggo mbukak ing nigeria.

Iku luwih saka mitos saka kasunyatan sing panyiapan bisnis tanpa ngarsane fisik cenderung ambruk ing tahap awal.

iklan

Ya, ana sawetara ide bisnis ing omah sing ora mbutuhake kehadiran fisik supaya bisa sukses.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Tanpa wektu tundha, ing ngisor iki ana kesempatan bisnis ing Nigeria sing ora mbutuhake karyawan.

1. blogging

Yen sampeyan wis ditemtokake kanggo entuk dhuwit saka omah, banjur nggawe blog ing ngendi sampeyan bakal ngirim informasi lan gagasan babagan perkara sing sampeyan minati, mesthine minangka salah sawijining bisnis paling apik sing bisa ditindakake tanpa kehadiran fisik.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu milih ceruk tartamtu sing bisa ditulis, ngrancang situs web lan boom, miwiti posting kanggo ngasilake lalu lintas organik.

Sampeyan bisa nggawe dhuwit liwat blog saka macem-macem sumber. Ana pemasaran afiliasi, ana jaringan iklan kaya Google AdSense sing siap dadi partner karo sampeyan. Mesthi, pembayaran melu.

blogging

2. Panjarwa

iklan

Apa sampeyan ngerti basa Prancis, Spanyol, Italia, Swahili, Arab utawa basa internasional? Napa sampeyan ora dadi penerjemah lan nggawe aliran penghasilan sing nguntungake?

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nigeria iku sawijining negara karo akeh perusahaan multinasional ing iyub-iyub sawijining. Lan kanthi nambah ijol-ijolan internasional, ana kesempatan sing apik kanggo para penerjemah.

Kabar apik iku; sampeyan ora kudu pindhah menyang karya, sampeyan bisa dadi penerjemah kanggo perusahaan saka comfort saka sofa Panjenengan.

Anane fisik sampeyan ora mesthi dibutuhake utamane yen sampeyan duwe kesempatan kerja ing toko online kanthi basa tartamtu.

3. Asisten virtual

Salah sawijining tren dhasar ing jagad bisnis saiki yaiku outsourcing fenomena kanthi fungsi non-strategis menyang asisten virtual.

iklan

Amarga kabeh sing kudu ditindakake yaiku online, ora ana kehadiran fisik sing dibutuhake, sampeyan bisa menehi layanan minangka asisten virtual kanggo akeh profesional tanpa ngganggu liyane.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

web:  Carane Miwiti garis lipstik lan break menyang Industri kosmetik

4. Ngedol produk ing eBay

Saiki kita ana ing jaman ing ngendi pasar online wis njupuk kabeh. Meh kabeh wong saiki tuku lan adol ing toko/situs web eCommerce.

Dadi yen sampeyan ora bisa nyiyapake toko dhewe kanthi online, paling ora sampeyan bisa nggunakake salah sawijining papan pasar sing misuwur kaya eBay kanggo mbukak bisnis saka omah.

Hasil gambar kanggo ebay

5. Desain grafis

Desain grafis minangka salah sawijining ide lan kesempatan bisnis sing nguntungake kanggo masa depan. Bisnis bisa ditindakake kanthi kehadiran fisik utawa online.

Dadi, yen sampeyan bakal mbukak bisnis tanpa kehadiran fisik, sampeyan kudu nggawe basis penggemar sing amba kanthi online ing ngendi sampeyan bakal ngirim proyek anyar sampeyan ing bentuk pariwara.

iklan

Ana akeh papan kerja lepas sing bisa sampeyan ndhaptar outsource kanggo manggung. Yen sampeyan nindakake bisnis iki kanthi semangat, kemungkinan sampeyan bisa nggayuh kebebasan finansial kanthi dhuwur banget.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Cara cerdas kanggo nandur modal dhuwit ing Nigeria

Sawise ngrembug sawetara investasi bisnis sing paling dhuwur kanthi ngasilake saben wulan lan investasi sing ora mbutuhake kehadiran fisik sampeyan, saiki iki wektu sing cocog kanggo ngrembug babagan nandur modal dhuwit ing Nigeria.

Nanging sadurunge iku, dadi enlightened sing beda antarane bisnis income saben dina lan bisnis paling gampang kanggo mbukak sing kita rembugan sadurungé punika hukum majemuk.

Hukum iki padha karo nandur wiji! Wiji cilik sing ditandur saiki bisa thukul dadi wit mahoni sing gedhe sesuk.

Dadi tagihan Naira sing regane sithik ing kanthong sampeyan uga wiji. Yen sampeyan nandur modal kanthi apik, duweni potensi metamorfosis dadi wit dhuwit raksasa.

iklan

Dadi apa sing nunggu, ing ngisor iki cara pinter kanggo nandur modal dhuwit ing Nigeria; monggo diterusake lan nandur (investasi) wiji kasebut (dhuwit) saiki. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

1. Bursa Saham Nigeria

Tanpa mangu-mangu, salah sawijining panggonan pisanan sing dipikirake nalika nggoleki papan sing luwih aman kanggo nandur modal dhuwit yaiku Bursa Saham Nigeria (NSE).

Ing basa sing luwih akrab, saham kaya unit cilik ing saham perusahaan lan asring didol ing sangisore kanopi Bursa Saham Nigeria sing kuwat.

Akeh wong sing percaya yen pasar ijol-ijolan saham khusus kanggo wong sugih lan senjata gedhe ing pasar Nigeria.

Nanging nyatane, wong biasa sing duwe modal sithik uga bisa nandur modal ing pasar saham. Ora ana rega saham sing tetep, supaya sampeyan bisa nandur modal paling sethithik #5,000 ing saham.

iklan

Meh kabeh perusahaan ing kana duwe saham sing nduweni hak utawa diklaim. Paling asring, saham iki biasane diarani saham.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kajaba iku, minangka investor saham, sampeyan duwe kesempatan kanggo entuk kanthi telung cara sing beda. Salah sijine yaiku liwat dividen awis, apresiasi modal lan masalah bonus.

Dividen minangka unit utawa bagean saka bathi sing disebarake dening perusahaan ibu marang kabeh pemegang saham, apresiasi modal teka utawa menehi hasil karo kenaikan rega saham lan masalah bonus ditambahake saham sing dipikolehi para pemegang saham ing piring emas.

Pungkasan, nandur modal ing bursa saham Nigeria minangka salah sawijining cara sing paling cerdas kanggo nandur modal dhuwit ing Nigeria tanpa penyesalan.

2. Tagihan Keuangan

Preduli saka ibukutha investasi, tagihan treasury minangka salah sawijining program investasi paling apik ing Nigeria. Iki minangka skema jangka pendek utawa instrumen utang sing diwenehake dening Pamrentah Federal.

iklan

Intine, nalika tagihan treasury didhukung dening Pamrentah Federal, dheweke minangka sekuritas pasar uang sing paling likuidasi.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Asring, padha ditanggepi kanggo sawetara dina tartamtu ing lelangan pasar dhasar; bisa 91 dina, utawa 182 dina lan / utawa 364. Lan biasane dianakaké rong minggu ing payung saka Bank Central Nigeria (CBN).

Tingkat bunga sing dikenal minangka tingkat mandheg ing lelang pasar biasane fluktuasi amarga ora tetep adhedhasar tingkat panjaluk lan jumlah dhuwit sing ditawakake bank sing luwih dhuwur.

Umumé, yen sampeyan kudu nandur modal, nandur modal kanthi wicaksana lan pinter. Kanthi tagihan treasury, sampeyan ora kudu mbayar pajeg, lan bali asring luwih dhuwur tinimbang simpenan tetep yen dibandhingake. Kuwi kaendahan investasi keamanan iki.

web:  12 CARA kanggo pindho dhuwit IN NIGERIA

Nanging, penting banget sampeyan ngelingi yen tagihan treasury luwih angel dibuwang yen sampeyan pengin dhuwit bali sadurunge periode kadewasan dibandhingake karo simpenan tetep.

nandur modal ing Treasury Bill kanggo nggawe dhuwit ing Nigeria

3. Dana Gotong Royong

iklan

Kajaba iku, cara cerdas liyane kanggo nandur modal ing Nigeria tanpa diapusi lan entuk Return on Investment (ROI) sing nyenengake yaiku nggunakake skema Reksa Dana.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Ing istilah sing luwih prasaja, reksa dana minangka skema investasi dhuwit kolektif sing diatur dening manajer dhuwit sing sah, bisa dipercaya lan profesional.

Manajer dhuwit iki tanggung jawab kanggo nglumpukake dana saka macem-macem klompok individu lan nandur modal dhuwit sing diwujudake ing instrumen finansial sing duwe bathi lan dipercaya.

Dadi sampeyan ora kudu duwe jutaan sadurunge bisa nandur modal liwat reksa dana. Ora ana jumlah sing sithik banget. Dadi yen sampeyan duwe paling sethithik N5,000 minangka modal investasi, sampeyan bisa kanthi gampang nandur modal ing reksa dana lan santai kanggo ndeleng tuwuh.

Tegese, program investasi reksa dana cocog kanggo wong sing ora duwe kawruh babagan pasar finansial sing canggih lan sing sibuk banget kanggo nganalisa pasar finansial dhewe. 

iklan

Napa ora nyelehake wiji dhuwit ing reksa dana lan nonton nalika wiwit tuwuh dadi wit dhuwit raksasa?

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

4. Dhuwit pasar dhuwit

Kaya kesempatan investasi Reksa Dana, Money Market Fund minangka program investasi liyane sing sah, bisa dipercaya lan berorientasi keuntungan sing bisa sampeyan gunakake.

Dana Pasar Dhuwit iki minangka program investasi mbukak sing menehi pitulung finansial kanthi aliran penghasilan gratis liwat nandur modal ing Instrumen Pasar Uang jangka pendek lan berkualitas tinggi.

Instrumen pasar uang kasebut kalebu kertas komersial, panampa bankir, perjanjian tuku maneh kanthi jaminan lan sertifikat simpenan.

Kanthi dana pasar uang, sampeyan bisa nandur modal kanthi nyaman ing sekuritase pemerintah sing dipilih kalebu tagihan Perbendaharaan.

5. Pemerintah Federal Nigeria Simpenan Bond (FGNSB).

iklan

Pamrentah Federal Nigeria, ing upaya kanggo ngenthengake kabeh bentuk kemiskinan saka negara kasebut, wis ngenalake sawetara program investasi kanggo mbantu wargane lan bagean saka skema kasebut yaiku FGN Savings Bond (FGNSB).

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Obligasi Tabungan FGN iki diterbitake dening Kantor Manajemen Utang kanthi arahan saka Pemerintah Federal. Kesempatan investasi iki ditargetake kanggo investor.

Tujuan utama yaiku nulung lan nyengkuyung wong sing duwe penghasilan sing murah lan rata-rata supaya bisa melu pasar utang. Jumlah dhuwit minimal sing bisa sampeyan nandur modal ing Obligasi Simpanan Federal Nigeria iki yaiku N5,000.

Kajaba iku, Obligasi Tabungan biasane ditanggepi sapisan ing sasi (biasane ing minggu pisanan) kanggo rong utawa telung taun.

Kajaba iku, Obligasi Tabungan rong taun asring nglumpukake tingkat bunga (disebut kupon) saka rolas nganti telulas persen nalika jaminan Tabungan telung taun narik telulas nganti patbelas persen suku bunga saben taun.

iklan

Selaras karo sing kasebut ing ndhuwur, jelas yen tarif taunan FGN Savings Bond menarik banget amarga luwih akeh tinimbang sing ditawakake bank ing akun tabungan lan simpenan tradisional.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Lan uga, tingkat pengembalian Savings Bond luwih dhuwur tinimbang tingkat inflasi. Dadi, yen sampeyan pengin nandur modal ing Obligasi Tabungan Pemerintah Federal, aja ragu-ragu nyedhaki pialang saham kanggo panjelasan lan pandhuan luwih lanjut.

Sampeyan bisa uga pengin mriksa artikel rinci babagan iki Carane Investasi ing FGN Savings Bond

kesimpulan

Ngembangake kabiasaan nandur modal lan nyimpen dhuwit minangka salah sawijining pelajaran penting sing bakal terus disinaoni saben dina. Nanging yen sampeyan ora entuk akeh lan sampeyan meh ora mbayar tagihan, pelajaran nyimpen lan investasi kasebut bisa uga ngguyu.

Lan ing kene kirim iki babagan cara cerdas kanggo nandur modal dhuwit ing Nigeria dadi peran penting. Ora preduli saka penghasilan sing sithik, sawetara program investasi sing kasebut ing ndhuwur bisa nambah kahanan finansial kanthi suwe.


Nyebar katresnan

5 pikirane babagan "15 Cara cerdas kanggo nandur modal dhuwit ing Nigeria (2022)"

  1. Artikel sing apik guys! Kayane akeh sampeyan ing kene ora ngerti babagan slourish lan nggumunake amarga minangka platform sing luar biasa sing mbantu sampeyan entuk, nyimpen, sesambungan lan nandur modal ing bisnis & instrumen liyane kanthi ngasilake luwih saka 20%. Aku lan ewonan anggota liyane HV wis menehi kesaksian supaya sampeyan kudu mandheg ilang oh!

    Reply
    • Sampeyan kudu milih bisnis sing sampeyan pikir bisa ngatur, banjur miwiti. Yen sampeyan butuh wong sing ngerti medan kanggo mlaku liwat siji utawa rong perkara, aja ragu-ragu ngirim pesen ing whats app utawa email supaya kita bisa ngobrol.

      Reply

Ninggalake Komentar